⬅ חזרה לאינדקס

מה עשה התיק שלכם בשנת 2025?

🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 18:34
מהי התשואה בשקלים של החלק המנייתי בתיק ההשקעות שלכם לשנת 2025?

מספר מדדים להשוואה (ע"פ מסחר בת"א שכבר נסגר)

S&P 5003.11%MSCI ACWI6.94%MSCI WORLD5.64%ת"א-12550.95%
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 18:37
לא יודע, לא אכפת לי
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 18:57
אם מנייתי, אז לא היתה תשואה כי לא היתה אחזקה

אלא אם מחשיבים חברה פרטית..
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 19:01
מצטרף לזה. חברה אופציה של "לא בדקתי"
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 19:40
תרגיש חופשי להחשיב חברות פרטיות, גם ביטקוין אפשר

רק לא אג"ח ונדל"ן

אולי בשנה הבאה
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 22:42
תשואה בינונית:

הנתח הקטן עימו סחרתי עצמאית היה בזיון. הפסדים כבירים.

החלק הפנסיוני: גמל, השתלמות, גמל להשקעה- רווחים יפים, ישב בעיקר במניות ישראל שזינקו השנה.

חלק נוסף שהופרש ממסחר עצמאי באמצע השנה הוסגר בתכנית חיסכון עם תשואה נמוכה.

סהכ שנה של רכבת הרים, צריך לעבור על סטטוס סוף שנת 24 כדי לחשב בכמה צמחתי השנה כלכלית. בריאותית אין ספק שהלכתי אחורה וחיי קוצרו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 23:36
השאלה 'כמה עשה', צריכה להיות צמודת משהו.

ביחס לדולר? לשקל?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 23:36
אם למדת את השיעור, אז לטווח הרחוק זו עסקת זהב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2026 23:09
תסבירו.

למה אתם עובדים קשה, חוסכים, משקיעים, מעלים פה פוסטים על קוצו של השפיץ של היוד של יעילות ההשקעה או מכשיר ההשקעה ובסוף שנה "לא מעניין אתכם" מה השגתם ומה השווי שלכם.

לא מבין את הקטע, יעני קוליות מתנשאת כזו?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2026 23:27
מי זה "אתם"? אין דבר כזה "מחנה המשקיעה", יש פה אנשים אינדיבידואלים עם מגוון של דיעות. חלק בעד איפטום וחלק חושבים שזה בזבוז זמן. חלק הצביעו בסקר וחלק אולי היו מצביעים אם היתה אופציה נוספת של "לא יודע, לא בודק". אם אתה אוחז בגישה מסויימת ורוצה לדון בה אז תפאדל. אבל סתם לזרוק על אנשים כינויים זה לא פרודוקטיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2026 23:37
אתם זה משה, חתול לילה ועוד אחד שלדעתי הגיב לשרשור ש"לא מעניין אותו מצב הנכסים".

אליהם פניתי ב"אתם".
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2026 23:56
@חתול לילה כותב מאד קונסיסטנטי על חוסר התוחלת לדעתו של איפטום יתר, שזה אגב בכלל לא נושא השרשור הזה, לא יודע מה נטפלת לזה. אז יש פה כאלה שהאסטרטגיה שלהם היא לקנות ולשכוח, זו מן הסתם האסטרטגיה שלהם לא מסיבות של "קוליות מתנשאת" כמו שקראת לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 00:14
אצלי לפחות זה מעצלנות. אני אחכה לדוח דצמבר מבית ההשקעות שיגיע אלי באמצע ינואר בערך ואז אדע.

אני דווקא אוהבת את הקטע שבו אני מספרת לבעלי כמה הכנסות/הפסדים פאסיבים התווספו לנו השנה מעבר למשכורת והעסק, אבל זה באמת לא משנה כי אנחנו לא עושים עם זה כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 01:26
כי יעילות זה מצויין, אבל יעילות לא מודדים פר שנה. גם לא כולם מעלים פוסטים כאלה.

מה אכפת לי כמה עשיתי אחוזית השנה אם אני בשלב הצבירה? משנה אם הכנסתי 10 ועשיתי 4 אחוז, או הכנסתי 20 ועשיתי 2 אחוז? שנה הבאה יהיה הפוך, סופרים הכסף במדרגות.

ברור שמדי פעם כדאי לעשות בדיקת שפיות, אבל זה לא משהו שצריך להתאבסס עליו בעיניי.

וכן, יש גם עניין של ריחוק אליטיסטי שעוזר להמון אנשים בחיים. זה בדיוק מה שמונע למכור בירידות, להתמכר לסמים, לחיות על הקצה - התחושה שזה לא בשבילך ואתה טוב יותר.

התנשאות בריאה.

אז מה הרווחת? עוד חודשיים של חופש כלכלי בעוד עשור, כשגם ככה אתה תגיע לשם יותר אפור ויותר מותש? כמו שאומרים, voo and chill. יכול להחליף בכל מדד אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 03:19
ממש לא, זה חלק מאסטרטגיית ההשקעה של קנה והחזק.

אני משקיע לטווח ארוך, הדבר היחיד שמעניין אותי זה הרווחים של התיק מהיום שבו התחלתי לחסוך ועד היום שבו אתחיל לממש.

מה התיק עשה בשנה ספציפית זה לחלוטין חסר משמעות עבורי ולא ישפיע על שום החלטה שאקבל. להפך, סביר להניח שהתעמקות בתשואה השנתית תוביל אותי לבצע החלטות שגויות כמו לקפוץ מהשקעה להשקעה.

כל זאת כמובן אם אתה מאמין ביעילות של שיטת קנה והחזק (דבר שהוכח במאות מחקרים).

עכשיו ברור, אם הייתי יודע איזה שנים יהיו טובות ואיזה מניות יהיו טובות אז הייתי משיג תוצאות עדיפות, אבל כבר השלמתי עם העובדה שלי אין את היכולות האלה. למעשה אני לא מכיר אף אדם בעולם שיש לו יכולות כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 04:33
רצית קוליות מתנשאת - תקבל :lol:

אין שום קשר בין ערכו הנוכחי או העתידי של תיק ההשקעות שלך לבין פרק הזמן שבו מסתיימת הקפה שלמה של כדור הארץ סביב השמש

(ועוד בנקודה ספציפית שמשום מה נקראת אצל חלק מהאנשים "ראש השנה",

למרות שאין התחלות או סופים לסיבובו של הכדור).
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 05:19
אותי זה מאוד מעניין, ואני בודק לפחות פעם בחודש, לא רק בראש השנה. אני מסתכל גם על התשואה השנתית, אבל מה שבאמת מעניין אותי זה היעד הסופי וכמה אני רחוק ממנו.

(כלומר אם לדוגמה הצבתי לי יעד של X מיליון שח, אז אני מסתכל כמה התקרבתי אליו). להסתכל על התשואה השנתית זה דבר שבזמנו בדקתי, אבל הפסקתי אחרי ששנה אחת התאכזבתי שהיו לי "רק" 8% צמיחה, אחרי שבשנה הקודמת היו לי 20%.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 08:32
ראש שקט ראש בריא. אין צורך לבדוק...

אם יש תוכנית, פועלים על פי התוכנית ולא על פי התוצאות האחרונות.

לא חושב שזו התנשאות.

עריכה:

באופן אישי אני בודק אחת לשנה לקראת סוף השנה רק בשביל אופטימיזצית מס.

אם וכאשר בעתיד תיהיה לי הכנסה גבוהה יותר שתגרום לאופטימיזצית המס להיות לא רלוונטית, לא אבדוק גם אחת לשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 10:02
סבבה. התכוונתי לשווי הנקי. חשוב יותר מהתשואה, פחות מענין אותי כמה הבאתי מהבית וכמה התשואה אלא סהכ בכמה צמחתי.

אוהב להסתכל בסוף שנה ולראות כמה אני שווה יותר או פחות מסוף שנה שעברה.

אני מוכן לצום שבוע ולא לקנות לחם בשבוע האחרון של השנה כדי לייפות את הWINDOW DRESSING של התיק שלי, כדי שאוכל לטפוח לעצמי על הגב ולהיות מרוצה מהישגי השנה (רמז: לעולם לא אהיה מרוצה, אכה עצמי על טעויות שעשיתי השנה).
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 10:10
מציע שתוסיף באיזה מטבע המדידה.

משולל הגיון. למה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 10:12
שונא בצע? אז למה עדיין לא חילקת את כספך לעניים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 10:21
יש פה גם אנשים ממחנה של ג'סי ליברמור וניקולאס דרוואס
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 10:21
לא שלא מעניין מצב הנכסים, לא מעניינת אותי החלוקה הקלנדרית
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 10:46
ומה אתה עושה בהתאם לתוצאה?

כלומר, נניח שראית שהשווי שלך עלה מאוד או ירד מאוד, איזה החלטות אתה מקבל בהתאם לכך?

למען ההגינות, אני מתייחס לשרשור אחר שלך שבו אחרי שגילית הפסד החלטת להעלות את הסיכון בתיק כדי "לתקן", אני חושב שזו התנהגות הרסנית. כלומר כוונתי שבין אם ראית שהתיק עלה או ירד, לדעתי אתה לא אמור לשנות כלום, ואז מה החשיבות של הסטטוס?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 10:53
תראה זה לא שיש לי איזה התנגדות עקרונית לכך, אבל העובדה היא שלמרות שאני עוקב אחר התיק שלי באדיקות יומיומית כבר שנים, עדיין לא יצרתי רובריקה שתציין את ערכיו בתאריכים קבועים - כך שכנראה זה לא ממש משנה לי. אני כן מציין נקודות שפל ושיא, וכרגע הוא בשיא, שזה אחלה.

בכל אופן, הוספתי לכבודך עוד שתי שורות לאקסל:

נטו ב1.1.26

נטו ב1.1.27

אז נחיה ונראה...
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:06
הגיע הזמן לעדכן את "יומן האסונות האישי" שלי בפורום - יאללה, מעדכן שם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:09
אז תעדכן אם בא לך מה התיק שלך עשה במהלך השנה.

זו מהות השרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:13
אבל אין לי את המידע מה היה הנטו ב1.1.25

עוד שנה אוכל לעדכן אי"ה
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:27
תסביר אתה למה זה מעניין אותך?

זה בסופו של דבר נתון חסר משמעות לחלוטין.

נניח שהתיק עשה תשואה של מליונתאלפים אחוז, אז מה? נניח שהוא עשה תשואה שלילית בכלל? זה הרי לא מידע שיגרום לך לשנות אסטרטגיה בשנה אחרי (אני מקווה לפחות). אז מה הטעם בנתון הזה?

רק בשביל לתפוח לעצמך על השכם? תודה, אבל אני לא צריך בוסט שנתי לאגו.

זה, דרך אגב, כן מידע שאפשר לפעול לפיו.

אפשר לדון על כמה זה מהותי, אבל לפחות יש פה מידע שיכול לעזור לך.

אולי זה יחסוך לך 100 ש"ח ואולי מליון ש"ח לאורך כל חיי ההשקעה (תלוי בגודל התיק שלך, בהפרש בין האופציות וכו), אבל זה בודאות יחסוך לך משהו.

לעומת זאת, המידע שאתה מדבר עליו לא נותן לך כלום ושום דבר.

אני גם לא מבין את הקטע של לבדוק כל שנה "מה התיק שלי עשה השנה".

זה יענו קטע כזה של קוליות מתנשאת של "תראו כמה עשיתי השנה"?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:30
לדוגמא: לאפשר לעצמי להוציא על עצמי יותר כי יש לי יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:31
רק הסתייגות אחת לדברים הנכונים - אם אתה פועל לפי אסטרטגיה של קנה, החזק ואזן אז יש הגיון במעקב שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:35
זאת בדיוק הטעות שאני מנסה להמנע ממנה :-)

זה שבשנה מסויימת היו תשואות טובות יותר מהצפי לא אומר שזאת מגמה שתמשיך, ובטח שלא אומר שאתה יכול להוציא יותר בשנה הבאה.

בסופו של דבר יש הערכה לתשואה עתידית כוללת רבת-שנים. המידע של שנה אחת ספציפית הוא לא יותר מרעש.

מעקב אחרי התשואות השנתיות? איך זה עוזר לך לאזן?

בשביל לאזן אתה צריך לבדוק מידי פעם את המשקולות בתיק, אפילו הסכומים בכל "סל" לא מעניינים אלא רק האחוז של ה"סל" מכלל התיק. בטח שלא מעניין אותך כמה התיק (או אפילו הסל) גדל לעומת שנה שעברה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:42
אז כאמור אני מודד את השווי הנקי שלי ולא התשואה.

אם בשנת 25 התעשרתי ב 1 משח, ומאידך הזדקנתי ב1 שנה והתקרבתי ב1 שנה לסוף החיים אני אמור להגיד לעצמי יאללה בוא תאפשר לך להתכלב פחות ולהוציא על עצמך יותר (אין לי ילדים).

לצערי אצלי זה נשאר בתאוריה כי מאוד אוהב לחסוך ולהשביח את ההון אבל פחות יודע להוציא.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:45
נכון מאוד. יש איזה כלל אצבע ש"שנה" זה זמן טוב עבור הבדיקה הזו.

אני מסכים כמובן שאין חשיבות להפרש משנה קודמת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 11:49
להסתכל על השווי הנקי זה סיפור אחר, וזה לא מה שנדון בשרשור הזה.

אני בהחלט מסכתכל על השווי הנקי הכולל שלי. אומנם לא בהכרח ב 31/12 אלא סתם בתאריכים רנדומליים, אבל אני כן יודע כמה סה"כ כסף יש לי.

זה בהחלט מידע חשוב, כי זה עוזר לדעת מתי אפשר לפרוש מעבודה וכו'.

יכול להיות, אבל אני מסתכל על זה קצת אחרת.

אותי פחות מעניין בכמה התעשרתי לעומת שנה שעברה. אני מסתכל על כמה כסף יש לי עכשיו, יחסית למטרה שהצבתי לעצמי (כלומר יחסית לסכום שאני צריך כדי לפרוש).

מבין אותך.

גם לי לא תמיד קל להוציא על עצמי כספים. זה משהו שצריך לעבוד עליו (למרות שיש הרבה אנשים שיחלקו עלי ויגידו שעדיף לחסוך), כי בסופו של דבר (לדעתי לפחות) הכסף נועד כדי להנות ממנו, ואם כל החיים רק תחסוך ולא תהנה מהכסף לא עשית כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 12:06
תלוי איך מודדים.

תשואה דולרית נומינלית: דו-ספרתית (מעל S&P500).

תשואה שקלית ריאלית: חד ספרתית על הצד המעליב.

אבל בואו נזכור, שנה היא רק פרק הזמן שלוקח לכדוה"א להקיף את השמש :) בניגוד למשקיעים מקצועיים שעבורם תשואות YTD הן חזות הכל ושלפיהן הם נמדדים על-ידי לקוחותיהם ומתחריהם, לנו כמשקיעי ריטייל אין את האילוץ הזה. המשחק שלנו הוא משחק של צבירה אינקרמנטלית, לא של תחרות עם אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 13:05
מצד שני, אנחנו לא צריכים להתנהג כסוסים עם סחי עיניים. להסתכל לצדדים הוא דבר חשוב ומהותי למשקיע פיקח.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 13:21
אין לזה השפעה על החיים שלי. מעניין אותי השווי הנקי שלי ומספר חודשי המחיה שצברתי.

אני באמת לא רואה איך השאלה האם הרווחתי 7% או 15% משפיעה עלי.

כך או כך אני קונה ומחזיק כך שאין למידע השפעה על ההחלטות שלי.

גילוי נאות אני גם מתעצל לבצע את החישוב כי זה דורש סיכום של מספר קרנות פנסיה, השתלמות וכו'

חוץ מזה אני קול מאוד :) משתדל לא להתנשא
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 13:33
המטרה הסופית שתשאל. אם אתה עשית רק 5% ואתה רואה שכולם עשו 20% אתה אמור לשאול, איפה טעיתי. יכול להיות שהקרן פנסיה גרועה או בחרת אלוקציה לא נכונה וגם יכול להיות שהכל בסדר ואתה פשוט נמצא בהשקעות עם רמת סיכון שמתאימה לך ולא לאחרים.

אבל אם לא תבדוק ולא תשאל אתה לא צדע עלול להפסיד הרבה כסף.

זה בעיקרן הרעיון של בדיקה שנתית. זה לא סיבוב השמש (סחתיין על הפוליסטיות ולא מצב הכוכבים), זה בעיקר נעוץ שזו תקופה שרוב האנשים עושים חישוב מסלול וקל יותר לבדוק ולשאול.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 13:39
את הדברים האלה אתה אמור לבדוק *לפני* שאתה בוחר מסלול השקעה (בהנחה שאתה בוחר מסלול פאסיבי).

אם החלטת להשקיע במדד עולמי, או בSP500 או בTA35, הבחירה שלך לא צריכה להשתנות גם אם המסלול שלא בחרת (וש"כולם" מדברים עליו עכשיו) עשה תשואה יותר גבוהה מהמסלול שאתה בחרת.

ולגבי השאלה אם ספציפית הקרן שאתה בחרת עשתה פחות תשואה מהמדד שאתה רוצה (כלומר אם הקרן עצמה לא יעילה/לא עוקבת נכון וכו'), זה גם משהו שאתה אמור לבדוק לפני שאתה בוחר את הכלי שאתה משקיע דרכו, ואם זה כלי חדש אז זה משהו שאתה צריך לבדוק במהלך השנה ולא לחכות לסוף השנה כדי לבדוק.

ברגע שבחרת אלוקציה שמתאימה לך (מדד, חלוקה בין מניות לאג"ח וכו), ובחרת את הכלי שמתאים לך (הקרן הרלונטית), אין באמת משמעות לבדוק דברים בסוף שנה. בהנחה שבחרת קרן נורמלית שעוקבת בצורה סבירה אחרי המדד תקבל (פחות או יותר) את אותה תשואה שמקבל כל מ שמשקיע באותו מדד שבחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 13:49
מה ש @roneng אמר

הצלחה של השקעה צריכה להימדד בטווח של עשורים לא של שנים. הצלחה או כישלון קצרי טווח הם בעיקר רעש סטטיסטי. מעבר בין השקעות בגלל שההשקעה השנייה הצליחה יותר זה ניסיון לתזמן שוק.

הספרות המחקרית ממליצה לקנות ולהחזיק אז אני מרכיב סכי עיניים אוחז היטב ברכבת ההרים וממתין בסבלנות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 14:10
ואנשים אף פעם לא טועים?

אלוקציה זה לא ta35 או sp(זו חלק מהבעיה של הרדידות שהפורום הגיע אליה עם השנים), זה גם ריט, אגח קצר, ארוך, אגח צמוד מדד, זהב, סחורות, סקטורים, דיבידנדים, ביטקוין... יש מלא כיוונונים שתיק יכול לעשות.

@חתול לילה לפני כמה שנים כתב פוסט אכזבה מקרנות אגח בתיק. אם הוא באמת לא היה מסתכל עליו הוא היה מגלה בשנות הפנסיה שהוא איבד עשרות אם לא מאות אלפי שקלים על אלוקציה לא נכונה.

@המשקיעה גילתה את הביטקוין, הדיבדנדים ושאר השטויות ע"י הסתכלות לצדדים.

אבוי למשקיע שחושב שהוא יודע כבר הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 14:13
יש 365 ימים בשביל לטעות, לא חייבים דווקא ב- 31/12
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 14:20
כמו שציינתי, זו תקופה שרוב האנשים עושים חשבון נפש וקל יותר להשוות סיכומים ולשאול שאלות. אבל אם אתה רוצה אני מסכים איתך, רצוי שתעשה את זה כל השנה או כמה זמן שאתה מוכן להשקיע בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 14:22
זה לא רעש, זה אינדקטור. אם בנית תיק אגרסיבי ובשנה שבה כולם הרוויחו 30% אתה עשית 10% , רצוי שתבחן שוב את התיק. אם בנית תיק דפנסיבי ובשנה שכולם הפסידו 10% אתה הפסדת 20% כנ"ל. כל חריגה גבוהה מתיקים עם מטרה דומה יכולה להוות אינדיקטור שאולי משהו לא נכון ,זה כמובן לא מתחייב, אבל רצוי שתבדוק ותבין למה.

הספרות המחקרית גם אומרת שפעולות לפי פקטורים מביאה יותר תשואה. אתה יכול להגיד שלך זה לא מתאים, או שאתה חושב שהם טועים, אבל אם לא תדע מה זה , לא תדע אם זה בכלל מתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 14:54
אבל זו בדיוק הבעיה.

השאלה הייתה לגבי התשואה. ולא רק זאת, אלא התשואה של *החלק המנייתי* בלבד.

איזו מין שאלה זאת? ולמה שמישהו שיש לו כמה וכמה חלקים מנייתיים בתיק (בקה״ש, בפנסיה, בקופ״ג, בחשבון ממוסה בבנק, בחשבון ממוסה בברוקר, ואולי פספסתי עוד כמה כלים) יאחד דווקא אותם ולעומת זאת אם יש לו נדל״ן, אג״ח, ביטקויין או זהב, אותם הוא יפריד… מה מיוחד בחלק הזה דווקא? זה לא הגיוני לדעתי (לפחות לא מספיק הגיוני שתהיה לי רובריקה כזו בקובץ האקסל שלי…).

אני אישית כן בודקת את התשואה של התיק. אבל זה כי זה סתם מעניין אותי לדעת איך התיק צמח. מה החלק שצמח מחיסכון, ומה החלק שצמח פסיבית, מעצמו.

האם זה משנה משהו בגישה שלי?

בעבר חשבתי שבכלל לא.

כיום נראה לי שזה דווקא כן השפיע. שבגלל הגידול העצום בתיק זה הקליל אותי. אפשר לי ״לשחרר״ יותר ואולי אפשר לי קצת ״להרפות״ מנדל״ן (שבעבר מאוד אהבתי) ולכאורה ״להסתכן״ יותר עם מניות (לפחות בראיה שלי, לא אומרת שאובייקטיבית זה יותר/פחות מסוכן).

אבל מודה שזה ממש לא קשור לתשואה של התיק, אלא לגידול בשווי הנקי.

וכאן שוב חוזרים לכך שזו לא השאלה שנשאלה…
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 15:18
Conveniently, the part that's at IB can be graphed.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 15:18
אבל זהו, שהוא לא שאל על חצי מהדברים הללו… הוא שאל רק על המניות.

ובכל מקרה, (בלי קשר לשאלה של פות״ש) ההתייחסות שלך נכונה כשאתה יוצר אלוקציה מורכבת מסוימת שיש לה מטרה להשיא תשואה טובה יותר או לפחות דומה ל… (תכניס לכאן בנצ׳מארק לבחירתך) בפחות סיכון, נניח. ואז יש הגיון (עבורך) להשוות אותה לעומת ה-״בנצ׳מארק״ שבחרת.

נניח אוסף של מניות שאתה בוחר או פקטורים או חלוקה ייחודית של מניות, סחורות ואג״ח, לעומת מדד כזה או אחר, או לעומת חלוקה אחרת/בחירה אחרת.

אבל אם אתה משקיע ב-״בנצ׳מארק״ בגלל שאתה לא רוצה/יכול/מעוניין לבחור אלוקציה מיוחדת… למה בדיוק תשווה את זה?

אם בחרת מדד רחב עולמי כי אתה לא רוצה להשקיע רק בארה״ב (או רק במדינה אחת) מה זה אמור לעניין אותך שהמדד רק של ארה״ב או של יפן או של ישראל עשה תשואה טובה יותר?

לדעתי האישית, הבדיקה הכי חשובה למשקיע פסיבי (שלא בחר בעצמו כל מניה ומניה ולא מחליף את האלוקציות שלו כמו גרביים) היא האם הוא ישן טוב בלילה.

אם לא - זה כנראה סימן שהוא לא אמד נכון את סיבולת הסיכון שלו. אבל אין ממש קשר לתשואה השנתית. היא לא חייבת להיות הכי טובה בשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 16:23
בודאי שהם טועים.

הם למשל יכולים בטעות לחשוב שתשואת התיק שלהם במהלך שנה קלנדרית היא דרך לבדוק אם הם צדקו באלוקציה שלהם.

לא, זה לחלוטין לא אינדיקטור.

תשואה של שנה זה בקושי רעש.

אם אתה בוחן את התיק לפי תשואות של שנה בודדת אתה בהחלט עושה משהו לא נכון, וזה לא משנה אם זאת שנה קלנדרית או סתם 365 יום מתאריך רנדומלי, שנה זאת תקופה קצרה מידי מכדי להגיע למסקנות כלשהן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 16:43
מחזיק 80% נדלן ו-20% מניות של מדדים חובקי עולם (בעיקר בפנסיה ובקרנות השתלמות). גם בלי לבדוק אני יכול להגיד לך שהנדלן עשה 5% והמניות 10%. אני מחזיק את זה לטווח הארוך ולכן אם בשנה אחת הנדלן עשה 4% או 6% לא ממש משנה לי כי זה אני יודע שזה יתאזן בטווח הארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 17:28
כתבתי בהודעה הפותחת

אג"ח (קצר) לא רלוונטי כי לא נועד לתת תשואה אז זה קצת מגוחך ששני אנשים שונים שמשקיעים בסנופי יענו תשובה שונה בגלל שהחליטו על אחוז שונה בקרן כספית.

נדל"ן זה רלוונטי אבל מבחינה מעשית הרוב המוחלט של האנשים לא יודעים איך לחשב תשואה, וזאת בהנחה שהם בכלל יודעים מה שווי הנכס.

בכל מקרה זה בסך הכל סקר אינטרנטי, שכל אחד יענה מה שנראה לו לנכון...

מבחינת עקביות, אם כל אחד יערבב מה שמתחשק לו אז אין שום משמעות לסקר. בכל מקרה, תעני מה שאת רואה לנכון, לפי החלק מהנכסים שלך ש"הגיוני" להשוות למדד מניות. למשל, לדעתי אג"ח קצר לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 17:48
בוודאי שהוא מיועד לתת תשואה, אם הוא לא היה נותן תשואה לא היו משקיעים בו.

בכל מקרה אני אישית עניתי על כל התיק (כולל נדלן).
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 17:54
מבחינה מעשית קרן כספית (או אג"ח קצר) בעיקר שומרת על הערך הריאלי ולא מעבר. ברור שזה עדיף על מזומן אבל לא נכנס לאותה קטגוריה כמו מניות והשקעות מסוכנות אחרות.

מקובל :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 18:24
מסכים עם מה שאמרו פה @חתול לילה @משה @roneng - הכל אצלי מושקע בקרנות איריות גדולות עוקבות ממד, אז אני יודע שבגדול - התיק עשה תשואה כמו המדד פחות ד"נ והפנסיות/השתלמות/גמל עשו בערך כמו sp500 פלוס מינוס שגיאות עקיבה.

אין כל כך טעם לדגום כל שנה את התשואה, מה גם שהיא פשוט לא חשובה אלא השווי הנקי, שאותו אני כן בודק באופן מזדמן.

גם לחשב את התשואה דורש מאמץ, כי ההשקעות שלי מפוזרות על פני מספר ברוקרים וצריך לחשב IRR כדי להתחשב בתזמוני ההפקדות ואין לי פנאי לעסוק בזה, ובטח שלא גם לאסוף נתונים של פנסיות וכד'...

עשיתי את זה בעבר ויש לי מספרים מדויקים משנים קודמות, עד שבשלב מסוים פשוט הבנתי שאין שום תועלת בלבצע את החישוב הזה פעם בשנה, אם רוצים אפשר פשוט להתסכל מה עשה המדד וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 18:56
תיק עיקרי - 20.20%

תיק משני - 11.94%

תיק 1 מורכב ברובו ממדדים

תיק 2 מורכב מ1-3 מניות שהתחלפו לאורך השנה שעד לפני חודש בערך היה בתשואה של 38% והחלטתי לשנות כיוון מה שמחק את רוב התשואה
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 19:00
שאלה מוזרה, הרי אחת ההחלטות החשובות בפורום, האם אפשר לפרוש לפי כלל ה-4/3 אחוז, נגזרת ישירות מהשווי הנקי שלך. בהתאם ליעדים הפיננסיים אפשר גם להחליט להוציא קצת יותר או פחות לפי השווי הנקי וההערכות להמשך.

אני לא ממש מבין מה ההבדל, מבחינת מידע אם נתון השווי בהתחלה וההפקדות/משיכות, אין הבדל בין תשואה ושווי נוכחי. מה גם שכאשר התיק מספיק גדול ביחס להפקדות/משיכות (מניח שרלוונטי להרבה כאן), זה אפילו עוד יותר מיידי.

הסקר הוא לפי מדרגות של 10%. אני מניח שאתה לא בתחילת שלב הצבירה ויש לך כבר תיק מכובד (ביחס להפקדות), אז מה זה משנה שינוי של כמה פרומילים בעקבות חישוב מדויק עם IRR?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 19:09
אני אחדד: השאלה עד כמה אתה קרוב ליעד היא שאלה חשובה, ואפשר לקבל לפיה החלטות.

השאלה מה ההפרש באחוזים ביחס למה שהיה בשנה שעברה היא פחות חשובה ולא גוזרת החלטות מעשיות (במודל של שלב הצבירה, קנה והחזק).
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 19:44
באותו ראש חחחח

אם מישהו יודע כמה הסנופי עשה השנה בישראל (לא מנוטרל מט״ח) זאת התשובה
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 20:32
אני לא מבין את מהות ההבדל, אם הייתי 50% מהיעד ועכשיו אני 60% עם תוספת 5% מהפקדות, אפשר להעריך מייד בצורה טובה מה התשואה בחישוב מפית.

אם אתה פורש והשוק צונח, לא תמשוך קצת פחות? באותו אופן את אתה צובר והשוק עולה בהרבה מעבר לציפיות שלך, לא תוכל להרשות לעצמך להוציא קצת יותר?

מופיע בהודעה הראשונה
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 20:54
נכון, זה נגזר מהשווי הנקי שלך.

זה לא נגזר מהפרש השווי האחוזי בין 1/1/25 ל 1/1/26.

אחד מדבר על תשואה אחוזית במשך 365 יום של חלק מהתיק (לא כולל אג"ח, נדל''ן, הפקדות וכו), ולא כולל הפקדות/משיכות וכו.

השני זה כמה כסף יש לך ביד, כולל כל הנכסים שלך (כולל גם אג"ח נדל''ן) ולא מדבר בכלל על תשואה.

כלומר אם יש לך עוד 10 נתונים שונים שלא שאלת עליהם בכלל בסקר, בנוסף לאותו נתון לא רלונטי (שדורש חישובים מורכבים שרבים לא מתאמצים לחפש) תוכל לעשות עוד חישוב מאוד מורכב ואיתו להגיע למספר שאפשר להגיע אליו מראש בצורה הרבה יותר פשוטה ובלי צורך במיליון חישובים ונתונים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 21:28
סיכום ל 2025:

שווי הביטקוין בשקלים ירד כ 20% בשנת 2025

כמות האחזקה עלתה ב 15%

הרבה מיסים בחברה, רווחי שיא ומחזור שיא

חסכתי השנה כ 80% מההכנסה שלי

שווי הנכסים עלה בכ 40%

שנה הבאה צפי גבוה יותר בכל הפרמטרים שצויינו

מקווה שהביטקוין ישאר קצת למטה עד שאספיק לרכוש את מנת תחילת השנה בהנחה משמעותית
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 21:33
לכן הדגשתי, שלב הצבירה.

הנה סיפור מוקצן בשביל להבהיר. מוטי הוא חייל משוחרר שמתעניין בהשקעות. מוטי השקיע את מענק השחרור שלו במדד ה- S&P 500 ולשם הוא גם מכניס את המשכורת שלו מעבודת המלצרות. לאחר שנה מוטי מדד את התשואה שלו וגילה שהיא הייתה רק 2%.

האם מוטי עושה משהו לא נכון?

האם הוא צריך לשנות את האסטרטגיה שלו?

מה החשיבות של אותם 2%?

האם התשובות היו שונות אם התשואה היייתה 15% ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 21:40
בטח שיש

תשואה = שינוי בגודל התיק. נתון באחוזים

שווי נקי = כמות ההון שצברתי. נתון בשקלים

נכון שבעזרת השווי של השנה שעברה כפול התשואה אוכל לחשב את השווי הנקי אבל למה לטרוח? אני יכול פשוט לבדוק מה השווי הנקי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 22:36
גם לא ממש.

א. אתה צריך להוסיף גם הפקדות/משיכות בנוסף לתשואה.

ב. אתה צריך להוסיף את שווי האחזקות שלך באג"ח/ נדל''ן וכל שאר הדברים שהם לא חלק מהסקר הזה אבל כן חלק מההון.

מעבר לזה, כדי לחשב את התשואה שלך בשנה האחרונה אתה צריך לחשב נוסחה מסובכת (IRR) כאשר אחד הנתונים שאתה צריך זה שווי התיק שלך היום.

נראה לי סתם מפגר לקחת מספר, לבצע עליו שורת חישובים רק כדי לבצע עליו אחר-כך שורת חישובים הפוכה, וכל זה רק כדי להגיע חזרה למספר שממנו התחלת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2026 23:49
דוגמה: התחלתי את השנה עם תיק של מיליון, אני מפקיד בממוצע 10K בחודש וסיימתי עם 1.15M. מגיעים מייד למסקנה שעשיתי תשואה קטנה חיובית 0%-10%.

אין פה מה לשבור את הראש...

אני אומר שאם אתה מחשב ועוקב אחר השווי שנה אחרי שנה, אז באופן מיידי אתה יכול להעריך את התשואה.

כל עוד התיק הוא קטן אין לתשואה הרבה משמעות. ברגע שהתיק הוא גדול אז יש, גם אם פרשת כבר וגם אם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 00:15
אם המטרה שלך היא לדעת שיש לך כרגע 1.15מ, מה איכפת לך כמה היה לך לפני שנה ולמה מעניין אותך שהתשואה הייתה 0-10%?

או שאתה רוצה עכשיו להגיד: התחלתי עם מליון, עשיתי 0-10% תשואה ולכן אני יודע שהיום השווי שלי הוא 1.0-1.1מ ש''ח?

כי מבחינתך אפשר לחשב את השווי מהתשואה שחישבנו קודם.

א. לא. בטח שלא את התשואה של חלק אחד בלבד מתוך התיק.

ב. זה שלפני שנה ידעתי מה היה השווי שלי לפני שנה לא אומר שאני יודע את זה היום. לא רואה סיבה לשמור שווי הסטורי. אני יודע בכל רגע מה בשווי שלי נכון לאותו רגע.

ג. גם אם אני יכול להעריך את התשואה, מה המטרה של זה? איך בדיוק זה תורם לי?

לא, בשום שלב אין משמעות לתשואה של שנה אחת.

לא כשהתיק גדול, לא לפני הפרישה וגם לא שנים לתוך הפרישה.

יש אך ורק משמעות לשווי התיק הכולל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 00:31
הצבעתי בין 10-20% אבל בשקלים זה ממש קרוב יותר ל 10 מאשר ל 20. בדולרים אני לא מחשב. לא כללתי פנסיות, אבל כן קרן השתלמות בניהול עצמי.

הכל יושב בגליון נתונים ואני מעדכן בערך כל חודש. אני אוהב לדעת בדיוק מה קורה ואוסף נתונים לאורך שנים ככה שיש לי כבר תמונה רחבה של צמיחת התיק, ואיזה חלק מגיע מחיסכון ואיזה מתשואה בכל שנה.

אני רואה למשל שחלק מאוד גדול (מוגזם כמעט) מהתשואה השנה הגיע מהזהב. ושהוא עלה מעבר לחלק שיעדתי לו בתיק. אולי זמן טוב למכור קצת ולאזן.

מעבר לזה אני באמת רק נהנה לראות את המספרים גדלים. ונקודת הזמן הזו היא פשוט זמן להשוואה. הרבה מהדיבורים על השקעות מתייחסים לשנה (תשואה למשל מוצגת תמיד כ % שנתי). אז זו סיבה מספיק טובה להסתכל על התיק במבט שנתי. ולהשוות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 08:48
נניח שהתיק שלך עשה תשואה super חיובית, אתה תמכור חלק ממנו על מנת "להוציא על עצמך יותר"? כנראה שלא. יש לך יותר בתנאי שמימשת. לא מימשת - אין לך יותר (או פחות, במידה והתשואה היתה שלילית)..
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 10:22
זה דווקא כן רלוונטי.

האחוז של החלק בסיכון בתיק שלך בהחלט יכול להשפיע על כמה סיכון אתה מוכן לקחת בחלק הזה, ומכאן להשפיע על התשואה של התיק.

לדוגמא אם אתה משקיע 100% מהתיק במניות, סיכוי טוב שתשקיע במדד רחב או באיזשהו פיזור איכותי אחר של מניות, ולא רק בטסלה או רק בביטקוין (חוץ מ- @קפה שחור ו- @EnsilZah כמובן ;) )

מצד שני אם התיק שלך מורכב מ- 80% קרן כספית כי אתה מתכנן בקרוב לקנות דירה, אז אולי 20% אתה מוכן לסכן ולהשאיר במניה בודדת שקיבלת ב- RSU.

אבל אין הגיון להשוות את התשואה של ה-20% האלו, ל- 100% שבתיק של הראשון.

וגם אם אתה משווה, מה זה נותן לך?…

התיק מכובד. אבל גם ההפקדות…

למי שיש הפקדות משמעותיות ברור שהוא לא יכול להתעלם מהן אם הוא רוצה לחשב תשואה.

בכל מקרה אני עניתי על הסקר תוך התחשבות בכל התיק כי עליו יש לי חישוב אוטומטי (XIRR) בקובץ האקסל שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 11:31
בסדר, זה לא מעשי לבדוק בסקר אינטרנטי איזה סוג של יחס תשואה/סיכון. יותר פשוט להתמקד בתשואה ובחלק ה"תנודתי" של התיק, גם אם זה לא מושלם.

במקרה הזה לא משנה איך תמדדי, ההשוואה לאחרים לא תהיה רלוונטית.

דוגמה מספרית: תיק של 300K והפקדה חודשית ממוצעת 10K, בסוף השנה 500K. בחישוב מפית רווח 80K בסיס 360K, בין רבע לחמישית כלומר 22%-23%. עד כמה את חושבת שזה רחוק מהחישוב המדויק? ואפילו אם מתעלמים מההפקדות הפער לעומת 8/30 הוא סביבות 4%, כאשר ברור שצריך לתקן קצת למטה.

עבור רוב האנשים בפורום, אני משער שההפקדות השנתיות הן הרבה פחות משליש מהתיק.

מקובל :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 11:34
לא יודע למה אתה מניח שלא, אומנם כאפקט מצטבר ולא כשנה בודדת - אבל בהרבה מאוד מקרים התשובה תהיה כן, ולא רק מחוץ לגבולות הפורום הזה.

וזה לא איזה תהליך טכני כמו שאתה מציג את זה, ״אמכור עכשיו את 200 האלף העודפים ויהיה לי תקציב של 200 אלף להוצאות בנוסף״, אלא שנמאס לך מהמסך עם הפיקסלים המעצבנים, והשנה מכל השנים פתאום תבשיל לקנות מסך חדש. אפקט עושר
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 11:43
אבל כל עוד לא מכרת ומימשת את "200 האלף העודפים", אפקט העושר לא מתקיים (מלבד על הנייר, ועם נייר אי אפשר לקנות מסך חדש).
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 17:36
התיק עולה הרבה מעבר לציפיות, אתה מרשה לעצמך להוציא יותר, ואז מושך יותר מהתיק (או מפקיד פחות אם בצבירה).
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 19:20
כ 60% ברוטו (בתנודתיות גבוהה).

סוחר בישראל במדד יתר.

מדד יתר נתן כ32% לא כולל דיבידנד (משמעותית פחות מ35/125 שנתנו כ50%, ויותר מרוב מדדי חו"ל).
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 20:32
כלומר אתה קונה מניות ספציפיות ממדד יתר ועשית כמעט פי 2 מהמדד? זה די מרשים. בדרך כלל זה קורה בגלל כמה מניות בודדות שמאוד הצליחו.

גם אני מוכן שתהיה לי תנודתיות גבוהה בתיק המנייתי ומנסה שהיא תהיה תמורת תוחלת גבוהה.

לי היו מניות ממדד יתר עכשיו הם במדד 125. אני פועל בקנה והחזק ומוכר רק כשצריך כסף עם הכי פחות רווח כדי לדחות מס. אני לא קונה מניות לפי גודל חברה. זה לא פרמטר חשוב כל כך לדעתי.

הטעות הכי נפוצה של משקיעים אקטיביים היא למכור מניות אחרי שהם עלו 10 אחוז ולקנות מניות אחרי שירדו. יש איזה הנחה פסיכולוגית לא נכונה שהשווי של חברות לא משתנה כל כך מהר לכן כדאי למכור אחרי עלייה מהירה ולקנות אחרי ירידה מהירה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 02:50
ככ

ככל שיש פחות עיניים כך עדיף