⬅ חזרה לאינדקס

האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק?

🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 12:55
היי

כרגע המקצוע שגורר אחריו את המשק מבחינת משכורות זה הייטק, כמובן יש את הבעיה הגדולה שלג'וניור קשה להיכנס ולקבל נסיון.

אני מתלבט האם ללמוד מחשבים, לצורך העניין לי יש מישהו שרוצה אותי והתחייב לי שברגע שאגמור לימודי תעודה הוא לוקח אותי לשנתיים ראשונות (משכורת לא גבוהה אבל נסיון מאוד טוב).

בקיצור, מצד נסיון נניח שאצליח להיכנס לשוק העבודה, אבל אני צעיר, יש לי לפחות עוד 40 שנה בשוק העבודה ואני חושש שבטווח של העשור הקרוב אקבל משכורות יפות, אבל מי אמר שעוד 30 שנה יהיו מספיק משרות לכל המוני העובדים/לומדי מקצוע שכרגע בשוק?.

כל מקצוע יש חשש שיוחלף אבל ספציפית בהייטק מרגיש לי שהכל הרבה יותר מתקדם וזז מהר, ואם נוסיף את התקדמות הAI אז אני ממש מתלבט.

אוסיף להתלבטות זו נקודה אישית, גם אשתי מתכנתת, האם לא יותר נכון לדעתכם לפזר סיכונים?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 13:26
המודל הזה בעיקרון עובד, אבל תביא בחשבון שלא כל כך תהיה לך בחירה היכן תהיה ההשמה ובאיזה תפקיד. לרוב ההשמה היא לתפקידים פחות יוקרתיים מפיתוח מוצרים (לדוגמא professional service, בדיקות) ובאירגונים שהם לא בהכרח היי טק (משרדי ממשלה, בנקים/ביטוח, שרותי בריאות). אני לא הייתי פוסל את זה, יש דרישה לכוח פיתוח גם מחוץ לעולם ההיי טק ואולי אפילו סיכוי יותר טוב לבטחון תעסוקתי, אני רק מציין את זה כי מדבריך עולה שאתה מכוון דווקא להייטק. כדי לקבל תמונה יותר טובה תבדוק עם חברת ההשמה מי הם הלקוחות שלה ותנסה להצליב את זה דרך לינקדאין מול עובדים שלהם מהעבר.

יש פה שיקולים שבסוף תצטרך למצוא את מה שנכון לך באיזון בין ההווה - האם אתה מתאים לתחום, יכול להתפתח בו, והאם כרגע מדובר בתחום עיסוק אטרקטיבי, לבין העתיד הלא ידוע ולא ניתן לחיזוי. פיזור הסיכונים הוא גם עניין של סוג המעסיק, אם למשל אחד מכם יעבוד בהייטק והשני יהיה עובד מדינה אז יש פה פיזור סיכונים בלי קשר למקצוע. וכמו בהרבה תחומים אחרים, יש תלות בין רמת הסיכון שלוקחים לגובה התמורה הפוטנציאלית. תביא בחשבון שלא כל זוגיות היא בהכרח לנצח (אני כמובן מאחל לכם שנים רבות ומאושרות יחדיו), מדובר בסטטוס נוכחי שיכול להשתנות, לעומת מקצוע שבהמשך יכול להיות מאד קשה או יקר לשנות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 14:02
אסביר קצת יותר.

זה סוג של עובד מדינה מבחינת תנאים.

הטכנולוגיה די מתקדמת, פייתון וכו' וכן הנסיון.

ההשמה מובטחת.

אבל לא הייתי רוצה להיתקע שם יותר משנתיים שלוש, ואחרי שאעזוב שם אז לא בטוח שאוכל לחזור וככה שהשאלה על עתיד ההייטק עדיין רלוונטית, אם תהיה קריסה משק הבית שלנו יהיה בבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 14:21
אז מה בדיוק השאלה, אם יש לך אלטרנטיבה יותר טובה אז לך עליה, ואם לא אז מה אתה מצפה שיאמרו לך פה בפורום?
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 14:37
יש לי יכולת ללכת ללמוד נניח כלכלה או משפטים וככה אם עוד 10 שנים אין עבודה בהייטק אז יש יכולת איזון במשק בית.

אבל אני מרגיש שיש פה איזו הזדמנות שמישהו מציע לי נסיון והשמה ולכן מתלבט.

כרגע וודאי שאין לי אלטרנטיבה יותר טובה, מעניין אותי האם לדעת האנשים בעתיד זה יתהפך וממילא שווה להשקיע במקצוע אחר או לא
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 15:09
כל המקצועות מאויימים כרגע על ידי AI וכולם ייעלמו באופן שבו אנחנו מכירים היום. נהגי מוניות, סוכני ביטוח, עורכי דין, עובדי משק בית, רופאים, טייסים, על כל מקצוע יש מי שעובדים כרגע לתת אלטרנטיבה רובוטית/תוכנתית והעולם בוודאי יעבור שינוי. עדיין, אתה צריך עכשיו להתפרנס כאן ועכשיו, אז צריך לעשות את הכי טוב על סמך מה שאנחנו יודעים כרגע. כאמור, לענ"ד פיזור הסיכונים בינך לבין אשתך ככל שיש בו צורך יכול להיות דרך פרופיל המעסיק ולא חייב להיות מצד המקצוע.

זה בכלל לא בר השוואה לתעודה מקצועית מחברת השמה, אתה מדבר על טווחים שונים לחלוטין של השקעה מבחינת זמן, מאמץ, ועלות.

ההזדמנות שאתה מציג היא כמעט מיידית ולא כרוכה בלימודי תואר, כך שיש לך גם אופציה נוספת והיא לקחת את ההזדמנות ואולי אחרי ההשמה במקביל ללמוד לתואר בתחום התמחות נוסף. מדובר במסלול יותר מתיש, עבודה מלאה ולימודים במקביל, יחד עם זאת בגיל צעיר ולפני שיש ילדים זה אפשרי ועם יתרונות כספיים. רק אתה תדע אם זה מסלול שמתאים לך.

בכל מקרה לא הייתי מחליט אם כן או לא ללכת ללימודי תואר רק בגלל שמישהו הציע לך קורס+השמה, זה מסלול שקיים כבר הרבה מאד שנים וכנראה יהיה קיים גם בהמשך. אם למשל תחליט ללמוד עכשיו לתואר ובסיום התואר תרצה את האופציה של כניסה לעולם התוכנה דרך חברת השמה אז האופציה קרוב לוודאי עדיין תחכה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 15:13
כמתכנת בעצמי, ללמוד תכנות זה פתח ליישומים בהרבה מאוד תחומים. זה משדרג את היכולת להפיק יותר בכמה רמות.

ניתוח נתונים בפייתון, R, matlab excel, jump

יכולת לעבוד עם כלי ai ליצירת scripts והיכולת לקרוא, להבין ולשנות את הscript שנוצר עי הבינה מלאכותית.

לא רק במקצועות הריאלים ובהנדסה, גם בתחומים "הומניים" מדעי החברה, כלכלה, ידע בתכנות משדרג.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 15:26
תנסה לשערך כמו תוכלו לחסוך כ2 מתכנתים, אפילו אם לצורך העניין אחרי 10-15 שנה כבר לא תוכלו למצוא עבודה. לדעתי אתה תופתע כמה אתם תוכלו לחסוך, וכן - מומלץ עם או בלי קשר לai לחסוך יחסית הרבה בשנים הראשונות של העבודה, בייחוד כשיש משכורות גבוהות. אחרי 10-15 שנה לא בהכרח תהיו ב״חופש כלכלי״, אבל אתם אמורים להיות ברווחה כלכלית ותוכלו לתכנן ברוגע איך לנתב את המשך הקריירה. וזה עוד במקרה הגרוע בו אתם ממש לא מותאמים לשוק העבודה העתידי / לא מצליחים למצוא עבודות כמתכנתים בחברות שאינן בהייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 19:09
השנקל שלי:

תלוי כמה אתה תהיה טוב בזה. לדעתי בסוף מי שבטופ, ישתמש בAI, וזה לא יחליף אותו, לא סתם הפגיעה בג'וניורים. גם אם הAI יהיה מאד טוב והמפתחים יהיו מנהלים, עדיין צריך לשלוט ולהנחות את הכלים הללו ומנהל טוב גם מכיר את המקצוע, יודע לשאול את השאלות הנכונות ולהנחות.

לא מאמין בתרחיש הקיצון שבו המכונות ישתלטו על העולם ויפעלו אוטונומית ללא הנחיות ויעשו לנו הכל או ילחמו בנו.

אני חושב שהטכנולוגיה הנוכחית מדהימה, אבל יחסית הגיעה למיצוי מבחינת יכולת. זה לא שGPT 6, יהיה פתאום משהו מטורף. הקפיצה הגדולה כבר קרתה וצריך עוד משהו שאולי יקרה ואולי לא, בשביל קפיצה נוספת.

כמו כן, זה כנראה נכון לכל תחום. תהיה רואה חשבון חלש/בינוני יחליפו אותך יותר בקלות. תהיה תותח על שמתמחה בחוקי מס וחישוביםמלא סטנדרטיים, לא יחליפו אותך.

שורה תחתונה - הרמה עולה. תמצא מקצוע שאתה תותח בו. זו הגישה שלי
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 19:47
האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק? כנראה שכן.

מישהו מבטיח שיהיה לך עבודה בכלכלה או משפטים?

לאיזה תחום אתה מתחבר יותר?

אני מאוד בספק שלא יהיה עבודה בהייטק בעוד 10 שנים, זה לא אומר בהכרח אותה העבודה של היום. (אבל זה גם נכון להיום לעומת לפני 10 שנים)
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 23:39
דווקא נראה שמקצוע התכנות ממש בתהליכי גסיסה שכל אדם בלי לדעת שורת קוד אחת יכול לפתח מה בא לו

ידע בתכנות פשוט הפך להיות חסר ערך

באני אומר את זה כמתכנת...
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2026 23:10
המוצר שמפותח עי בינה הוא פחות טוב.

המקצועיות עדיין חשובה מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2026 20:40
התכנות לא גוסס, הוא פשוט עובר אבולוציה. מי שמרגיש מאוים כנראה נשאר ברמת הביצוע של 'שורות קוד'. ברמות הגבוהות של הנדסת תוכנה, ה-AI הוא רק עוזר משוכלל, לא תחליף. אם מעניין אותך תלמד,ללמוד תמיד משתלם
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2026 21:18
מאוד לא מדויק. LLMים חזקים בתחומים מאוד מתועדים כמו פיתוח Web (סה"כ UI זו בעיה פתורה אם אתה סתם מפתח לעצמך עוד Dashboard.) אבל עם בעיות לא פתורות או לא מתועדות הם לא שם. לא מזמן מימשתי פרוטוקול תקשורת ERP בעבודה, בלי השגחה צמודה שלי לא היה אפשר להפיק ממנו שום דבר. עיקר המאמץ פשוט יעבור לבעיות הקשות יותר. לתחושתי אנחנו פשוט עדים לעליה בשכבת האבסטרקציה, בדומה למעבר מאסמבלי לשפות עילית. לא שבאמת יש לי מושג.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2026 21:25
לצעריגם בUI נכנסות המון בעיות ברגע שצריכים לתמוך ברספוניסיביות והתאמה לגדלים שונים של מסכים, ואז ברגע שצריך לשנות משהו הכל נשבר(ותמיד זה לא נגמר בסתם עוד דשבורד) הLLM לא בדיוק רואה את זה כמו בן אדם עם עין אנושית ואז יש אפקט דומינו. אבל הוא כן טוב בלתת לך את ה"שלד"
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2026 10:12
תתמקדו בשיעור החיסכון של משק הבית ב-10 השנים הקרובות, לא בגורל המקצוע בעוד 40 שנה.

אם שתיכם מתכנתים ושומרות על שיעור חיסכון אגרסיבי שאלת הביקוש למתכנתים ב-2050 תהיה עבורכם תיאורטית כי תפעלו מתוך עמדה של עצמאות כלכלית. ניסיון והשמה מובטחת הם ארביטראז' על זמן שחבל לבזבז בגלל פחדים מבוססי ספקולציה.