⬅ חזרה לאינדקס

מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד?

🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 13:39
בעקבות העסקה בעצם צה"ל יסוג מהרצועה וחמאס נשאר בעזה לפי דעתי עוד 3 שנים אנחנו נשוב ונתרגל לטפטופים

וכל האופוריה והבנייה המואצת שהייתה ביישובי הדרום (אופקים, נתיבות, אשקלון, שדרות) והמחירים נסקו כי חשבו שלא יהיה יותר איום רקטי מרצועת העזה

אני לא הייתי רוצה להיות מישהו שקנה דירה בשדרות בשנתיים האחרונות כי שוב חמאס על הגדר.

לפי דעתי מחירי הדירות יצנחו כי כל העלייה הייתה על הסרת האיום וכעת הוא חזר

מה לדעתכם יקרה עם המחירים?

(לא הבעתי דעה פוליטית ו/או אמרתי את דעתי על העסקה פשוט רשמתי עובדות)
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 15:05
האמירה "שוב חמאס על הגדר" היא במובן מסוים פוליטית כי זה אומר שחלק ממטרות המלחמה שהממשלה הגדירה לא התקיימו, הממשלה לא הצליחה לעמוד בהם והיא נכשלה, זה אמונה/מחשבה.

אף אחד לא יודע מה יקרה עם חמאס והרצועה ומה מההסכם יתממש עד הסוף, רובנו בכלל לא יודעים מה יש בהסכם כי כנראה שחלקו מסווג.

יכולות להיות עוד 100 תהפוכות בדרך ואולי אפילו נחזור למלחמה, אני לא מאמין שניתן לנתק את השאלה הזו מהפוליטיקה כי חלק גדול ממנה מתבסס על כמה אנשים מאמינים לממשלה וליכולת שלה להביא ביטחון.

מי שמאמין ליכולת של הממשלה יגיד שחמאס לא יחזור להיות על הגדר והאיום יוסר (או שנחזור למלחמה?) ומי שלא יגיד שאנחנו חוזרים לתקופה שלפני המלחמה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 17:22
בירוחם? שדרות? באר שבע?

במושבים של אשכול?

דרום זאת מילה מאוד גדולה
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 17:54
רק שלא יבטלו לנו עכשיו את הטבת המס המתוכננת לאשקלון.

כבר בניתי על זה והכנסתי את כל רבבת השקלים לתקציב!
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 17:57
המחירים ממש לא נסקו, לפחות לא בשנים האחרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 17:58
לדעתי, המערכת הבטחונית, הפוליטית והאזרחית שינו ב180 מעלות את תפיסת הביטחון בשנתיים האחרונות.

לפני שנתיים היה סוג של חשש ממערכה רחבה שתגרור את העורף ותעלה בחיי חיילים, במיוחד בגלל ששמרנו על "סטטוס קוו" בין ישראל וארגוני הטרור מסביב, הם מטרידים אותנו, אנחנו מגיבים באופן מקומי, משחררים קיטור עד הסבב הבא, אפשרנו להם להתחמש, להתמגן, ולהתעצם רק בגלל שהיה קצת שקט במרכז הארץ. וסמכנו על כיפת ברזל.

מאז תחילת המלחמה, השתחררנו. אירן התגלתה כנמר מנייר, החיזבללה לא נראה שיתאושש, סוריה שינתה פניה, החמאס במוקד תשומת הלב של העולם.

היום ישראל מבינה שאין מצב לאפשר לחיזבאללה, חמאס או סוריה להתעצם, התגובה תהיה מיידית ולא תמיד פרופורציונלית.

כוח בינלאומי שישמור על הפסקת האש? הצחקתם אותי.

חמאס לא יהיו על הגדר, ישראל תעקור מהשורש כל נסיון כזה, ללא חשש מהסלמה, אנחנו כבר לא "מורתעים".

אבל ימים יגידו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 18:03
בתור חייל מילואים אני יכול להגיד שלצערי הרב צהל הוא עדיין צהל, במבצעים מיוחדים ופעולות יזומות מגיעים להישגים מרשימים לכל הדעות, אבל בטווח הארוך בשמירה על הגבול, בבטש, במשמרות, בסיורים ובכל המשימות הסיזיפיות שדורשות המון ברמה הפיזית והתודעתית אנחנו עדיין לוקים בחסר ועלולים להיתפס לא מוכנים שוב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 18:05
אני די בטוח שההסכם כולל ערבויות בינלאומיות שישראל לא תתקוף בעזה. אבל הוא לא פורסם בגלוי אז קשה לדעת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 18:27
חאמס לא הוכרע, צמרת חאמס מוגנת בקטאר על ידי ארה"ב וקטאר, המנהרות בעזה קיימות וכנראה לא ניתנות להשמדה.

המלחמה לימדה שהעליונות טכנולוגית ומודיעינית לא תמיד עוזרת נגד אוייב חכם וקטן שחי במנהרות.

זה כמו שסטרטאפים יודעים לתת מלחמה לחברות ענק, לא תמיד הגדול החזק והעשיר מנצח את הקטן והזריז.

זה גם מה שהדגימה אוקראינה במערכה מול רוסיה, פיתחו הרבה נשקים קטנים זולים וחכמים.

מטוסי קרב נשאות מטוסים וספינות, פתאום לא מאוד יעילים נגד לוחמת מנהרות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 18:35
בעיה נוספת היא שלהם מותר לתקוף את האזרחים שלנו, לנו אסור לתקוף את האזרחים שלהם.

ואז נוצרות תועבות כמו הקש בגג ודומיו. אי אפשר להכריע ככה מלחמות (סליחה שאני נשמע כמו בן גביר).

אני חושב שגם באירופה מבינים שיהיה צורך ברביזיה של דיני המלחמה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 20:27
ב2006 היה מבצע גשמי חץ, הסכמנו להפסקת אש ומה קיבלנו?

את מבצע חורף חם ב2008, הסכמנו שוב להפסקת אש ומה קיבלנו?

את מבצע עופרת יצוקה ב2008, הסכמנו שוב להפסקת אש ומה קיבלנו?

את מבצע עמוד ענן ב2012, הסכמנו שוב להפסקת אש ומה קיבלנו?

את מבצע צוק איתן ב2014, הסכמנו שוב להפסקת אש ומה קיבלנו?

את מבצע שומר חומות ב2021, הסכמנו שוב להפסקת אש ומה קיבלנו?

את מלחמת חרבות ברזל ב2023, הסכמנו שוב להפסקת אש...

מה נקבל הפעם אין לדעת אבל לא נראה שיש שינוי עם שכני אוהבי השלום שגדלים בעזה אם רק אחרי הפסקת האש אתה רואה סירטונים של מחבלים לעתיד שרים מוות ליהודים החינוך ישאר אותו חינוך והמלחמות ישארו אותם מלחמות

באופקים בונים בכמות שלא מתאימה לגודל האוכלוסייה ב2024 היו כ3000 התחלות בניה ויש שם רק 40 אלף תושבים נגיד בממוצע זה 4 נפשות למשק בית מדובר על 12 אלף תושבים, אתה חושב שיגיעו עוד 12 אלף תושבים לאופקים?
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 22:15
כבר אמרו חכמים ממני, מלחמות לא מסיימים עם הסכמים, מלחמות מסיימים בהכרעה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 22:25
יש מקומות שההסכמים כן החזיקו בעזה לא החינוך נשאר אותו חינוך והשנאה נשארה אותה שנאה ושום הסכם לא ישנה אותה
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 22:33
לא חושב שהסכם כזה או אחר יעורר את הביקושים בדרום.

הבעיה היותר שורשית היא שמדובר בפריפריה בסופו של דבר, פחות אנשים רוצים לגור בפריפריה אין מה לעשות.

לכן אם יעלה אז בקטנה, לא צופה עליות כמו שהיו באזורי הביקוש בגוש דן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 22:34
נחת לשמוע.

חשוב שלא נאבד את המצפון המוסרי שלנו - אירופה הענוגה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 22:36
מלחמת קוריאה הסתיימה בהסכם.

מלחמת ויאטנם הסתיימה בהסכם (טוב, בערך).
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 22:40
זה לא נחשב ״הסתיימה״ כאשר הצפון ממשיך לאיים על הדרום. גרעינית.

כמו שכתבת, בערך..

מלחמה מסתיימת בהסכם שמגיע מתוך הכרעה, לא הסכם לשם הסכם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 22:49
אנחנו לא מדברים על אותו סקייל כך שזה לא רלוונטי בכלל, לעזה יש מעמד אחר לגמרי ממדינה ריבונית.

דבר שני, אני לא חושב שמה שקורה בעזה כרגע הוא מתאים להגדרה של מלחמה, גם כמות הנופלים בצד שלנו(אזרחים וחיילים) היא די זניחה ביחס למלחמות בעולם.

דבר שלישי, בקוריאה אין מלחמה לפי מה שאני יודע(וכל העולם בערך) זה כמו לומר שיש מלחמה בין רוסיה לארה״ב כי היא מאיימת עליה בגרעין.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2025 22:51
ההשוואה שלך לרוסיה-ארה״ב מלמדת שאנחנו לא מדברים באותה שפה.

אבל הבנתי מה כוונתך
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 00:36
רשום את הערים שהתכוונתי אליהם בתגובה, אם היית טורח לקרוא היית יודע
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 00:37
אני יודע שהייתה בנייה בקצב מטורף ביישובים הללו והמחירים עלו מתוך אמונה שכבר לא יהיה איום רקטי מעזה
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 00:39
אם הייתה אמונה שלא יהיה יותר איום רקטי מאמין שכן היה כמות כזאת
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 02:52
לדעתי צריך למקד את השאלה לתקופה מוגדרת, העתיד כולל בתוכו הרבה זמן ;)

זה כמו שנביאים רואי שחורות אומרים: "השוק הולך להתרסק", חולפות שלוש שנים ואז הם אומרים: "אמרתי לכם, אני ניבאתי את האירוע כבר לפני שלוש שנים"
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 08:34
כן,

השכונה החדשה שם היא תחליף לעוד שכונה בבאר שבע:

- המחירים זולים בערך ב300א לדירה לעומת הדירות בשכונות החדשות של באר שבע

- יש הטבה משמעותית במס הכנסה

- זאת שכונה חדשה אז יהיו הרבה משפחות צעירות ואוכלוסיות חזקות יחסית לאופקים

- זה רבע שעה נסיעה מבאר שבע

אחד הפספוסים הכי גדולים זה שהרכבת משם לתל אביב לוקחת שעתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 09:09
אין שום קשר לרקטות מעזה. בונים שם כי יש יש קרקעות בשפע.

אם מחר עזה הופכת לשוויץ אז המחירים בדרום יתפוצצו? לא, ממש ממש לא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 11:16
הצמרת הזאת זה שטויות, ישראל חיסלה לאורך השנים וכמובן גם במהלך השנתיים האלו מספיק ״אושיות״ בשביל למלאות כמה אוטובוסים,

חמאס הוא תנועה, פולקלור, שמגובה בכסף גדול, את זה קשה לעקור מהשורש.

לא חושב שזה נכון, איפה שצה״ל פעל ההכרעה תמיד הייתה מהירה ומוחלטת, הבעיה הגדולה הייתה דאגה לשלומם של החטופים (וזה היה ברור מה-8 לאוקטובר), מה שגרם שבכל רגע נתון היה למחבלי חמאס שטחים לסגת אליהם כולל מחנות המרכז שבהם צה״ל לא פעל בכלל.

צה״ל נלחם עם יד אחת קשורה מאחורי הגב, אני לא נותן שום קרדיט כאן לאויב החכם כביכול.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 12:10
טכנית הם לא יהיו על הגדר כי צה"ל הולך להשאר בפרימטר בתוך עזה לתמיד.

אני לא חושב שתהיה השפעה על המחירים שם - הם יעלו/יירדו יחד עם המחירים בכל הארץ, אין שם משהו מיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 13:51
אני לא טוען שפשוט להילחם בעזה, ההפך.

אבל חאמס פיתח שיטות שהופכים את הכח של צהל לחולשה.

זריקת מטענים לתוך כלים ממוגנים.

אם לא מגיעים בכלי ממוגן, חשיפה לירי צלפים.

שימוש במנהרות עם הרבה פירי יציאה סמויים.

מנהרות שלא ניתנות להריסה/הצפה סריקה באמצעות רחפן/כלב/רובוט.

הטמעות בתוך אוכלוסיה, הסתרת פנים באמצעות שמירה או מעיל, אמצעים פשוטים שמנצחים אמצעי מתקדם כמו רחפן או כטבמים שמנסה לאתר פעילים או חטופים.

הם חשבו על הכל במשך שנים, על תורת הלחימה מעל הקרקע ומתחת, גם על הפן האסטרטגי וכל תגובה אפשרית של ישראל.

המנהרות לא היו איום חדש, אבל צהל לא נערך אליהם כנדרש, בספק אם היה ניתן.

ניצלו כל אספקט של לוחמת גרילה/אסימטרית, כולל מלחמה פסיכולוגית חזקה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 15:08
ואיפה זה ניצח להם את הקרב בחאן יונס ורפיח למשל?

צה״ל דרס אותם כמו נמלים..

בלי החטופים במחנות המרכז היו עושים את אותו דבר בכל שטח הרצועה ותוך כמה חודשים או אפילו שבועות לא היה להם פיקוד מתפקד ומקום להסתתר, בסוף, הרצועה זה שטח פצפון ולא כזה מסובך לפצל אותו לתאי שטח קטנים מבודדים אחד מהשני ולחנוק איזורים מסוימים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 15:40
אהה... לא יודע. אם מניחים את הגופות של החמאסניקים ש"הפכו את הכח של צה"ל לחולשה" בטור אחד אחרי השני, אפשר להגיע מרפיח לבית חאנון, וחזרה.

צה"ל התמודד יפה מאוד עם המנהרות ועם המטענים. לצערי חלק גדול מההרוגים ברצועה נפלו בתאונות, אירועי דו"צ או חוסר מזל/אי הקפדה על הוראות בטיחות (כמו האירוע באל מעזי בו נפלו 21 לוחמים מפגיעת RPG בבית עמוס חומרי נפץ או פיצוץ המשאית בחאן יונס שבו נפלו שישה חיילים).
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 18:05
לא מדבר על קרב כזה או אחר, אחת ממטרות המלחמה הייתה הכרעת חאמס, זה לא קרה ועוד שילמנו בחיי חטופים החיילים עד ההסדר המדיני שטראמפ אירגן.

אני חושב דווקא שברוב המתקפות של זריקת מטענים לתוך כלי ממוגן או הסתערות על מגנן, המחבלים לא חוסלו, לפחות לא כולם.

חאמס גם השתמש באמצעים טכנולוגים זולים ופשוטים כמו מצלמות רשת או רכב, ככה זיהה כוחות שמגיעים והגיב בהתאם.

הם ממש ניצלו כל דבר שהיה להם.

בנוסף, כמו החות'ים לא אכפת להם למות ושהעם שלהם יסבול, ככה שבאמת לא ברור איך מכריעים אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2025 01:43
א. זה כן קרה. באיזורים הספציפיים האלו.

ב. זה לא קרה בכל הרצועה כי החטופים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2025 09:13
אתה רציני ?

נצטט את טראמפ מהבוקר ,

"חמאס אכן נפרש ככוח משטרתי כי הם רוצים לעצור בעיות מקומיות נתנו להם אישור לעשות זאת לפרק זמן. הם איבדו 60 אלף אנשים, והם רוצים למנוע פשיעה ובזיזה, יש שם קרוב לשני מיליון אנשים שחוזרים למקומות הרוסים. אני חושב שזה יהיה בסדר".

לעיתונאית ששאלה על כך שראש הממשלה בנימין נתניהו לא הכריז שהמלחמה הסתיימה הוא השיב: "המלחמה הסתיימה! את מבינה את זה?"

חמאס הובס צבאית בכל מקום אבל חמאס עדיין קיים.

ולנושא הדיון, אין שום משמעות לדרום בעניין הזה. אותו דבר יכולת לשאול על חיפה, נהריה וכדומה. מה שיקרה בעתיד עם המדינה יקרה בכל הארץ. לדעתי בשנים הקרובות אני מניח עד 10, בניקוי הבעיות הפנימיות שתמיד היו, יהיה בסדר. ואם לא ננצל את השנים הללו לדאוג לעתיד, לא יהיה עתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2025 10:23
מסכים לגמרי.

אנשים עסוקים בלתחקר מה היה ואם ניצחנו או לא.

מה מונע מחאמס/חיזבאאלה/מחבלים מירדן/יהודה ושומרון, לעשות את אותו טריק (עוד שבוע או חודש)?

מספר חוליות (עם מספר כולל של 1000 מחבלים אפילו) שפורץ מספר נקודות בגבול, במקביל?

הצבא לא פרוש לעבר כל הגבול בכל הארץ, הרבשצים וכיתת הכוננות לא מספיקים, אין להם כח אש/אדם, לרתק מחבלים עם נשקים כבדים (נ"ט ומכונות יריה על רכבים).

תפיסת ההגנה/התקפה של הצבא, לפי דעתי לא נותנת מענה למבנה הגבול שלנו, לפי דעתי.

אם התשובה היא ששום דבר לא מונע ויש מודיעין, אז ראינו שהמודיעין לא תמיד עובד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 23:57
כן.

אם כי אני חושש שאתה לא קראת/הבנת את הנכתב.

למשל:

זה משהו שאין לי מושג מאיפה הבאת:

חמאס לא הובס. נקודה.

כן הושגו הישגים טקטיים ואסטרטגיים לא מבוטלים בכלל בעזה אבל תבוסה חמאסית וניצחון מוחלט לא הושגו (לדעתי בעיקר בגלל סוגיית החטופים - זה בדיוק למה הם חטפו אותם מלכתחילה..).
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 07:58
הסכם כזה או אחר לא יעשה את השינוי.

גם לפני המלחמה כשהיו סבבים ואיום רקטי, שדרות ואשקלון הביאו תשואה יפה. ומי שזכה שם במחיר למשתכן הכפיל את הכסף.

עיקר הבעיה בפרפריה צפון ודרום זה עניין התעסוקה. כל עוד אין תעסוקה בשפע או תחבורה איכותית שמחברת למרכז לא תיראה הגירה לפריפריה ועליות מחירים משמעותיות. נכון להיום מתחילת המלחמה ועליית הריבית המחירים באזור קפואים במקום ודירות למכירה עומדות על המדף במשך שנה בקלות. לדעתי המחיר היה ללא שינוי או ירד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 09:12
מי שמסוגל מבחינת הון עצמי לקנות דירה במרכז/בפריפריה של המרכז, אין שאלה בכלל...

מי שההון העצמי שלו מועט, שיבדוק אם מיצה את מקורותיו שוב, במידה והחבית ריקה לפעמים כדאי לחכות לעבוד ולחסוך...מאשר לקחת הימור מסוכן, בדרום אף אחד כרגע אין לו מושג מה יהיה שם
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2026 14:42
עד שזה לא יגיע אליהם לחצר

הם יעשו את עצמם כאילו הם לא מבינים.