⬅ חזרה לאינדקס

פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות

🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2025 21:42
שלום ותודה על הפורום המעשיר

בתור אחד שלא הכי בקיא בכל המושגים, משקיע פאסיבי אבל עדין לומד.. , אשמח להסברים כי יש משהו שלא ברור לי

א. יש לי קופת גמל להשקעה כבר כמעט בת עשור שדמי הניהול מחסכון שם הם 0.35% ודמי ניהול השקעות של 0.05%, אני יודע שזה תנאים טובים, בעיקר מושקע שם במסלול מנייתי -סנופי

ב. יש לי חשבון מסחר בבנק עם תנאים מועדפים (שקיבלתי כהטבה מכיון שאני עובד במקום מסויים) - קניה ומכירה 0.12% , דמי ניהול פיקדון ניירות ערך 0.0225% לרבעון, קרי , 0.1% שנתי ואני נגיד רוצה לקנות שם קרן נאמנות מחקה S&P 500 שבה רשום שדמי הניהול 0% ודמי נאמנות 0.025%

למעט המגבלה להשקיע בקופת גמל להשקעה עד סכום של 70 - 80 אלף בשנה

איך אני יכול לדעת איפה יותר כדאי לי להשקיע את הכסף מבין שני האפשרויות הנ"ל, היכן אשלם יותר עמלה נגיד על סכום לדוגמא של 100 אלף שח?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 12:52
בקופ"ג תשלם 0.35% שנתי ובבנק תשלם 0.1% שנתי, אז עדיף בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 13:53
ברוך הבא.

בלי קשר להשוואה לגמלה"ש, מבחינת חשבון מסחר בפני עצמו, הבנק יקר. אפשר למצוא תנאים טובים יותר, במיוחד בבתי השקעות:

בכלל בלי "דמי פיקדון" תקופתיים אלא אולי עם דמי ניהול ברמת 15₪ לחודש (ונפוץ שגם זה לא), ועם עמלות קניה/מכירה בסדר גודל של חצי מה-0.12% שיש לך כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 14:17
אוקיי תודה על. התשובות

א. אז בעצם מה טוב בקופת גמל להשקעה אם הבנק יותר זול ממנה בדמי הניהול? וגם יש לה הגבלה עד סכום להשקעה של 80 אלף בשנה? מצד שני בבנק יש עמלת קנייה ומכירה

ב. לגבי בתי השקעות שם העמלות יותר זולות, מה מבחינת בטחון על הכסף, האם יכול להיות מצב שבית השקעות קורס ואנחנו מאבדים את הכסף או שזה לא קשור, כי הכסף מובטח בעצם על ידי קרן הנאמנות שאנחנו משקיעים בה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 14:25
אתה שואל שאלות טובות, אבל בדיוק בגלל שהן טובות הן כבר נדונו ארוכות.

גוגל: פורום המשקיעה + השאלה שלך
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 14:33
היתרונות, אם כי לא כל האנשים מחשיבים את זה כיתרונות, הם:

אם רוצים מסלולים עם תמהיל השקעות מנוהל כלשהו,

ואפשרות לשנות תמהיל/מסלולים בלי אירוע מס.

לגבי מגבלת ההפקדה השנתית לגמלה"ש, מוצר דומה אחר שבו אין את המגבלה הזו הוא פוליסות חיסכון בחברות ביטוח.

אבל לזה יש חסרונות אחרים. אי אפשר לנייד בין חברות, ובממוצע דמי הניהול גבוהים יותר (אם כי לא בטוח; יש לי רושם שגמלה"ש התייקרו בשנים האחרונות).