⬅ חזרה לאינדקס

האם לצאת מהבית?

🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 20:24
היי, קצת פרטים עלי, בן 26, יש לי חסכון יפה, עובד במשרת סטודנט בסטארטאפ ומרוויח טוב, נשאר לי עוד שנתיים לתואר.

הבעיה שכרגע החיים שלי מבחינה חברתית וזוגית שואפים לאפס, אני גר בפריפריה ומתלבט אם לצאת מהבית ולעבור למרכז, אני פשוט חושב על הסכום כסף שאוכל לחסוך במידה ואשאר בבית, במיוחד במצב של היום, אני לא יודע מה יהיה המצב מבחינת העבודה בעוד שנתיים ולא רוצה שיהיה מצב שאשאר בלי עבודה ואצטרך לשלם שכירות וחשבונות נוספים.

אשמח לתובנות :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 20:28
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 20:31
לא ברור, סכום שנחסך בתחילת החיים הוא הרבה יותר משמעותי מסכום שנחסך מאוחר יותר (משיקולי ריבית דריבית).

אין תשובה אחת נכונה לשאלה של פות"ש, השאלה מה מתעדפים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 20:37
מסכים. אך זה לא רלוונטי. להורים שלו מגיע לנוח ממנו ולהנות מהפנסיה שלהם. יש גבול עד כמה הורה נדרש לסייע לבן שלו לחסוך לפרישה מוקדמת.

הבחור מרוויח טוב בהייטק, הוא יכול להסתדר לבד, אז שייתחשב בהוריו ויפנה את החדר שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 22:02
איך הגעת להחלטה שהם בפנסיה?

אבל מסכימה שלטובת הפות"ש (ולאו דווקא ההורים) כדאי לצאת לעצמאות בגיל סביר, כמה שנים לפני זוגיות ומשפחה, כדי לפתח בגרות ואחריות אישית ולהתערות בין בני גילו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2025 22:40
האם אתה יכול לעבוד מרחוק והאם בעבודה שלך יקבלו את זה? מה לגבי התואר?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 03:31
טוב לך בבית? יש לך מספיק מרחב אישי? אתה עוזר להורים מפעם לפעם? כמה פריפריה אנחנו מדברים פה?

באוניברסיטה ובעבודה אין חברים / בחורות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 04:00
לפי הנתונים היבשים הייתי ממליץ לצאת מהבית ולהיות יותר עצמאי, אבל חסרים הרבה פרטים.

האם יש קשרים חבריים אבל בגלל המרחק אתה לא פוגש אותם? או שיש קשיים אחרים?

מעבר לדירה במרכז לאו דווקא יפתור את הבעיה הזאת, תצטרך עדיין ״לעבוד״ על זה. איפה הלימודים? נחיתה יחסית רכה מבחינת כלכלית וחברתית יכולה להיות מעבר לדירת שותפים עם עוד סטודנטים קרוב לאוניברסיטה
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 08:44
נשמע שלפות"ש מפריע עניין הזוגיות והמעגלים החברתיים ש"שואפים לאפס".

לגור עם ההורים לא יעזור בזה.

לכן ההמלצה הטריוויאלית בגיל כזה ובסטטוס שלך היא לצאת מהבית, במיוחד שאתה מרוויח יחסית טוב.

נכון, זה ידרוש כמה אלפים בחודש להוציא על דירת שותפים והחשבונות מסביב, אבל אם לא עכשיו, עד מתי תמשיך לגור בחדר הילדים שלך עם אמא שעושה לך ארוחות וכביסה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 11:21
אני חושבת שלפני שמתחילים מלעבור לגור לבד (או עם שותפים) כדאי לטפל בבעיה החברתית. קודם כל להכיר בכך שיש בעיה, ובחור בן 26 שאין לו חיים חברתיים למרות שמכיר אנשים בגילו באונ' או בעבודה, זה מישהו שקשה לו. כדאי לחשוב על השקעת הכסף בטיפול קצר טווח שיעזור לך להחליט על מטרות ברות השגה וללמד אותך איך להתחבר (מהמילה חברה ולא חיבור) עם אנשים שמתאימים לך. בשיחות שלי עם בני גילך הרבה פעמים אני שומעת ציפיות לא ריאליות של אנשים מופנים וסגורים להיות פתאום מרכז חיי החברה של תל אביב.

אני מנחשת שאתה לא כזה וגם לא תהיה כזה אם תגור במרכז תל אביב. שם פשוט הייאוש יעשה יותר יקר. טיפול טוב (אולי אפילו אימון? מישהו שמאתגר אותך לצאת קצת מהקליפה ונותן לך משימות שבועיות, ולא רק מדבר איתך על הילדות ועל הקשר עם ההורים) יכול מאד לעזור לך לפתח קשר עם 2-3 אנשים בגילך שדומים לך. מכאן תוכל להרחיב טיפה את המעגלים וגם לקבל פרופורציה, קבוצת שייכות ותמיכה - אנחנו ה"זקנים" לא קבוצת תמיכה מספיק טובה כדי לעזור לך להבין מה הכללים החברתיים בגיל ובמעגלים שלך. אולי אפילו תמצא שותפים :-)

את הכסף הייתי משקיעה בזה, קודם כל, משהו כמו חודשיים שלושה. אחרי שיהיו לך טיפה יותר קשרים, תוכל כבר לשאול את השאלה הזו את החברים שלך. כלכלית זה תמיד יותר טוב לגור אצל מישהו, מבחינת התפתחות אישית ועצמאות תמיד יותר טוב לגור בצורה עצמאית, אבל זה לא השיקולים היחידים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 12:10
חד משמעית כן ויפה שעה אחת קודם.

תפתח קצת עצמאות והתמודדות עם החיים כמו שהם (כיבסה בישולים, חשבונות, לקבוע עם טכנאי). שלא נדבר על בת זוג (או בן זוג) שיקבלו אותך יותר בשל למערכת יחסים רצינית.

אז כמה שיותר מהר. ברור שלא לקחת הלואה, אבל אם אתה מסתדר כלכלית לצאת מהבית.

לא הייתי הולכת כל הדרך לתל אביב לעבור לגור בעיר גדולה קרובה לפריפריה ולמרכז החיים שלך זה גם סבבה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 12:43
האם זה מה שחשוב בתגובה שכתבתי?

אם יש להם עוד כעשור עד הפנסיה, אז על אחת כמה וכמה. הוא יושב על נדל"ן בבעלות הוריו, שאחרת הם יכלו להשכיר ולעשות ממנו הכנסה שתעלה את רמת החיים שלהם בפרישה. וכמו שכבר אמר @חתול לילה כסף שנחסך מוקדם שווה יותר משיקולי ריבית דריבית, כך שעדיף שהוא יעוף מהבית כמה שיותר מוקדם כדי לאפשר לאמא שלו לחסוך יותר לפנסיה שלה.

למה את מסכימה עם דבר שלא אמרתי?

בוודאי שזה לא לטובת פות"ש, ואני לא רואה איך זה מועיל לשקר לו שכן. הרי ברור שחייו יהיו קשים יותר מחוץ לבית הוריו, ואני לא יודע על סמך מה את מניחה שהוא יפתח אחראיות ובגרות אישית כשבאותה מידה הוא יכול להתדרדר לסמים וזונות. יש כאלה שמסתדרים בכוחות עצמם, ויש כאלה שלא.

זה פשוט לא רלוונטי לדיון בשום צורה האם הוא יהפוך להיות בוגר ואחראי או שהוא ישאר תינוק מגודל. כל מה שחשוב זה שההורים חסכו כל חייהם לפנסיה שלהם, ולא לפנסיה של בנם. והוא צריך לכבד את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 13:14
בעיה עם הבנת הנקרא וגם עם תרבות שיחה???

אתה מדבר על הדיון שהמצאת לעצמך בשרשור אישי של מישהו אחר?

אז רק משפט קצר לסגירת הדיון שלך מבחינתי: יש הורים שדווקא רוצים שהילדים שלהם יישארו בבית עד למציאת זוגיות. לא כולם מבקשים לעצמם שהצאצאים יעופו מהבית. אני המלצתי לילדיי לפרוש כנפיים בגיל צעיר וזה מה שהם עשו, וראיתי במו עיניי את הטוב שזה עשה להם. ואין לך מושג כמה אני מתגעגעת לזמנים שגרו בבית, אבל האחריות ההורית שלי (לדעתי האישית בלבד) העדיפה את התבגרותם המוקדמת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 13:19
@EOFibz

למה לכתוב בבוטות כזו?

מיותר לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 13:42
חדמש כן.

כי לדעתי: כל מה שהדודה מהעמק אומרת נכון לחלוטין. [על בשרי]

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2025 16:45
יש חברים שהם במרכז? או שאתה צריך למצוא חברים?

אתה סטודנט + בעבודה. יש לך זמן לזוגיות וחברים?

האוניברסיטה איפה? העבודה איפה? נוסע רחוק כל יום להגיע למקומות?

תן עוד פרטים נוכל לתת טיפים יותר סציפיים
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2025 11:49
בעקרון אפשר להגיד שהמשפחה שלי מאוד קטנה, אין לי תמיכה מההורים וגדלתי כבן יחיד, יש לי חברים מהאוניברסיטה, אבל זה לא כמו שלאנשים יש חבורת ילדות, נפגשים פעם בחודש במקרה הטוב, אולי הציפייה שלי זה להפגש לפחות פעם בשבוע לא נכונה.. וגם המרחק הפיזי משפיע והנסיעות הארוכות

בדיוק בגלל הקטע שאין לי תמיכה כלכלית (אז במקרה של נפילה - לא תהיה לי רשת בטחון ואני לא רוצה שתהיה לי האופציה להיות במצב הזה) אני חושב שאני אצטרך לבזבז באזור ה50K בשנה רק על לחיות לבד, ולחסוך במשך השנתיים הללו 100K נשמע מאוד מפתה.

מבחינת זוגיות, המרחק ואזור המגורים מאוד משפיע גם מבחינת היצע וגם מבחינת מרחק פיזית.

אז בעצם הissue זה האם להסתפק בחסכון של כ3K בחודש, או של 7-8K (וזה ההבדל אם אצא מהבית)
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2025 20:20
תודה על המידע.

כמה כסף יש לך כרגע? רק לחסוך בשביל החיסכון זה לא מטרה מספיק טובה, אבל בהחלט אתה צריך רשת ביטחון מספקת.

האם לחזור לגור אצל ההורים במקרה שיהיה בעיה במרכז ותצטרך לחזור זה משהו שיכול לעמוד על הפרק?

אפשר לשאול באיזה עיר או אזור אתה גר ואיפה העבודה? (מניח העבודה בתל אביב?)

- עובד לך לגור עם שותפים? יכול לעזור כלכלית ובכללי לגור עם שותפים בתל אביב זה משהו יחסית גמיש ואפשר בדרך כלל לצאת באמצע חוזה אם מוצאים מישהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2025 21:32
הפרמטר היחיד הרלוונטי הוא הלימודים והעבודה.

כמה זמן אתה נוסע ללימודים? בתחב"צ או באוטו?

כמה זמן אתה נוסע לעבודה? בתחב"צ או באוטו?

מה יהיה זמן הנסיעה אם תעבור לגור במרכז?

אם אתה מסוגל לחסוך ולעבור לגור לבד אין כאן ספק לדעתי. צא. תתרכז בלימודים, תצליח, ובעתיד ההצלחה בתואר תחזיר דיבידנד.

לגבי חיי חברה, זה בונוס - לא העיקר לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2025 21:46
האמת שבגיל ובסטטוס שלך להשאר עוד שנה שנתיים, זה בהחלט מקובל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2025 17:14
יש לי כרגע באזור ה150K, לחזור לגור אצל ההורים זו תמיד אופציה, מעדיף שלא

העבודה בתל אביב, החסכון שרשמתי זה עבור מגורים עם שותפים באזור המרכז

כרגע לוקח לי בערך שעה וחצי לכיוון ללימודים ולעבודה, בתחב''צ.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2025 18:16
כן,

במיוחד בהתחשב בזה שתחסוך גם הרבה זמן:

זה לא קסם, ותצטרך לחשוב איך אתה מאתגר את עצמך להיכנס ליותר סיטואציות חברתיות. אבל אני בטוח שיש הרבה מפגשים עם חברה מהאוניברסיטה שסביר שיקרו אם תגור בתל אביב ופחות סביר שיקרו אם תשאר בפריפריה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2025 19:10
הייתי עובר ויפה שעת אחת קודם.

כמות הזמן (הנכס הכי חשוב ויקר לנו) שאתה שורף פסיכית.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2025 19:54
הוא יחסוך זמן בנסיעות אבל ישלם זמן בכביסה/הכנת אוכל/ניקיון. . .

כרגע הוא סטודנט וזה לגיטימציה מספיק טובה כדי לגור עם ההורים בגיל הזה ואני בספק אם המגורים בבית ההורים זה מה שפוגע לו בחיי חברה, אני לא נגד המעבר אבל לא מאמין שזה יהיה פתרון הבעיות שלו.

בלי קשר להאם הוא עובר או לא, הייתי מחפש פעילויות (משחקי קופסא, ציור, קבוצת ריצה. . .) שונות באזור המגורים כדי לנסות לבנות תא חברים,

ואולי גם מנסה לחשוב על העבר ולראות אם אפשר להבין משם משהו (או אולי אפילו להחיות חברויות ישנות) - מה עם החברים מהצבא? התיכון? מסגרות אחרות?

למה לא נשמרו קשרים משם? היו בכלל קשרים? אולי יש קשרים ששווה לחדש?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2025 19:57
פותח השרשור לא ציין האם הוא עושה כביסה, מכין אוכל או מנקה בעצמו.

גם אם הוא עושה כעת את כל הדברים לבד ולא עשה עד כה, זה לא מגיע לשלוש שעות נסיעה כל יום.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2025 20:06
אנחנו גם לא יודעים אם הוא נוסע כל יום,

מסכים שזה לא מתקזז לחלוטין אבל עלות הזמן של לתחזק חיים לבד היא לא קטנה (בהנחה והוא לא עושה הרבה מזה היום) וזה הופך את שיקול הזמן נסיעה לפחות משמעותי
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2025 20:18
אני יצאתי מהבית כסטודנט בגיל יותר צעיר משלך, גם הייתי במשרת סטודנט או מובטל, בעיני החסכון שתעשה ובפרט כסטודנט מתגמד לעומת הערך והחוויות שתצבור.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2025 20:24
לחיות עם ההורים בגיל 26 זה איך נאמר די מבאס ברוב המוחלט של הסיטאוציות. מצד שני עולה כסף לצאת. עכשיו רק נותר לך להחליט מה יותר גרוע
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2025 22:06
יש חברים, פשוט גרים בקצוות מכל הארץ, אני חושב שזה יותר פוגע בקטע של הזוגיות, אין בכלל פרטיות בבית
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2025 22:49
כן, על הזוגיות זה הרבה יותר משפיע
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2025 22:09
כן? יש גיל שבו לא בסדר שילד נשאר בבית?

אני בת 25 וגרה עם ההורים, אני אמורה לפנות את עצמי? כי אם ההורים יבואו ויגידו לי במפורש אני ממש אעלב. (בסוף זה נראה לי תלוי חינוך וילד שנשאר בבית זה קצת כי חנכו אותו לזה)
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 22:01
נסיעות בתחבצ זה לא שריפת זמן. גם נהיגה ברכב לא תמיד (יש פודקסטים ממש מעניינים שיכולים לקדם אנשים מקצועית). זה דורש מוטיבציה ותכנון. אני בתחבצ השלמתי המון הרצאות וסדרות, סיימתי לעבור על כל כך הרבה ניירת (למשל, הגשות ודוחות), ושיחות לכל הביטוחים ובאמת שלא חסר מה לעשות.

לגור לבד אומר גם להוציא הרבה זמן על אוכל, ניקיון, סידורים (בעיה עם הגז, המזגן לא ממש עובד או לא יודע מה), קניות והמעבר. וכל נסיון לחסוך בזמן הזה יעלה עוד יותר כסף.