⬅ חזרה לאינדקס

מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי

🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 22:12
תכלס זוגתי רוצה, אני פחות..

אבל אני מוכן לזרום איתה

המצב הנתון הוא כזה יש לנו בערך 1,100,000 שקלים במניות (נכון יכול לרדת וכו.. הכל ידוע)

מתוכם 450k רווח

ההורים שלה כנראה יתנו לנו 600k כמובן רק עבור רכישת דירה

מהצד שלי אולי גם יתנו משהו אבל לא בטוח אז לא לוקח בחשבון

בנוסף יש לאמא שלי 2 דירות אחת שהיא גרה בה ועוד דירה שעוברת תהליך פינוי בינוי

יש עוד שתי דירות בבאר שבע אחת על שמי אחת על שם אחותי שתיהן התחילו תהליך פינוי בינוי גם כן מניח שכל התהליכים יסתיימו תוך עשור

אמא שלי וכלל האחים (יש עוד אח אחד ) הסכמנו ש 3 הדירות שעוברות פינוי בינוי אם ימכרו/יושכרו הכסף יתחלק שווה בשווה אנחנו כולנו ביחסים טובים ואין עם זה בעייה כבר היום השכירות מתחלקת בין כולנו וגם חלק לאמא שלי כי עליה התיקונים וכו..

עכשיו אנחנו גרים ביחידת דיור של אמא שלי 3 חדרים

יש לנו ילד בן שנתיים ומתכננים עוד אחד

ואישתי רוצה כבר לקנות דירה גדולה יותר ומחפשת משהו שיהיה שלה עניין יותר רגשי כזה אני מניח..

ההכנסות שלנו הם כרגע אני מרוויח 16,000 נטו שכר ועוד 2000 שקלים שכירות

היא מקבלת מאבא שלה עזרה ב 2000 שקלים מתוך זה היא מפקידה לעצמה פנסיה של 1500 בחודש ועובדת פה ושם בעבודות לא קבועות חלקי משרות ומרוויחה בערך 3000 שקלים

היום אנחנו חוסכים בערך 10000 שקלים באופן גס

עכשיו יש כמה שאלות

קודם כל אני רוצה להשאיר כסף בצד ולקחת מקסימום משכנתא למקסימום זמן כי מפחיד אותי להישאר בלי כלום אם מחר מפטרים אותי וכו...

בעתיד אולי נמכור חלק מהדירות וזה יכסה חלק

שאלה נוספת, אם יש דירה בבעלותי יש דרך חוקית להעביר אותה לאח שלי כי אם היא יקנה זה יקרה בטח עוד הרבה זמן הוא צעיר ממני ב 12 שנים..

המטרה זה שנוכל למכור אותה אחרי הפינוי בינוי בלי לשלם מס (כמובן הכל לפי החוק)

או אולי זה שיש דירה בבעלותי יכולה לעזור לי דרך המשכון שלה?

לא מספיק מבין בזה...

דבר נוסף לאיזה מחיר דירה ריאלית לשאוף? אני חשבתי על משהו כמו לקחת משכנתא של 1,300,000 ולהשתמש בהון אישי של 1,300,000 ולהשאיר בערך 200,000 בצד לכל מקרה..

אם כי גם אם יהיו כמה חודשים קשים אני בטוח שהמשפחה תעזור לסגור את החוב כי כנראה אני היחיד שיהיה לו חוב כזה בזמן הקרוב כנראה ויש להם יכולת (ושוב רק במקרי חירום זה לא שאני רוצה לנצל אותם או משהו...)

אני שואף לדירה כלשהיא באיזור רחובות-יבנה-ראשון עד 2,600,000 שקלים דירה לפחות 4 חדרים ריאלי? למשהו יחסית חדש כמובן יד 2

שאלה נוספת, מאיפה עוד אפשר להשיג אולי הלוואות נוספות בעלות טובה שמעתי שיש משהו ממשרד השיכון

לא רוצה לכתוב יותר מידי ולהפוך את הפוסט לארוך מידי זה

בגדול רציתי לשתף ולהתייעץ

האמת מפחיד אותי לשים את כל הכסף על 4 קירות

מצד אחד, מצד שני יד עוד נכסים שבקרוב שליש מהם יהיה שלי וכנראה השליש הזה יהיה שווה יותר מהמשכנתא שאקח..

ואקבל גם מההורים של זוגתי 600,000 שקל מתנה בתנאי לרכישת דירה..
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 23:15
לדעתי בחישוב גס : התשואה מתיק ההשקעות + ההכנסה משכירות על הדירה בבאר שבע = סכום נאה לשכור את הדירה עליה היא חולמת ואפילו נשאר קצת עודף לקניות לשבת.

לא עדיף מאשר קפיצת ראש למשכנתה של מעל מיליון ש"ח (הבנק לא מחלק כסף חינם) וקבירת כל הונך ב4 קירות?

לגבי כל הדירות ש"בקרוב" פינוי בינוי. חצי מדינה בסטטוס "בקרוב" ובינתיים החיים נעצרים ואנשים לא מוכרים דירות שמניבות 2-3% ברוטו וכאב ראש.

באר שבע ספציפית בולטת בדירות שנמכרות בהפסד ריאלי כך שעליית ערך היא לא אחת מהתכונות של הדירות שלכם בבאר שבע.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 23:48
רק זאת סיבה מספיק טובה כדי לקנות דירה עכשיו, אם ההורים שלה יעבירו לה את הכסף בהמשך הם ככהנ לא יצמידו אותו למדד המחירים, או מדד מחירי הדירות והיא פשוט תקבל בירושה או בשלב אחר כלשהו לפני את אותו הסכום, ככה רוב האנשים מתנהלים בנושאים האלו, ואני גם לא חושב שבריא להיכנס לזה, צריך להגיד תודה ולקחת.

יש אפשרות להעברה ללא תמורה, צריך לשלם שליש מס רכישה, ואז גם אסור למכור את הדירה כמה שנים, תתיעץ עם עורך דין לגבי הפרטים המדויקים במקרה שלכם, אני נגד הרעיון, לדעתי עדיף למכור, להתחלק ושכל אחד יעשה את ההשקעות שלו. אפילו אם זה למכור את הדירה ולקנות דירה לכל אחד בבאר שבע עם מינוף.

קשה לי להאמין שזה יקרה תוך עשר שנים, זה אומר התחלת בנייה עוד 7 שנים, יש עוד ערמות של בניינים במרכז שיש בהם הרבה יותר כדאיות ממתחמי פינוי בינוי בבאר שבע, בפועל היו פרויקטים בודדים בעיר וממשיכות להשתחרר קרקעות סביב העיר לשכונות חדשות, יזמים מחתימים דיירים בהמון מקומות, מקדמים את התהליך לאט לאט בלי למהר, יוצרים עיכובים בכוונה או מטפלים כל פעם בבעיה אחת כדי לא להתקדם מהר, ואז בשלב מסוים הפרויקט נהיה מאוד כדאי ורק אז מוציאים אותו לפועל או מוכרים ליזם אחר.

לפי 16 נטו תוכלו לקבל משכנתא של מיליון שקל, אני לא מחשיב את ההכנסה משכירות כי לדעתי אתה חייב למכור את הדירה, אחרת תצטרכו גם לשלם 8% מס רכישה על כל הסכום. אם תכניסו גם את הערבות של אחד ההורים אפשר גם הרבה יותר.

יכול לקבל עד 50% משווי הדירה בריביות של כל מטרה, סביבות ה6-7%, ולא כדאי לך כי גם ככה אתה תיקח את המקסימום לפי היכולת החזר שלך.

זה אומר מס רכישה של עוד 200 אלף שקל, לדעתי עדיף לכוון לאזור ה2.2 מיליון, 600 של ההורים שלה, מיליון משכנתא, 600 הון עצמי.

כדי שזה באמת יקרה ובקרוב בהתחשב בסיטואציה ממליץ לך:

- לדבר עם המשפחה שלך ולהסביר להם למה אתה רוצה למכור את הדירה בבש וכמה מס רכישה תצטרך לשלם אם לא תמכור אותה.

- לקרוא על דירה חליפית, בקצרה מאפשר לך להצהיר שאתה ולך למכור את הדירה הנוכחית שיש לך, לא לשלם מס רכישה, לקחת מימון של עד 70%, ורק צריך למכור את הדירה שיש לך תוך 18 חודשים.

- למצוא פריסיל על דירה חדשה בחולון/בת ים/חדרה מקום אחר ברף מחירי הזה / לשלם למלווה משקיעים שיאתר לכם דירה. אם תתחיל לחפש לבד יד שנייה, כשאתה לא מבין יותר מידי, וגם בטח המשפחה של האישה תתערב קצת, זה ככהנ לא יוביל לרכישה בקרוב.

בהצלחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 23:50
יכול גם לקנות דירה ב1.6, עם המתנה של ההורים ומשכנתא, או אפילו פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 00:12
הדירה שאשתו רוצה ועל זה כל העניין והמאמצים היא סביב 2.6 מיליון₪ + מס רכישה + תיווך והנה התקרבנו ל2.8 מיליון ₪.

אגב -

בהקשר זה מדהים כל פעם מחדש שאנשים עונים לשאלה "כמה עלתה הדירה" את המחיר הנקוב בחוזה (נשאיר לרגע את עלויות המימון).

שוכחים שהמחיר שנקבו לא הביא להם את המפצח ושילמו גם עו"ד + תיווך + מתווך. זה המחיר ששילמו כדע להיכנס לדירה. סכום נוסף שאף פעם לא יחזור אליהם.

עשרות אלפי ₪ במקרה הטוב שירדו מחשבון הבנק.

זה כמו שמישהו יאמר שקנה רכב ב50000₪ ולא יציין 55000₪ כאשר שילם 5000₪ מיד עם הקנייה על תקלהמיגועה מראש שהיתה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 13:39
תודה רבה על התשובות המפורטות

האמת לא בטוח שעקרוני דווקא 2.6 אפשר לחפש גם 2.2 או סביב זה

אבדוק את זה תודה רבה

השכירות זה מ 3 דירות שלא כולן בבעלותי

מה הכוונה אפשר גם הרבה יותר אם נכניס את הערבות של אחד ההורים?

בגדול דירה בבעלותי ולא משנה השווי שלה זה תכלס נכס רעיל אם רוצים לקנות עוד דירה למגורים

קנינו פעם כשלא ממש הבנו עוד לפני שבכלל הכרתי את שוק ההון

בדיעבד בחיים לא הייתי קונה דירה להשקעה רק למגורים..
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 15:38
במקרה שלך זה מאוד נכון, אבל אני לא חושב שזה כזה נורא, פשוט תצהיר חליפית ותמכור אותה בתקווה שמצב ישתפר בשוק תוך שנה.

שכירות מדירות שלא בבעלותך בטוח אי אפשר לקחת בחשבון, אבל יש דירה אחת שכן בבעלותך.

הכוונה היא שההכנסה שלכם כרגע מספיקה למשכנתא של מיליון, אבל אם יחתמו לכם ערבות תוכלו לקחת יותר, אבל עם ההכנסה שיש לכם היום אני לא בטוח אם זה כדאי.

המס רכישה פה הוא מכה קשה ולכן כתבתי שלדעתי צריך למכור את הדירה בבאר שבע.

ועדיין, המתנה מההורים הופכת את ההשקעה לכדאית, כי ההורים לא יביאו להם את הכסף כדי לקניות קרנות מחכות מדד, וככהנ לא יתחשבו בתזמון העברת הכסף כאשר יקזזו את הסכום למול שאר האחים, אז עד שיקבלו את הכסף בצורה אחרת הוא ישחק משמעותית מהאינפלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 15:54
....תמיד היה כך...כנראה אצל כולם...

לדירה ואבנים הורים יעשו כל מאמץ לגרד כסף אבל למחקה מדד רחב לשנים ארוכות ממש לא...משהן וירטואלי, מעורפל ועם "ניחוח של קזינו".

ןנחמד שתשואות העבר קרוב ל10% בממוצע לשנה...

שאלה לקורס אחר ביום אחר -

היכן ברגע זה ה600k? בעו"ש/ כספית/ בית השקעות ?
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 15:57
2.2 זה בקלות מעל 2.4 ןזה לפי הערכת חסר וללא חישוב עלויות המימון.

עו"ד,מס רכישה,מתווך, שיפוץ, החלפת ארון מטבח ורכישות רבות לבית.

דירה עולה יותר מבחינת הנדרש בה מאשר יחידת דיור זמנית.

ובשוטף עלויות שלא הכרת ביחידת דיור כמו ארנונה, מים, ועד בית ועוד. מעל 1000₪ בחודש .
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 16:16
יחידת דיור אצל ההורים זה הכי משתלם אין שום ספק
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 16:19
אני לא לגמרי יודע

אני לא נוטה להיכנס לכיס של אחרים
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 17:46
עד שלב מסויים מבחינת גודל, גיל ופרטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 17:51
לשאול הורים היכן הכסף שוכב זה לא להיכנס לכיס. לדעתי.

במיוחד כאשר מייעדים סכום זה עבורך.

אולי אם יהיה במקום הנכון ישחק פחות / ישיא יותר תשואות ועוד שנה כאשא יעניקו לך ה600000 ש"ח יהיו 645000 ש"ח . למשל.

כאשר אני שאלתי את הורי זה עזר להבין שהם במקום הלא נכון. לפני הכל דמי ניהול.

חסכו מאז סכום נכבד מבלי לדבר על התשואות.

מיקוח עם בית השקעות על דמי ניהול כנראה פחות מקובל מויכוח עם חברת תקשורת על שקלים בודדים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 18:01
*כלכלית
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 18:06
זה כן, אבל לפעמים יש לזה מקום לדעתי, אבל רק כאשר לך יש מספיק ביטחון וידע בתחום, וכאשר מדובר בהורים שלך ולא של אישתך. ופותש דיבר על הכסף של ההורים של אישתו.

לי לקח כמה שנים עד שהצלחתי לעשות שינויים בנושאים האלו להורים שלי וזה עשה שינוי דרמטי של עשרות אחוזים, היה להם תיק השקעות בבנק עם מגוון קרנות 20/80 למיניהן של כל גופי ההשקעות עם דמי ניהול בין 1% ל2 וקצת, ו3-4 שנים הכל על מחקי מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 18:27
לא הכל כסף בחיים...נוחות גוברת במקרים רבים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 18:29
עדיף שלא תגיד להם כמה כסף שרפו שנים ארוכות על דמי ניהול בגןבה של שוד לאור היום....המון...

יפה שיזמת ופנית אליהם.

שוב, אנשים יחכו 40 דקות בטלפון לחברת אשראי לבקש הארכת פטור מדמי כרטיס ע"ס 17₪ אך לא יעשו זאת עם הכסף הגדול באמת...
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 23:31
האמת סיבה עיקרית היא פרטיות מתחיל להיות לה קשה עם זה
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 23:35
האמת בבוא היום יש משני הצדדים נכסים לא קטנים ובחלוקה לאחים זה יוצא הרבה

ובכל מקרה זה לא נראה לי שאפרוש עד גיל 60 בגיל 60 על הדקה אני יוצא לפנסיה אם היה אפ'ר לפני כנראה ארצה לפרוש לפנסיה לפני

יש אבטלה אז אולי ירד עוד 7,8 חודשים

אז מה אכפט לי לשים את כל הכסף על דירה ולקחת משכנתא כשאני יודע שבבוא היום אקבל פי 2 ממה שאני עכשיו אשכיב על בטון
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 00:17
כלומר אין לך בעיה אם ההשקעה לא מוצלחת מבחינה חשבונאית-עובדתית כי בעתיד מצפה לך ירושה?!

לשיטתי, חשיבה מעוותת.

ואיכות החיים ורווחה עד אז?

כעת מבין למה מדד הבנקים רותח. אנשים קונים בכל מקרה גם אם לא תמיד נכון פיננסית.. ;)
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 00:19
ברור....היא כבר לא נערה ולא נעים שיודעם מתי אתה בבית / לא בבית ושומעים לעיתים ויכוח בין בני הזוג ואולי מציקים לכל דבר קטן לעזרה כי אתם בבית ויכולים לעזור.

זה היה לי בעבר לא כדייר ביחידת דיור אלא מצד שכנה בקומה שהיתה סקרנית יתר על המידה ונכנסה לחיי אחרים ללא גבולות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 07:42
אולי זה שווה החלטה פיננסית פחות טובה

מה גם שבקניית דירה אני מקבל 600,000 מתנה שמעולם לא היו שלי אז זה מקזז לא מעט
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 09:54
מדבריך אני מבין -בין השורות- שה600000₪ יהיו שלך בכל מקרה בעתיד ועד אז אם יהיו במקום הנכון הסכום יוכפל פי כמה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 10:04
יש לך גב כלכלי מאחוריך.

הורים.

משפחה.

יש לך גם כסף.

לא מבין על מה החשש.

לדעתי, אתה סתם מאכיל את עצמך סרטים
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 10:07
תמיד תקשיב לאשה , במיוחד כשהיא מציעה לקנות נדלן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 10:07
נו??? וכשמדברים על “שכירות לכל החיים”’ מישהו מחשיב את ה 20-15 אלף שקל בכל שנתיים/שלוש של מעבר???

ואמרתי שנתיים/שלוש, שזה בתנאי שהבעל בית לא מקפיץ לך כל שנה את המחיר ב 600 שקל ואז כמובן שאתה עושה לו אצבע משולשת

ועובר לדירה הבאה
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 11:46
לא ידעתי שמעבר דירה עולה מעל 15000 ש"ח....

ובכל מקרה סכום זה או הרבה פחות (לצד כאב הראש במעבר) מביא את השוכר למסקנה שנכון יותר חשבונאית-נפשית להישאר בנכס.

סביר להניח שאם בעל הדירה מעלה מחיר זה מחיר השוק החדש לערך וכל השכונה סביב המחיר החדש שהוא מבקש..

אחרת אנשים יטלפנו לשכן הזול שמחפש שוכר ולא אליו.

מזכיר שיש מקרים שבעל הדירה שוכר גם כן ואולי גם לו העלו ב600 ש"ח...
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 15:04
מתווך 7000

הובלה 5000

צביעה 4000

ועוד הייתי איתך לארג’. (כתבתי רק 15,000 שזה גם מגיע ל 16,000)

ורק הבהרה —

אני לא מדבר על סטודנט בן 24 ששוכר דירה עם עוד 3 שותפים , בלי מקרר ומיטה עם מזרן בסיסי.

אלא, אני מדבר על משפחה, זוג או סתם רווק שרוצים לעבור לדירה ראויה…….אז כן…..אלה סכומי המעבר.

לגבי מה שכתבת —

זה בדיוק מה שבעלי הבתים מנצלים .

הם מעלים ב 500 שקל כל שנה….וכנראה מצפים שהשוכר יעשה בדיוק את החשבון הזה שאתה עושה ויגיד לעצמו “מה לי עכשיו על המעבר הזה”! ובסוף

יישאר עם העלאה של 500 שקל . ושנה הבאה חוזר חלילה …..

ואגב, אני התפרצתי לדיון הזה רק כי אתה כתבת את מה שכתבת , מבלי להזכיר שגם ההחלטה לגור בשכירות כל החיים

טומנת בחובה המון הוצאות
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 15:11
אתה יודע שיש את אתרים כמו yad2 ופייסבוק בהם גם אנשים פרטיים מפרסמים?

אם אתה אורז בעצמך, אתה ממש מגזים.

עברתי לא מעט דירות. אף פעם לא ביקשתי שהדירה תיצבע לפני הכניסה ואז לא היה גם צורך לצבוע אותה בסוף.

אז שוכרים מראש לכמה שנים במחיר קבוע, ואז בעל הדירה לא יכול להעלות ב-500 ש"ח כל שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 15:22
בחישוב גס ובלא מעט מקרים ועל סמך נתוני עבר: אם מישהו ישכור נכס וכל 5 שנים יעבור דירה לעומת השקעת הונו באפיקים אחרים עדיין זול יותר לשכור.

שוק השכירויות של חוזה לשנה ואז נדבר ןתוספת מחיר זה כבר מצב מעיק שפוגע באיכות החיים ונפש השוכר.

מקרה בו כדאי לקנות אם אפשרי מבלי להיכנס לחישובים כלכליים.

ואני הייתי תמים הנחתי שזה אינטרס גם של בעל דירה למצוא שוכר לטווח ארוך. שקט נפשי ופחות התעסקות.

ושוכר טוב שווה זהב שזה יותר מכמה ₪ שישלם זר אחר ואולי שוכר מהגיהנום.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 15:52
אני לא בטוח

יש מצב שזה פשוט יהיה חלק מהסכום הכולל של ההון של ההורים של אישתי (שכן משקיע במניות חלק נכבד מכספו) ובסופו של דבר (שיזכו לחיים ארוקים כמובן) אבל מתישהו יגיע יום והכל יחולק בין 3 אחים אתת מהם זוגתי שאנחנו ידועים בציבור(אם זה משנה משהו מבחינת מיסוי)
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 15:56
ציני?
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 16:30
יש המון שוכרים טובים, יותר ממה שאתה יכול לדמיין .
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 16:31
אני מניח שאם נלך לפי השיטה שלך, ותגור בדירה 4-5 שנים , אתה תעזוב את הדירה מבלי לצבוע אותה???
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 16:35
נכון. מקסימום תיקונים מקומיים שאפשר לעשות בקלות לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 16:47
אצבע אותה כי חובתי החוזית והמוסרית לצבוע אותה. באהבה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 19:38
בכלל לא.

אני תמיד בעד נדלן , אבל בכל מקרה בית מגורים במקום שאשתך תבחר(שמן הסתם יתאים לכם כמשפחה) זו החלטה נכונה.

לא הכל זה מספרים , אתה צריך לקחת בחשבון גם את הפסיכולוגיה ואת מה שחשוב לכם.

מה שאישתך מבינה באינטואיציה שלה ,וכנראה גם ההורים , זה שסכום גדול בבורסה זה דבר שקשה לשמור אותו לאורך זמן . תמיד בדיוק תגיע סיבה "חשובה" להשתמש בחלק מהכסף -יישור שיניים ,רכב חדש, טיול יקר .

אבל כשלוקחים משכנתא אין את הדילמה הזאת , הכסף נעול וחייבים לשלם .

ברור שיש יחידי סגולה שזה לא תופס לגביהם , אבל גם הם יצטרכו להתמודד עם זה יחד עם בני זוג -ההחלטה הופכת להרבה יותר מורכבת .
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 20:07
שאלה לצרכי מחקר -

האם ההורים יסכימו להעניק את ה600000₪ לדירה לא למגורים עבורכם? כלומר - להשכיר ולשכור.

הרבה פחות מימון יקר וקבירת הון באבנים.

כך למשל תקבלו 5500₪ שכירות ותוסיפו 1500₪ ותגורו בדירת החלומות שהאישה רוצה.

לקנות היכן שאפשר וכדאי, ולגור היכן שאוהבים.

לא בהכרח סידור לכל בחיים. בעוד עשור למשל הונכם יגדל ובקלות תוכלו לדלג לדירת החלןמות בבעלותכם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 21:32
בעוד עשור אותה דירה תעלה יותר , השכירות תעלה כמעט בכל שנה , ולא בטוח בכלל שיצליחו לשמר את ההון בבורסה מבלי להשתמש בו .
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 21:49
השכירות תעלה ב2 הדירות ...

+ כל הונם העצמי *בנכס* רק פחות מימון מהבנק לכם לא יהיה להם כסף לבזבז...

גדולים ממני טענו תמיד נכון במקרים רבים לקנות היכן שהכי כלכלי ולגור בשכירות היכן שאוהבים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 22:33
כלכלית זה נכון אבל לא הכל כלכלי. מה שנכון לזוג צעיר או לרווק לא נכון למשפחה.

מה תעשה אם יוציאו אותך מהדירה החלומית שאתה שוכר ועכשיו אתה צריך להעביר 3 ילדים לבתי ספר אחרים עם חברים אחרים וחוגים אחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 00:17
יש קיצוני לכאן ולכאן....היה לי שכן נשוי + 5 וסגר לאחרונה עשור בדירה שכורה.

צריך לדעת למצוא את בעל הנכס נכון. במקרה שלו אמריקאי מנותק ללא כל תוכניות עם הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 17:03
בחיים אתה לא יכול להסתמך על “המזל”
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 18:02
על כל מקרה של שכירות קצרת טווח של מכר אני מכיר מקרה אחד לפחות של שכירות ארוכת טווח.

לא קשור למזל.

מעולם אגב לא שלחתי טופס לוטו.

כמו שבעל נכס בודק את השכר נכון לדעתי גם ההיפך. להבין תוכניותי לגבי הנכס, לבדוק עם היתה תחלופה רבה בנכס ועוד.

בכל מקרה, עד כמה שאפשר; חוזה במינימום ובמינימום לשנתיים ולשאוף לסעיף אופציה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 18:21
אתה לא מטיף בדיונים אחרים עד כמה חשוב סעיף שמאפשר למשכיר (ועל כן גם לשוכר) לסיים את החוזה מכל סיבה בהתראה של שלושה חודשים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 18:30
לשוכר לפני הכל לפי החוק / זכות הדדית לשני הצדדים.

לא מטיף אלא ממליץ ככפתור חירום לשני הצדדים. לא סותר חוזה ארוך טווח.

אני אישית בדיוק הארכתי חוזה שכירות לשנתיים נוספות (שוכר מבחירה) ומהיום הראשון יש לנו בחוזה סעיף זכות הדדית לסיום החוזה בהודעה מראש של 90 יום.

תזכורת הפרקים הקןדמים:

ממליץ על זכות הדדית לסיום חוזה בהודעה של 90 יום כאמצעי אחרון להיפרד כידידים אם לא מסתדרים מאשר קונפליקט ואולי אף הליך משפטי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 18:41
אתה לא מבין שזה כן סותר חוזה ארוך טווח? בעל הדירה יכול להגיד שהוא החליט לסיים את החוזה, ואם השוכר מעוניין להמשיך בכל זאת - המחיר עולה ב-500 ש"ח.

לפני שאתה קופץ ומספר על כל אלו שאצלם זה לא קרה על אף הסעיף המדובר - לא חסר מקרים בהם גם אין העלאה בחידוש חוזה קצר טווח.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 19:24
ממש לא סותר כפי שכבר הסברתי.

קרא שוב.

ואני לא קופץ. אני יושב ברוגע ובדירה שכורה שאני עתיד לסגור בה לפחןת 5שנים ובו זמנית יש לנו בחוזה זכןת הדדית לפרידה בהודעה של 90 יום מראש. שוב - כפתור חירום אם נאלצים להיפרד. לא בשביל שצד אחד יעשוק את השני בתוך תקופת החוזה.

מדבריך עולה שזה תקין וחוקי מצד המשכיר לבקש לסיים חוזה בעוד 90 יום ובאותה נשימה להציע לשוכר להיות ה"שוכר החדש" ב500₪ נוספים?!

לשיטתך.- באותה מידה בתק' משבר בשוק השכירויות שוכר יגיד לבעל הנכס שהוא מסיים בעוד 90 יום ואז יציע עצמו ב200₪ פחות?!

2 הדוגמאות לא יעברו מבחן משפטי.

קצת התבלבלת חבר.

אנחנו לא גרים באפריקה. בני תרבןת אנחנו ויש משמעות ללחיצת יד לפני כל חוזה.

על חובת תום לב בחוזה שמעת?

טיפ -

סמוך יותר על אנשים או לפחות בחר את הנכןנים להיקשר עימם בחוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 21:31
כפי הנראה מדברך אתה לא בנוי לסיכונים מדי...

ולכן בעיני נראה שלקנות נכס באיזור יציב זה דבר ראוי עבורך מבלי למנף מדי!!!

מה גם וזה גורם לך לקבל כספים נוספים מההורים של שניכם :lol: :lol: :lol:

וגם אל תוותר על שוק ההון במידה והחיסכון החודשי שלך ממשיך להיות בכזה רף נחמד....