⬅ חזרה לאינדקס

מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ?

🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 18:02
אני מסיימת את התואר שלי במדעי המחשב הסמסטר.

כרגע אני לא מוצאת עבודה, אני לא מחפשת בפיתוח אלא יותר בדאטה, או כל מיני מישמת ומפתחת מערכות מידע.אנליסטית,ניהול פרויקטים וכדומה.. פיתוח לא מעניין אותי וגם שם אני יודעת שהתחרות הכי גבוהה. למדתי לבד SQL וBI אבל זה נראה שכולם למדו את זה אז שוב אין לי ניסיון אז לא רוצים אותי.

אני לא ממש רוצה לעבוד בפיתוח והייתי רוצה לעבוד יותר בפאן הניהול ועסקי של חברות גדולות. למשל לעבוד בבנק הפועלים או שטראוס ולנהל עובדים, לקבל החלטות, בגלל זה אני רוצה להיות מנהלת פרויקטים טכנולוגיים או מנהלת מוצר.. אבל לא רוצים אותי כי אין לי ניסיון.

חשבתי לעשות תואר שני, מנהל עסקים עם התמחות במימון או מערכות מידע ולעבוד על ניתוח מערכות פריורטי בבנקים וכל מיני דברים כאלה, לקבל החלטות עסקיות.

אבל גם לזה כל המשרות דורשים ניסיון, וידע רלוונטי שלא ממש יש לי. כלכלה וניתוח דוחות כספיים

רציית לעבוד בתור אנליסטית אשראי אבל מבקשים ניסיון גם בזה. בגדול הכל צריך ניסיון אז לא יודעת מה אפשר לעשות עם התואר הזה כלכך

אז אני לא ממש יודעת מה לעשות, תואר שני יעזור ? ואם כן במה? יש לתואר שני במתמטיקה פיננסית בבר אילן שגם נשמע מעניין, אבל לא יודעת מה עושים עם זה כלכך.

או תואר שני בסטטיסטיקה וכלכלה .. אבל זה השקעה אדירה ולא בטוחה שיצא לי משהו מזה. מה גם שאני לא רואה משרות שמבקשים את התואר הזה.

הייתי רוצה לעבוד עם מתמטיקה אבל מתמטיקה שימושית לא מתמטיקה תיאורטית, וביחד עם לנהל אנשים, לנהל צוות אשראי אולי, בנק, להיות אחראית על משימות..

מעדיפה להתרחק מחברות הייטק ולעבוד יותר בתעשיה מסורתית כמו בנקים וחברות ביטוח, רוצה יציבות.לא להלחם על כל משרה עם אלפי מועמדים ופחד שיפטרו אותי.

אולי לעשות בכלל הסבה לתחום אחר? חשבתי לכיוון לימודי ראיית חשבון - חשבונאות, או מנהל עסקים וכלכלה, תמיד עניין אותי איך חברות גדולות עובדות והייתי רוצה לעבוד בתחום הכספים.

בכללי מה אפשר לעשות עם התואר במדעי המחשב שלא מצריך תכנות וניסיון ? לא רוצה ללמד או להדריך או משהו כזה.. רוצה תפקיד חשוב עם ניהול ואנליטיקה..
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 18:17
מה ההיגיון לעשות תואר בראיית חשבון ב5 השנים הקרובות אחרי שכבר סיימת את התואר הכי מכניס שיש ?

כן , לרואה חשבון יש סיכוי להגיע לניהול בתאגידים כאלה , אבל זה מסלול סופר ארוך והוא מתאים לסוג מסויים של אנשים . חלק ארוך מהמסלול לא מספיק מתגמל .

אם ניהול זה מה שאת מחפשת -תנסי להתקדם לניהול בחברת הייטק , אני לא רואה היגיון בעוד תואר .

לדעתי יותר הגיוני לחפש את אחת ממשרות ה"זנב לאריות" בהייטק ולכוון לצמיחה לניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 18:27
לא רואה סיבה לעוד תואר נוסף כרגע אלא אם זה משהו שמעניין אותך ואקדמיה בכללי (וממה שאני מבין זאת לא המטרה כרגע).

לגבי סוגי משרות אם את מחפשת בתחום הדאטא אז Data Analyst(יש תחומים שונים ומגוונים) כן יש משרות ג'וניור - תצטרפי לקהילות ישראליות ותחפשי הזדמנויות.

בכל מקרה כדאי בנוסף ל"ללמוד SQL/BI" גם לבנות פרוייקטים כדי שתוכלי להציג ולדבר עליהם ולהראות את אופן החשיבה והיכולות שלך בראיונות.

אופציה נוספת היא להתחיל מData Engineer שהתפקיד יותר תכנותי אבל פחות ממפתח תוכנה (וכן קשור לדאטא), ומשם לאחר תקופה לעבור בתוך אותה חברה לתפקיד אחר או לחברה אחרת כבר עם נסיון ממשי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 18:35
זה לא כזה פשוט, ממש לא. אני מחפשת כל משרה אפילו לא בהייטק אלא בשטראוס, כאל, בנק הפועלים. אנליסטית. ואין שום דבר כולם רוצים ניסיון

ניסיתי גם להגיש למשרת עוזר PMO בחברה קטנה באשדוד ופסלו אותי כי אמרו שמעדיפים מישהו שלמד תעשייה וניהול.

אני מגישה לכל דבר וחוזרים אליי עם דברים לא רלוונטים, מציעים לי פקידות,שירות לקוחות וכדומה.ממש לא רוצים אנשים חסרי ניסיון היום והתואר לא ממש עוזר.

הבעיה שאין משרות, אין,מה שכתוב בכל הקבוצות האלה יש אלפים על כל משרה ורובם עם ניסיון מהצבא או מהנדסי תעשיה וניהול.שהם יותר רלוונטים

מצידי להתחיל בQA או עוזרת לאנליסט או כל דבר הכי זוטר שיש אבל לא מקבלים אותי כי אין לי ניסיון. ויש לי 3 פרויקטים בינהם אחד ממש משמעותי שעבדתי עם מישהו שיש לו חנות וניהלתי לו את כל הנתוני מכירות שלו בחינם רק בשביל שיהיה לי איזה שהוא משהו להראות ושמתי את זה בלינקדין שלי, אבל זה לא עוזר. אבל לא מזמנים אותי בכלל וגם כשמתקשרים אליי מבקשים ממני נייסיון באורקל או פריוריטי שלא למדתי את זה אז אני שוקלת ללמוד.. רק לא ברור איפה לומדים.

בגלל זה רציתי ללכת ללמוד ראיית חשבון כדי שייהיה לי תואר פיננסי ואולי זה יעזור לי איכשהו בלמצוא משרה. הציעו לי להיות פלנרית באיזה מפעל באשדוד אבל זה בקצה השני של המדינה ולא קשור בכלל לטכנולוגיה והשכר ממש כלום איזה 8 אלף, לא יודעת אם ללכת על זה, אין לזה שום זיקה למה שאני רוצה ואין אפשרות להתקדם.. אז חשבתי תואר שני יעזור
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 20:51
תואר שני יביא אותך לאותה נקודה .

תעברי על הקורות חיים שלך עם מישהו שכבר עובד בזה ותראי שאת מגישה כמו שצריך בהתאם למשרה.

איפה למדת?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 21:21
אוניברסיטת חיפה
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 21:22
אם אלמד כלכלה או מימון זה לא לפחות ישים אותי בעמדת יתרון מול אנליסטים שלמדו תעשייה וניהול? כי יהיה לי תואר ראשון במדעי המחשב ושני בכלכלה. שזה יראה שאני מכירה הרבה תחומים ותואר שני זה תמיד טוב זה מאסטרס
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 21:55
זה ישים אותך באותה נקודה שבה נמצאים בוגרי כלכלה ,כלומר הרבה יותר מועמדים על הרבה פחות משרות בשכר הרבה יותר נמוך.

בעצם בנקודה קצת פחות טובה מהם כי את מגיעה עם 2 תארים וזה לא יראה טוב.

תואר שני בלי קריירה מאחוריו זה ממש לא טוב .
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 22:01
יש אנשים שעושים תאר ראשון ואז ישר אחריו שני..בלי ניסיון. ומתקבלים. ואם אלמד חשבונאות ? ראיתי שיש משרות של מטמיעי ומיישמי מערכות מידע פיננסיות שזה בפועל מה שאני רוצה שאפשר להכנס עם ידע טכנולוגי ורישיון רואה חשבון.. ולא צריך ניסיון פשוט כן צריך את התעודה של החשבונאות. זה מיועד לרואי חשבון שרוצים לעשות הסבה לתחום המערכות מידע פיננסיות, מה שאני רוצה .אוכל לעשות קורס כזה של מטמיעי מערכות בתוך אחת מהפירמות הגדולות ולהכנס לתחום ככה..ראיתי פשוט בקבוצה של רואי חשבון שדלויט והמון חברות מציעות הסבה למטמיעי מערכות. או להיות אחרי זה אנליסטית אשראי בבנק ולהתקדם משם.. אז חשבונאות זה כיוון טוב נראה שפותח המון משרות של אנליסטים.

אז חשבתי גם בכיוון הזה..
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 22:26
ואז עוד 6 שנים יציעו לך אולי 10000 שח .

לדעתי זה בזבוז זמן גדול . רואה חשבון שרוצה להגיע לניהול תאגידים גדולים לא מתעסק בהטמעת מערכות ,הוא עושה את המסלול של חשבות וסמנכלות כספים .

אם את רוצה לעסוק בהטמעת מערכות פשוט שלחי קורות חיים לחברות של אותן מערכות כמו סאפ או מטריקס , אני בטוח שהאנשים שעובדים שם לא עשו 2 תארים כדי להתקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 22:36
הייתי רוצה לעבוד בבנק או חברת אשראי בתחום של הניהול סיכונים, אולי לנתח דוחות ולהמליץ על מהלכים לשיפור רווחיות? נשמע לי מעניין ממש ותפקיד חשוב. במיוחד עם כלי ויזואליציה ויכולת ניתוח נתונים. ולפי מה שראיתי מטמיעים ומנתחי מערכות מתחילים ב18 אלף שזה ממש יפה בהמשך גם יכול לעלות עד 30 אלף. ותעודת רואה חשבון פותחת המון דלתות מעניינות בתחומים הפיננסים

אז אני לא כלכך רוצה לשבת שנים ולחפש עבודה.. לכן עד שהמצב יתאושש אז תואר שני היה נראה לי רעיון טוב

ולגבי קורות חיים הם מחפשים ניסיון, ולא סתם ניסיון אלא 5 שנים ומעלה.. ורק לרואי חשבון אני רואה שמציעים הסבה ללא ניסיון למיישמי מערכות, גם מחפשים אותם בבנקים יש מחסור ברואי חשבון ומציעים להם המון משרות מעניינות. בכללי אני רוצה לשלב בין פיננסים לבין מה שלמדי בתואר במדעי המחשב ולהנות משתי העולמות

מישהו אמר לי לעשות תואר שני במנהל עסקים בהתמחות במימון ואז אולי לעשות תזה ולבקש מהמנחה שיקשר אותי לחברות גדולות ומשם השמיים הם הגבול... שאצור שם קשרים ומישהו ימליץ עליי ,זאת גם אופציה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:20
אז תעשי הסבה ממדעי המחשב לראיית חשבון , כדי שעוד 6 שנים יציעו לך הסבה מראיית חשבון ליישום מערכות?

ואז בעוד 7 שנים תטמיעי מערכות ?

את חושבת שתסיימי תואר כלשהו ובוקר אחרי מישהו יבקש ממך מהלכים לשיפור ריווחיות?

אין דבר כזה ...
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:25
מה השכר שיספק אותך? נתחיל מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:32
10-11 ?גם פחות אם זה באמת משרה שתתן לי איזשהו ניסיון ויש בה אפיק לקידום... אין לי מושג. אבל יותר חשווב לי לעבוד במשהו שאני רוצה ולא סתם באיזה תמיכה טכנית או שירות לקוחות שלא קשור לתחום שלי בכלל.. הציעו לי גם משרה בשיווק דיגיטלי כאילו מה הקשר..
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:42
אני אהיה עם תואר בראיית חשבון, הסמכה בתור רואת חשבון, תואר במדעי המחשב.. כל האופציות פתוחות לא? ראיתי פשוט בדרושים המון משרות שדורשים תואר בראיית חשבון, אז לא רק יישום מערכות, גם אנליסטים, מבקרי פנים, אנשים שנותנים ערך מוסף ויש להם סיי בתחום הפיננסי. אני פשוט רוצה תפקיד עם משמעות ואחריות ולרואה חשבון יש הרבה אחריות. ופשוט ראיתי משרות שונות שמבקשים תואר בחשבונאות ויש יתרון לרואה חשבון. למשל בבנק הפועלים יש כרגע משרה של אנליסט עסקי במחלקת ניהול פיננסי.. ומבקשים רואי חשבון או כלכלנים, שוב גם כלכלה זו אופציה או מנהל עסקים עם התמחות במימון, מישהו הציע לי את זה ואמר שיש הרבה אופציות תעסוקה בזה.בבר אילן יש תואר במתמטיקה פיננסית שנראה ממש טוב ומעניין, זה להתעסק עם מודלים ודאטה. גם במודעות דרושים בתחום הפיננסי רשום שמבקשים תואר במנהל עסקים /.כלכלה. ורשום תואר שני - יתרון
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:46
איזה עוד דרך יש להכנס לזה? כל משרה שחיפשתי מבקשים ניסיון,וניסיון של 5 שנים ומעלה ובקובצות של רואי חשבון מוכנים לקבל אותם ללא ניסיון רק עם תעודת הרואה חשבון.. עושים להם קורסים מיוחדים והם הופכים להיות מיישמים פיננסים ומטמיעי מערכות עם חוזה והכל..
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:47
מחפשים אצלי בחברה דאטה אנליסט ולא דרוש ניסיון קודם, בגדול. בתל אביב. שילחי לי הודעה אם זה יכול לעניין אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:48
כמה זמן את מחפשת?

ואילו משרות? (פרונט, בק, אנליסטים וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2025 23:53
אני מחפשת שנה וחצי בהתחלה משרת סטודנט ועכשיו משרה מלאה.. ואני לא מחפשת משרת פיתוח כי אני לא רוצה להיות מפתחת וגם כי על המשרות האלה יש מלא תחרות. אני מחפשת בתחום הדאטה אנליסט, ניהול פרויקטים, ניהול מוצר, הטמעת מערכות, BI, אנליסט אשראי ופיננסים ובונה מודלים פיננסים.. כל המשרות חסרי הניסיון דורשים תואר בכלכלה ויש גם עליהם אלפי מתחרים לא חוזרים אליי אפילו

חיפשתי גם תכניות התמחות של WIX ועוד כמה חברות אבל סיננו אותי ישר ומתוך אלפים הבנתי שרק בודדים התקבלו, פעם קיבלתי מבחן בית ולא עברתי אותו. אז לא ממש יש לי כח להכנס בכח למשרות פיתוח. מה גם שהתחרות שם עצומה וגם לא מעניין אותי בכלל לפתח בסי וג'אווה.

הייתי בסדנאות לינקדין וגם שילמתי למישהו שיערוך את הקורות חיים אבל נאדה, המשרה היחידה שהציעו לי זה פלנר באיזה מפעל באשדוד ועוד כמה משרות שקשורות לשירות לקוחות בעיקר ומכירות.. שזה לא התחום שלי
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2026 16:14
אני לא פותחת האשכול, אבל יש לי התלבטות דומה. מה אתה חושב על תואר בכלכלה דו-חוגי עם סטטיסטיקה באונ' תל-אביב, יש סיכוי טוב למצוא משרת סטודנט/חסר ניסיון עם השילוב הזה?

אני גם שוקל ללמוד מדמ"ח בבר-אילן אם אקבל מספיק בפסיכו. ואני יודע שמדמ"ח בכללי זה תואר יותר נחשב, אבל מצד שני בר אילן הוא המוסד ה-5 הכי טוב בתחום.

עם איזה תואר ומוסד אתה חושב שיהיה יותר קל למצוא את המשרה הראשונה? (אני יודע בערך את ההבדלי שכר כבר)

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2026 06:49
אני לא הבנאדם לשאול אותו ,

אבל לדעתי מדעי המחשב בבר אילן.