⬅ חזרה לאינדקס

ניכוי ימי חופש לאחר תקופת פיטורין

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 07:55
היי, קורא פה הרבה

לא מצאתי פורום מתאים אחר לשאלה שלי אז שמתי פה בינתיים. אשמח לדעת המומחים בנושא של דיני עבודה.

לקראת סוף ספטמבר פוטרתי בגל פיטורים בחברה, ונאמר לי שבכל אוקטובר אני מקבל שכר ואיני צריך לבוא לעבודה בכלל.

היו לי המון ימי חופש שצברתי לפי מדיניות המעסיק, מעל 30.

באמצע אוקטובר נשלחה הודעה שהמעסיק מנכה כ-8 ימי חופש על חול המועד סוכות והגשר בין סוכות לכיפור, כך שהפדיון הסופי יהיה נמוך בהרבה.

מצד שני ממה שקראתי אונליין אסור למעסיק לפדות בכוח ימי חופש בתקופת "ההודעה המוקדמת" .

והשאלה שלי, האם ניכוי כזה הוא חוקי או לא, והאם יש תימוכין לכך?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 08:18
אני לא עורך דין, אבל לעניות דעתי אני לא חושב שמותר זאת למעסיק ללא הסכמתך.

נוסף בזאת, מה היה קורה אילו הייתה בחופשת מחלה בהודעה המוקדמת?, לפי חוק, זכותך להיות במחלה בתוקפת ההודעה המוקדמת מבלי לגרוע בימי החופש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 10:52
מתוך כל זכות:

לפי הנ"ל נראה שאין לך קייס
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 12:00
עוד פרטים: החברה נסגרה וכנראה מנסה למזער נזקים.

הם לא שאלו את העובדים המפוטרים, אלא שלחו הודעה שימי החופש נמחקים, וזה אכן מה שהיה בתלוש האחרון.

הדוגמאות שהבאת מאתר כל זכות:

דוגמה א' אינה רלוונטית כי לא מדובר בהשבתה עונתית.

דוגמה ב' - בגלל שהחברה נסגרה למעשה כל הפרוייקטים הסתיימו. אם זה היה חוקי להוריד ככה ימי חופש, למה המעסיק לא הוריד את מקסימום הימים שהוא היה יכול, והוריד רק את "ימי החגים" (כאמור חוהמ סוכות + גשר).
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2025 12:21
מה זה משנה? מה שצריך לעניין אותך זה אם קיבלת את כל זכויותיך, אם כן אז תסתכל קדימה ותתמקד בעתיד

יותר מזה, אם החברה נסגרה אז אתה צריך להכיר תודה על זה שקיבלת בצורה חלקה את כל הזכויות שלך, יש מקומות שנסגרים עם חובות ואז לך תרדוף אחרי הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 09:49
אז זהו, שאני לא בטוח שקיבלתי את כל זכויותיי. אם למעסיק היה אסור לנכות את ימי החופש האלה, זה יכול להיות מתורגם לעשרות אלפי שקלים שחסרים.

החברה סוג של נקנתה, לא חסר לה כסף ואני לא מרחם שם על אף אחד. אני לא צריך "להכיר תודה" שאני מקבל בצורה חלקה את כל הזכויות שלי. כי אלה הזכויות שלי...

אולי בישראל המעוותת של 2025 צריך לנשק את הרגליים למי שנותן בסיום העסקה את כל מה שהוא צריך לעובדים שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 10:43
אני לא עו''ד, אבל נשמע לי לא נשמע הגיוני סתם ככה לנכות ימי חופש בטענה של גשר וחול המועד. מציעה להתייעץ (התייעצות ראשונית) בקבוצת ''תשאל עו''ד'' ודומותיה בפייסבוק (שים לב שמי שעונה לך הוא עורך דין ולא סתם אדם בלי הכשרה, כתוב בתיאור הקבוצה אם רק עו''ד עונים או לא). הם עונים יחסית מהר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 11:27
הגישה שלך לא פרודוקטיבית. בכל פוסט אתה מוסיף עוד איזה נתון שלא הופיע בפוסט הקודם כדי להתנגח בתשובה שקיבלת על סמך הנתונים שהעלית. וכשבאים לעזור לך, לבקשתך, חינם אין כסף, זה לא מתאים להשיב בתוקפנות גם אם התשובה לא מוצאת חן בעיניך.

אף אחד לא ביקש ממך לנשק רגלים, אין בעניין הזה שום דבר מעוות, ואני לא מבין מה אתה רוצה מ- "ישראל 2025". הקונספט של חברה בע"מ קיים בכל העולם וכשחברה בע"מ נסגרת עם חובות אז חלק מהנושים, כולל העובדים, עשויים שלא לקבל את כספם. זה הפורמט. למזלך זה לא המקרה שלך.