⬅ חזרה לאינדקס

עבודה ביום מנוחה - התחמקות מתגמול עבור יום עבודה ביום שישי

🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 19:43
שלום חברים,

יש איזה עניין שממש מציק לי באשר לחוסר תגמול שאני חווה על עבודה בימי שישי. הייתי רוצה לברר איתכם עד כמה העניין הזה נפוץ אצלכם והאם זה אופייני להייטק והאם עדיף לבלוע את הצפרדע.

אני עובד כבר כמה שנים בחברה בינלאומית ישראלית שמוכרת פתרונות טכנולוגיים בעולם הרפואי והתפקיד שלי הוא יותר הנדסי אך תחת מחלקת המכירות.

מפעם לפעם קורה שאני עובד ימי שישי מהטעם הפשוט שיש לקוחות בחו"ל שמבקשים שירותים או הם מתעניינים במוצרים שלנו.

העניין הוא שאני לא מתגומל על עבודה בימי שישי, וההנחייה מטעם הממונים שלי היא לא לדווח על השעות האלה כימי שישי. למיטב הבנתי, הממונים עלי נדרשים לספק נימוק למשאבי האנוש מדוע עבדתי ביום מנוחה ומשום מה הם מעדיפים להימנע מלדווח.

באשר לחוזה שלי, אני לא צריך לעבוד ביום שישי משום שהוא נחשב יום מנוחה.

עניין נוסף, אני חתום על חוזה גלובלי שמגולם שם שעות נוספות. בעבודה הזו אני תמיד עושה שעות נוספות. ולפעמים יוצא שאני עובד (מהבית) מעל 12 שעות ולא מדווח מעבר ל-12.

אני אוהב את העבודה אך זה מרגיש כאילו משהו לא בסדר, ואני לא יודע איך לנהל את זה. כמו האם לנסות לשנות את זה ולפנות ישירות למשאבי אנוש או לבכיר בהנהלה? או עדיף פנייה אנונימית?. פשוט אני לא יודע אם זה מטעם החברה או מטעם הממונים שלי.

עד כמה זה נפוץ בהייטק ההטייה הזו בדיווח השעות וחוסר התגמול? - בין אם מדובר בעבודה בימי שישי ובין אם עבודה מעל 12 שעות

תודה רבה לעוזרים ולמסייעים!
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 19:49
הם לא מפצים בשום צורה (לאו דווקא כסף)? נגיד אם הייתי חייב לעבוד שישי בצורה נקודתית (גם אם זה פחות מיום עבודה מלא), זה די מובן אצלי שאקח יום אחר מנוחה בהקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 19:57
לא מפצים.

במקום עבודה אחר שעבדתי בו, כאשר עבדנו בימי המנוחה משאבי אנוש היו מפצים אותנו על כך ביום מנוחה אחר. אך כמובן שהיינו צריכים לדווח מסודר ועם נימוק לפעילות המיוחדת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 20:00
אז אתה מעדיף לעבוד את השעות האלה בחינם.

כאן זה כבר עבירה על החוק של המעסיק, ואתה עוזר לו בזה, וגם לא מקבל תגמול.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 20:05
תנסה לא לעלות לשיחות עם לקוחות ביום שישי. אם זה לא יום עבודה שלך, פשוט תגיד למאן דהו שזה נופל על הסופ"ש שלך ואתה תשמח לעלות לפגישה בימי שני-חמישי.

אפילו תחסום קבוע את ימי שישי ביומן, כדי שמלכתחילה מי שצריך אותך יזמן לימים הנכונים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 20:10
היי, אני מבקש עצה.

מצד אחד אני רוצה להיות ביחסים טובים עם הממונים שלי ומצד שני אני לא רוצה לעשות את זה יותר.

איך אתה מציע לי לעשות את הצעד? האם לעשות את זה בהצהרה מול המנהלים הישירים ולהתסכן בפיטורים? או לפנות למשאבי האנוש שאולי יוכלו לתקן את המצב המעוות? או בכלל עדיף לפנות לבכירים במשאבי האנוש? או אולי מייל אנונימי?
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 20:12
זה קיים במקומות מסוימים ואתה כנראה לא לבד, אבל זה ממש לא מקובל בהייטק באופן כללי.

אני לא שופט את זה שאתה אוהב את העבודה שלך ולכן מן הסתם אתה מוכן לעבוד יותר קשה בשביל זה. כנראה שבסטארט אפים אנשים ידפקו מלא שעות ואני לא יודע אם הם מקבלים תגמול ישיר על זה. אבל אם זה משהו שאתה אומר שממש מציק לך - אף אחד לא יעזור לך אם לא תעזור לעצמך. אתה יודע אם זה מתנהל ככה בכל החברה, רק במחלקה שלך או רק בצוות שלך?

זה עניין של תרבות ארגונית אם מתחשבים בשעות אחד של השני ומכבדים את זמן המנוחה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 20:14
אתה פשוט פרייאר זה הכל.

ניסו פעם אחת, ראו שהולך והפכו את זה לקבוע ואתה שותק כמו דג.

תפתח את הפה ותהיה מאוד ברור שאם אתה עובד בשישי אז אתה רוצה יום חופש אחר ואם אתה עובד יותר מ12 שעות אתה מקצר את היום אח"כ או מקבל תגמול בהתאם.

ותראה איזה יופי, מקסימום יגידו לך לא, ומאוד לא סביר שזה יהיה לא מוחלט. גם אם כן, לפחות יתחילו להעריך ותתחיל לחשוב הלאה מה לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 21:11
עובד באחת מחברות גאמפא, השכר גלובלי וכולל תשלום מראש על כל השעות הנוספות (המקסימום המותר בחוק). דיווח השעות הוא סטנדרטי 9 שעות כל יום חול, לא משנה אם עבדת יותר או יצאת למוסך לעשות טיפול לאוטו.

ההבנה היא שלכל אחד יש משימות וכל אחד אחראי לבצע אותן, ללא תלות בכמות השעות שזה דורש (יותר מדיי? תתייעל בניהול הזמנים שלך או דבר עם המנהל, מעט מדיי? לא חסר משימות).

יש תקופות שבהן יש צורך לתת יותר שעות. כולל לפתוח מחשב בלילה ובסופ"ש ולהיות זמין מאוד גם בשעות לא רגילות. אף אחד לא אומר לך מתי לפתוח מחשב, אבל מצפים שתעמוד במשימות. דתיים למשל לא פותחים מחשב בשבת בכלל, אבל כן עובדים יותר בימי החול בתקופות המדוברות.

אין התחשבנות על כמה עבדת בין אם יותר ובין אם פחות (ובהחלט יש גם תקופות שעובדים פחות). זה מתאפשר בזכות העובדה שאנשים, ככלל, מרגישים מתוגמלים ביחס לשוק וגם כי זה התפקיד וזה לא שונה ממקומות אחרים בתפקידים זהים.

בקיצור, לא יותר מה אתה יכול להשליך מזה עליך, תברר עם עצמך שני דברים:

1. לגבי שישי - האם אתה מוכן לעבוד בימי שישי ברמה העקרונית, אם כן אז באיזו תכיפות.

2. האם אתה מרגיש מתוגמל מספיק עבור העבודה באופן כללי וביחס לשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 16:56
ומבחינת הדיווח שעות? האם גם אצלכם יש הנחיה "לשחק" עם הדיווח ולהסתיר את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 17:53
אין שום הנחיה, השעות מגיעות מלאות מראש לפי שעות העבודה הרגילות, מסמנים אם לקחנו חופש או מחלה או מילואים או משהו בסגנון ומאשרים.

אין שום הנחיה כי אין בזה צורך, כולם מבינים שעובדים כמה שצריך, מדווחים "רגיל" רק כי זה הכרח בירוקרטי.

אף אחד לא מספיק טמבל בשביל לדווח שונה, זה לא שמישהו מקבל שכר לפי שעה, אז למה לסבך את החיים? מה ההגיון בזה?

נ.ב. אני כן זוכר במעומעם שבחוזה רשום מפורשות שחל איסור לעבוד יותר מהכמות המותרת בחוק, לא בדקתי מה קורה אם ממלאים באופן שונה, כי כאמור, אני לא טמבל. אילו הייתי מקבל שכר שעתי, אז בהחלט הייתי מצפה לתגמול על השעות הנוספות בפועל, גם ברמה עקרונית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 19:26
כן, וכן אם אתה רוצה להישאר בסביבת עבודה בינלאומית. הסכמת לזה כשהסכמת לשעות נוספות גלובליות.

לגבי חוקיות העניין, לשון החוק מכל זכות:

אם באופן שיטתי דורשים ממך לתת שעות נוספות מעבר למה שהחוק מתיר אז במקום להתלונן לכ"א עדיף לתעד את כל ההפרות במדוייק ביומן, למצוא מעסיק אחר, ואחרי זה לתבוע את המעסיק על ההפרות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 19:36
זה ממש לא נכון באופן גורף. זה תלוי מאוד בתרבות הארגונית וכמה אתה עובד צמוד ללקוחות.

מסכים, אבל תקן אותי אם אני טועה שיש פה סיכון בלתבוע את המעסיק שזה הופך לרקורד ציבורי וקל לראות שפעם תבעת את המעסיק שלך. לא יודע אם זה יכול להרתיע מעסיקים עתידיים. אני מקווה שלא אלא אם כן מדובר בתובע סדרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 19:48
אבל זה בדיוק מה שכתבתי רק במילים אחרות, זה תלוי... כמה אתה עובד צמוד ללקוחות, או - לצוות המכירות שנמצא בשטח. אנשי מכירות ומהנדסי מכירות מתקשרים בשעות העבודה שלהם גם אם הם בארה"ב או באוסטרליה, זה מצב נתון, take it or leave it.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 21:55
בדיוק.

כך בדיוק אני עושה.

לגבי שעות נוספות, בתשלום גלובלי מצופה שתסיים את המשימות שלך ולא ממש משנה למעסיק אם לקח לך 7 שעות או 15 שעות.

תמיד ה"צלחת שלך" מלאה יותר מאשר אתה מסוגל לאכול, ולכן צריך לתעדף משימות.

ברוב הפעמים שבהם נאלצתי לעבוד שעות ארוכות היה תכנון לקוי מהצד שלי או חוסר תעדוף.

המלצה חמה שלי, תדחה את כל המפגשים של סוף השבוע לאמצע השבוע, תתחיל לתעדף משימות ותלמד לנהל את הזמן שלך באופן יעיל יותר, תתפלא כמה "גזלני זמן" תוכל למצוא במשך יום העבודה.

האם מישהו מכריח אותך לעבוד שעות נוספות ובימי שישי?

אם אין הנחיה פורמלית לעבוד שעות ארוכות וביום המנוחה פשוט מאוד תפסיק לעשות זאת.

תוכל לפנות למשאבי אנוש אם יהיו לך בעיות עם המנהל הישיר עקב כך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2025 00:20
אם נעשה זום אין על זה - באופן כללי ולא ספציפית ליום שישי הגיוני לא לקבוע פגישות מהיום להיום ולקבוע אותן מהיום למחר זה לחלוטין קביל והגיוני בסביבה עסקית. כלומר אם אתה פונה למישהו אתה לא יכול לצפות שייפגש איתך באותו יום.

לאור זה אין סיבה שתפגש עם לקוחות ביום שישי. על פניות שמתקבלות בין יום שני ליום רביעי תפגש איתם באותו יום או יום אחרי.

פניות ביום חמישי תשדל להפגש באותו יום וקח בחשבון שביום הזה תסיים הכי מאוחר.

פניות ביום שישי - תהיה רספונסיבי ותענה מיד שתשמח להפגש ביום העסקים הבא (יום שני).

למעסיק שלך אמור להיות אכפת מכמה אתה רספונסיבי וכמה אתה נותן מענה בזמן הגיוני ללקוחות ובסופו של דבר כמה הם מרוצים ומעוניינים בשירות. לא כמה שעות אתה עובד ביום שישי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2025 08:24
לא חושב שזה יצא לך טוב אם תעיר להם לגבי זה, אם כבר בשיחת שכר הבאה אתה יכול להעלות את זה שאתה עובד טוב וגם כשצריך עולה בסופ״ש לפגישות. כלומר, לדעתי ההסתכלות צריכה להיות כללית על השכר שלך. עדיף להרוויח 40k גלובלי מאשר 20k גלובלי + 5k תוספת על סופ״ש. האם אתה מרוצה מהשכר באופן כללי? האם אתה חושב שמקום אחר יציע לך יותר?

ויש את החלק של האופי של המקום ושלך. חשובה לך גמישות? אני לדוגמה לעיתים עובד בסופ״ש, אבל הרבה פעמים אני לא עובד באמצע השבוע כמה שעות או יוצא מאוד מוקדם. האם מקום העבודה מציע לך גמישות ״בתמורה״ לזה שלעיתים תצטרך לעבוד בשעות לא מסורתיות? אם העבודה לחוצה גם במהלך השבוע וגם מצפים ממך לעבוד מדי פעם בסופ״ש, כן הייתי מצפה לתגמול כלשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2025 12:37
מאוד מקובל בחברות הייטק שלא סופרים שעות ולא סופרים עבודה בסופי שבוע. אתה מקבל שכר גלובלי שלוקח את כל זה בחשבון.

אבל באותו זמן מאוד מקובל שאפשר לעבוד מהבית בצורה גמישה וגם לחתוך ימים במשרד.

אם אתה חושב שאתה שווה יותר תבקש יותר שכר או תעבור למקום אחר