⬅ חזרה לאינדקס

העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות)

🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 17:36
היי,

עברתי לגור בספרד ואני מעוניין להעביר את ניירות ה-ishares שלי מהבנק בארץ לחשבון האינטראקטיב ברוקרז שפתחתי מהארץ (חשבון לא אמריקאי).

ממה שאני מבין, אני צריך להזהר שבמהלך ההעברה לא ימכרו לי את היחידות הישראליות כדי לרכוש את המקבילה הספרדית שלהם.

האם אתם מכירים דרך להעביר את הניירות מבלי להסתכן באירוע מס ?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 19:19
קודם כל אתה צריך להמיר את הני"ע הישראלים למקבילה האירופאית שתבחר (לא בטוח שהספרדית זמינה בכל הבנקים) ואז ניתן לנייד לברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 19:36
אפשר לנייד גם את הגרסה השקלית, בהנחה והם נתמכים בIB (רובם כן לדעתי).
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:24
במידה שהם יומרו לגרסה אירופית שאינה ספרדית, זה אמור להיות מספיק כדי שהם יקלטו את ההעברה בלי למכור את היחידות?

הלוואי. אני רק מקווה שגם אם טכנית הם יכולים לעשות את זה, אין רגולציה שתכריח אותם למכור את הגרסה הישראלית ולקנות את המקבילה הספרדית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:26
רק שים לב שאם אתה מבצע המרת גרסאות באינטראקטיב, הם מבצעים את זה באמצעות מכירה רעיונית.

מה שגורר אירוע מס.

לכן כדאי להמיר קודם
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:31
דיוס מיו!

אבל האם יש סיבה להמיר גרסה אם כבר הגרסה הישראלית לא תפריע להעברה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:32
אין שום סיכוי שהם ימכרו יחידות אם ביקשת להעביר.

הדבר שאתה צריך להזהר ממנו זה לוודא שאתה מבקש להעביר את הניירות ולא מבקש למכור אותם.

אם אתה מבקש למכור, במקרה הגרוע הם לא יצליחו והניירות יחזרו (או ישארו) בחשבון המקורי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:33
אתה בטוח?

לא שמעתי על זה מעולם, ושמעתי מכמה אנשים שהמירו יחידות בIB בלי שום בעיה ובלי ארוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:37
שיבדקו Cost Basis אחרי שביצעו את ההמרה.

הם יגלו שבעצם יש להם ניירות עם מחיר עלות של יום ההמרה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:39
ה cost basis מאוד לא אמין ולא הייתי מסתמך עליו בדיווחי מס.

הרבה פעמים כשמעבירים ניירות (אפילו אמריקאיים) מברוקר ישראלי ל IB ה cost basis לא עובר נכון וצריך לתקן אותו ידנית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:40
אז מה שהעלה בי מלכתחילה את החשש ממכירה זו ההתרעה שקיבלתי מהם כשניסיתי לפתוח העברה נכנסת (הדגשה שלי):

"In the Spanish market, all shares transferred to us will be re-registered under their street name as we do not hold shares in the name of the final beneficiary.

Re-registration in the Spanish market is accomplished by selling the shares on the exchange in the name of the final beneficiary and then purchasing the shares in our name. Consult your tax advisor with questions about reporting such activity."

בקריאה נוספת אני פתאום לא בטוח שזה רלוונטי לגרסה של הנייר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:42
שיבדקו Cost Basis אחרי שביצעו את ההמרה.

הם יגלו שבעצם יש להם ניירות עם מחיר עלות של יום ההמרה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 20:43
זה נראה כמו משהו יחודי לIB ולאחזקה של ניירות דרכה בבורסה הספרדית.

הייתי בודק את זה (מול IB, הברוקר הישראלי שלך לא ממש צד לעניין) לפני שאני מעביר לשם ניירות.

לא ברור אם הכוונה היא לבורסה הספרדית בלבד או לכל נייר שמוחזק ע"י לקוח "בשוק הספרדי" (כלומר לקוחות ספרדים), וגם לא ברור מה קורה אם הנייר מראש רשום תחת street name
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 21:12
אני ביצעתי המרה כזו בעבר (לא של ETF) ולא היה כזה דבר, עבר חלק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 21:22
למה שלא יעבור חלק, ההבדלים הם שפתאום כשאתה מוכר אתה מגלה שיש לך מחיר בסיס שהוא לא המקורי.

ובכלל אם כשאתה מוכר אתה לא זוכר מה היה הבסיס שקנית, ורק מסתמך על הברוקר...

אז תאורטית גם לא תעלה על זה.

אני נתקלתי בזה ב־ETF, אבל נסה לבדוק אצלך בנייר שהמרת, מה מחיר הבסיס שלו כרגע (או אם מכרת אז בחישוב המכירה) ואם הוא לפי העלות המקורית או המחיר במועד ההמרה. .
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 21:25
כמו שאמרתי, מחיר הבסיס שהם מציגים לך לא באמת מעניין.

אם אתה לא שם לב למחיר, במיוחד כשאתה עושה העברות והמרות כאלה, אז הבעיה היא בעיקר אצלך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 21:25
יש הבדל בין COST BASIS לא נכון לבין אירוע מס, אצלי לא היה אירוע מס, זה בוודאות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 22:12
לא יודע מה היה אצלך,

במקרים שאני ראיתי זה נרשם כפעולת OTC (עסקה מעבר לדלפק)

בדוח פעילות נרשם ריאליז P/L

ולנייר שמתקבל יש מחיר בסיס חדש.