⬅ חזרה לאינדקס

אוטובוס שלא עצר בתחנה - האם ניתן לתבוע

🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2025 10:45
מדובר בקרובת משפחה מבוגרת, חיכתה לאוטובוס בתחנה (נסיעה בין עירונית של 150 ק"מ), האוטובוס חלף על התחנה ולא עצר.

הקו הבא הגיעה כעבור 50 דקות.

הוגשה תלונה למשרד התחבורה ולחברת האוטובוסים.

אותה אישה מבוגרת קרובה לגיל 75, לא צילמה או הספיקה לרשום את לוחית הרישוי, אבל יש לה שעה מדוייקת בה חלף על פניה ומיד הגישה תלונה לחברת האוטובוסים.

מניסיון עבר, התלונות האלה לא מטופלות כלל (לכן נשקלת תביעה).

בנוסף, היות והנסיעה בוצעה ביישוב מרוחק ובאמצע היום (וקרוב מאוד לתחנה ממנה יצא האוטובוס), לא סביר שהאוטובוס היה מלא (ולכן לא עצר).

האם ניתן/כדאי לתבוע, מבלי שיש את מספר לוחית הרישוי של האוטובוס? כלומר, יש מספר קו, מספר תחנה ושעה בה חלף על פני התחנה מבלי לעצור.

יש לציין שאותה אישה ביצעה נסיעה הלוך חזור באותו יום (כל כיוון של 150 ק"מ, באוטובוס) ההמתנה הארוכה בתחנה היא לא דבר נעים לאדם צעיר כל שכן מבוגר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2025 10:53
היו בעבר מקרים בהם הוגשה תביעה קטנה כנגד המפעיל על אי עצירת אוטובוס בתחנה והיו מקרים בהם הנוסע קיבל פיצוי על כך.

כדאי / לא כדאי לתבוע זו בחירה שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2025 11:00
קרה לי גם מלא פעמים אין כל כך מה לעשות, מסכים עם ^^^^^^^.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2025 11:24
אשאל בצורה יותר ממוקדת.

1. זה שאין את מספר הרישוי, האם זה קריטי לתביעה?

2. מהו סכום הגיוני להגיש בגין התביעה, כאשר הנזק הוא עוגמת נפש (אין הוכחת נזק של פספוס מופע וכו')

3. מה הסיכוי לזכות בתביעה בסכום הנ''ל
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2025 11:40
לא.

מחיפוש קצר שעשיתי סכומי הפיצוי נעו באיזור ה3000 ש"ח. אבל בסוף זה תלוי על איזה שופט תיפול.

סיכוי די טוב, אם השופט יתרשם שמדובר באדם אמין.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2025 14:25
מנצל לשאול, אתמול בערב נכנסתי למעגל תנועה, אוטובוס דן שהגיע מימין נסע בפראות ונכנס למעגל במהירות בלי לתת לי זכות קדימה. יש לי מספר רישוי, מספר קו וצילום סרטון מהרכב. איפה אפשר להתלונן והאם יש טעם בכלל או שזה בזבוז זמן?
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2025 14:57
זה מקרה אחר, זו תאונת דרכים.

החלפתם פרטים?

או שהוא ברח?

בכל מקרה פנה לחברת הביטוח שלך בהקדם, כי זה מקרה אחר לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2025 15:26
באתר של משרד התחבורה. מהניסיון שלי זה די בזבוז זמן, מצד שני אין לך כל כך מה להפסיד.

מהתיאור נשמע שזו לא תאונה - נהג האוטובוס "רק" חתך אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2025 15:52
פנייה לחברת האוטובוסים. חלקן נותנות קנסות די כבדים לנהגים שעוברים על חוקי התעבורה.