⬅ חזרה לאינדקס

מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב

🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2025 22:42
היי,

אני שוקל להירשם לתואר ראשון בסטטיסטיקה ומדע הנתונים בשילוב כלכלה דו־חוגי, ומתלבט בין האוניברסיטה העברית לבין אוניברסיטת תל-אביב. אני בן 23, מגיע מרקע טכנולוגי

(שירתתי כ־3.5 שנים כמתכנת בצה״ל), ועכשיו חוזר למסלול אקדמי.

המטרה שלי היא להשתלב אחרי התואר בתפקידי Data Analyst / Data Scientist / Quant או תפקידי אנליזה מתקדמת בפיננסים.

מבחינת מיקום, שתי האוניברסיטאות במרחק דומה עבורי, כך שזה לא שיקול.

אשמח לשמוע מניסיון אמיתי שלכם:

• הבדל משמעותי ברמת התארים?

• יתרון ממשי לאחת מהן בשוק העבודה?

• נקודות שכדאי לקחת בחשבון מבחינת עומס, מרצים או מוניטין?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2025 22:48
מהיכרותי שתיהן נחשבות מעולות לתחומים הנ״ל

אולי יש עדיפות לת״א כי ככה תוכל למצוא יותר בקלות משרת סטודנט תוך כדי הלימודים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2025 22:52
האמת שזו גם ההתלבטות, אבל השאלה אם יותר קל למצוא משרות בגלל המרחק הגיאוגרפי או בגלל המוסד לימודים?

כי אני באופן אישי לא מתכוון לגור באחת הערים בכל אופן (לפחות בהתחלה)
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2025 23:11
בעיקר.

לא חושב. שתיהן מובילות

גם אם לא תגור בת״א, עצם העובדה שתלמד שם, יהיה לך יותר קל להגיע לעבודה (לדוגמה ישר מהלימודים) או יותר מעגלים שאפשר להכיר ולהתערבב כדי למצוא משרות והזדמנויות.

לדעתי עיקר השיקולים שלך צריכים להיות הוצ׳ מחיה, אם אתה מרגיש הבדל מבחינה חברתית בין העברית לת״א, וללכת ליום פתוח לדבר עם סטודנטים שלומדים את המקצוע ויכולים לספר
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2025 02:08
יש יתרון ללמוד באוניברסיטה העברית בירושלים אם מעניין אותך לבנות קריירה בבנק ישראל או במשרד האוצר. אם אתה מכוון לבנקים, בתי השקעות וכו' אז אוניברסיטת תל אביב יותר מתאימה
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 09:58
מנסיון בעברית. לא מכיר את המסלול בתל אביב.

לא מגיעים מהשילוב הזה למשרות האלה.

לדאטה אנליסט אולי כן אבל אתה בעמדת נחיתות יחסית לבוגרי מדמ"ח שהסכימו להתפשר.

עם תואר שני בסטטיסטיקה כן אפשרי.

quant בגדול זה בוגרי STEM חריפים, במסלול הזה אולי תגיע לשם עם PHD
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2025 14:15
אפשר להגיע להיות Data Scientist עם תואר כזה וניסיון של 3.5 שנים בתור מפתח בצה"ל. בכל מקרה, עדיף לעשות תואר במתמטיקה סטטיסטיקה או מדמ"ח מתמטיקה/מדמ"ח סטטיסטיקה אם אתה מפתח מנוסה ורוצה להגיע למשרות כאלה, בעיקר אם אתה מכוון ל-quant (כנ"ל תואר שני + במדמ"ח או מדמ"ח מתמטיקה).
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2025 17:22
מסכים, יש יוצאים מהכלל אבל הם כאמור, יוצאים מהכלל.

לא מסכים, ובכל מקרה זה לא ככ קורה, לא יצא לי לראות כמעט אף בוגר מדמח שהלך להיות אנליסט, זה תואר שחברות שמגייסות אנליסטים אוהבות לראות, יחס עם הנדסת תעשייה וניהול.