⬅ חזרה לאינדקס

קריירה, חופש ופרישה מוקדמת

🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2025 00:35
סביב כל השיח של פרישה מוקדמת מדברים לא מעט איך מקומות העבודה זה ג׳ונגל תחרותי, הניגוד לחופש ועצמאות ושאיפה לפרישה מוקדמת.

אם נתייחס לעולמות של המקצועות החופשיים והטק (ספציפית בארגונים הגדולים ולא בסטארט-אפ/משרד עצמאי קטן) - כמה מתוך חוויה אישית זה באמת סותר?
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2025 01:10
לא בהכרח ניגוד :) )

1. אולי גונגל תחרותי זה מקום מעולה להגשמה עצמית , בדיוק כמו שחופש כלכלי מאפשר הגשמה עצמית.

2. טייק אחר על אותו דבר זה שחלק מהאנשים אולי משקרים לעצמם. הם היו רוצים לחיות ברוגע ובאיזון עומס, ולהצליח לנוח, אבל לא באמת מסוגלים להביא את עצמם למקום הזה (מבחינה אישית/רגשית) ולכן ״מתרצים״ ושואפים לפרישה מוקדמת, כיאלו זה מה שיביא להם את השקט שהם מחפשים, למרות שפרקטית הם לא מסוגלים להיות בשקט (ואולי גם לא יהיו בפרישה, או שיהיו ולא ירגישו כמו שהם מצפים להרגיש).

לגבי (1) , לא מעט מהפורום כאן מדבר על חופש כלכלי ולא בהכרח פרישה, וזה משתלב טוב ביחד לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2025 02:42
לדעתי זה סתם הגזמה. לא כל עבודה היא שחיקה בלתי נגמרת בקיוביקל בלי אור שמש, לא כל חברה היא מקום רעיל עם אנשים שישימו לך רגליים וידקרו אותך בגב, לא כל הבוסים הם אנשים אטומים שרוצים לסחוט אותך עד תום.

זה תלוי באישיות שלך, ובאנשים שאתה עובד איתם.

לשם הקבלה, תחשוב על השירות בצבא. יש אנשים באותה יחידה שסובלים ממש ועושים טבלת ייאוש, וכאלה שיוצאים לקצונה וחותמים קבע. מה ששונה בשני המקרים הוא האינדיבידואל, התנאים של הסביבה והיחס אל החיילים יחסית קבועים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 12:25
@SolidAce @Homer

מסכים.

אבל ארחיב את השאלה.

בהנחה ואתה אוהב את מה שאתה עושה בעבודה, כמה אפשרי להתקדם לדרגות מפתח, מבלי לאבד את החופש המהותי של בחיי אנוש (משפחה, תחביבים, עשייה אישית)?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 13:36
אני רואה את זה ככה: אם אתה אוהב את העבודה אז אתה מושקע בה, אתה דואג כשדברים לא עובדים, יש לך תשוקה לראות דברים עולים יפה, אתה משקיע מעצמך כי אכפת לך. כשאתה לא אוהב את מה שאתה עושה, אתה מחפש כל תירוץ לא להיות בעבודה ולעוף הבייתה מוקדם.

אני שכיר, ואני לא מרגיש חובה להשקיע בעבודה, אני רוצה להשקיע בה כי אני אוהב לראות דברים שעבדתי עליהם מצליחים.

אם התחביבים שלך יקרים לך יותר, אז אל תעבוד הרבה ,זה לא מסובך.

דוגמה אחרת מהחיים: מי שאוהב לארח, מבין שזה כולל גם את הצורך לבשל וגם לעשות כלים בסוף הערב, ולא רק לשבת בסבבה עם כוס יין.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 14:29
מסכימה עם המסקנה הכללית שזה אכן עניין של גישה, אבל לדעתי יש הבדל משמעותי בין צבא לעבודה: צבא זה בד״כ רק 2-3 שנים בדיפולט, עבודה זה 40 שנה. כל דבר שעושים 40 שנה כנראה יהפוך יותר שוחק ומבאס יחסית. אני חושבת שב-3 השנים הראשונות שלי בתחום הטק עוד היו לי שאיפות לקריירה משמעותית, ומצאתי עניין בתחום העיסוק שלי.

ג׳ונגל תחרותי - לא תמיד. זה כנראה תלוי במקום העבודה הספציפי. בחברות הייטק גדולות מסויימות יש מונח לזה, STACK RANKING. כל חצי שנה יש הערכת ביצועים, והעובד מדורג ביחס לשאר העובדים באותו הצוות. אם אתה זה שהצטרף לצוות לאחרונה, רוב הסיכויים שהמנהל שלך יצטרך לדרג אותך בתחתית. הדירוגים האלה חשובים כי כשיש גל פיטורים, מתחשבים בזה. וגם השכר, הבונוסים, המניות והקידומים מושפעים מזה.

כשעברתי לעבוד במגזר הציבורי, גיליתי בעיה הפוכה: השכר קבוע מראש בהסכם קיבוצי, אין מקלות ואין גזרים, אז לא משתלם להתאמץ בעבודה (במיוחד כשמדובר בניירת ביורוקרטית, רפטטיבית ולא מעניינת). יש בזה משהו מעצבן: אם אחד מהקולגות שלי מתבטל, המשימות שלו נופלות עליי, ואני צריכה לעבוד כפול באותו כסף. או שאני יכולה להתבטל כמוהו, אבל זה נראה לי לא מוסרי ולא ראוי.

לסיכום, הקונפליקט במקום העבודה יכול להיות שונה מזה שבהנחה שבפוסט. אבל עדיין יש קונפליקט.

בספר ״בולשיט ג׳ובס״, דייויד גרייבר מדבר על זה שהמשך תעסוקתו של העובד תלוי לעתים בנכונותו להסוות את זה שהוא מוצא את העבודה שלו חסרת משמעות. אולי זה הבדל תרבותי - אני לא חיה בישראל, אבל צריך להשתמש בשפה תאגידית שמגדילה את החשיבות שלך, של התפקיד שלך ושל המטלות המיותרות שחייבים לעשות בלי סיבה (אם אתם רוצים קידום - אף פעם אל תשאלו ״אבל למה בעצם אנחנו עושים את זה״, אתם תיתפשו כמערערים על סמכות).

אני מוצאת שזה החלק הכי מתסכל בעבודה, העמדת הפנים והצנזורה העצמית. זה מעצבן אותי מספיק כדי לקצץ ברמת החיים במטרה להגיע לפרישה מוקדמת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 14:34
@Hannah3

השאלה שלי באה מהכיוון של המגזר הפרטי, וספציפית למקצועות החופשיים והטק.

מי שרוצה להיות אדון לעצמו יכול לפתוח משרד קטן של רו״ח/עו״ד או לעבוד בטק בחברה קטנה/להקים אקזיט.. אני מדבר על אדם שלא נכנס לפינה הזו, וכן נשאר בארגונים הגדולים, אוהב מה שהוא עושה, רוצה (ויכול) להתקדם לתפקידי מפתח - אבל גם לא רוצה לטבוע בג׳ונגל העבודה והפוליטיקה הפנימית, ועדיין להרגיש משמעותי, עם חיי משפחה וכו׳
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 14:56
יש לא מעט אנשים שמחליפים משרות כל 3 שנים, אני לא מכיר אנשים שנשארו 40 שנה באותו מקום ועשו בדיוק אותו דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 15:04
אתה תתקדם עד לשלב שבו תחליט שאתה לא רוצה יותר מדי עבודה, או עד השלב שהבוס שלך יחליט שיש טובים ממך לאייש את המשרה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 17:36
על פי חוקי פרקינסון אתה תתקדם עד לרמה אחת מעל הרמה בה הצלחת לעשות עבודה טובה :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 21:31
מדובר על PETERS LAW ;)
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 23:48
The Peter Principle (Parkinson is something else).
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 06:14
מי שרוצה להתקדם לצמרת הגבוהה בכל ארגון, בצבא, בפוליטיקה, בספורט, בחברות גדולות או קטנות, ואפילו בעסק פרטי שלו, ימצא מהר מאוד שזה דורש בנוסף לכישורים ויכולות פרסונליים גם המון השקעה של זמן ומאמץ.

ברור שזה לא מתאים לרוב האנשים, אלו שיותר מחפשים פרנסה נוחה ופחות מחפשים קריירה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2026 02:07
בדיוק. ויש אירגונים ותפקידים שבהם היכולת הפרסונלית יותר חשובה מהמטלות של העבודה עצמה. אפשר להגיע רחוק גם בלי לבצע את התפקיד היטב, אם יודעים להתנהל מול אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 20:30
מה חוק פיטר אומר לגבי מעבר מקום עבודה לתפקיד בכיר/טוב יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 21:34
משהו שקשור לדשא של השכן