⬅ חזרה לאינדקס

שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול

🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 09:50
היי אז ככה

עדכון: לא ציינתי מראש שאני נשוי, אז כשאתם קוראים את זה קחו את זה בחשבון. הכל, חוץ מקופ"ג, משותף לי ולאשתי. קופ"ג רק שלי

יש לי תוכניות חיסכון בבנק בריבית מגוחכת, יש לי פר"י בבנק בריבית אפילו יותר מגוחכת. יש לי קופת גמל להשקעה שבה הריבית טובה, אבל לא ביקשתי למשוך אותה, ואני מעוניין להתחיל לסחור בשוק ההון.

על מה ומתי אני צריך להתחיל להגיש דוחות למס הכנסה?

הבנק משלם את המס על תוכניות החיסכון ושולח לי הודעות לשמור העתק של המכתבים אצלי כאישור למס הכנסה. אני שומר, אבל אני לא מבין למה אני צריך לשמור אם הבנק כבר משלם.

האם אני כאדם בלי ניירות ערך ואג"חים וכל מה שעושים בבורסה צריך להעביר דיווח למס הכנסה על תוכניות חיסכון שכבר שילמתי עליהן את המס (וכנ"ל הכנסות מעבודה שהמעסיק כבר שילם עליהן את המס)?

האם אני צריך להגיש דין וחשבון על כל פיפס או רק על אירועים גדולים?

האם אני צריך להתחיל לקחת רו"ח שינהל את כל העניינים?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 09:52
בגדול אתה לא אמור להגיש דוחות מס פרט למקרים חריגים.

למשל אם ההכנסה השנתית שלך חורגת ממס יסף (משהו כמו 750000 ש"ח)
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 10:27
לא ולא, אא"כ יש לך הפסדים ממומשים ואז כן מומלץ.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 10:38
תודה לכם על המענה

עם זאת כנראה שהטעיתי בתום לב כי לא ציינתי שאני נשוי, ולא ידעתי שיש חוק אחר לנשואים

עשיתי גוגל והבנתי שהחוק שונה לגבי זוג, האם כזוג (נשואים) כן צריך?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 12:02
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 13:32
כל עוד אתה מנהל את ההשקעות/מניות בברוקר/בנק בישראל אתה פטור מדיווח מס על רווחים מהשקעות. יוצא מן הכלל מס יסף, אבל נשמע שזה לא המקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 17:18
אם לא מילאת אף פעם טופס להחזר מס (מעין דו"ח מס), ייתכן שהפסדת הרבה כסף, אם אתה תורם כל שנה סכומים גדולים לעמותות המוכרות ע"י מס-הכנסה.

מילוי הטופס להחזר מס נעשה אונליין והוא פשוט מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 23:47
באיחור קל: אני יודע רק לשלם מס (הבנק עושה את זה בשבילי), אני לא יודע לדרוש החזר מס. בכלל אני לא רוצה שום קשר עם רשויות מס, לא לטוב ולא לרע, נותן לבנק (לא שיש לי אפשרות אחרת) שישלם כמה שהמדינה מחליטה ולא שואל שאלות

החזר מס, כנראה שהפסדתי הרבה כסף לאורך השנים האחרונות.

האם אדרוש בכל זאת השנה או בשנים הבאות? כמו שאמרתי לך אני לא מתעסק עם רשויות המס לטוב ולרע אלא אם ממש אין לי ברירה. תקרא לי פראייר אבל it is what it is...