⬅ חזרה לאינדקס

גמל להשקעה/פוליסות חיסכון

🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2025 21:32
יש למישהו מושג מדוע סוכני ביטוח משווקים פוליסות חיסכון ולא גמל להשקעה הרי בגמל יש מעלות מבחינת המיסוי שאפשר לנייד קופה/ מסלול ללא לשלם מס2] בגמל יש דמי ניהול נוחים יותר3] גמל אפשר להפוך לקצבת פנסיה פטורה ממס ???

אני צודק או שפיספסתי משהו?

כמו"כ האם בכל בתי ההשקעה/ חברות ביטוח נותנים הלוואה ע"ח הסכום הצבור שיש למשקיע {בתנאים טובים?}
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2025 22:21
זה התשובה

הסוכן אמור להרויח מהיכן שהוא...
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2025 22:25
או בשפה אחרת - אם אתה לא משלם על המוצר - אתה המוצר.

אם הלקוח משלם לסוכן, הוא יכול לצפות שהסוכן ימצא לו את המוצר הטוב ביותר.

אם מנהל הקרן משלם לסוכן, הוא יכול לצפות שהסוכן ימצא לו את הלקוח הטוב ביותר - כזה שמוכן לשלם הרבה דמי ניהול.

סיבה נוספת, אולי, היא שיש מגבלת הפקדה לקופגל"ה. הסוכן צריך לבדוק שהלקוח לא חורג ממנה, וזאת התעסקות נוספת (ואני אפילו לא בטוח שיש לו גישה למידע). יותר פשוט פוליסת חיסכון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2025 12:24
אם הוא מוציא מסלקה הוא יכול לדעת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 22:05
לאחרונה פתחתי גמל להשקעה ע"י סוכן אמין ונתן לי לאחר מיקוח רב{לטענתו} מול הבית השקעה= 0.62% ושאלתי הרי יש זולים מכך כמדומני עד0.45 ענה לי זה אתה משלם עבור השירות והידע שאני נותן ומכוון

יש לי שאלה ואשמח להכוונה ממי שמתמצא

תכל"ס אני לא צריך אותו ביום יום רק עזר לי מספר דקות בהכוונה {יש לי ידע ואני יודע לבדוק טוב נתונים}

אז אולי עדיף לי לפתוח לבד בפעם הבאה וכן גם את הנ"ל לנייד?? או לשלם כמה מאות שקלים לייעוץ ולפתיחה באופן ח"פ ולא לשלם 2 עשיריות אחוז ליועץ המסור במהלך התקופה או שפספסתי משהו?