⬅ חזרה לאינדקס

תקרת ניוד מפנסיה משלימה למקיפה

🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2025 20:07
היי,

רשום שיש אפשרות לנייד כספים ממשלימה למקיפה וש"התקרה לצורך העברת כספים לקרן פנסיה מקיפה היא 65,514 ש"ח לכל שנת וותק".

חשוב לי לדייק פה כדי לוודא שאני לא זורק לפח זכויות, אז אשמח להבין בדיוק:

1. הותק המדובר הוא.. מה בדיוק? אם יש לי ביטוח מנהלים (מהגרועים) ואני רוצה לנייד מה שאפשר למקיפה, הותק הוא מפתיחת ביטוח המנהלים או מפתיחת המקיפה? הוא ברמת הקופה כולה או שזה ברמת מתי נכנס כל שקל לקופה?

2. האם העברה מביטוח מנהלים לפנסיה משלימה שנפתחה כרגע, עלול לפגוע בותק או שהותק נשמר? מה עם בנוסף, הכסף מועבר לפנסיה משלימה שנוצרה לצורך העניין בחברת פנסיה אחרת (ניוד יוצא מחברת הפנסיה הראשונה)- זה עלול לפגוע?

3. איך עובד התהליך בפועל? אפשר כל שנה לפנות לחברת הפנסיה והם יודעים לבד לאפשר לי כל שנה לנייד עוד כ 65,000ש"ח (מינוס הפקדות שהיו) בהתאם להפרש בותק ובשינוי התקרה, או שנדרשים אישורים כלשהם?

4. מוזר קצת שהתקרה השנתית הזאת בפועל משפיעה גם רטרואקטיבית. אם כסף הופקד למשלימה בשנת 2013 כשהתקרה הייתה קטנה משמעותית, אז כיום המנגנון מאפשר בפועל "להשלים את הפער" עבור 2013 לפי התקרה הגבוהה של היום? (ב 2013 הופקד רק כ 3500שח לחודש למקיפה לפי התקרה, היום אני יכול להוסיף עוד כ 2000 עבור ההפרש מהתקרה החדשה)

5. האם התקרה הזו מחושבת בנפרד עבור תגמולים לעומת פיצויים, או שזה ביחד? ואז אפשר לבחור איזה מהם אני רוצה לנייד או שהחלוקה נקבעת בצורה כלשהי?

תודה רבה