⬅ חזרה לאינדקס

הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול

🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 05:53
יש לציין שאני במצב נפשי הכי גרוע שהייתי בו אי פעם אז אודה למי שיכול לקרוא גם אם יקח זמן ולתת את השנקל שלו בנושא

עבדתי קשה להתקבל לטכניון, הרבה פסיכומטרי.

למדתי שנתיים מדעי המחשב ובמהלכם היה לי קשה מאוד וסיימתי שנה א'. זה לא חריג הרבה נכשלים אצלנו..הייתה לי חרדה שהשתלבה גם עם זה שאחי פצוע מהמלחמה והכל השפיע על הבית שלנו וזה גרם לי להפסיד סמסטר שלם.

הטכניון החליט להפסיק את הלימודים שלי בגלל הכשלונות ושלקח לי המון זמן לעבור קורסי שנה א. ניסיתי לערער אבל לא נתנו לי.

לאן הולכים מכאן ?

אני מאוד בלחץ ודי מתחילה לסלוד מהתחום, כי אין לי נסיון ואני יודעת שכרגע השוק קשה כבר כמה שנים ויש מצב שישאר ככה

בת26 שרפתי המון זמן על התואר הזה. כל התארים נסגרו שנת הלימודים נפתחה

-חשבתי ללכת לפתוחה, אבל גם מי שלומד בפתוחה זה כאלה שכבר עובדים בהייטק ויש להם ניסיון אז למצוא עבודה כשאת בלי נסיון ולא ממוסד עלית. וגם בפתוחה קשה מאוד, אני לא יכולה ללמוד לבד אני צריכה מתרגלים לשאול שאלות אני צריכה עזרה. אני לא באה מהתחום וגם הפתוחה זה מוסד נחות יחסית לטכניון. אני לא רוצה ללכת לפתוחה ולהתחרט. וגם בדקתי הם יקבלו רק חלק מהקורסים שעשיתי בטכניון ככה שזה בערך להתחיל מחדש והבנתי שבפתוחה זה הכי הכי קשה שיש והרוב לא מסיימים את התואר בכלל.

- חשבתי אולי ללכת לתואר אחר לגמרי,חשבונאות וכלכלה, לקבוע לעצמי נסיון תעסוקתי אבל אם אתחיל זה גיל 27 וזה מאוחר לי זה שלוש וחצי שנים אינטנסיביות ואז התמחות ומי יודע מתי אתחיל לעבוד אין לי הורים עם כסף הכל אני מממנת לבד.

די נגמר לי הכסף לעוד תואר האמת..

-חשבתי ללכת ללמוד מערכות מידע בשילוב עם מדמח או רק מערכות מידע באונ' חיפה אבל ממה שהבנתי זה אותו דבר מבחינת מצב תעסוקתי וגם לא יודעת אם זה כזה משתלם הבנתי שזה גם תואר קשה ולא מתגמל וגם אונ' חיפה לא וואו מבחינת מגייסים. עברתי על מאות פוסטים בפייסבוק אם לא אלפים של בוגרים מחיפה ומהפתוחה ובכללי שאין נסיון והם עובדים באבטחה מלצרות ובכללי עושה רושם שהשוק מת לגמרי. וחבל על הזמן.

בן גוריון או מקום אחר לא רלוונטי עבורי כי אני מהצפון וגרה עם ההורים אין לי כסף למעונות

לא יודעת מה -ההייטק זה מרגיש כמו קליקה סגורה של יוצאי 8200 והטכניון. אני אוהבת את התחום אבל בגילי מחפשת בטחון תעסוקתי ולא ללמוד תואר ולחכות שנים לעבודה, לבנות פרויקטים ולנסות להלחם עם מלא מועמדים.

אם יש למישהו איזשהו רעיון בשבילי אשמח אני במצב נפשי קשה מאוד חווה התקפי חרדה ובוכה כל היום. שרפתי שנים על כלום. בוכה בוכה בוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 07:04
דבר ראשון רפואה שלמה לאחיך.

מובן מאוד התחושה הקשה זה בטח לא כיף, אבל אל תפלי כאילו נגמר לך החיים או משהו, ממש ממש לא.

את לא "שרפת" שנים, את עשית שנה א' במדמח במוסד כנראה הכי קשוח בארץ.

"בגילך" זה כולו 26 על מה את מדברת, מכיר חברים שעובדים סביבי והתחילו את הלימודים הרבה אחרי.

וההייטק זה ממש לא קליקה של יוצאי 8200 והטכניון, בקבוצה שלי בקואופורייט במרכז, רק אני ועוד אחת יוצאי יחידות טכנולוגיות, ואף אחד לא עם תואר מהטכניון.

יכול להיות שיש סטרטאפים או מקומות מסוימים שזה כן ככה, אבל זה מיעוט מאוד ספציפי, וההייטק רחב ויש בו מלא סגנונות.

לגבי המצב, כן, המצב לא משהו לג'וניורים כרגע, אבל יש לך כמה שנים ללמוד עכשיו, ועד שתסיימי סביר שהמצב ישתפר. למה את מניחה שזה יישאר ככה גם בעתיד, גם בזמת הגאות היו שחשבו שזה יישאר ככה לנצח, וטעו.

אבל בכל מקרה, גם היום מסיימי תואר עם ציון סביר באוניברסיטה כמו חיפה והפתוחה זה ממש לא כמו שמתואר לך שכולם בלמצרות, מאוד ייתכן שרוב מי שכותב ברשתות זה פשוט אלו שלא הצליחו, הלכו ללמוד רק בגלל ששמעו בשנות הגאות שיש כסף קל בלי להתאמץ.

את הרוב, אלו שעבדו קשה, לקחו משרת סטודנט לקראת סוף הלימודים, וקורעים את התחת כג'וניורים כנראה את מפספסת, כי פחות מעלים סטטוסים בקבוצות מהסוג.

לגבי חיפוש בטחון תעסוקתי, כנראה מה שקוראים "הייטק" הוא לא בדיוק המקום לזה, אבל פיתוח תכנה לא חייב להיות רק "הייטק" יש משרות פיתוח במשרדים ממשלתיים, בטחוניים, חברות רגילות ו"סתמיות" במשק שצריכות אנשי תכנה, באמת שלא חסר, ושם הדרישות גם יותר רגועות, ולא כזה קשה להגיע לשם עם תואר מאוניברסיטה כלשהיא בארץ.

לדעתי אם את מרגישה שאת אוהבת את התחום, שווה לך להמשיך במוסד אחר כמו חיפה, ולקראת הסוף להתחיל משרות סטודנט בתעשייה שמתאימה לך.

וגם אם תחליטי לשנות תחום, באמת שאין לך מה להרגיש רע, את צעירה והחיים עוד לפנייך, את יכולה ללכת לאיזה כיוון שתרצי להתחיל ולסיים בו תואר והכל יהיה בסדר.

שיהיה לך בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 07:05
במה את רוצה לעסוק אחרי התואר? מה את אוהבת לעשות? מה החוזקות שלך?

כי מדעי המחשב לעומת חשבונאות וכלכלה זה תחומים שונים.

בנוסף, אם את בוחרת ללמוד תואר זה נפלא אבל זה לא חובה.

לגבי המצב הנפשי, התזונה שלך נכונה? את עושה ספורט? את ישנה טוב? אם אחת התשובות היא לא, אז כדאי לטפל בזה. וכמו כן ניתן לפנות לטיפול מקצועי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 15:12
היי. מוכרח לומר שזה קצת כאב לי לקרוא, גם בגלל שזה נשמע לי מוכר ככ. למדתי מדמח באוניברסיטה נחשבת בזמן הקורונה וסבלתי מחרדת מבחנים נוראית, היה לי אירוע רפואי משמעותי שגם הוביל להפרעת חרדה שהשביתה אותי לחודשים. הייתי משוכנע שאין לי סיכוי למצוא עבודה בנסיבות האלו, הרגשתי שאין לי שום סיכוי לשרוד כלכלית ושהכל סוגר עליי. אבל הכל היה בסדר. היום אני מרגיש מצוין ואני כבר עובד כמה שנים כמפתח, מרוצה מהעבודה ומוערך.

מבלי להפחית משום דבר אחר, אני חושד שהבעיה האמיתית היא הקשיים הנפשיים שלך. "אובייקטיבית," מצבך האישי בסדר גמור (ורפואה שלמה לאחיך.)

קחי רגע להתנתק ולהתמקד בבריאות הנפשית שלך. תערבי משפחה וחברים, תוודאי שאת ישנה טוב ועושה כושר, תתרגלי מיינדפולנס, ובדקי אופציות לטיפול.

ובענייני קריירה - כל הפוסטים האלו שאת רואה בקבוצות כמו "מפתחים ומפתחות ג'וניורים" בפייסבוק הם לא מדגם מייצג. הפתוחה נחשבת מספיק ועוד איך. הרוב המוחלט של המפתחים שאני עובד איתם הם לא בוגרי יחידות טכנולוגיות או הטכניון. למיעוט אין תואר בכלל. ההמלצה האישית שלי היא לסיים את התואר בפתוחה או בחיפה. אם אין לך במי להעזר בעניין הכלכלי, את יכולה להעזר בארגון עוגן למשל, הם נותנים לסטודנטים הלוואות בפריסה נוחה וללא ריבית. נסי גם לבדוק את הזכאות שלך למלגות. ובעניין הסיכוי למצוא משרה - בשוק העבודה יש תקופות של גאות ושפל והדבר הסביר להניח הוא שתבוא עוד תקופת גאות, לא שנהיה במשבר לנצח. אפילו סביר להניח שעד שתסיימי את הלימודים המצב ישתפר. בסופו של דבר כל מי שמתמיד ועובד קשה מוצא משרה.

לא ביזבזת דבר. את צעירה, ונראה שגם אינטליגנטית ונכונה לעבוד קשה. לא הייתי חושש במקומך. מוזמנת לפנות אליי אם תרצי להתייעץ =]
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 15:27
קודם כל- לרדת מפסגת האולימפוס. הטכניון זה לא מוסד הלימודים היחיד ש"נחשב".

ואם סיימת טכניון (או הועפת מהטכניון) זה לא משנה לאף אחד, אולי רק לך. ולכן את צריכה לשחרר את ההרגשה.

השאלה הפתוחה אצלי היא למה מהתחלה הלכת ללמוד מדעי המחשב? מדוע את נעולה על "עבודה בהייטק"?
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 16:07
כי תמיד התעניינתי במחשבים, אני גיימרית מגיל צעיר וגם לפני כן עבדתי בתחום שקצת קשור למערכות מידע.. מאוד קשה לי עם המתמטיקה הגבוהה שבתואר ושיש עומס מטורף של קורסים מתמטיים
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 16:11
זה אמירה נכונה אבל ביחס לתקופות יפות יותר כמו 2020-2021, אבל אם תשווי לתחומים אחרים (כמו חשבונאות שאת שוקלת בין היתר), המצב לא יותר קל וגם לא היה לאחרונה.

במדעי המחשב אנשים לומדים 3-4 שנים ומוצאים עבודה כמפתח מן המניין קרי בשכר מכובד של 20+. אלו שדרכם ארוכה יותר מתחילים מתחומים משיקים כמו אוטומציה ושות' תוך שנה שנתיים נוספות גם עוברים לפיתוח אם מעוניינים בכך.

בתחומים אחרים כמו חשבונאות ומשפטים נדרש סטאז' שזה עבודת פרך בתנאים משמעותית פחות טובים משל רו"ח/עו"ד, ובתום תקופה זו (של שנה שנתיים) נדרשים לעבור מבחני לשכה קשים, ואז לחפש שוב עבודה בתחום במשרד רוח/עוד.

רוצה לומר - שהמסלול של בוגר מדמח עדיין יותר קצר גם אם מתארך קצת או נתקל בקשיים כמו אצלך.

זו גם אמירה שכדאי להכניס לפרופורציה - לא כל מי שעובד בתחום למד בטכניון או בטופ 4.

דוגמה לכך הוא כותב תגובה זו שלמד במכללה (נחות מהטכניון לכל הדעות), ועובד בתחום ללא כל קשרים או רקע מקדים.

That being said גם במכללות ישנם אנשים שמתקשים עקב חרדות מבחנים וקשיי למידה וזה משהו שכדאי לקחת בחשבון.

מקווה שיכניס מעט את החוויה הלא נעימה שלך לפרופורציה.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 16:40
אני לא רוצה לעודד פרישה מהתואר, אך זה נראה הכרחי במצב שלך.

אולי לעבוד במשך שנה ולחסוך כסף זה רעיון טוב. כך תוכלי להתחיל תואר בחשבונאות עם "ראש שקט" יותר.

הייתי עובד ודואג לחלק הנפשי בשנה הזו.

האם יש לך עניין בכלל בחשבונאות? איך הגעת לבחירה בתואר הזה?

אין בו הרבה מתמטיקה, ציינת שמתמטיקה מקשה עליך. כך שזה לטובתך.

התואר די אינטנסיבי אך אני בטוח שפחות אינטנסיבי מתואר במדעי המחשב בטכניון.

אני מאוד מזדהה עם הקשיים הנפשיים והקשיים בכלל, אם תרצי תקראי את יומן המסע שלי וזה אולי יתן לך קצת תקווה.

בקצרה: התחלתי ופרשתי מכמה מכללות תוך כדי דרמות בחיי האישים והמשפחתיים.

לא בקצרה:

בקרוב בן 30, עקב קשיים נפשיים התחלתי לימודים מאוד מאוחר (בתל חי, בשנת 2023). עקב המלחמה פרשתי/דחיתי, לא התאימו לי הלימודים מרחוק.

לאחר מכן ב2024 ניסיתי את המכללה למנהל בראשון לציון, לא הרגשתי טוב נפשית (שילוב של המשפחה בנהרייה והמרחק בשיא המלחמה עם לבנון) ופרשתי גם משם.

ממש מעט אחרי שפרשתי מראשון אבא שלי נהיה נכה סיעודי, ככה שיצא טוב שלא התחייבתי לתואר (הייתי במכללה למנהל במכינה).

ב2025 ניסיתי את המכללה לגליל המערבי, ממש לא הייתי שמח שם במכינת 30+ (הכניסו אותי אליה), מכל הבחינות. אז חזרתי לתל חי לאחר שוויתרתי גם על הגליל המערבי...

לתל חי חזרתי ללא צורך במכינה (כיבדו את המכינה שעשיתי ב2023). כעת שוב סטודנט בתל חי (לכלכלה וחשבונאות). שנה א' סמסטר א'.

מתחיל להתכונן נפשית לכך ששוב יהיה התחממות בצפון ואאלץ לעבור ללימודים בזום. לא מתכוון לפרוש הפעם.

מאחל לך מכל הלב קודם כל נחת ובריאות, התואר לא ממהר לשום מקום.

אם יש משהו שאני למדתי על בשרי זה לא למהר ממקום למקום. אלא קודם כל לטפל בנפש עד כמה שניתן ורק לאחר מכן לנסות להצליח.

המון בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 17:11
לפני התואר עבדתי בתחום ניירות ערך ולכן גם עבדתי עם רואי חשבון ואנשים שלמדו כלכלה וזה היה מעניין מאוד והייתה אופציה שניה שלי, וגם כי זה מקצוע עם ביקוש שתמיד יש עבודה ובשפע. אולי לא בשכר של מתכנת אבל לאורך זמן מרוויחים יותר ויותר.

כן אני יודעת אני אוהבת ללמוד ומאוד אימפולסיבית, גם כי היו לי ציפיות גבוהות מהתואר. ואני לא רואה את עצמי לומדת מקצוע הומני כי אני לא אוהבת לזכור בעל פה מלא דברים לכן רציתי שילוב של מדמח עם משהו אולי מערכות מידע ומדמח או מדמח כלכלה. אני אוהבת מתמטיקה מאוד אבל מבחינת הטכניון הממוצעים פה של המבחנים הוא 50-60 וזה מרגיש שאני לא לומדת אלא עסוקה בלשרוד
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 19:25
יופי. זה נהדר שאת יכולה לפרוט את הדברים שאת טובה בהם, שאת אוהבת ומתעניינת בהם ואת רוצה לעסוק בהם.

אני תופס את התואר האקדמאי כפותח דלת למקצוע. למה שתלמדי מקצוע הומני אם את לא רוצה לעסוק בזה? ותואר לא עושים "כדי לעבור".

אז אל. הטכניון הוא לא הכל. ואני מחזק את מה אמרת בפתיחה שלך: שאת נמצאת במצב נפשי לא טוב. וניכר מההודעות שלך שהמטרות שהצבת רק גורמות לך סטרס ענק (אימת הממוצעים, ללמוד תואר שצריך לזכור בו ואת לא אוהבת את זה וכו'), וזה משהו שהייתי מטפל בו קודם - גם מנסה לקבל עזרה איך להירגע בסיטואציה, ואז לבחור את מסלול הלימודים והמוסד כשהראש שקט יותר. ואם צריך לעבוד שנה ולהרוויח מעט כסף שיעזור להירגע- גם טוב.

ותואר אפשר לפרוס- הקורסים המתמטיים במדעי המחשב הם ח*א גדול, ואם צריך לפרוס את התואר כדי לעבור אותם בראש שקט- אז מומלץ.

מצטער שאין לי מה לתרום עוד, מאחל לך המון בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 20:14
בסוף עברת את כל הקורסים של שנה א'? באיזה ממוצע בערך?

נשמע לי שאם כן עברת אותם בשנתיים האלה, וסמסטר אחד את אומרת שבכלל לא למדת, ועוד חוץ מזה היו את כל הנסיבות החריגות, אז מוזר שהפסיקו לך את הלימודים. נתנו לך להשמיע את הטיעונים האלה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 20:19
הממוצע שלי 75.סמסטר קודם נתנו לי מערכת מחייבת שזה אומר - חייבת לעבור את כל הקורסים אחרת זו הפסקת לימודים מיידית ולא הצלחתי במבחן אחד, עברתי את כל הקורסים חוץ מפיזיקה. אז זרקו אותי.סמסטר שלא למדתי פגע בי כי לא ניגשתי לאף מבחן וזה פגע בממוצע הצלחות השמעתי את הטיעונים אבל זה לא עזר הסגן דיקן החליט שאני בחוץ
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 20:26
ניסית לדבר עם המרכז לייעוץ ותמיכה בסטודנטים של הטכניון? (תחפשי בגוגל, לא יודע אם אפשר לשים כאן קישורים).

לי אישית נשמע לא הוגן מה שעשו לך, אני חושב שאם היית מספיק הופכת שולחנות ופונה לעזרה מישהו היה מונע מזה לקרות. בשלב הזה אני לא יודע אם יש מה לעשות אבל הייתי בודק.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 20:27
דיברתי איתם, אין להם מה לעשות ברגע שרשמו לי הפסקת ליימודים זהו זה הפסקה לשנתיים. ואין לי מה לעשות כלכך. פניתי לכל מי שאני יכולה וזה החלטה של סגן דיקן.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 22:17
זה הזמן לחמלה עצמית ולהרשות לעצמך לשהות עם הכאב. עזבתי תואר שני בתחילתו ופוטרתי / התפטרתי ממגוון מקומות עבודה. בהרבה מהמעברים האלו חוויתי משבר זהות. אנחנו כורכים את הזהות שלנו סביב רעיון בודד "אהיה מדען מצטיין" או "אעבוד בתחום X" וכשזה לא יוצא לפועל קל מאוד לצלול לדכדוך. עזר לי לזכור שאני יותר מדבר אחר. אולי נכשלתי במשהו ספציפי אבל יש לי רקורד הצלחות בתחומים אחרים. אני יותר מההצלחה או הכישלון הספציפיים האלו.

אני רוצה להדגיש את הרעיון של לשהות עם הכאב. חוסר הנוחות הפסיכולוגי במצבים האלו שבהם לא ברור לנו "מי אנחנו" הוא עצום. מאוד קל לקפוץ לדברים שהם לא מדוייקים לנו רק כדי שתהיה לנו איזושהי תווית לשים על עצמנו. עדיף לשבת חודש בבית עם קערת גלידה מול נטפליקס מאשר להיחפז ולקבל החלטות שגויות.

קראתי לאחרונה (דומני שזה היה בספר "28 יום לעצמך") את הרעיון הבא:

"אם המדד היחיד להצלחה בפעילות גופנית הוא זכייה במדליה אולימפית אף אחד אף פעם לא יקום מהכורסה. במילים אחרות הגדרה בינארית של הצלחה / כישלון במקום התמקדות בתהליך היא משתקת. אם המדד שלך להצלחה הוא סיום מוצלח של תואר בטכניון קל להגיע למסקנה שנכשלת. אבל האם אפשר לחשוב על הצלחות עצומות שעשית בתהליך?

התקבלת למדעי המחשב בטכניון

עשית את זה תוך התמודדות עם אתגרים משפחתיים משמעותים

סיימת שנה מהתואר!

זו רשימה מרשימה של הצלחות. אל תתני לעובדה שלא סיימת את התואר להסתיר ממך את ההישגים המרשימים האלו.

אגב, האוניברסיטה הפתוחה היא אוניברסיטה מעולה. יש לי כבוד עצום לכל מי שמסיים שם תואר. זה דורש המון משמעת עצמית ומההיכרות שלי רמת הלימודים שם גבוהה.

ו26 זה סופר צעיר. אני בן 34 ועושה הסבת קריירה. מכיר אנשים בגילאים מבוגרים בהרבה שעשו שינויים. הכל טוב. כל החיים לפניך
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 23:10
לא איזה מומחה גדול אבל ליכול טיפה לספר עלי ומפה לשם אולי יהיה לי איזה שנקל

אני התחלתי במדעי המחשב בתל חי על בסיס מכינה עם 0 רגע ו 3 יחידות מתמטיקה

עם הרבה עבודה קשה ו4 שנים בערך בגיל 26 הצלחתי לסיים בציונים מאוד טובים

לא הייתי גרידי במשרה הראשונה ואפילו שזאת הייתה התקופה היותר יפה של העובדים בתחום

מצאתי משרת פיתוח סבירה בשפה סבירה ושימושית אמנם לא הכי נוצץ ולא הכי זוהר (ואני עדין) מדובר על משרת פיתוח לפיתוח פנים ארגוני בלבד למפעל ייצור..

ב 45 שקל לשעה עם שעות דיי קבועות כי מפעל וכו.. זה יצא סביב 8 ברוטו

ועבדתי בזה 3.5 שנים כשאני שומע איך אחרים עושים פי כמה

רק אחרי שנתיים וחצי התחלתי לחוש פומו וסביב סוף שנת 2020 קפצתי על ההזדמנות ושילשתי את השכר במקום אחר אחרי שכבר צברתי ניסיון

עברתי עוד עבודה אחרת מאז וכנראה שהניסיון עושה את זה טיפה יותר קל

אני חושב, שאם מוכנים להתפשר על המשרה הראשונה אפשר למצוא משהו

כבר החלפתי כמה משרות (הייתה בהתחלה עוד משרה שלא הרחבתי עליה)

אבל אף פעם לא חיפשתי משרה מעבר ל 3-4 חודשים עד שמצאתי

אם את רוצה עבודה רק בחברת הייטק מהשורה הראשונה זה סיפור אחד

אבל אם "סתם" משרת פיתוח של "פשוטי עם" גם סבבה לך אני חושב שגם מכללה היא לא מילה גסה גם היום ואי אפשר לדעת מה יהיה עוד 3 שנים גם לסיים בגיל 30 זה לא סופר מבוגר

לגבי העניין הכלכלי

אני חושב שעדיף להפריד הכוונה אם חסר לך כסף לתואר עדיף לעבוד עכשיו ורק לעבוד לחסוך ואז רק ללמוד עם ראש כמה שיותר נקי (זאת דעתי בכל אופן)

זה מה שעובר לי בראש בכל אופן
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 23:15
אני חושב שבסיטואציה שלך הייתרונות של לימודים באונ' הפתוחה עולים על החסרונות שבה.

שם אף אחד לא יושב לך על הראש ודוחק בך לסיים את הלימודים בזמן. את יכולה למרוח את התואר כמה שתרצי. בתקופות שקשות לך מבחינה נפשית, תוכלי לעצור את הלימודים לסמסטר ולהמשיך כשהדברים יסתדרו. תוכלי לקחת רק קורס אחד או שניים בסמסטר כדי שבאמת תוכלי ללמוד את החומר ולא רק להרגיש שאת מנסה לשרוד את הקורס. (אם זה יעזור, אני יכול לקשקש במשך שעות על הסיבות שבגינם אוניברסיטאות מזרזות סטודנטים לסגור את התואר כמה שיותר מהר. בואי נאמר שהשאיפה שלך לקבל תמורה עבור שכר הלימוד ששילמת בצורה של השכלה וידע נמצאת עמוק בתחתית סדר העדיפויות שלהן)

זה יעזור לך כי (א) אני מבין שמדובר בתחום שבאמת מעניין אותך, ולכן יש הרבה ערך ללמוד אותו בלי קשר אם תקבלי תמורה כספית על כך או לא. ו-(ב) כי אנשים רעים מאוד גרמו לך להרגיש שאת כישלון, ומגיע לך למצוא סביבה שבה תוכלי להרגיש שהיכולות שלך באות לידי ביטוי כדי להחזיר לעצמך את הביטחון שלך בהם.

עם תואר מהפתוחה תוכלי למצוא עבודה. גם העובדה שעשית שנה א' בטכניון תשחק לטובתך בראיונות עבודה, אפילו שזה רק שנה. כן, סביר להניח שיציעו לך משרות פחות נחשקות מאלו שמציעים לבוגרי הטכניון ויוצאי 8200. אבל את תמצאי עבודה טובה שתוכלי להתפרנס בה בכבוד. ובסופו של דבר יש דברים חשובים יותר בחיים מאשר עבודה נוצצת עם משכורת שגורמת לפקידי מס הכנסה להזיל ריר; אבל אני לא חושב שאת כבר יודעת את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 23:24
אתה חושב שגם במקרה והAI יחליף את הג'וניורים יש מה לעשות עם התואר הזה ? חשבתי ללכת ללמוד מדעי המחשב בשילוב מערכות מידע או כלכלה שכדי שאם חלילה לא אמצא עבודה בפיתוח כלשהו אלך לתחום אנליסטית או משהו כזה. כן חשוב לי בטחון תעסוקתי
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 23:34
אני לא מחפשת עבודה שתציע לי עשרות אלפים, מבחינתי 12 אלף זה וואו מבחינת שכר. נטו עבודה שתתן לי שכר יחסית ממוצע ותנאים טובים ובטחון תעסוקתי, ולא לפחד שאחרי התואר אשב בחיבוק ידיים ואמצא את עצמי בגיל 30 עובדת בשירות לקוחות

אני לא יודעת אם ללכת לכיוון הפתוחה,שהבנתי ששם לומדים בעיקר אלו מ8200 עם הניסיון שעושים תואר בשביל הקורות חיים. או לכיוון אונ' חיפה ששם זה מסגרת וגם יש כל מיני שילובים שיקלו קצת על הקושי - למשל מערכות מידע ומדמח, מדמח כלכלה,אולי סטטיסטיקה ונתונים. דברים שאפשר לשלב כדי שהתואר יהיה יחסית סביל ולא אעבור את מה שעברתי בטכניון ואוכל גם ללמוד כמה תחומים שאם לא אמצע עבודה בתחום אחד יהיה לי בטחון למצוא עבודה בתחום אחר.לאוו דווקא ארצה לעבוד כמתכנתת בעתיד, אולי אנליסטית, אולי לעסוק בנתונים ומערכות. הכל פתוח
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2025 06:58
אם זה מעניין אותך תנסי למצוא מסלול לימודים במימון - זה לא חשבונאות. אני פחות מכיר כרגע את המסלולים האקדמיים ואני מקווה שקיים בתואר ראשון. לדעתי מעניין מאוד וצופן הרבה אופציות תעסוקתיות בעתיד. נראה שאי-ההצלחה עד כה (אני נמנע בכוונה מהמילה "כשלון") נובעת יותר מבעיות של חרדתיות ופחות מחוסר בכישורים. אני בטוח שנחישות והתעקשות יובילו אותך בדרך שתוכלי למצות את היכולות האמיתיות שיש לך, שלבטח הן גבוהות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2025 08:41
אני לחלוטין לא יודע מה יהיה כל תחום יכול להיות מוחלף יותר או פחות כל כך קשה לדעת איפה נהיה עוד שנה אפילו..

קשה לי להאמין ש ai יחליף לגמרי... אבל הכל יכול להיות..

גם עובדים ללא ניסיון במקצועות אחרים יכולים להיפגע באותו אופן

אז לא יודע להגיד מה עדיף ומה לא מהבחינה הזאת זה קצת לנחש את העתיד לצערי...

האח הקטן שלי למשל ממש עכשיו באמצע התואר הראשון במדעי המחשב בעברית.. נראה מה יהיה..

ביטחון תעסוקתי נראה לי אפשר לקבל בעיקר בשכר נמוך ודברים שקשורים לטיפול אולי בילדים מורות גננות אולי עבודה סוציאלית נראה לי דברים כאלה כנראה יש עוד (ככה נראה לי אישית לפחות)
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2025 11:59
מה זה משנה מה אנשים אחרים עושים? לאנשים שונים יש סיבות שונות לעשות תואר. עדיף לך להתמקד בהשגת המטרות שלך במקום להשוות את עצמך לאחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2025 19:17
זה לא מסתדר לי לפחות עם הטכניון שאני מכיר

יש בטכניון מערכות תמיכה מטורפות

הם באמת יעשו הכל בשביל לעזור

אני חושב שלא דפקת על הדלתות הנכונות (מזכירות הפקולטה והיועצות בדרכ ידעות להגיד לך לאיזה דלתות ללכת)

ממליץ לנסות לפנות שוב לטכניון ולא לסגן דיקן או דיקן הפקולטה בכלל

אלה למשרדי יעוץ והכוונה

לאסט!!!

למרכז ייעוץ ותמיכה

רק אציין שאני למדתי לתואר ראשון

בגלל שאבא שלי חלה בזמנו בסרטן

הלכתי לכל המקומות הלאה וכמובן גם אישית למרצים

כמה דברים שקיבלתי ואישרו לי להמחשה בלבד

מועדי ג , ד, ואפילו פעם אחת מועד ה

ויתרו לי על עבודות הגשה

מלגת תמיכה כמעט מלאה בשכר הלימוד כולל פטור מלעשות שעות (כי הייתי עם אבא שלי) וגם הסכימו להתעלם מזה שהיה לי רכב בבעלות (שמונע מלגה)

פסיכולוגית שבועית - יש בטכניון מערך פסיכולוגים בחינם (עלות סמלית של איזה 20 שקל למפגש לזכרוני) פשוט לדבר על הבעיות האיישיות וכו

מקבלים איזה 20 מפגשים ואפשר לבקש עוד

שעות חונך אישי באמת כמעט בלי הגבלה

ועוד

צריך לדעת לבקש קודם כל

וצריך גם לדעת להציג את הבעיה נכון

הלימודים עצמם זה בכלל לא הבעיה שלך

"הבעיה היא הקושי בבית הגדול והיכולת להתרכז ולהתנתק נפשית בשביל להתפנןת ללימודים..."

מעבר לזה עוד כמה נקודות למחשבה:

1. שנה א היא קשה בכוונה במטרה לשלוח הביתה 30 אחוז מהנרשמים אל תתרגשי. אחרכ הרבה יותר קל. קורסי המתמטיקה הכבדים הם בעיקר בהתחלה אחרכ יש בדרכ קורס בודד בסמסטר והוא גם לא ממש חשוב... מדמח לומדים את המתמטיקה הכי קשה בטכניון בפער

2. למה לא לעבור פקולטה בתוך הטכניון

קודם יכול להיות שההפסקה שלך היא רק ממדמח

אם כן תעברי רישומית לפקולטה אחרת ופשוט תיקחי את הקורסים של מדמח ועוד שנתיים תחזרי לשנה האחרונה

3. בלי קשר יש הרבה פקולטות טובןת אחרות בטכניון שאולי שווה לשקול

כי יכירו לך בכל הקורסים ותכלס את מכירה את המערכת

סתם מחשבה תבררי אולי על הנדסת תעשיה וניהול

אם זוכר נכון יש להם התמחות במערכות מידע

ורמת מתמטיקה הרבה יותר נמוכה ממה שאת למדת

מעבר לזה יש לזה הרבה נגיעות בכלכלה

ואפשר גם לעשות תואר כפול של כלכלה ותעשייה וניהול

4. אין כזה דבר נכשל בטכניון. אל תקבלי את זה

לכי למרצה תסבירי ותבקשי לעשות מועד ג או ד (זה בעצם לעשןת את המבחן שוב עם הסמסטר אחרי לפעמים זה בקיץ) זה לא עולה לו כלום

ואם תביא סיבה טובה כמו מילואים / אח פצוע וכו כנראה שיסכים

מעבר לזה תערערי על כל ציון ומבחן

הוסיפן לי נקןדות אפילן על מבחנים אמריקאים

היו לי גם כמה נכשלים.שבעזרת ערעור עברתי

(פעם אחת אפילו הספיק לי לכתוב שחסרה לי רק נקודה לעבור ופשוט העלו לי)

חלק מלהיות מהנדס טוב לדעתי זה לדעת לצאת מהמוסכמות ולמצוא דרך לפתרון של בעיה גם הכל חסום או כולם אומרים שאי אפשר

בגלל זה דווקא בטכניון מעריכים ערעורים או כל פניה אישית מכובדת להנהלה הבכירה

דרך אגב גם מייל לנשיא הטכניון אם צריך

*ולא תואר בטכניון לא באמת יתרון כזה גדול בשוק אם בכלל. אולי רק לעבודה ראשונה..

אני תמיד לרוב יעדיף לגייס מהנדס עם ניסיון רלוונטי ממכללה מאשר מהנדס מהטכניון ללא ניסיון רלוונטי

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 00:05
פניתי לעזרה. כן מקבלת מלגה מלאה ו8 שעות חונכות בסמסטר אבל זה לא עוזר יותר מדי,כסף לא קונה ציונים. בשום מצב לא נותנים חונכים ללא הגבלה כי יש מחסור בחונכים ומתעדפים אנשי מילואים לקבלת חונכים. אבל החונכים זה לא מה שעזר לי בכל מקרה בשום דבר

בכל מקרה טכניון של היום זה לא של פעם, מכירה אנשים שלקח להם 6 שנים לסיים את התואר ונתנו להם למרוח היום כבר זהו אי אפשר. יש סגן דיקן חדש והוא מעיף סטודנטים על ימין ועל שמאל. מספיק להכנס לקבוצות פייסבוק השונות ולראות כמה מהטכניון עשו להם הפסקת לימודים, אפילו לחייל במילואים עשו את זה. ניסיתי לבקש עזרה מבוגרים של הטכניון להפנות אותי ופניתי למרכז ייעוץ וגם לאסט אבל ברגע שסגן דיקן החליט משהו אי אפשר לערער את זה. במדמח מאוד קשוחים כי הביקוש לתואר גבוה המון רוצים ללמוד את זה. אני יודעת שנניח בפקולטות אחרות יותר קטנות כמו כימיה וביוטכנולוגיה לא מעיפים סטודנטים בכלל לא משנה כמה הם נכשלים

אין סיכוי למועדי ג' וד' זה רק לאנשים מילואים.. אין רחמים על מי שלא עשה מילואים ואין לי מילואים

בנוגע לעבור פקולטה מאוד רצייתי למערכות מידע אבל אמרו לי שברגע שאת במצב אקדמי לא תקין אי אפשר. אז לא נתנו לי. ניסיתי לעבור ולא נתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 06:22
נכון עבור איזה 15 שנה מאז שאני למדתי (מכונות לא מדמח)

ויכול להיות שדברים מעט השתנו

בטח בתקופה של מלחמה עם המון המון אנדי מילואים במצבים לא הגיונים

עדין בזמני היה מסלול על תנאי

שאתה שנה לומד מה שאתה רוצה ואם מסיים מעל ממוצע 70 אז נרשם לפקולטה מן המניין

אם התכוונת למערכות מידע בתעשייה וניהול לכי לפקולטה שבי עם המזכירה דברי ללב שלה

תקבעי פגישה עם הדיקן שם והסגן דיקן

דרך אגב זה לא אופציה רעה להירשם לכימיה לדןגמא או ביוטכנולוגיה

לעשות שם שנה בציןנים טןבים (תבחרי קורסים מה שאת רוצה)

ואחרי שננ מצב יהיה תקין ותעברי לאן שתרצי

וגם לעניין מצב האקדמי

אם מבין נכון חסר לך רק פיסיקה 2

תרשמי בדיעבד לסמסטר קיץ ותגשי למןעד ב שלו

או אפילו דרך לימודי חוץ

מעבר לזה שמכתבים להנהלה הבכירה בטכניון (לא בפוקולטה) שסטודנטית עם ממוצע 75 נזרקת מהלימודים

רק בגלל שנכשלה בקורס אחד

תוכ שאח שלה שוכב פצוע בבית בזמן מלחמה

נשמע לי משהו שאם תבקשי יפה

תתנסחי נכון ותבקשי רק הזדמנות אחת נוספת על תנאי בפקולטה אחרת

יש סיכוי טוב שיאשרו לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 06:38
אח שלי לא נפצע קשה ונשכב בבית, נפצע קל אבל עדיין זה עשה סטרס מאוד גדול לבית ומה שהשפיע זה הסטרס ולא הפציעה הוא לא הפך לנכה כמו שרואים בחדשות חיילים ממש פצועים הוא כבר חזר לשירות.

אני לא נזרקת כי נכשלתי בקורס אחד. אני נזרקת כי אני שנתיים נכשלת בקורסים אני עשיתי 4 סמסטרים וסמסטר קיץ אחד ולא עברתי את כל קורסי שנה א'.זאת אומרת שאני בשנה השלישית שלי ועדיין יש לי קורס משנה ראשונה שלא עשיתי אפילו את הקדם שלו (לפיזיקה צריך סיווג מכניקה ואין לי)

פיזיקה זה לא הנושא, לא זרקו אותי כי נכשלתי בפיזיקה, אלא כי נכשלתי המון פעמים בקורסים מסוימים כמו למשל מבוא למדעי המחשב שנכשלתי פעמיים בו.

סמסטר שלם לא ניגשתי לשום קורס וזה כבר דפק אותי. בקיצור המון דברים לא קרו טוב גם מהצד שלי. אני לא סתם סטודנטים שנכשלה בקורס אחד בטכניון יש דבר שנקרא ממוצע הצלחות וגם אם לא ניגשים לקורס או גם אם נכשלים במועד א' ועוברים בב' זה דופק אותו. ולבקש הזדמנות לא יביאו לי.אחרי שלא ניגשתי סמסטר שלם הביאו לי הזדמנות ונכשלתי בה. בכיתי מול המזכירה סגן דיקן וכו'. אין מה לעשות. אמרו לי ללכת ללימודי חוץ לשלם מלא כסף על קורסים במשך שנתיים, ואם אוציע ממוצע 80 ישקלו להחזיר אותי.

זה לא רלוונטי לנסות יותר כי שנת הלימודים התחילה כבר לפני חודש וכבר לפני שלושה שבועות הפסיקו לי את הלימודים!

כל שאר מה שכתבת להרשם לכימיה ביולוגיה אין אופציה כזו, אולי פעם היה אבל היום בטכניון יש עודף סטודנטים ומסננים ואין אופציה לעבור סתם פקולטות כשאני כבר כמעט שלוש שנים בטכניון! אם הייתי רוצה לעבור היתי צריכה גג אחרי 2 סמסטרים לעבור. במדעי המחשב זה עובד אחרת ממחלקות אחרות כי יש עודף סטודנטים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 07:23
אגב, בתקופה הנכונה אפשר להגיע גם לגאמ״פא בלי תואר במדמ״ח, אני ההוכחה לזה (לא בארץ אבל עדיין). כן, נסיון עוזר, בין אם זה כתחביב או בתפקיד התחלתי מהסוג שנותנים לסטודנטים, כמו תמיכת לקוחות. לא כולם מתחילים כמתכנתים ג׳וניור. יש לי חברים שהתחילו ב-OPERATION CENTER.

כתבו לך כאן תשובות מלומדות ומעניינות, אבל יש עוד משהו פרקטי שכדאי לקחת בחשבון: אם כבר סיימת כמה קורסים בטכניון, אז כדאי לברר שהמוסד האקדמי הבא שתבחרי מכיר בהם לצרכי נקודות זכות. זה יכול לחסוך הרבה זמן וכסף. הכירו לי בקורסים באלגברה לינארית לצרכי תואר הומאני, בלי להכליל את הציון בממוצע הסופי שלי - הם פשוט נחשבו כקורסי בחירה בציון ״עובר״.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 11:31
אני במצבך הייתי מוותרת על התואר הזה.

מה שכבר השקעת ובזבזת - הושקע ובוזבז, להמשיך להשקיע בכיוון שלא עובד לך זה מיותר. כל הכבוד לך שאת מסבירה בכנות את הסיטואציה מול הודעות שמנסות בכוח לנחם ולעודד אותך להמשיך - בעיני, לא תמיד נכון להמשיך וממה שקראתי כאן זה פשוט כיוון שלא עובד לך. וזה מותר!

אם את מחפשת עצה, זה השנקל שלי:

תתמסרי להפסקת הלימודים. תשקיעי את השבועות הקרובים בוויתור על החלום ובאבל, גם אם זה כולל לשכב במיטה ימים שלמים ולראות אופרות סבון עד שירקב לך המוח (סיפור אמיתי שקרה באמת....)

אחרי שתסיימי להתבוסס, זה הזמן להתחיל לחשוב מה את יכולה לעשות שגם לא יאמלל אותך לחלוטין. יש המון מקצועות בעולם, את יכולה לבחור כיוון שתהני ללמוד ולעבוד בו, אני מבטיחה לך 3>
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 12:47
כמו שכבר נכתבת לפניי, לוותר על התואר לא אומר בהכרח לוותר על קריירה בפיתוח תוכנה. יש לא מעטים בתחום ללא תואר. ברגע שמצליחים להכניס את הרגל בדלת, ממש אפשר להסתדר בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 12:59
כמי שעשה מכינה(כשנה וחצי) + פסיכומטרי של כשנה רק בשביל להתקבל להנדסת מכונות בטכניון(כי רציתי רק את טכניון). ואז מרח את התואר רק בשביל להבין לקראת סופו שאני לא רוצה להיות מהנדס מכונות :) . יכול לומר לך שמאוד כאב לי על הזמן, הכסף והמאמץ. יחד עם זאת הבנתי שהגעתי ל-dead end ושצריך להסתכל קדימה(וגם לי לקח זמן לשחרר). הקדימה במקרה שלי היה לעשות הסבה לתוכנה דרך boot camp ולהגיע לתעשיה.

אני גם חושב שצריך להפריד את האקדמיה ואת התעשיה. זה שנכשלת באקדמיה לא משליך על היכולת שלך להצליח בתעשיה(מכיר לא מעט מפתחים מאוד מוכשרים שיש להם בלחץ תעודת בגרות). אז חבל לגזור על העתיד שלך בתעשיה על סמך הנסיון שלך באקדמיה.

אם המטרה שלך להפוך למפתחת תוכנה אז הטכניון הוא רק אמצעי(ואם באמת הגעת למבוי סתום אז עם כל הכאב ותאמיני לי אני יודע מה את מרגישה, לשחרר), וגם זה רלוונטי בדיוק לעבודה הראשונה בתחום. ואין שום סיבה לא להחליף אותו בפתוחה במוסד אחר או במכללה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 16:34
מבין שהמצב שלך יותר מורכב

האמת שמה שתפס תי הכי את העיניים היה

זוכר את הקורס הזה...

בדרכ לפחות בזמני כל מי שעשה בגרות במדמח סיים את הקורס הזה מבלי להגיע לאף הרצאה ובציון של 90 פלןס...

אולי השתנה מאז

אבל מניח שלא עשית בגרות במדמח

אולי באמת את במקצוע הלא נכון....

בלי קשר לאיפה תלמדי אותו

וכן יש פער גדול בין מה שלומדים בתואר למה שעושים בתעשייה...

אבל אולי שווה לך ללכת לנסות לעבוד במשרת סטודנט בתחום בדרך לא דרך

רק כדאי להבין בכלל אם זה מה שאת רוצה...

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 21:58
אולי את מרגישה רוויה כרגע מלימודים

אבל את לא מבוגרת בכלל

אני התחלתי חשמל בטכניון בגיל 30...
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 22:00
ועוד דבר

לפעמים לא מצליחים

אבל שלא תתני לשנים האלה להשפיע על הדימוי העצמי שלך!

כי זה לא אומר כלום
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 02:38
קודם כל אני אתחיל ואומר שלדעתי את תתקבלי לעבודה בהייטק גם עם תואר מחיפה. עכשיו אני אכתוב דברים שאולי יהיו קצת מעליבים... בשום אופן אני לא רוצה לפגוע ואני גם לא חושב שאת לא מוכשרת, או לא יכולה להצליח, או... אבל לרובנו חסרה יכולת לראות את המצב האמיתי שלנו ואנחנו מספרים לעצמנו שקרים כמנגנון הגנה.

"הפתוחה מוסד נחות ביחס לטכניון"

אז נכון, כנראה הלימודים בטכניון קשים יותר, אבל:

בתור בוגר של הפתוחה המשפט הזה קצת (טוב, מאד) צרם לי ואפילו קצת העליב אותי. אני לא אדבר אלייך אישית אלא אלייך אבל גם לכל מי שבמצב דומה לשלך כי זה מוטיב חוזר: את מגיעה מעמדה של חסרת ניסיון שנכשלה בטכניון אבל עדיין מרשה לעצמך לזלזל במוסדות אחרים... עם כל הכבוד, אני עשיתי את התואר בפתוחה אחרי שהיה לי כבר ניסיון (קצת מהשירות וקצת מהאזרחות), ואחרי התואר הראשון בפתוחה גם כתבתי מאמר שהתפרסם בכנס מוביל + תואר שני... ועדיין, היה לי קשה לסיים תואר ראשון בפתוחה. מצטער להגיד לך, אבל את לא בדיוק החומר של MIT (גם אני לא) לפחות במצב הנפשי הנוכחי שלך, תלכי למוסד שתואם את המידות שלך.

מה גורם לך לחשוב שאת טובה יותר מבוגרים של המוסד הזה, או בכלל כל מוסד אחר? ציון פסיכומטרי? קצת צניעות.

המדען הראשי של OpenAI לשעבר אפילו אמר שהלימודים בפתוחה ברמה גבוהה, תאמיני לי שגם אנחנו הבוגרים של הפתוחה בחלקנו הגדול יכולנו להתקבל לטכניון, פשוט למדנו שם כי יש גמישות.

בקיצור, טכניון לא הלך, תנסי בחיפה או בפתוחה ובתקווה הפעם כן ילך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 10:52
זה ממש לא מה שאני חושבת. גם כתבתי את זה. שהמוסד נחשב נחות בעיניי מעסיקים ומי שלומד בפתוחה זה מי שכבר נמצא בתעשייה כמוך שלא צריך טייטל של תואר כדי להתקבל למשרה כי יש לו ניסיון. ומי שלא עם ניסיון צריך שם של מוסד מוביל כדי לקבל הזדמנות לראיון. זה לא מה שאני חושבת אני בעצמי פחות טובה מרוב הסטודנטים בפתוחה אני מניחה ואם היו מקבלים ממכללה כמו שמקבלים מהטכניון הייתי הולכת למכללה הכי פשוטה שיש
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 11:25
אני לא חושב שזה נכון שבוגרים מהפתוחה פחות מתקבלים לעבודה. החישוב הוא פשוט משהו בסגנון של 85 מהטכניון מתקבלים לגוגל וכו', כאשר בפתוחה הציון המקביל הוא לפחות מעל 90.

אין לי שום ספק שעם ציון 90+ בפתוחה מוצאים עבודה הרבה יותר בקלות מאשר 75 בטכניון... למה שלא תקבלי 90+ בפתוחה? אני די בטוח שאת יכולה לסיים עם מעל 85, אין לי כמעט ספק.

75-80 מהטכניון שזה ציון מכובד יסגור לך הרבה יותר דלתות מאשר 90 מהפתוחה, לדוגמה תואר שני.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 11:59
יש לי הכרות עם הטכניון... זה לא ממוצע רע...

הבעיה היא עם הקורסים שנכשלת.

אז בהנחה שמיצית את הנסיונות להשאר שם.

ובהנחה שהתחום כן מתאים לנפש שלך(וזה שהמתמטיקה הכבדה קשה לא אומר שתכנות לא מתאים)

כן יש לך בכיס איזה 60 נקודות זכות בממוצע 75? מצוין! לכי איתם לפתוחה, למכללות, לאונ' אחרת, לאיפה שצריך ותעשי מכרז. איפה שיכירו לך ביותר נקודות תלכי - ותשלימי את התואר. העלות השקועה של המאמץ שלך בתואר היא גבוהה כבר, כדאי לא לזרוק את זה לפח.

את הטכניון, לעומת זאת, אפשר בהחלט לזרוק לפח.

יש סיכוי טוב שתהני מלתכנת, המתמטיקה הגבוהה לא רלוונטית ל 90% ממשרות התכנות בשוק
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 16:24
אני רק אוסיף שהאופציות הן לא רק הטכניון או הפתוחה.

יש מכללות שהן בהחלט נחשבות יותר מאחרות, לדוגמא אורט בראודה או האקדמית תל אביב.

נכון, זה לא הטכניון אבל עדיף מהפתוחה לדעתי, בלימודים וגם בשוק העבודה ובטח ובטח אם את אומרת שאת צריכה את הסביבה הפרונטלית.

ממליצה לך לשקול.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 20:43
לפי כל מה שתיארת, אני לא חושב שאת צריכה לוותר על תואר. הממוצע שלך לא רע בכלל יחסית לטכניון, ועצם זה שהתקבלת בכלל וסיימת קורסים בהצלחה, כבר מראה על יכולות גבוהות.

יש תכנית בשם 'קרן אור' באוניברסיטת רייכמן, הלימודים במימון מלא . כחלק מהתכנית אפשר לעשות תואר במדעי המחשב, הוא נפרס על 4 שנים במקום 3 שנים. הקבלה לתכנית היא על בסיס מיון אקדמי וסוציו - אקונומי. מצד אחד הלימודים בחינם ויש ליווי צמוד, מצד שני את תצטרכי לא להסגיר את הרקע הקודם של בטכניון ולוותר על כל הקורסים שעשית בטכניון.

אני דווקא חושב שאונ' חיפה זו אופציה לא רעה. הם יכירו לך בקורסים שעברת בטכניון (קחי בחשבון שברגע שמכירים בקורסים שנעשו במוסד אחר, הם מחשיבים רק את הנק"ז ולא את ציון הקורס). ממוצע התואר שלך יהיה על בסיס הציונים בקורסים שתעשי בחיפה. כמובן, שלימודים רציניים כמו מדעי המחשב מצריכים יישוב הדעת ואורח חיים מאוזן ונורמלי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 00:33
האקדמית ואורט בראודה זה עדיף מהפתוחה בשוק העבודה? אנחנו באותה תעשייה?

לא שמעתי אף אחד אומר את זה אף פעם... אחלה מכללות אבל, לאף אחד לא אכפת מהתארים האלה ברוב התפקידים אחרי שנתיים-3 ניסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2025 11:10
אני אציג כאן עמדה קצת שונה משל אחרים- רשמת שנכשלת במשך שנתיים בקורסים של שנה א׳, הקורסים בהמשך התואר אמנם פחות מתמטיים אבל נשענים מאוד על אינטואיציה מתמטית טובה (לפחות לדעתי).

אני חושב שאת צריכה להסיק שהטכניון כנראה לא בשבילך וזה בסדר, זה לא אומר שהתחום לא בשבילך אלא פשוט שכדאי לך ללכת על מוסד או מסלול אחר.