⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא במחיר למשתכן

🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2025 07:11
היי,

אני נדרש לקחת משכנתא על סך כ 580 אלף עם רצון להחזר של 4500 שח בחודש. הדירה תהיה מושכרת בכ3500 שח ואני מעוניין להוציא מכיסי עוד 1000 ש״ח כדי לסגור סיפור מהר יותר.

זו דירה להשקעה ואני רוצה לסיים את התשלומים מהר יחסית וברקע יש היתכנות גבוהה לשיפוי כספי דרך שחרור כספים מתביעה ישנה.

איך מתחילים לחשב מסלולים? איך מתמקחים? אני בטוח שלא הולכים פיזית.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 13:56
היי LP,

ראשית, גילוי נאות - אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות

אם זו דירה להשקעה, אני ממליץ לך לשקול בשנית את האסטרטגיה שלך של לסיים את המשכנתא מוקדם באמצעות החזר חודשי גבוה ופרעונות עתידיים. מעבר לעובדה שהכסף שלך כלוא בקירות, ואתה לא יכול להוציא אותו החוצה, כל שקל שאתה פורע את המשכנתא מהר יותר, אתה מקטין את התשואה על ההון שלך. שים לב שהתשואה על השקעת נדלן בישראל נעה בין 2.5% ל3.5% (כמובן שיש גם שוליים רחבים יותר מחוץ לסקופ הזה).

האסטרטגיה שלך נועדה, לעניות דעתי, להתמודד עם שנאת הסיכון (והחוב לבנק) שכולנו לוקים בה, גם אני כאדם עם משכנתא. אני חושב שיש אסטרטגיות כלכליות ממנה.

שים לב - כבר החל מהרגע שרכשת את הדירה, ואתה הבעלים שלה, אתה נהנה מעליית מחירי הדיור (שהאם נכון בכלל לדבר על עלייה בתקופה זו?).

לעניין המשא ומתן - אתה אכן צודק, לא הולכים כבר אל הבנקים פיזית. לכל בנק יש טופס דיגיטלי, שאתה מגיש אותו, ואז הבנק "מכיר" אותך באמצעותו. לאחר כמה ימים, נציג מטעם הבנק מחייג אלייך ובונה לך תמהיל (שזה המצב הלא כדאי) או שנותן לך ציטוט ריביות בהתבסס על התמהיל שאתה רצית (שזה המצב הרצוי). אתה אמור לבצע הליך התמחרות בין הבנקים כדי לראות מי נותן את התנאים הטובים ביותר עבור ההצעה שלך.

בהצלחה לך,

אייל מפינוויז