⬅ חזרה לאינדקס

תיק "שהסתבך" + כסף חדש

🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 19:58
אהלן חברים וחברות יקרים - אשמח לדעתכם כי אני כבר הסתבכתי קצת בעצמי

יש לי תיק ב IBI, בעבר הפשוט היה לי רק CSPX =(S&P500 צוברת בלונדון של ISHARES)

בשנה האחרונה הגיעו\התפנו לי מעט כספים וניסיתי לגוון אבל אני לא חושב שזה אופטימלי והלכתי לאיבוד.

זוג+1, בהמשך יהיו עוד, דירה עם משכנתא קטנה של 500K בערך שמשאיר ככה כרגע, מסלולים נגמרים עוד כ5-8 שנים.

לא צופה צורך בכספים האלו בקרוב

שם הנייראחוז מסה"כ התיקISHARES CSPX65.0%קסם, מנוטרלת מט"ח SP500 512295710.26%NVIDIA (NVDA)8.16%מחקה ת"א 90 MTF7.76%FTSEAW (מניית חו"ל) 12092206.47%תעשיות בטחוניות גלובליות EW TOP 302.37%

עכשיו יש לי עוד כספים שהגיעו (350K ) ונורא קשה לי "סתם" לשים הכול בSP500 כמו שתמיד עשיתי.

אשמח לשמוע דעתכם, אני כן מעוניין לגוון קצת עם שוק ישראלי ועולמי.

את הקסם מנוטרלת מטח קניתי לאחרונה, במחשבה לאזן מול CSPX הדולרית.

האינדקס בטחוני סתם היה שטות כנראה אפטר מזה..

תודה !
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 20:25
יש לך את זה, אתה מסוגל, אם רק תאמין בעצמך אני בטוח שתצליח לאזור כוחות ולעשות את מה שאתה צריך לעשות. חזק ואמץ!
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 20:25
אסור לכתוב כאן על כדאיות השקעה או אי השקעה בניירות ספציפיים,

אבל אתן שיקולים כלליים למטרות השכלה בלבד, ואת השיקולים שלך לגבי סיכוי וסיכון - יכול לעשות לבד או עם איש מקצוע מוסמך.

FTSEAW - מדד עולמי ללא חברות קטנות, פיזור ברמה גבוהה יחסית (מה שמקנה סיכון נמוך יותר לטווח ארוך).

קרן עוקבת SPX - מדד רחב, מהווה אחוז ניכר מאוד מהשוק העולמי.

החברות אמנם רשומות בארה"ב אבל עשרות אחוזים מההכנסות שלהן באות משווקים גלובליים.

לאחרונה עלו בפורום (ובכתבות) טענות על כך שהמכפילים (למשל מכפיל שילר) כרגע גבוהים מהממוצע ההיסטורי, ושהפיזור בין החברות נמוך יותר מבעבר (מספר חברות קטן נושא משקל גדול מהמדד). יש דיון מתמשך בנושא, וכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

תעשיות בטחוניות גלובליות -

חשיפה לסקטור ספציפי, שמי שאינו חוזה את העתיד לא יכול לדעת בוודאות שיעלה יותר משאר הסקטורים בשוק ההון.

מחקה ת"א 90 -

חשיפה למדינה קטנה ולמטבע שלה, מדד עם מספר חברות נמוך יחסית למדדים רחבים יותר כמו המדד העולמי או SPX.

מנוטרלת מט"ח SP500 -

מדד רחב יחסית כאמור לעיל,

"נטרול" המט"ח מהווה למעשה הימור על המטבע של מדינה קטנה, וגם יש לו עלות.

מניה בודדת כלשהי -

אין פיזור כלל. קיים סיכון מוגבר (שאולי יתממש ואולי לא).

נסה להגשים את שם המשתמש, ולא לשקוע :)

אם מסתבכים, ניתן לשקול חזרה לבסיס ובניית תיק פשוט.

בהצלחה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 22:28
אולי תחזיר אם יש מסלול צמוד פריים או משתנה בתנאים לא טובים.

התיק שלך לא כזה נורא. אם לא סנופי אתה יכול להשקיע את הכסף הנוסף במדד עולמי או בתל אביב 125. יש יתרונות קטנים בלהשקיע בהרבה מניות בודדות אבל זה נראה שזה לא מתאים לך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 23:12
ואני מכיר משקיעים מהפורום הזה שיש להם רק נייר ערך אחד, מדד עולמי. לא מסתבכים עם איזונים וניתוח יתר. מחזיקים לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 09:30
בפריים נשאר לי 38 אלף, פריים פחות 0.9

במשתנה נשאר לי 200 אלף, F+0.45) 4.5%)

ועוד 185 אלף בקבוע, 4.62%

מחזירים 6300 בחודש, כרגע נוח לנו אז חשבתי לא לגעת..
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 09:48
צריך קצת יותר להעמיק בתנאים אבל המסלולים יחסית שקולים וסבירים.

אם אתה מחפש השקעה יותר בטוחה ממניות אז להחזיר את המשכנתא זה רעיון טוב. יתפנה לך כל חודש יותר כסף להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 10:04
קח בחשבון שעל רווחי הון אתה צריך לשלם מס הכנסה ואילו על תשלומי ריבית לא קבל זיכוי.

זה אומר שלהחזיר את ההלוואה זה בעצם רווח פטור ממס, בנוסף לזה שזאת השקעה חסרת סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 10:28
נכון, התחבטתי בזה, הייתה לי קשה המחשבה של להישאר בלי משכנתא (אמנם חסכון חודשי של 6300 בטוח), אבל גם בלי הון עצמי
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 10:36
ישאר לך הון עצמי בתיק הקיים. אתה גם יכול להחזיר רק חלק מהמשכנתא. זה איזון של סיכונים בתיק שאתה צריך להתאים לצרכים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 13:08
ההון העצמי שלך זה סה״כ האחזקות שלך פחות סה״כ החובות שלך. אם אתה מעביר כסף מצד אחד לצד השני, ההון העצמי שלך לא באמת משתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 16:45
כן אבל הנזילות משתנה כי אם מחזירים משכנתא קשה לקבל הלוואה גדולה וטובה כזאת שוב. אבל במקרה שלו שכבר יש לו הון נזיל גם אם יחזיר את המשכנתא אז המצב שלו לא כל כך רגיש לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 16:48
נכון, אבל הוא גם ככה כבר מאוד מאוד נזיל.

חוץ מזה שהוא אמר שהוא לא צופה צורך בכספים הללו בזמן הקרוב.