🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2025 22:21
בקצרה: אני בן 30, ללא תואר וללא פסיכומטרי, גרוע מאוד במתמטיקה (מציין את זה כדי שתבינו שאני לא טורח בכלל לכוון לעולמות ההייטק הגבוהים ומדעי המחשב), גר כרגע אצל ההורים ברמת גן. עובד בשנים האחרונות בתקשורת (חדשות) ומרוויח על הפנים (7500 ש"ח ברוטו למשרה מלאה). בגדול התחום שלי זה חדשות ופוליטיקה והיסטוריה וכל העולמות ההומניים לכן הלכתי לשם, ואני יכול להתקדם אבל אני לא רוצה. הנסיעות לעבודה (נווה אילן) מתישות אותי, אני לא רוצה לעבור לגור בירושלים רק בגלל העבודה ואם אני אתקדם זה אומר שלא יהיה לי חיים בגלל שעות עבודה מטורפות וזה ממש פגע לי בבריאות בגלל שכל היום נהרס לי והשעות שינה, ולא מספיק לעשות ספורט וכבר עליתי נורא במשקל.
אני חושב עכשיו מה לעשות. בגדול אני התפטרתי. אני מבין שאני חייב ללמוד מקצוע כלשהו אבל השאלה מה? אם אני הומאני אז האופציה היחידה שיש לי זה ללכת להיות מורה להיסטוריה. עד כמה זה כדאי לי?
אני זכאי לשיקום מקצועי מביטוח לאומי מסיבות אישיות ויכולים לממן לי לימודים. השאלה מה עדיף לי לעשות? ללכת ללמוד היסטוריה 4 שנים? אני רואה שיווקים אגרסיביים לכל מיני קורסים של להיות טכנאי מחשבים / סלולר או מעצב גרפי. אני לא יודע כמה זה נוכלות וכמה זה כן יכול להתאים לי כי כאמור אני טיפוס שנורא מפחד מעולמות התכנות ויש לי חסם בגלל המתמטיקה.
אני גם התחלתי לקרוא קצת על השקעות למרות שהנושא גם הוא נורא מבהיל ואני עדיין לא ממש מבין אותו... פתחתי חשבון להשקעות ושמתי 20,000 שקל על מחקה מדד מוכר, ואני גם שם בצד כסף לחיסכון בבנק. האם זה התחלה נכונה?
אשמח לדעת מה אתם מייעצים לי,
תודה :)
אני חושב עכשיו מה לעשות. בגדול אני התפטרתי. אני מבין שאני חייב ללמוד מקצוע כלשהו אבל השאלה מה? אם אני הומאני אז האופציה היחידה שיש לי זה ללכת להיות מורה להיסטוריה. עד כמה זה כדאי לי?
אני זכאי לשיקום מקצועי מביטוח לאומי מסיבות אישיות ויכולים לממן לי לימודים. השאלה מה עדיף לי לעשות? ללכת ללמוד היסטוריה 4 שנים? אני רואה שיווקים אגרסיביים לכל מיני קורסים של להיות טכנאי מחשבים / סלולר או מעצב גרפי. אני לא יודע כמה זה נוכלות וכמה זה כן יכול להתאים לי כי כאמור אני טיפוס שנורא מפחד מעולמות התכנות ויש לי חסם בגלל המתמטיקה.
אני גם התחלתי לקרוא קצת על השקעות למרות שהנושא גם הוא נורא מבהיל ואני עדיין לא ממש מבין אותו... פתחתי חשבון להשקעות ושמתי 20,000 שקל על מחקה מדד מוכר, ואני גם שם בצד כסף לחיסכון בבנק. האם זה התחלה נכונה?
אשמח לדעת מה אתם מייעצים לי,
תודה :)