⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות חדש עם פלח של הלוואות חברתיות

🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 13:24
שלום,

אני בשנות ה-30 המוקדמות, נשוי עם ילד, אשר מעוניין להכניס סכום כסף גדול להשקעה.

התוכנית היא לחסוך עוד כמה אלפי שקלים כל חודש ופעם ברבעון לאזן את התיק באמצעות הכסף הזה.

כרגע, אני מושקע כשנה בהלוואות חברתיות, בעל דירה משלי (ללא משכנתא) שאין צפי לעבור ממנה, ורוב הכסף אשר נועד להשקעה אמור לעבור אליי בקרוב בדולרים וצפוי לעבור לחלק המנייתי של התיק.

יעד - יציאה לעצמאות כלכלית עוד כ-20 שנה, כלומר לעשות רווח של כ4% שנתי מהתיק.

תוכנית התיק

80% מנייתי -

35% VXUS

65% VTI

החלוקה הנ"ל נובעת מאמונה יותר גדולה בשוק האמריקאי מאשר בשאר העולם

20% הלוואות חברתיוית -

50% - קרדיט פלייס

50% - BTB

אני מאמין מאוד בהלוואות חברתיות. כרגע לאחר בדיקה של כשנה החלק הזה בתיק עושה כ-5% נטו. במידה ואני הראה שהחלק הזה בעייתי בהמשך תמיד אפשר להעביר אותו למניות/אג"ח בגלל שאין מלכודת מס בהלוואות חברתיות.

אשמח לשמוע הערות/הארות/קטילות בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 13:30
איך חישבת את זה?

אני איתך (אצלי זה 70/30) אבל לא כולם מסכימים על זה כאן בפורום, אני מניח שכל עוד תדבק בזה יהיה בסדר.

איך זה עובד? יש ניכוי מס במקור?

תיק פשוט, קל לאיזון וקל להבנה.

אני אישית לא מתחבר להלוואות חברתיות, אבל 20% לא אמורים להשפיע יותר מדי על התוצאה הסופית של התיק (בהנחה ויהיו שנים ש-5% נטו לא יתאפשר בגלל פשיטות רגל כאלה ואחרות). מה גם שאתה מפצל את ההלואות לשתי חברות אז יש פיזור נחמד גם שם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 13:36
לפי הכלל של 350 חודשים של מחייה. כמובן שזה לא חישוב מדויק כי אני לא יודע כמה האינפלציה תהיה בשנים הללו ואני לא יכול לדעת בוודאות כמה יהיו ההוצאות שלי.

כן, יש ניכוי מס במקור (לצערי) כך שאין מלכודת מס.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 13:42
כל עוד תעדכן את החישוב שלך של המחייה החודשית לממוצע מהחודשים האחרונים, באופן טבעי הוא יהיה מוצמד לאינפלציה (כלומר, הוא ישקף את עלות המוצרים שאתה רוכש לפי המחיר הנוכחי שלהם).

לפעמים זה נוח.

תוכל להרחיב?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 13:46
אתה חישבת את התשואה או שלקחת את המספר מהפלטפורמות השונות? בשרשור גדול בנושא תיארו בעיות רציניות בחישוב התשואה ע"י החברות האלה...

בעייני עניין המיסוי בהלוואות חברתיות גרוע משמעותית מלכודת מס "רגילה" של קרן כלשהי. למשל: מס מנוקה במקור בכל חודש מתשלום ריבית והחוב הופך אבוד. גם שילמת מס וגם הקרן לא הוחזרה במלואה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 13:51
חישבתי בעצמי.

אם תסתכל בשירשור על הלוואות חברתיות תראה שאין כמעט תלונות על החברות שאני מושקע בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 13:57
היעדר תלונות לא מבשרות על תקינות

הפלטפורמות יחסית צעירות, קשה להסיק מסקנות עתידיות
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:02
האם ה4% הם ריאלים או נומינליים? כי נומינליים לדעתי אין בעיה להשיג בחלוקה הזאת אבל ריאלים אני לא בטוח שתצליח להשיג.

האם אתה מבין שהלוואות חברתיות הן בסיכון של מניות (לכל הפחות)?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:22
אני לא מסכים עם האמירה הזאת, אבל רק בעתיד נדע מי צודק.

חוץ מזה שקרדיט פלייס הם לא בדיוק הלוואות חברתיות, הם יותר קרובות לאג"ח קונצרני.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:25
מדובר על אג"ח זבל, של אנשים.

סה"כ התיק נראה בסדר - האם אתה מתכוון להשקיע דרך בנק? בית השקעות? ברוקר זר?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:29
שני הפלטפורמות שאני משקיע בהם לא מלווה לאנשים אלא לעסקים, ויותר מזה קרדיט פלייס לא מלווה אלא "קונה" חשבוניות, אתה יכול לקרוא עוד פרטים עלהם באתר שלהם.

דרך בנק ירושלים שנתנו לי הצעה יותר טובה מכל בתי ההשקעות בארץ
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:39
מגשרת על פער תזרימי - מילה אחרת להלוואה
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:43
היא קונה חוב של חברות גדולות לעסקים (בדרך כלל קטנים/בינוניים), כלומר שהסיכון העיקרי היא שהחברה הגדולה תפשוט רגל.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:52
מן הסתם.

איזה מנגון יש להם לוודא שהכסף ישולם (לפחות בחלקו למשקיעים) במידה וזה קורה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:53
כמו כל חוב של עסק פושט רגל - הסדר חוב בבית משפט, כאשר הם מנהלים את ההליך
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:11
באיזו עדיפות? מי מקבל את הכסף מההחברה לפניהם (בנקים עובדי וכו') כאש היא אינה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:12
אני אבדוק את זה
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:14
אתה מכיר את התור שבו שואלים "מי אחרון?", אז הם אלה ששואלים...ואז אומרים "אני אחריך"
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:15
אלו סדרי נשייה בחוק, תמיד הרשויות, העובדים והמפרק יבואו קודם,אחר כך בעלי השיעבודים (בנקים בעיקר) ובסוף אתה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:15
אם כך אלו אג"ח קונצרניות שככל הנראה היו מקבלות ריבית כפולה לפחות בשוק ממה שמקבלים שם.

ומה עם BTB? האם הם בעדיפות אחרונה גם?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:16
כפי שגם אם אתה בעל חוב של אג"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:17
וגם דירוג נמוך באותה המידה

אג"ח קודם
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:17
לא אג"ח אלא חשבונית. אג"ח מגיע לפני ככל הידוע לי.

עריכה:

אם כך אז התיק הוא 80% מניות עם העדפה לUS ו20% אג"ח זבל עם נזילות מועטה וריבית נמוכה מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:19
אל תקרא לילד לא בשמו, זה לא מעמד משפטי של אג"ח, רק הפירוש המילולי שלך
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:19
איזה אג"ח? קונצרני בבורסה? אם לזו כוונתך אז זה משתנה מאג"ח לאג"ח, לחלקיהם יש שיעבודים טובים יותר לחלק אין ולחלק יש שיעבודים שלא שווים דבר.

זה אותו הדבר. אג"ח זה בסך הכל מילה אחרת לI OWE YOU.

צריך לבדוק, אם יש להם שיעבוד סצפיפי על התקבולים של החשבונית אז לא אבל בספק רב שיש להם כזה דבר, בדרך כלל לבנק יש שיעבוד צף על כל החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:20
גם בסדר הנושים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:22
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 15:44
האם הכוונה לאג"ח לא משועבד?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2017 06:59
שלחתי להם מייל וזוהי תגובת קרדיט פלייס:

המחאת הזכות הינה עסקת מכר מלאה, ולכן חשבוניות שנרכשו מוחרגות ממצבת נכסי החברה לענין הסדר נושים.

ע"פי הפסיקה הקיימת , המחאת זכות על דרך המכר גוברת לרוב על שעבוד שוטף לבנקים, ונראה כי הבנקים אינם מעוניינים לאתגר את בתי המשפט בנושא.

חשוב לציין כי על אף האמור, הסדרי נושים הם תהליכים ממושכים ויקרים, ולכן אנו עושים כל שביכולתנו בכדי לסנן את לקוחותינו מראש ולמנוע מעסקים בעייתיים למכור את חשבוניותיהם בפלטפורמה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2017 09:46
למיטב הבנתי, התגובה שקיבלת מתייחסת למקרה של פשיטת רגל של העסק הקטן שממנו קנית את החשבונית, לא למקרה שדובר כאן - פשיטת רגל של העסק הגדול שאמור לשלם את החשבונית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2017 11:18
תצטט את השאלה שנשאלה
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2017 11:54
לא הבנתי.

לא כזה פשוט לצערם, בשיעבוד רגיל למשל של חברת ליסינג על רכב, חברה נכנסת לקשיים או פירוק, ברה חברת הליסינג ומעקלת את הרכב, או שימונה מפרק והוא ימסור להם את הרכב.

יש לך חשבונית שרכשת שרכשת מקרדיט פלייס, מה בדיוק תעקל? שום דבר, אתה תקוע בסדר הנושים. עכשיו חשבונית זה לא צ'ק דחוי, זה IOU תחת תנאים מסוימים, יכול לבוא מקבל החשבונית (כלומר הלקוח הסופי) ולטעון טענות שונות ומשונות למה הוא לא צריך לשלם את החשבונית הזו בכלל, לדוגמא:

1. כשל התמורה (הספק לא סיפק לי את הסחורה, או אספקה חלקית).

2. כשלים אחרים (הספק עכשיו נעלם לי אז לא יהיה לי אחריות על המוצר/שירות אז זה שווה לי חשבונית מינוס X%).

3. אולי יש ללקוח זכות להחזיק את המוצר והוא מעוניין להחזירו?

ועוד אינסוף טענות מין היקב ומין הגורן.

עכשיו כל הטענות האלה צריכות להתברר מול המפרק/בית המשפט, זה תהליכים שלוקחים שנים ומישהו צריך לדאוג לך, בחברות פקטורינג (בנקים וחברות פרטיות) הם באמת יעשו את זה, כלומר ימנו עו"ד מטעמם, קצין אשראי וכו' כדי לדאוג לגבייה מקסימלית, איזה אינטרס יש לחברות הP2P לבצע גבייה כלשהי? מי ישלם להם את הוצאות הגבייה? הם את עמלתם ראו כבר אז הסיכוי שזה יקרה שואף ל0 ואפשר באמת לראות את זה בכל החובות המסופקים/אבודים בכל חברות הP2P (לא לעסקים) בארץ.