🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2025 00:33
שלום לכולם,
אחרי תקופה ארוכה של קריאה שקטה ביומני המסע כאן, החלטתי לפתוח גם יומן משלי בעיקר כדי לעקוב אחרי הדרך שלי, לקבל פידבק וטיפים מהקהילה, ובהמשך אם היומן יתפתח אולי גם לתת לאחרים מוטיבציה וכלים מהניסיון שלי.
רקע קצר
אני בת 22. בת לאמא חד הורית, ואני בעצמי עליתי לארץ בגיל צעיר מאוד.
בחיי היום יום אני כמעט לא מציינת את זה, כי אני לא רואה בזה חסם או משהו שמגדיר אותי.
בחרתי כן לשתף כאן, בין היתר בגלל האנונימיות, ובעיקר כדי לתת הקשר לדרך שלי: העלייה והיעדר גב כלכלי משפחתי חידדו אצלי מגיל צעיר את הרצון להגיע לעצמאות מלאה כזו שמאפשרת לי להסתמך רק על עצמי מבחינה כלכלית, מקצועית ומעמדית, וגם להיות במקום שבו אוכל לעזור למשפחתי בעת הצורך.
העזרה שיש לי כיום היא האפשרות לגור בבית ללא הגבלת זמן, ואני בהכרת תודה ומעריכה.
מצב נוכחי ותוכניות
בעוד כשנתיים אני מתכננת להתחיל תואר במדעי המחשב. (השאיפה באוניבסיטת תל אביב/ העברית.)
עד אז המטרה שלי היא להגיע לתואר מוכנה כלכלית ומקצועית ככל האפשר.
כרגע אני בתהליך של שיפור מתמטיקה מ4 יחידות ל 5 יח״ל (מטרה ציון מעל 90) וחזרה הדרגתית לשוק העבודה כדי לממן מחייה שוטפת ולחסוך לתואר.
לאחר שיפור המתמטיקה למידה ולגשת לפסיכומטרי.
בנוסף, אני מתכוונת לנצל את הזמן ללימוד עצמאי ללמוד שפות תכנות וקורסי אלגברה של צנזור ביוטיוב כדי להגיע מוכנה יותר לתואר.
מצב פיננסי נכון להיום
הון עצמי כולל 133,000₪, הכולל:
תיק השקעות עצמאי (נפתח בגיל 21)
100,000 ₪ מושקעים
67% קרן מחקה מדד עולמי
33% קרן מחקה נאסד״ק
קרן כספית דרך הבנק: 13,000 ₪
עו״ש: 2,000 ₪
מענק שחרור מהצבא: 18,000 ₪
פנסיה על מסלול מנייתי.
אסטרטגיה ומטרות קצרות טווח
בחצי השנה הקרובה אני מתכננת לא לנגוס בחסכונות ובהשקעות ולעבוד בהיקף שיספיק למחייה חודשית.
כל חיסכון חדש מעבודה מיועד לתואר בלבד וישב בקרן כספית.
אני עדיין בתחילת הדרך, לומדת ומגבשת עמדות, ואשמח מאוד להערות, ביקורת בונה, נקודות למחשבה וטיפים במיוחד בנוגע לקבלה לתואר, עבודה וחיסכון לקראת תואר.
תודה לכל מי שקורא ומגיב!
אחרי תקופה ארוכה של קריאה שקטה ביומני המסע כאן, החלטתי לפתוח גם יומן משלי בעיקר כדי לעקוב אחרי הדרך שלי, לקבל פידבק וטיפים מהקהילה, ובהמשך אם היומן יתפתח אולי גם לתת לאחרים מוטיבציה וכלים מהניסיון שלי.
רקע קצר
אני בת 22. בת לאמא חד הורית, ואני בעצמי עליתי לארץ בגיל צעיר מאוד.
בחיי היום יום אני כמעט לא מציינת את זה, כי אני לא רואה בזה חסם או משהו שמגדיר אותי.
בחרתי כן לשתף כאן, בין היתר בגלל האנונימיות, ובעיקר כדי לתת הקשר לדרך שלי: העלייה והיעדר גב כלכלי משפחתי חידדו אצלי מגיל צעיר את הרצון להגיע לעצמאות מלאה כזו שמאפשרת לי להסתמך רק על עצמי מבחינה כלכלית, מקצועית ומעמדית, וגם להיות במקום שבו אוכל לעזור למשפחתי בעת הצורך.
העזרה שיש לי כיום היא האפשרות לגור בבית ללא הגבלת זמן, ואני בהכרת תודה ומעריכה.
מצב נוכחי ותוכניות
בעוד כשנתיים אני מתכננת להתחיל תואר במדעי המחשב. (השאיפה באוניבסיטת תל אביב/ העברית.)
עד אז המטרה שלי היא להגיע לתואר מוכנה כלכלית ומקצועית ככל האפשר.
כרגע אני בתהליך של שיפור מתמטיקה מ4 יחידות ל 5 יח״ל (מטרה ציון מעל 90) וחזרה הדרגתית לשוק העבודה כדי לממן מחייה שוטפת ולחסוך לתואר.
לאחר שיפור המתמטיקה למידה ולגשת לפסיכומטרי.
בנוסף, אני מתכוונת לנצל את הזמן ללימוד עצמאי ללמוד שפות תכנות וקורסי אלגברה של צנזור ביוטיוב כדי להגיע מוכנה יותר לתואר.
מצב פיננסי נכון להיום
הון עצמי כולל 133,000₪, הכולל:
תיק השקעות עצמאי (נפתח בגיל 21)
100,000 ₪ מושקעים
67% קרן מחקה מדד עולמי
33% קרן מחקה נאסד״ק
קרן כספית דרך הבנק: 13,000 ₪
עו״ש: 2,000 ₪
מענק שחרור מהצבא: 18,000 ₪
פנסיה על מסלול מנייתי.
אסטרטגיה ומטרות קצרות טווח
בחצי השנה הקרובה אני מתכננת לא לנגוס בחסכונות ובהשקעות ולעבוד בהיקף שיספיק למחייה חודשית.
כל חיסכון חדש מעבודה מיועד לתואר בלבד וישב בקרן כספית.
אני עדיין בתחילת הדרך, לומדת ומגבשת עמדות, ואשמח מאוד להערות, ביקורת בונה, נקודות למחשבה וטיפים במיוחד בנוגע לקבלה לתואר, עבודה וחיסכון לקראת תואר.
תודה לכל מי שקורא ומגיב!