⬅ חזרה לאינדקס

לא מתחברת לתחום אותו אני לומדת, מה עכשיו ?

🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 12:31
שלום

אני סטודנטית למדעי המחשב בטכניון אני שנתיים וחצי למדתי וסיימתי כמעט 3 סמסטרים מלאים בין היתר כי היה לי קשה מאוד ונאלצתי לפרוס את התואר כי נכשלתי בכמה קורסים.

כל הלימודים סבלתי, וסבלתי מאוד מקורסי התכנות. ולמה המשכתי? חשבתי שאתרגל לזה וברגע שאשתפשף יהיו דברים מעניינים יותר אבל זה נהיה קשה יותר ויותר ופחות מעניין

אני לא נהנת לתכנת, די סובלת. וגם אין כלכך עבודה לסטודנטים וגם לא לבוגרים חסרי ניסיון.

בנוסף הציונים שלי נמוכים, והבנתי שאין לי סיכוי לתואר שני בתחום אחר עם הממוצע שלי.. שהוא פחות מ80

אני מתחרטת שלא הלכתי על הדבר הראשון שרציתי שזה מערכות מידע עם התמחות במיינור של כלכלה או תעשייה וניהול ששם יש יותר תחומים אפשר גם לעבודה בתחום הכספים אפשר לעשות המון. לעבוד בחברות גדולות שטראוס בנקים וכו'. ולהמשיך לתואר שני יותר קל כי יותר קל להוציא ממוצע טוב אבל ברוב טיפשותי אמרתי שכבר יש לי פסיכומטרי גבוה למה לא ללכת למדעי המחשב שזה 3 שנים וגם יותר "נחשק?" עזבו שכולם מסיימים בהרבה יותר מ3 שנים אצלנו ויותר לכיוון ה4.5 שנים

בתואר אצלנו מכריחים לקחת המון המון קורסי בחירה רק ממדמח ואני לא רוצה לתכנת יותר וללמוד עוד ועוד על איך מחשב עובד! משום מה חשבתי שהתואר יתן כלים פרקטיים אבל הרוב של התואר מתמטיקה טהורה או כתיבת קוד פדנטית.אני רואה אנשים שלומדים הנדסת תעשייה וניהול ועושים פרויקטים אשכרה משתפשפים בתעשייה ולומדים דברים רלוונטים חוץ ממתמטיקה.

ביקשתי לעבור לפקולטה אחרת מערכות מידע ולא אישרו לי את הבקשה. התחננתי ולא אישרו.

לקחתי עכשיו חופשה מהלימודים כי החלטתי שזה לא בשבילי כרגע להמשיך עם זה שאני לא באמת רוצה לתכנת ולא רואה את עצמי עושה עוד 20 קורסים באיך קומפיילר עובד וללמוד שפת מכונה. אני אצטרך עוד מעט לתת תשובות כי אחרת יפסיקו לי מיוזמתם את הלימודים

אני לא יודעת מה לעשות מכאן, להמשיך או לא. אני לא סטודנטית טובה ואולי אני באמצע אז למה לא לפרוש? מצד שני תואר מהטכניון זה טייטל! אבל כן אפשר לומר שאני רואה אנשים עם אש בעיניים בתחום הזה ואני לא הצלחתי כלכך בתואר בין היתר כי לא הייתה לי תשוקה לתכנות והלכתי לזה בכיוון של פרנסה טובה ותו לא.וגם נאמר לי שמהתואר הזה אפשר ללכת לכיוונים שונים ולא חייב לתכנת רק אבל אני רואה שלא ככה הדבר וזה תואר לא כללי כמו שחשבתי. לא חשבתי על האם אני באמת אוהב את התחום. אבל גם זה לא רלוונטי יותר כי מה שהיום קורה זה שאין עבודה למתכנתים.. בטח לא למתכנתים בינוניים כמוני.

חשבתי לפרוש מהטכניון לגמרי כי גם מהבחינה הבירוקרטית היו לי המון בעיות איתם ואני די שונאת את הפקולטה של מדעי המחשב שחוסמת אותי לעבור לתואר אחר, גם את החופש הייתי צריכה להלחם שיתנו לי רק אחרי אישור רפואי הביאו לי חופשה חריגה לסמסטר אחד כי הסטטוס האקדמי שלי לא תקין. ולא אוכל לקחת עוד חופש

ניסיתי לבדוק האם אני יכולה ללמוד במוסד אחר הנדסת מערכות מידע בשילוב כלכלה, הבעיה שתעשייה וניהול זה תארים שיש חוץ מהטכניון רק במרכז ובדרום ואני מחיפה וגרה עם ההורים ולכן גם כלכלית קל יותר פה, או בבראודה ששם אני לא רוצה ללמוד,כי כן חשוב לי ללמוד באוניברסיטה ולגבי הטכניון אני מאוד אוהבת את הטכניון באופן כללי אני חושבת שהמרצים פה מעולים ויש פה המון מה להציע לסטודנטים אני אוהבת את המוסד הזה. בתואר אחר אבל זה להתחיל לגמרי מההתחלה כי רוב הקורסים שעשיתי הם מתמטיים שאין אותם ברוב המקצועות למשל כלכלה יש רק 3 קורסים שעשיתי שמשיקים לסילבוס שלהם אצטרך ללמוד מיקרו מאקרו וכל העבודה שלי על המתמטיקה הקשה הולכת לפח ואצטרך להתחיל כמעט מההתחלה. בגיל יותר מ27! שזה מדאיג אותי מאוד! שאין לי נסיון בכלום בגיל הזה !

מה כדאי לי לעשות במצב הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 13:03
יכולה להגיד לך שבתור מראיינת רואים דבר כזה באופן מאוד בולט בראיון שמישהו הלך לתחום רק כי היו לו ציונים טובים אבל אין לו גישה או תשוקה וזה לכשעצמו יכול להוות בעיה, מעבר לציונים. אני אעדיף לקחת מישהו שאוהב את התחום וירצה ללמוד מעבר באופן עצמאי מתוך עניין, התואר זו רק נקודת אפס.

זה לא מדויק. אני נגיד הרבה יותר נמשכת לדטבייסים מאשר לתכנות. יש גם אופציה לכיוון של דבאופס. יש מגוון מקצועות שתכנות בסיסי לגמרי מספיק בהם ולא צריך יום שלם לשבת מול קוד.

מכירה גם לא מעט שאחרי זה בחרו להמשיך לניהול מוצר כי מצאו שיותר נמשכים לזה מאשר לפיתוח.

אמנם עבר הרבה זמן מאז התואר שלי אבל זכור לי שהסמסטרים הראשונים היו הקשים ביותר, אחרי כן אפשר לכוון את קורסי הבחירה לפי הדברים שמעניינים אותך. את הקשה ביותר כבר עברת, את בטוחה שאין בהמשך דברים שתוכלי להתחבר אליהם יותר? בינה מלאכותית, nlp, בסיסי נתונים, גרפיקה ממוחשבת, אולי קורסים מביו אינפורמטיקה? הם פחות תאורטיים ויותר מעשיים...
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 13:05
לא יודע כמה זה מנחם -

רוב התואר לא קשור למה שעושים בחוץ אז אם לא נהנית עכשיו לא אומר שלא תהני בהמשך,

הרבה מתחילים תואר אחד ועוברים לאחר.

אני כן מכיר שהרבה אנשים עושים תואר דו-חוגי ואז הם מחליפים מחלק מהקורסים של מדעי המחשב בקורסים של חוג אחר, זה מקל על הקושי של התואר אבל מאריך אותו (כי כמות הנקודות שצריך להשלים יותר גדולה).

הייטק זה באמת תחום נרחב שעושים בו הרבה יותר מלתכנת, יש QA, פרודקט, customer success, ארכיטקטים, UI, UX, technical writer. . .

וגם תיכנות עצמו זה תחום מאוד נרחב

ואפשר לעבור להוראה בתחום

אז אולי יש נישה אחרת בתחום שאת מתחברת אליה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 13:16
יש רק קורסים מעטים שאפשר לקחת ממחלקות אחרות. בסופו של דבר זה טכניון כל הפקולטות פה זה בעיקר מתמטיות והנדסיות.. במקומות אחרים אכן יש אפשרות לעשות דו חוגי עם כלכלה, מדעי המח, מנהל עסקים וכו. אצלנו לא ניתן. אפשר לשלב עם פיזיקה והנדסת חשמל שזה גם מתמטי מאוד. כן אפשר לקחת בערך 10 נקז כללים מכל מיני פקולטות אחרות. שזה סהכ 3 קורסים. מתוך יותר מ60 נקז שנשאר לי ללמוד...וכן עברתי את הסמסטרים הכי קשים חוץ מקורס אחד שהוא ממש קשה ולא עשיתי אותו עדיין. אבל בכל זאת אני רואה שככל שעובר הזמן מעמיקים יותר ויותר בתחום ופחות יש אפשרות ללכת לכיוונים נוספים, סתם דוגמא אני עכשיו צריכה לקחת עוד 5 קורסים בסמסטר שכולם! מהפקולטה למדעי המחשב וזה קורסי חובה, בנוסף לעוד קורס מתמטי שאני צריכה לבחור מהפקולטה למתמטיקה. אני תוהה מה אני אמורה לעשות עם כל המתמטיקה הזו הגבוהה בתעשייה? אין לי כוונה לשבת ולחשב נגזרות מסדר שני ולפרק מטריצות ולפתח אלגוריתמים מתמטיים בהמשך כי לא נהנתי מהדבר הזה בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 13:19
ניהול פרויקטים ובכללי לנהל מעניין אותי. אני לא רוצה פשוט שכל העבודה שלי תהיה כתיבת קוד או לפתח אלגוריתמים מתמטיים.ו UX UI זה יותר עיצוב וחווית משתמש זה לא משהו שמלמדים אותנו בתואר ואין לי זיקה או כשרון לעיצוב. הוראה ממש לא אני היום מלמדת מתמטיקה ואני שונאת ילדים
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 14:11
את יכולה להשלים עוד שני סמסטרים בפתוחה בלי שיעשו לך טובה כשאת מבקשת חופשה, ואולי את הסמסטר האחרון לעשות באוניברסיטה באזור אחר בארץ. אני מעריך שחלק מאותו סמסטר אחרון תוכלי לעשות מרחוק אז אולי אפילו תוכלי להמנע מהרילוקיישן הזמני לכמה חודשים.

את יכולה לנסות את הנ"ל גם עם מסלול תעשיה וניהול, שווה לבדוק בכמה נק"ז יכירו לך.

אם באופי שלך קשה לך ללמוד בסגנון של הפתוחה כי את צריכה "ללכת ללימודים" אז את יכולה להחליט שהאוניברסיטה שלך באיזה מקום מחוץ לבית, נניח הספריה העירונית או חלל עבודה משותף, ולצאת לשם כל יום ללימודים כרגיל.

יש מסלול מערכות מידע באוניברסיטת חיפה, הם אמורים להכיר בהרבה מהנק"ז, לא רשמת אם בדקת איתם.

גם מדמ"ח וגם מערכות מידע יתנו לך אפשרות להכנס לתחומים כמו פרודקט ו- FP&A שאין בהם שום תכנות אבל כן רוצים אנשים שקולטים מושגים טכניים ולא מפחדים מאקסל, אז זה לא שתחמת את עצמך לנצח בקומפיילר.

נראה לי לא רלוונטי. כל יום הוא היום הראשון של החיים שלפנינו. תעשי מה שטוב לך מרגע זה ואילך.