⬅ חזרה לאינדקס

עמלות בבית השקעות למסחר עצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 12:22
רציתי לפתוח חשבון באחד מבתי ההשקעות

מציעים כמו כולם בערך לאחרונה פטור מהתשלום החודשי, עמלות קניה ומכירה ני"ע ישראלים וזרים לפי הפרסומים והטבלאות שרצות בפלטפורמות החברתיות השונות.

כששאלתי לגבי עמלות אחרות, אלו שלא מפורטות באותן פלטפורמות חברתיות, כמו למשל - עמלת המרת מטח, עמלת העברה נייר לבנק, עמלה על דיבידינד, אמרו שישלחו את תעריפון העמלות ושעל זה אין מיקוח. זה AS IS. (אפילו על עמלת העברת נייר ערך למשל מבית ההשקעות לבנק, מבקשים, ממה שאמר לי בעל פה, יותר ממה שהבנק לוקח לי על העברת ני"ע מהבנק לבית השקעות).

האם זה נכון שכל העמלות האחרות הן AS IS ולא נתון למיקוח (לפחות לא בהתחלה לפני שמבינים מי אתה ומה השימוש שלך)?
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 12:38
לא, ניתן להתמקח על עמלת העברה לברוקר אחר, וזו גם העמלה החשובה ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 13:33
בבנקים זו עמלה מפוקחת בגובה 5 ש"ח.

על שאר הברוקרים אין פיקוח בעמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 13:35
לא בטוח שהיא החשובה ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 15:22
היא כן, כי הכל תלוי בה...

עוד שנתיים שלוש, כשתרצה להתמקח מחדש על המשך תוקף ההנחות - ככל שהיא תהיה נמוכה יותר, כך היא תשפיע יותר על המו"מ.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 18:45
אני מסתכל נניח בתעריפון של הברוקר שבו הייתי, 20 ש"ח לנייר בתל אביב, 10 דולר לנייר זר.

מישהו עם תיק מוטה קרנות מחקות יגיע אולי ל200-300 ש"ח.

בהחלט יתכן שבמשך כמה שנים הפער בעמלות מסחר ומרווח המרה יהיה גדול פי כמה מזה.

אז בעיניי זה לא כזה ביג דיל כמו שעושים מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 18:49
יש כאלה שלא שמו לב לתנאים ודפקו להם עמלת העברה של 0.1%, שזה כמו למכור את התיק.

יכול להסתכם בכמה אלפים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 19:05
בתיק של כמה מיליונים, כמו שאתה מתאר, הייתי סוגר עם בנק כלשהו לעבור אליו עם התחייבות שהוא מכסה את עלות המעבר - יהיו בנקים שיסכימו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 20:41
בתכל'ס, זה קטע פסיכולוגי.

ניוד הוא תהליך, שבמדינת ישראל דורש גם עקביות (למשל לוודא שפרטי מחיר הבסיס עברו כהוגן, ותאריכי הקניה)

אם זה גם עולה כסף, זה רק מוסיף לעצלות לוותר, ולהשאיר את התיק, למרות פקיעת ההטבות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2025 21:24
אני לא מאלו שרצים להחליף ברוקר כל שנתיים בגלל 15 ש"ח בחודש. זו בעיניי חשיבה של עני.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 00:10
ישנם כאלו שהם באמת עניים.

זה גם לא רק ענין של עמלות.

תחשוב שמחר יקום ברוקר יותר אטרקטיבי.

או שהברוקר שלך יתחיל להיות נאקץ אמיתי.

או שהממשלה תהיה לא מהצד הפוליטי שלך, ותשתכנע שסוף המדינה בא - ותרצה להעביר את המניות לחו"ל.

יכול להיות הרבה אפשרויות.

הטיון הוא שהנקודה החשובה ביותר - לוודא שאין לך חתונה קתולית עם אקסלנס.