⬅ חזרה לאינדקס

לגור בקומה אחרונה בבניין?

🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 20:55
נניח והייתה אפשרות לבחור דירה בשכירות, או קומה אחרונה (קומה 12 לצורך העניין) או קומה כלשהי מתחת, מה השיקולים (למעט כסף) לבחירה פה ולשם?

מצד אחד, בקומה שהיא לא אחרונה אפשר לסבול מרעש מלמעלה (במיוחד אם יש למעלה משפחה עם ילדים). מצד שני, יכולות להיות בעיות של נזילות מגשמים, אבל, מדובר בבניין חדש, אז אולי זה פחות רלוונטי?

אם בקומה האחרונה יש מעין מרכז דיירים כזה, אבל הדירה נמצאת בקצה אחד של הבניין והמרכז נמצא בקצה השני, והמרחק ביניהם הוא כמה עשרות מטרים, עד כמה עניין הרעש הפוטנציאלי מהמרכז משפיע על הבחירה? האם בכלל כדאי במקרה הזה לגור כמה קומות מתחת?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 21:11
מהחוויה שלי (בניין 3 קומות מאוד ישן, קומה אחרונה) - תמיד היה חם מאוד. או קר מאוד.

מסייג שיכול להיות שזו הייתה בנייה גרועה, אבל בקומת ביניים מרגיש לי הרבה יותר נעים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 21:27
נזילות מהגג זה באחריות המשכיר מול ועד הבית ואם הבית מוחזק ע"י חברת ניהול אז בכלל הייתי פחות דואג, בפרט בבניין חדש. אם כבר עבר על הבניין חורף או שניים אז נזילות פוטנציאליות אמורות היו כבר להתגלות.

לגבי רעש אין לך אפשרות לדעת, זה מאד תלוי בפרופיל הדיירים. אפשר לקפוץ לביקור בלילה וסופש לדוגמא ולהתרשם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 21:49
בבניין קודם בו גרתי, בקומה האחרונה (למעשה קצת מעליה) היה חדר המעליות, והוא היה רועש בצורה ממש מרגיזה. תכנון הבניין היה כזה שחדר המעליות היה צמוד לסלון של 2 מהדירות בקומה העליונה, וזה בהחלט היה מורגש שם.

לשמחתי לא גרנו שם, אבל בכל פעם שביקרנו את השכנים שם חשבתי לעצמי שזה בטח סיוט לגור ליד המעליות האלה.

אולי זה היה ספציפי לבניין ההוא, אני לא יודע כמה זה רועש במקומות אחרים. נשמע שקל לבדוק את זה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 21:54
נתקלתי בזה גם במסדרון, לא יודע אם הרעש זולג לסלון של הדירות השכנות כי יש בידוד, אבל בהחלט נקודה שחשוב לבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 17:34
מדובר בחברת ניהול בבניין חדש. אתה אומר שאין סיבה לדאגה כי בנייה חדשה חסינה לנזילות, או כי חברת ניהול תטפל בזה בוודאות של 100% בניגוד למשכיר?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 19:33
מנסיון שלי, אם הבניין חדש מאוד, תוך שנה/שנתיים מהבניה, עלולות להתגלות תקלות ובעיות איטום, במיוחד אם הבניין עדיין לא התנסה בחורף גשום במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2025 19:41
אני לא בדיוק אומר שאין סיבה לדאגה ובחיים אין 100% ודאות. אני אומר שאני לא הייתי מודאג כי אי אפשר להיות מודאג מכל דבר, גם לשלילת אפשרויות יש מחיר. לפי מה שתיארת נראה לי שמדובר בדירה שאין סיבה לשלול, לפחות לא מהטעם שהיא מתחת לגג. כי הסבירות לנזילות נמוכה מאשר בבניין בן 60 שנה, ובגלל שאם כן תהיה נזילה אז קיים גוף ניהולי שמקבל כסף כדי לטפל בזה בניגוד למשכיר שאנחנו לא יודעים עליו דבר או לועד בית של מתנדבים שעושים טובות. במילים אחרות אם אתה שוקל דירה בקומה עליונה על יתרונותיה, אז דירה בבניין חדש, שמנוהל ע"י חברת ניהול, היא האופציה המועדפת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 06:32
אני אישית גר בקומה אחרונה בבניין חדש, אני די אוהב את זה בגלל שזה מגיע עם מרפסת ענקית. יש חסרון בזה שתמיד חם יותר בקומה האחרונה, ויש אצלי לפעמים בעיה של נזילות קטנות ונקודתיות שמגלים מדי פעם, אבל אולי פשוט יש לי מזל רע, ועשו פה עבודה גרועה. מבחינת רעש, אני חושב ששקט יותר בממוצע כי הרעש מהרחוב חלש יותר, ובתור אחד שמתעורר מדברים בקלות, די שקט פה בלילה. אבל כן שומעים חזק יותר דברים כמו מסיבות בבניינים אחרים, אתרי בניה וכו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 07:08
מנסיון בבניין חדש - כל הזמן מתגלות נזילות חדשות. הקבלן מתקן במסגרת האחריות, אבל זה מעצבן בכל זאת. לדעתי, אם לא ממש עפים על מאפיין כלשהו של הדירה בקומה האחרונה (מרפסת גג?), עדיף לקנות דירה בקומה או שתיים מתחת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2025 13:34
ומה?? לבקש משכנים להיכנס אליהם הביתה לכמה דקות כדי להתרשם מהרעש או השקט?

אם התכוונת לרעש ב “שכונה”, אז זה לא פותר את השאלה ששאל הבחור
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2025 22:38
בכל קומה יכולה להיות נזילה מהתקרה. אם לא מגשם אז מתקלת צנרת של הדירה מעליך.

לדעתי זה מינוס משמעותי. לא חייבים לגור הרבה קומות מתחת, אולי אחת מספיקה אם המרכז הזה מקפיד על שעות מסוימות של שקט. אבל לגור איתו באותה קומה יהיה מעיק.

שיקול מרכזי - כשהמעלית תתקלקל תצטער שאתה גר בקומה כ"כ גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2025 15:57
לא יודעת להגיד לגבי בניין של 12 קומות, אבל בבניין של 4 קומות אנחנו בקומה אחרונה ובקיץ מאוד חם, השמש קופחת על הגג בטירוף, החלפנו למזגן קצת יותר חזק ממה שהיה והחשבונות חשמל בהתאם (במיוחד כשעובדים מהבית באוגוסט). בחורף יותר קר מדירות שתחתינו. ענייני נזילות? לפני כמה שנים כל הגג קרס בצד השני של הבניין... הוועד תיקן. עד היום אם יש גשמים חזקים החדר מדרגות הופך להיות ימית 2000 אבל טפו טפו הדירה שלנו יבשה
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 17:39
כמו שאמרו בקומה העליונה עלול להיות חם או קר מאוד, אם יש קומת שירות מעליך אז לא אמור להיות.