⬅ חזרה לאינדקס

מתווך מפרסם כאילו תיווך עבורי

🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2025 16:05
מכרתי דירה לפני מס חודשים. מסתבר שבאחד האתרים הפופולריים שמרכזים נתוני מכירת דירות, מופיעה הדירה שלי ומפורסם שם מתווך נדלן כאילו הוא ביצע את התיווך עבורי. פניתי לאתר והם טוענים שהמתווך מסר הצהרה על נכונות הפרטים ואין להם אחריות. האם יש כאן קייס לתביעה נגד המתווך / אתר?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2025 23:44
נעזרת בשירות של המתווך בצורה כלשהי?

איזה אתר?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 10:12
המתווך לא היה מעורב בשום צורה, מעדיף לא לכתוב את שם האתר, זה אתר מוכר מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 13:05
....שאלת תם -

למה מפריע לך?

מבחינתו כלי יח"צ כמו שיש מתווכים שמציגים מספרים והישגים שאם מחשבים זה יוצא שמוכרים 1-2 נכסים בשבוע (!!) ואמורים להיום עם 1 מיליון ש"ח רווח כל שנה ....לפחות.

מזכיר לי אתרי יועצים ארגוניים (סוג של מקצוע מומצא) ובלשונית "בין לקוחותינו" לוגו של שטראוס, תנובה, אסם, רפאל, משרד הביטחון ועוד. אולי עברו בכל המקומות הנ"ל בפינת קפה במקרה הטוב / גייסו עובד 1 לשם לפני 4 שנים / כתבו חוות דעת לאחד בין מחלקות אשר נזרקה לפח.

מדבר ממקרים שמכיר.

ספק אם שטראוס תטלפן לאותו יועץ ותבקש להסיר את לוגו החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 13:08
היתה לי דירה בעיר חרדית והצלחתי למכור במחיר מעולה ללא תיווך. ניתקתי להם בפנים לאחר התעלמותם מהבקשה "לא לתיווך".

לאחרונה שכן שלי החליט למכור דירה זהה לשלי וטלפנו אליו מתווכים אשר סיפרו לו מעשיות שמכרו את הנכס שלי וכדאי לו להיעזר בשירות שלהם.

בגלל ששוחחו עימי בעבר ולא התקדמנו לשירותי תיווך מבחינתם מכירים את הדירה (אפילו שמעולם לא ביקרו אצלי) ויצליחו גם אצלו.

עם חלקם שוחחתי טלפונית בלבד על השוק בכלליות להבין את השוק. מתווכים אוהבים לדבר הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 13:27
וגם לא הכל דברי אמת (אני עדין).

הייתה לי שיחה עם מתווכת השבוע, כמות השקרים בשיחה אחת... שלא לדבר שהיא סתרה את עצמה במהלך אותה השיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 13:53
אולי הוא ליווה את הרוכשים?

אם אין שום קשר לעסקה,

@ארנטס הדוגמה שלך עם יועצים ארגוניים לא טובה,

הרי אותו יועץ איכשהו תרם פעם לחברה, לעומת המתווך פה שסתם המחליט לעשות פרסום שקרי.

אותי אישית זה מקומם, אבל לא יודע אם יש פה משהו פלילי עד לכדי תביעה. ( תנסה לדרוש תמלוגים על השימוש בדירה :O )
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 14:10
אכן היית עדין.

ארגזים של שקרים ומניפולציות.

ולכולם יש בדיוק לקוח רותח....

אם רותח שיגיע אלי בעצמו דרך יד2 ויחסוך עשרות.אלפי ₪....

קיבלתי עשרות אלפי ₪ יותר מדירה זהה שנמכרה 3-4 חודשים קודם עם תיווך ועוד המוכר שילם דמי תיווך.

האמת.היא שחיכיתי שהדירה הזהה תעלם ואז יצאתי עם שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 14:13
ליווה רק את הרוכשים?

יש דבר כזה?

לא כך משתמע מדברי פותח השירשור שרשם המתווך "לא היה מעורב בשום צורה"

פלילי??!! לפי איזה סעיף?! הלכת רחוק. משטרת ישראל רק מחכה לתלונת אזרח על מתווך שהעלה תמונת דירת אחר כהצלחת מכירה?!

אדם מתלונן על איומים מצד שכן ולא קורה כלום...אז מתווך שהעלה תמונת נכס?!

קשה לי להאמין ש"יועץ ארגוני" זכה לייעץ לכל חברות הענק במשק שציין. ....

כל נהג מונית שלקח פעם את שלמה ארצי יציין שהוא מכיר את הזמר ברזומה?!
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 14:22
שלח למתווך הודעה שאם לא מסיר מיד אתה מגיש תלונה לרשם המתווכים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 15:12
המתווך לא ליווה אף אחד, פשוט תופס טרמפ על העסקה כתירוץ לשרבב לעצמו פרסום.

אותו מצב בדיוק, הגיעו אליי רק בזכות המכירה ללא מעורבות מתווך שהייתה מעלה את עלות הרכישה בכמה עשרות אלפי שח ללא הצדקה, ממש אמרו את זה שזו הסיבה שפונים לראות את הדירה
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 15:29
מתווך מתחיל גבוה לצוד את בעל הנכס וואחרי חודש "עורך שיחה" עם בעל הנכס חירטוטים השוק בעייתי, הסלון קטן וכו' ויש לו לקוחות חמים אך בפחות משמעותית מהמחיר ההתחלתי.

שזה בשפתו - אני בדודא לעמלה שלי כמה שיותר מהר ואין לי סבלנות, זמן וכוחות לעוד 400 ביקורים אם יכול לסגור מוקדם יותר. הרי עמלה של 2% מ2.5 מיליון ₪ בהקדם עדיפה מאשר 2% מ2.58 מיליון ₪ בעוד מספר חודשים ואחרי 400 ביקורים.

לכאורה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 22:41
לא כך כך ברור לי למה זה מפריע לך - גם לאור העובדה שהדירה כבר לא שלך.

לעניין האתר - האתר מנסה ככל הנראה להשתמש בתנאי השימוש באתר - אשר מפורסמים בתחתית העמוד - כמחסום בפני טענות למידע שגוי אבל לדעתי מרגע שפנית לאתר והודעת להם שאתה בעל הדירה המדוברת וכי אף צד - הן המוכר והן הקונה - לא השתמש בשירותי תיווך אז לדעתי הטענה שהם לא אחראים |(גם מכוח תנאי השימוש) אינה מדוייקת ולחילופין אינה הרמטית. להתעסק מול האתר זה לא אפקטיבי, יש להם עורכי דין - זה בזבוז זמן מוחלט וממילא הנזק הכספי הוא מינימלי גם אם אתה צודק.

תשקול אופן פעולה כזה - אחרי שאתה מוודא מול הקונה שהוא לא השתמש בשירותי תיווך של אותו מתווך - להתקשר בנחת למתווך תגיד לו שהפרסום הזה אינו נכון וכי אולי נפלה אצלו טעות ושהפרסום מפריע לך. תבקש ממנו להודיע לאתר על הסרת הפרסום. רוב הסיכויים שהוא יפנה לאתר להסרת הפרסום גם ללא איום בפניה לרשם המתווכים.

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:36
@jojo9000 האם אין פה עבירה על סעיף 7 "הטעיה בפרסומת" לחוק הגנת הצרכן?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:36
סביר להניח שהוא יודע שמכר ללא מתווך שייצג את המוכר.

הרי ציין שבכלל לא מכיר את המתווך.

ייתכן מתווך שלא הגיע עם הקונה לנכס וזותו נשמרה בסודיות?!
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:50
מסכים איתך. הסבירות לכך אפסית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:56
נראה לי שאתה צודק.

זה סיפור מעצבן שלא צריך לנפח אותו מעבר למה שהוא.

אם הוא מפריע - צריך לפעול להסיר את הדבר הזה במינימום מאמץ - ולכן המלצתי לשקול פעולה מינימלית שלדעתי תביא לתוצאה הרצויה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2025 08:42
הייתי שולח למתווך הודעה ששימוש בתמונות של הדירה שלך מהווה הסכמה שלו לתשלום של 2.5% פלוס מע"מ ממחיר המכירה שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2025 11:17
עשו על זה מחקר בארה"ב וגילו שכאשר מתווכים מוכרים את הדירות של עצמם הם משיגים לעצמם מחירים יותר גבוהים מאשר כאשר הם מייצגים לקוחות - בפער משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2025 12:19
+

הגיוני.

מתווך רוצה למכור דירת אחר כמה שיותר מהר ...ואוטוטו מסיימת לו הבלעדיות +

קונים הבינו שמתווכים חרטטנים בהתחלה והמחיר הוא מחיר שיווק בשביל להוריד אז לוחצים מטה חזק....
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2025 13:29
ואם מתווך מייצג את 2 הצדדים אז בכלל בדיחה..

לבעל הנכס אומר ישיג לו מחיר מקסימלי יחרטט את הקונה אפשרויות עתידיות וכו'....

ובמדרגות אומר למוכר "אל תדאג אני אוריד אותו...".