⬅ חזרה לאינדקס

מה עובר על ה ai הזה?

🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 10:57
אני מוצא ברוב כלי ה ai טעויות שהם פשוט בלתי נסלחות.

שאלתי שאלת מיסוי מסויימת את פרפלקסיטי שאני יודע את התשובה עליה, הוא החזיר תשובה שגויה בסכום של מעל 100% מהתשובה האמיתית. הייתי צריך להעביר למצב research ולהגיד לו שהוא טועה כדי שהוא ימצא את התשובה הנכונה.

מקרה דומה קרה לי עם chatgpt כשנתתי לו לסכם דוחות כספיים(מנוע זהה לפרפ) , גם כאן טעה בעשרות אחוזים ורק אחרי התעקשות הוא הצליח לעשות חישוב נכון ומקרה אחר בגימיני. לא רוצה לדבר בכלל על יכולות התרגום של סמסונג ai שהובילו לתרגומים לא נכונים וזה כשאני עושה תרגום של אנגלית/ספרדית לא איזה שפות אקזוטיות כמו עברית.

אני ממש לא משתמש כבד והכל קרה תוך אינטראקציות מאוד קצרות שאמורות היו להיות מאוד פשוטות.

אני לא רוצה לחשוב מה קורה למי שמשתמש בכלים הנ"ל בנושאים שהוא לא מכיר, ואני רואה רבים כאלה בעבודה שעושים בזה שימוש קבוע ומסתמכים בלעדית על התשובות שהכלים האלה נותנים.

זה רק אני?
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 11:09
אני ביקשתי מפרפלקסיטי לבדוק חישוב שעשיתי בעצמי והוא טעה (השתמש בנוסחה שגויה). אחרי שתיקנתי אותו הוא הודה בטעות. ברור לי שאם לא הייתי מחשב בעצמי קודם לא הייתי מוצא את הטעות בחיים. המסקנה שלי היא שאני חייב בעניינים כאלה לעשות את הבדיקה בעצמי ולהשתמש ב-ai רק כדי למצוא טעויות אצלי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 11:12
השלב הבא זה AI שיכתוב מאמרים , ואתה תמצא את המאמרים האלה במנוע חיפוש רגיל בתור עובדות
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 12:07
זה כבר קורה היום.

זה לא יצור עם תבונה ויכולת חשיבה. הוא מנסה לנחש את התשובה הכי קרובה סמנטית למה שביקשת.

וכמו שאמרת, אתה לא מקבל את מלוא כוח החישוב בתור משתמש קצה, ולכן כלים כמו research יתנו לך תשובות יותר טובות עם יותר חיפוש של מידע.

זה לא נקודה חזקה של המודלים האלה. אם תבקש ממנו לרשום את המשוואה/הקוד של החישוב, ואז להריץ אותו, עולים הסיכויים שיצא לך טוב יותר.

לא, זה בערך כל העולם :) תהיה חזק מחר יום חדש עם AI חדש לשחק איתו!
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 12:28
בדיוק זה, ואנשים לפעמים אנשים שוכחים אתה זה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 12:37
@היום מתה אמא

אני ניסיתי ללמוד עם GPT כתיבת פייתון. בשלב כלשהו נתתי לו קוד, והוא טען בתוקף ש100 לא מתחלק ב4, כאשר נזפתי בו, הוא ביקש סליחה מיד, והסביר שהטעות שלי היא ש100 לא מתחלק ב10...

כפי הנראה המודלים האלו כלל לא מתקפים את התשובות שלהם מבחינה לוגית, והם רק מנסים לחקות את התשובה שאמורה להיות 'הנכונה'.

בכל מקרה, מהניסיון שלי GPT טוב בהרבה מג'מיני, האחרון נוהג לחנך אותי כשאני מעמיד אותו על טעויות, ומסביר לי ש'הוא מבין את התסכול אבל זו התשובה הנכונה', לעומת זאת GPT ממש מתקדם בכל פעם שאני בודק איתו טעויות.

כיום, אני משתמש בו לכתיבת נוסחאות אקסל, במקום לכתוב ידנית נוסחאות ארוכות. הדרך הכי יעילה שמצאתי להפחית שגיאות היא, לומר לו קודם כל לתאר במילים מה הוא עומד לעשות, ורק אז לכתוב את הנוסחה. כך אני יכול לעקוב אחריו הרבה יותר בקלות וגם מבין מה 'דופק' לו את החשיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 12:59
גם אחרי שהפעלתי את ה research הוא טעה(זה מנוי בתשלום למען הסר ספק). , הפעם רק ב 20% מלמטה. הייתי צריך לבקש ממנו את המקור לטבלת המס שהוא השתמש בה, ואז לכתוב לו שבמקור שלו יש הערה שבמקרה המדובר יש להשתמש בטבלה אחרת ורק אז הוא מצא את הטבלה הנכונה.

כלומר, גם במצב research הוא טעה והיה צורך להאכיל אותו בכפית . זה פשוט לא הגיוני שמישהו יכול להתבסס על הדבר הזה.

זה סה"כ פלוס מינוס שום משוואה מסובכת. הוא טעה בסוג המטבעות למרות שהם היו רשומים בבירור וכשהפנתי את צומת ליבו הוא כמובן הבין(גם לא היה ברור למה בחלק מהמקרים הוא התחשב בסוג מטבע ובחלק לא). זה פשוט רשלנות שלו.

מאוד מזכיר את מה @יעקב 1 כתב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2025 13:01
אוי ויי