⬅ חזרה לאינדקס

תיק בתיקון 190 וגם תיק רגיל

🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2025 14:46
שלום,

בן 62, בפנסיה מוקדמת, עם מקורות גמלה חודשית מספקת לצרכי וכרית ביטחון בצד.

אני רוצה להשקיע עצמאית פסיבית לטווח ארוך (15-25) וגם להיערך להורשה של מה שיתאפשר.

לדעתי כרגע כדאי לי לפתוח שני תיקים: רגיל במיסוי ריאלי ותיקון 190 במיסוי נומינלי.

תיק ריאלי: 0 דמי משמרת, ללא דחיית מס, עם אופציה (שכנראה לא רלוונטית לי) לשלם במשיכה לפי המס השולי גם פחות מ-25%

תיקון 190: 0.25% דמי משמרת, עם דחיית מס, במיסוי נומינלי 15%.

התיק בתיקון 190 אמור לתפיסתי לחסוך במס (יחסית לתיק הריאלי) במקרה של אינפלציה נמוכה מספיק באיזור המשיכה, וכן לאפשר להוריד תנודתיות באופן מבוקר לקראת משיכות מתוכננות ללא תשלום מס. התיק הריאלי אמור לתת תשואה מעט טובה יותר ולהיות מקור המשיכה בתנאים אינפלציוניים גבוהים יותר.

מה דעתכם על השיקולים ? ומה היחס לדעתכם של ההשקעה בתיקים. חצי חצי ?
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2025 16:20
עם דחיית מס.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2025 22:02
רק לחדד את עניין המיסוי הנומינלי בהקשר האינפלציה - וההתלבטות שעולה לי:

בהנחה שאני משקיע ל-20 שנה , האינפלציה מצטברת לאורך השנים וערך הכסף יורד בהתמדה. כאמור מדבר על הפקדה חד פעמית. אני לא מעוניין למשוך באמצע התקופה ולאבד את הריבית דה ריבית.

אני רואה במחשבונים שאם אתה מניח אינפלציה שנתית ממוצעת של כ-4% לאורך כל ה-20 שנה אז זה בערך brake even מול תיק במיסוי ריאלי.

מתחת ל-4% סה״כ המסלולים די דומים.

הקושי שלי זה להבין מה קורה אם בדרך יש תקופה של היפר אינפלציה נניח 50% ואז האינפלציה חוזרת לרמות של 3% -4%... האם המטבע (שקל) בכלל יכול להתאושש מהתקרית או שהוא נשחק 50% וכעת ממשיך להישחק ב-4% שנתי ??

במצב כזה מיסוי נומינלי בפידיון גם שנים אחרי האירוע הוא אסון. אם הבנתי נכון אז ע״מ שלא אצטרך לצאת מההשקעה אם האינפלציה מרימה ראש - עדיף להיות במסלול ריאלי. בכל מקרה המטרה שלי היא לא לצאת לאורך שנים לא משנה מה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2025 22:20
שים לב שההנחות לגבי תשואת השוק מבוססות על מיצוע שערי ההפקדה (Dollar Cost Average), כלומר בהנחה שאתה מבצע הפקדות לאורך שנים - לפעמים בשער יותר טוב, לפעמים בשער פחות טוב