⬅ חזרה לאינדקס

החזרי מס והפקת תלוש שכר במכירת RSU אחרי עזיבת עבודה

🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2025 22:30
עבדתי בחברה שהעניקה לי RSU. עזבתי ולאחרונה אני מבצע מכירות בחלקים. עבור עובדי החברה נהוג שבתלוש שכר עוקב מתבצע תיקון של המס המקסימלי שגבה הנאמן במקור ובד"כ מוחזר הפרש קטן. להפתעתי, על אף שאני לא עובד שם יותר, הם ממשיכים לעשות את זה. כלומר אני מקבל העברה בנקאית של הפרש חישוב ומופק עבורי תלוש שכר. פניתי למשאבי אנוש בשאלה אבל בגלל שזה חברה בינלאומית נתקעתי בלופ מתסכל מול נציג לא ישראלי שנראה לי לא הבין מה אני אומר עד הסוף.

נראה שהם משאירים את המס השולי בחישוב על המקסימום ויכול להיות שההחזר מהותו בביטוח לאומי ומס בריאות. בכל מקרה אלה הפרשים קטנים יחסית מהגבייה המקורית של הנאמן.

מאחר שאין להם שום מידע מיסוי עליי (אין 101, אין להם מושג מה מצבי התעסוקתי ומה נתוני המס שלי) מדוע הם לא משאירים את הגבייה במקור של הנאמן כמו שהיא ונותנים לי להתחשבן בדוח שנתי?

זה שמופק לי תלוש ממקום עבודה נוסף זה יכול לגרום לבעיה מול מס הכנסה?

אשמח לדעות ועדויות ממי שמכר RSU מחברה שפרש ממנה ויכול לחלוק מניסיונו
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2025 22:38
בדוח השנתי של השנה העוקבת תקבל את החזרי המס, בדיוק את מה שמגיע לך.

רק תבקש טופס 106 מהמעסיק (לשעבר). בדרך כלל בסביבות מרץ-אפריל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 16:41
תודה על התגובה אבל שים לב למה שכתבתי בהודעתי המקורית. על אף שזה מה שציפיתי שיקרה, הם מבצעים לי החזרי מס על דעת עצמם במהלך השנה באמצעות תשלומי משכורת בחודש שעוקב את המכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 16:48
כל עוד לא ביצעת תאום מס והעברת להם, החישוב שלהם הוא כזה:

על הכנסה פירותית:

מס הכנסה – מס שולי מרבי.

דמי ביטוח – הסכום יחולק ב־12 ויצורף לחודש העבודה האחרונים שלך, אם בחודשים האלה כבר עברת את התקרה, אז כל הסכום יוחזר.

על הכנסה הונית: 25% מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 17:17
זה לא משנה מה הם לוקחים לך ומה הם מחזירים לך. בסופו של דבר ה- 106 מפרט את כל מה שקרה באותה שנה ועם זה אפשר להזדכות מול מס הכנסה. מן הסתם צריך גם את ה- 106 של המעסיק הנוכחי.

החישוב של מס הכנסה הוא שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 18:59
וזה לא טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 23:04
כן זה סטנדרטי בהרבה חברות שמחלקות RSU למיטב ידיעתי.

הן ממשיכות להחזיר לך את המס, כאילו אתה עובד שם.

מה שמגניב בישראל, שאין חובת דיווח, אז תאורטית אם מחזירים לך יותר מדיי , להבנתי לפי החוק, אתה אפילו לא אמור לדווח על זה ולעשות תיאום מס.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 00:30
חשוב לדייק. בישראל יש חובת דיווח לכל אזרח ויש פטור למי שמרוויח פחות ממדרגת מס יסף. אם הוא ימכור מספיק מניות (ויתכן שגם בלי עקב משכורת חודשית גבוהה) הוא כן חייב לדווח.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 08:14
תודה על החידוד

זה בעצם פוטר 90%+ מהשכירים
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 08:18
פוטר מחובת דיווח, אבל למה אתה רוצה לשלם יותר מס ממה שאתה חייב?