⬅ חזרה לאינדקס

איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025

🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 00:31
שלום,

אני מתחיל ומעוניין לקנות ביטקוין (לא IBIT או קרן מחקה אחרת) בזול, למשוך לארנק קר ולהחזיק. זהו פשוט. מבולבל מהאפשרויות.

חיפשתי בפורום ויש שרשור של 117 עמודים... אשמח להפניה אם הנושא דובר בעבר.

אני מנסה להבין מה הדרך הפשוטה והזולה לעשות את זה. חשבתי שזה אמור להיות לא מסובך. יש לי ארנק קר של טרזור.

ממה שהבנתי -

- אני יכול לקנות דרך בורסה מפוקחת ישראלית (bits of gold, bit2c) אבל נשמע שהעמלות די גבוהות ( העברה+המרת מטח+קנייה+משיכה) יצטבר לכ5% עמלה.

ניסיתי לקנות בביינאנס וbybit אבל נתקלתי בקשיים שונים -

- בביינאנס באחד לא ניתן לקנות בכרטיס אשראי ישראלי.

- בבייביט אפשר אבל אבל בסכומים יחסית נמוכים רק.

- ניסיתי לקנות בp2p דרך wise אבל זה ממש נראה כמו נוכלות ושהם בגדול יברחו עם הכסף שלי. האם ניתן לסמוך על זה?

בגדול מנסה להבין מה הדרך הפשוטה והזולה לאזרח ישראלי לקנות ביטקוין. חשבתי שזה לא יהיה מסובך
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 01:20
ממה שאני מכיר נכון לסביב סוף 2023 ההמלצות היו על קראקן מבחינת עמלות ורגולציה
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 08:54
שאלה יותר מעניינת היא איך להפוך בחזרה את הביטקויין לכסף אמיתי בבנק.

כי יש פה שרשורים ארוכים של כאלה שלא מצליחים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 08:58
כיום (בניגוד לעבר), מי שקונה ביט פיזי, ולא מסתפק בקרנות - בד"כ זה לתרחיש ובו הביט יהיה המטבע.

כך שהדרך להפוך את זה חזרה לשקלים פחות אמורה לעמוד בסדר העדיפויות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 09:01
ועדיין, למקרה שמשום מה תשנה את דעתך (או אולי תצטרך את הכסף) רצוי לחשוב גם על הכיוון הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 10:52
כמובן שגם זה מעניין, שהנזלת הכסף תהיה פשוטה ומעשית.

אשמח לשמוע על הדרך בה אנשים עושים את זה ב 2025
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 13:18
אני הנזלתי 200 דולר באל סלבדור דרך מכונה

זה הרגיש טוב לראות שהכסף הזה הוא לא תיאורטי
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 13:20
נשמע לי די תאורטי אם צריך לנסוע לאל סלבדור וגם אז אתה תלוי בכמה כסף יש במכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 13:23
למיטב ידיעתי יש עוד מכונות כאלו בהרבה מקומות, הייתי באל סלבדור מסיבות אחרות.

ניכר שאתה ממש מתאמץ להראות את התנגדותך לביטקוין וזה בסדר. עובדתית הוצאתי מהארנק 200$ בעמלה מגעילה של איזה 3% אחרי ששילשתי את הסכום ששמתי בארנק גם ככה.

נשמע לי די תאורטי אם צריך לנסוע לאל סלבדור וגם אז אתה תלוי בכמה כסף יש במכונה. למיטב ידיעתי יש עוד מכונות כאלו בהרבה מקומות, הייתי באל סלבדור מסיבות אחרות. ניכר שאתה ממש מתאמץ להראות את התנגדותך לביטקוין וזה בסדר. עובדתית הוצאתי מהארנק 200$ בעמלה מגעילה של איזה 3% אחרי ששילשתי את הסכום ששמתי בארנק גם ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 16:06
ביטקוין הוא אמיתי. כסף בבנק לא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 16:09
לך לסופרמרקט ונסה לקנות גבינה עם הביטקויין. ספר לנו איך הלך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 16:32
זה סקאם, הסופר פשוט עוד לא יודע את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 16:33
חשבתי שכל העניין של ביטקוין זה שזה לא אמיתי, כי אז זה לא כמו כסף פיאט וכו וכו
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 16:43
אפשר להסתכל על זה שביטקוין הוא כסף שנוצר מעבודה/אנרגיה אמיתית (בתהליך הוכחת עבודה). פיאט זו הבטחה לעבודה עתידית (שהמדינה אוכפת)
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 17:00
*אפשר להסתכל על זה שביטקוין הוא כסף שנוצר מעבודה בעיניים/בזבוז אנרגיה אמיתי
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 08:01
איך אתה מחליט מה זה בזבוז?
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 11:06
לפי זה שאפשר להגיע לאותה תכלית בדיוק בלי בזבוז האנרגיה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 13:22
הוכחת אחזקה היא טכנולוגיה בעייתית שנותנת שליטה לבעלי שליטה קיימים ומחזקת אותם עוד יותר.

אין תחליף ראוי להוכחת עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 14:07
נכון. גם לתת עדיפות למי שיש להם גישה לייצור ASIC בזול ו/או יודעים איך להשיג חשמל מתחת לעלות גם זו בעיה, גם הם הופכים לבעלי שליטה.

א. יש. ולא רק הוכחת אחזקה (שהיא לא פחות ראויה מהוכחת עבודה). התפקיד היחיד של הוכחת העבודה הוא ביצירת קונצנזוס, לא חסרים אלגוריתמים מוצלחים לזה.

ב. יש אלגוריתמים מצויינים להוכחת עבודה שחסינים לאופטימיזציה ע"י ASICs וצורכים שבריר מהאנרגיה של התפלצת הביטקוינית. הבעיה שאם ביטקוין יאמץ אותם הוא לא יוכל לספר שהערך של הביטקוין נובע משריפת דלקים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 14:36
אפשרות אחת היא לפנות לאחת הבורסות שמאפשרות להוציא ויזה מגובה קריפטו (אני מכיר את בייביט ורידוטפיי שמקבלות לקוחות ישראלים)

להפקיד שם קצת כסף ולהשתמש בכרטיס

אפשר עם זה לקנות גבינה בחנות בארץ, ניסיתי
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 14:50
גם אני. אבל זו לא קניה בביטקוין אלא בשקלים שהומרו ממטח שהומר מביטקוין. בעל המכולת עצמו לא מוכן לקבל ביטקוין. דווקא היו פעם עסקים שקיבלו ביטקוין ישירות לארנק, רובם ירדו מזה אחרי שנכוו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 15:06
בדיוק.

זה כמו להגיד שחוברת קומיקס ישנה היא כסף. כנראה שתצליח למצוא מישהו שישלם לך בדולרים עבור החוברת הזו, ומשם אפשר להמשיך.

אבל אם נחזור לנושא המקורי של פות"ש, אז אנחנו לא מדברים על גבינות אלא על סכומי כסף משמעותיים, וכאן לא ברור לי (מקריאה בפורום) שיש דרך פשוטה לממש אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 15:14
כי לא ברור למה שהצרכן ישתמש במטבעות האלה (לא משנה איזה) כאשר הם יגיעו לתשואה המקסימלית (זכור לי זה במיליונים וגם יותר) שלהם גם אם זה 0.0000000000001 ממנו או כל מספר אחר.

לדוגמה שלך לקנות קומיקס ישן או גבינה בסופר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 15:24
היא הרבה פחות ראויה. הוכחת אחזקה היא פתח לצנזורה על הרשת, וזה כבר קורה. משהו שבביטקוין לא אפשרי (לפחות בינתיים)
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 16:13
הצחקת. לא קראת פה על הבעיות שיש לאנשים לממש ביטקוין? אין שום קשר בין צנזורה למודל קונצנזוס

בכל מקרה כמו שכתבתי אם אתה בדת ה- POW אז יש אלגוריתמים של POW יותר מוצלחים בפער עם שבריר של צריכת האנרגיה ועם ביזוריות הרבה יותר גבוהה ברמה שמאפשרת כריה על מחשב אישי גם ברמות הקושי הכי גבוהות. זה לא יקרה כי ביזבוז האנרגיה משרת את האג'נדה השיווקית של הלוויתנים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 05:33
איך זו בעיה של ביטקוין?

זה לא פותר את הבעיה של צריכת אנרגיה כי מחשבים צורכים אנרגיה. אם יהיה ביקוש גבוה הם יצרכו אותו הדבר כמו ביטקוין.

אוקי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 11:31
אין שום קשר בין הביקוש לביטקוין וצריכת האנרגיה בכריה, צריכת האנרגיה נקבעת על ידי מחיר התמורה לכורים

ולפני שאתה קובע ש- "זה לא פותר את הבעיה של צריכת האנרגיה" כדאי שלפחות תטרח להבין במה מדובר
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 13:23
הנה הסבר:
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 14:10
אתה מעגלי... צריכת האנרגיה נקבעת בביטקוין לפי התמורה לכורים כי זה אלגוריתם שבנוי כך. זה הבאג שבו (או שמא הפיצ'ר השיווקי). בגלל זה, למרות שכל עולם הקריפטו התחיל עם ה- POW של ביטקוין או דומה לו, כל המטבעות המשמעותיים האחרים נטשו את השיטה הזו. כולל ביטקוין עצמו ב- LN, שאגב, אחת הסיבות שבכלל התחילו לעבוד על LN היתה בגלל ש- Blockstream סירבו לשדרג את ה- POW המקורי.

לעומת זאת יש בתחום ה- POW אלגוריתמים שהעלאת התמורה לא גוררת עלייה בצריכת האנרגיה כי הקושי של הבעיה לא תלוי בחישוביות אלא במשאבי עבודה אחרים כמו למשל צריכת זיכרון. כמעט כל המטבעות שלא עברו ל -POS אלא נשארו עם POW עובדים כיום בשיטה הזו. האלגוריתמים האלה נותנים יחס מחיר-קושי דומה או עדיף לביטקוין ללא המחיר האנרגטי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 14:23
אז תן לי להבין. יש לך מכשיר שצורך חשמל וזה לא משנה אם זה מעבד או זכרון, אתה אומר שיש טכנולוגיה שבה עליה בביקוש לא יוצרת עליה בהיצע?

ז"א יש מטבע שמאובטח בהוכחת עבודה ואני לא יכול לקנות עוד מחשב/מכשיר כדי להגדיל כוח חישוב?

פתיחה וסגירה של ערוץ מבוסס על הוכחת עבודה. אתה יכול להסתכל על זה כהוכחת אחזקה מבחינת זה שבמהלך חיי הערוץ הרווח מניתוב קשור לנפח אבל זה לא בדיוק זה (לדעתי)
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 17:10
אתה קודם כל תמיד תגדיל זיכרון פיזי עד שתגיע לגבול שהחומרה מאפשרת כי זה יגדיל את מהירות החישוב יותר מאשר הגדלה של כח החישוב או מהירות המעבד. התוספת בצריכת האנרגיה מהגדלת הזיכרון תהיה מזערית.

צריך להבין שאחת הבעיות בביטקוין זה שיחס המחיר-קושי הוא תלוי ארכיטקטורת מעבד, זאת אומרת שאפשר לייצר מעבד מאד זול ייעודי (ASIC) שמממש בחומרה את האלגוריתם, וצריכת הזיכרון שלו תהיה מזערית. זה אומר שזול מאד להכפיל את כח החישוב של ה-POW וזה נותן את העדיפות למי שמשיג חשמל הכי בזול, מה שמסיט את בעיית הקושי לשריפת אנרגיה. באלגוריתמים היותר מתקדמים לא ניתן לבצע אופטימיזציית מעבד לאלגוריתם, זה מחזיר את בעיית המחיר-קושי לעלות החומרה.

אז כן, ברור שאם תגדיל את כמות החומרה שלך יהיה לך יותר כח כריה, אבל יחידות ההגדלה האופטימליות תהיינה הרבה יותר יקרות כי תגדיל זיכרון למקסימום לפני שתוסיף מעבדים ופחות מעניין אותך מה מהירות החישוב של המעבדים. זה אומר שעקום היחס בין התמורה לכורה לבין צריכת האנרגיה תהיה משמעותית יותר מתונה. יש על זה הרבה מאמרים מסודרים ומכומתים שהוכחו בריצה בנפחים גדולים במטבעות עובדים.

נכון, אתה צודק, השאלה היא למה מעבירים עבודה לערוץ צד ולא מבצעים אותה בערוץ הראשי, והתשובה היא שזה בגלל שהערוץ הראשי לא יעיל. היתה על זה מלחמה רצינית בין הקהילה של המשתמשים לבין המיינטיינרים כי המיינטיינרים התעקשו שאת כל האופטימיזציות צריך לבצע בערוצי צד. היו למייטיינרים טענות טובות מאד, מדובר בתותחים רציניים, רק מה, החבר'ה האלה קיבלו (ועדיין מקבלים) משכורת מ- Blockstream שהם בביזנס שמבוסס על ערוצי צד. בנוסף המשקיעים שלהם (כנראה, שמועה, לא יודע אם אפשר להוכיח) הם בין היתר מיליארדרים סינים שמחזיקים בחוות הכריה הגדולות ביותר בעולם ששולטות באחוזים משמעותיים מהכריה העולמית, יש להם אינטרס לשמר את חוסר היעילות כי הם יודעים איך "להשיג" חשמל. וכל זמן שאנשים מקבלים את זה שחוסר היעילות מועיל במשהו אז בכלל אין להם סיבה לשנות את זה. מה לעשות, ההסבר הוא מסובך, לרוב האנשים אין קשב וגם אין עניין, מבחינתם העיקר שהעסק עובד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2025 08:13
תתקדם. אתה עדיין תקוע בקונספירציות של 2017.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2025 18:19
רובם גם ירימו גבה או יסרבו אם אני אביא להם אירו מזומן

או מניה של נבידיה

זה לא אומר שלא מדובר בנכסים טובים
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2025 18:27
נכון. אני חוזר וכותב כל הזמן במקביל לביקורת שלי שיש לביטקוין ערך ברור. הטענה שלי היא שיש חוסר הבנה מה יוצר את הערך הזה.