⬅ חזרה לאינדקס

משרת סטודנט - תוכנה

🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 08:47
כרגע בתהליך ב3 מקומות די שונים :

-משרת תוכנה בקופורייט גדול (לא גאמפא), ממה שהצלחתי להבין מדובר במשרת ולידציה/פולסטאק לפיתוח כלים פנים אירגוניים.

-משרת פיתוח אלגוריתמים בראייה ממוחשבת בחברה ביטחונית.

-מפתח fullstack בסטארטאפ יחסית קטן , רוב העבודה בremote.

1) אשמח לשמוע את עצתכם לגבי השיקולים בעד ונגד. כסף/תנאים לא רלוונטים, חשוב לי הניסיון והאתגר.

2) ספציפית לגבי הראייה הממוחשבת , הנושא מעניין אותי ומההתרשמות שלי המשרה מעניינת ממש, השאלה שלי עד כמה ניסיון פיתוחי בתחום הזה יהיה רלוונטי לתחומים אחרים ביחס לאופציות האחרות? אני לא אסנדל את עצמי לנישה ספציפית?

3) איזה פרמטרים חוץ מאופי משרה והתרשמות מהצוות הייתם בוחנים בנוסף?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 11:50
אי אפשר לדעת מראש איפה תצבור את הניסיון הכי איכותי ואיפה יהיה לך מאתגר, זה תלוי בצוות ולא במוצר.

רוב השוק נמצא כרגע בפולסטאק.

בדרך כלל המשרה הראשונה קובעת את הכיוון של הקריירה, בדרך כלל מי שמתעסק באלגוריתמים ולא עובר לפולסטאק.

תזהר מאוד מ"פיתוח אלגוריתמים" בדומיין של תוכנה, מהניסיון שלי זה אומר להיות מתכנת יחיד בצוות של אלגוריתמאים וזה משהו שיש לו השלכות על הבריאות הנפשית שלך ועל הקריירה שלך.

ככלל לדעתי לג'וניורים וחסרי ניסיון עדיף לעבוד בסטראטאפ, זה גם מאוד תלוי באופי שלך.

מה שהכי חשוב זה לא תסבול בעבודה, הסבל או החסר שלו תלוי בצוות ולא במוצר וגם לא בעבודה עצמה בפועל.

את הצוות אתה לפעמים מכיר קצת בתהליך, אבל יש הרבה אנשים שכרושם ראשוני הם אחלה ואז הופכים לסיוט.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 12:49
תודה.

שאלת קיטבג, האם לגיטימי לשאול מעסיק שאני סוגר איתו אם אפשר לשלב עם משרה אחרת במקביל?

במצב האופטימלי הייתי משלב את אופציה 1 ו2 ומוריד רגל מהלימודים, השאלה אם זה לא משדר מסר של "אני לא מחויב אליכם" .
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 16:15
אתה יכול לשאול אבל מה זה עניין המעסיק מה אתה עושה בזמן שהוא לא קנה ממך ? זה הזמן שלך תעשה מה שאתה רוצה.

קודם כל המעסיק שלך יודע שאתה לא מחויב לו, אתה מחויב למשכורת שהוא משלם לך, התנאי הוא הזמן שלך תמורת משכורת.

אבל שוב אני חוזר לנקודה שזה לא עניין המעסיק מה אתה בוחר לעשות בזמן שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 17:35
לגיטימי - כן, אין איסור

קיטבג, כן - כי מה תעשה אם הוא ייתן תשובה שפחות מוצאת חן בעיניך, תעשה מראש מה שאתה מעדיף

האם כדאי א' - לדעתי לא, משרת סטודנט זה שער כניסה למשרת ג'וניור וזה נכס שצריך לטפח, בפרט בימים טרופים אלה לג'וניורים

האם כדאי ב' - לדעתי לא, הקונטקסט סוויץ' בין פרוייקטים מאד קשה, בפיתוח אתה ממשיך לעבוד גם כשאתה לא עובד כי זה משהו שרץ במוח כל הזמן, יותר קל להריץ במקביל לימוד + פרוייקט אחד מאשר שני פרוייקטים במקביל, זה יהיה לך קשה במיוחד אם תרצה שתי משרות פול סטאק במקביל
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 18:09
בסוף ככה או ככה אני אהיה במקום רק יומיים בשבוע, ההבדל האם בשאר הזמן אני מרכז את המאמץ המחשבתי שלי בעבודה אחרת או בתרגילי בית בתואר לא מרגיש לי דרמטי כל כך, דווקא עומס עושה לי טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 02:29
לא חושב שהכי כדאי למפתח חסר ניסיון לגמרי (מבין שלושת האופציות) לעבוד בסטארט אפ remote בעיקר...

שורה תחתונה, רוב הסיכויים שתקבל רק חלק מההצעות האלה אם בכלל, אז תחכה ותראה איפה יש אופציה. לדעתי שלושתן נשמעות אחלה, הפיתוח אלגוריתמים עשוי יותר "לתקוע" אותך אם אתה רוצה להיות מפתח ווב, אבל אני אישית יותר אוהב את זה.

כמו כן, מאמין שאין לך קשרים כמעט בכלל, remote זה חיסרון ולא יתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 08:00
אכן חשוב לי מאוד להיות נוכח פיזית, אופציה 3 ירדה מהפרק.

מה דעתך לגבי הלגיטימיות לשלב את אופציה 1 ו2?
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 08:57
לא לגיטימי לשלב וגם לא יתנו לך לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 11:58
לא כתבתי "הכי" כתבתי "ככלל".

גם לא כתבתי remote, אבל אם כבר סטארטאפ remote אז בהרבה סטארטפים(וגם לא) לremote אין איזכור בחוזה - זה נאמר בעל פה, ואז אחרי חודשיים מקבלים הודעה במייל שכולם צריכים להגיע למשרד 8 פעמים בשבוע.

אם כבר סטראטפ remote נוסף, אז "רוב" ו"בעיקר" נכונים גם כעובדים 3 ימים מהמשרד ו2 מהבית בשבוע, שזה סטנדרטי לגמרי היום.

לא מסכים, לגיטימי מאוד (ואני אישית גם עשיתי - בבוקר הלכתי לעבודה, בערב כתבתי תוכנה בשביל עסק (בתשלום כמובן)).

"לא יתנו" זה מאוד אגרסיבי, מי לא יתן? כשאתה לא הבעלים של הזמן של עצמך קוראים לזה עבדות. אם משקיע בתחילת דרכו מוכן - אז אין בעיה זו החלטה שלו.

אני רק אומר שיש גם דרך אחרת והיא להחליט בעצמך מה לעשות עם הזמן שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 12:58
ספציפית בסטרטאפ שדיברתי עליו, מדובר בהגעה פיזית אבל למשרד חדש שאין בו עוד אף אחד (וגם לא צפוי להיות בו בחצי שנה הקרובה) ככה שדה פקטו זה משרת remote לכל דבר.

אז אתה אפילו לא היית שואל ועושה בזמנך הפנוי כרצונך. הבעיה שבסוף זה יתגלה, ככה שאם כבר אני מחליט ללכת על ההחלטה הזאת אהיה חייב לשקף
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 13:11
בסוף גם יתגלה שאתה אוכל, שותה וישן בזמנך הפנוי, אולי אפילו שר אופרה ומשחק סימס 3.

למה על זה את לא מרגיש צורך להתנצל ?

המעסיק שלך לא עושה לך טובה, הוא קונה ממך X שעות ביום - בזמן הזה אתה מחויב לו (במסגרת המוסר והחוק).

אם בחוזה המעסיק אוסר עליי לרקוד פסדובלה בזמני החופשי - אני לא אחתום עליו.

וכשאתה כותב שזה בסוף יתגלה, למי זה יתגלה ולמה אתה חושב שזה יעניין אותו ?

בצפון קוריאה אתה כנראה צריך לספק לוגים על החיים שלך, בישראל עוד לא.