⬅ חזרה לאינדקס

איך מקבלים החלטה באיזה מסלול פנסיוני להיות?

🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2025 19:14
היי לכולם,

אני בן 42, רווק ללא ילדים.

נמצא כבר המון שנים בפנסיה במסלול עוקב S&P 500 של הראל. ( צבירה משמעותית של 900 אש"ח)

עד היום הייתי מושקע 100% במדד S&P 500, אבל לאחרונה אני שוקל לפצל את המסלול, להפחית את החשיפה של S&P 500 ל 60 אחוז, ואת ה־40% הנותרים להפנות למסלול מניות סחיר, כדי לגוון מעט את החשיפה.

השאלה שמטרידה אותי היא – איך בכלל מקבלים החלטה באיזה מסלול פנסיוני להיות?

על פי מה נכון לבחור – רמת סיכון אישית, טווח ההשקעה, תשואות עבר, או אולי בכלל תחושת יציבות וביטחון?

אשמח לשמוע איך אתם ניגשתם לשאלה הזו, ומהם השיקולים שעזרו לכם להחליט.

תודה לכל מי שיחלוק ניסיון ודעה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 14:58
תחילה, היה נחמד אם היית מקשר את המסלול המדובר והרכב תיקו.

למיטב זכרוני מדובר במסלול שמושקע בישראל בלבד.

תנסה לחשוב ללא רגש.

אם לא היית ישראלי, היית משקיע 40% בכלכלה הישראלית? מה היתרון שלה? ישראל היא פיפס בעולם.

מבחינתי:

טווח השקעה

חשיפה קיימת (דירת מגורים או דירה להשקעה בישראל, תיק השקעות, קה"ש, גמל וכד).

אם למשל אין לך דירה וכל החסכונות שלך בסנופי, תוכל לגוון בדרכים אחרות.

לעניות דעתי להקנות 40% לישראל זו הזייה של ממש אך כמובן שאין מדובר בייעוץ חלילה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 16:42
אישית אני סבור שתחושת יציבות וביטחון הן הקריטיות במה שקשור לפנסיה.

יש לך עןד 25 שנות עבודה, אז טווח ההש2עה ארוך למדי.

רמת סיכון אישית: אם אתה סופר את הפנסיה כחלק מאחוז המניות הכללי שלך, האם אתה חורג מרמת הסיכון שנוחה לך? אם כן, תעביר את הפנסיה למסלול פחות מסוכן.

האסטרטגיה שלי היא שהפניסה תתן לי קצבה מובטחת מינימלית שתכסה את צרכי היום יום, ותיק ההשקעות יכסה את כל שאר הדברים. ברגע שהצבירה שלי תספיק לתת לי קצבה חודשית שמתאימה לצרכיי, אני אעביר אותה למסלול פחות מסןכן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 20:36
אני חושב שזה הגיוני לשים חלק במסלול מניות סחיר ישראליות. רמת המחיה שלך חשופה למצב השוק בישראל. וגם בתי ההשקעות מבינים יותר בהשקעות בארץ וזה יותר זול להם.

אני נכנסתי למסלול הזה ביולי 24 ב100% בפנסיה כי השוק הישראלי לדעתי לא תומחר נכון בעיקר כי לא הבינו אז את האסטרטגיה מול חיזבאללה ואיראן.

עשיתי כ50% רווח במסלול מניות סחיר, וצמצמתי את החשיפה לישראל ל50% בפנסיה ובהשתלמות. היו שנים שהייתי 90% סנופי. בגדול דווקא בתיק הפרטי אני פסיבי ובתיק המנוהל אני עושה פעולות כל איזה שנה שנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 09:46
מה ההרכב של המסלול "מניות סחיר"? האם ארץ/חו"ל? צמוד דולר או שקל?

טווח השקעה - בן 42 בלי ילדים - יש לך בתקווה 15-20 שנות חיסכון לפחות.

רמת סיכון - כלל האצבע הם שבגיל שלך, אתה לא תצטרך את הכסף בשנים הקרובות (במיוחד לאור זה שאתה רווק בלי ילדים) אז אתה יכול לעשות סיכון גבוה (== 70% מניות ומעלה). אם אתה אדם שרוצה כרית ביטחון תוכל להשקיע 30% במסלולים מוטי אג"ח. אם לא, תוכל 100% מנייתי.

תשואות עבר - לא הכי רלוונטיות.

מסלול עצמו - בסוף ארה"ב נמצאת בכל מקום אז אי אפשר להתחמק ממנה ולא רצוי גם. אם תרצה לגוון תוכל לקחת 20-30% לשווקים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 11:36
בפנסיה מקיפה במילא 30% הוא אג"ח. בוחרים רק 70%. לכן לדעתי כדאי מנייתי עד 10 שנים לפני הפרישה.