⬅ חזרה לאינדקס

איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן?

🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 15:21
אחד הילדים שלי אובחן לאחרונה עם צליאק מה שמצריך תזונה ללא גלוטן וקניית מצרכים מתאימים.

הקנייה הראשונה תהייה גדולה כי צריך להתחיל מאפס, אשמח לשמוע טיפים ממי שכבר עשה את השינוי לתזונה ללא גלוטן.

אני יודע שמוצרים ללא גלוטן עולים הון תועפות אבל אולי יש דרכים להוזיל את סל הקניות.

אשמח לדעת איפה אתה ממליצים לעשות את הקנייה הראשונה?

יש סופרים / מקומות מומלצים לצליאקים?

כל תובנה בנושא תתקבל בנושא :)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 15:37
היינו מכינים בייגלים נטולי גלוטן ואני הייתי זה שפיתח את המתכון והקמח למאפיה שלנו.

לקנות קמח נטול גלוטן עלה פי 5 מלהכין אותו לבד.

קמח נטול גלוטן שאפשר להשתמש בו לאפית לחם או לפנקייקים או אפילו לעוגות.

200ג קמח אורז

200ג עמילן טפיוקה

200ג עמילן תפוחי אדמה

50ג קמח תפוחי אדמה

20ג קסנטן גאם

לא יודע אם יש את כל המרכיבים בארץ וכמה קל להשיג אבל כאן זה היה יוצא בערך פי 1.5 מקמח חיטה רגיל לאותה כמות. אם חסרים מרכיבים אז אפשר לעשות ניסויים עם מרכיבים אחרים כמו קורנפלור במקום או קמחים\עמילנים מסוגים שונים.

צריך לקחת בחשבון שהקמח הזה שותה הרבה מים אז כל מתכון רגיל צריך להגדיל את כמות הנוזלים וגם יוצא בצק דחוס יותר כך שצריך לאפות יותר זמן בחום טיפה נמוך יותר

הנה המתכוןשל הבייגלים שלנו

200g rice flour

50g potato flour

200g tapioca

200g potato starch

25g tbsp xanthan gum

15g salt (25g)

430ml water

30g yeast

80g sugar

1 tsp vinegar

50ml oil
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 17:08
בכל מכולת/סופר יש -

- אטריות אורז

- עוגות הבית ללא גלוטן, אלה אותן עוגות כשרות לפסח שמוכרים לקראת פסח. באופן כללי פסח זה זמן טוב להצטייד בחטיפים ועוגיות ללא גלוטן.

לגבי לחם/פיתות/פיצה אין כל כך מה לעשות חוץ מלאפות בבית או לשלם הרבה במאפיות ללא גלוטן. יש גם לחמים ללא גלוטן בסופרים אבל הם פחות טעימים. אחד התחליפים הפשוטים והבריאים לפיתות זה אינג'רה (פיתה אתיופית מקמח טף), הטעם נרכש אבל כשמתרגלים מתמכרים, הקמח יקר בסופר אבל בשוק אפשר לקנות כמות בזול, מאד פשוט להכנה.