⬅ חזרה לאינדקס

עשיתי תואר לשווא? מה המפלט האחרון?

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 12:25
אחת לכמה זמן אני עוצר רגע לתהות איך הגעתי למצב הזה שאני נמצא בו.

לא רוצה להשמע מתבכיין או מתמסכן אבל כנראה ככה אני נשמע כל פעם מחדש פוסט בסגנון אחר.

נמאס לי להתייעץ עם ai והפורום הזה הוא מה top notch של האוכלוסיה אז אני מרשה לעצמי.

העניין מציק לי אך לא מביא לכדי פעולה

על פניו, אני יחסית "מסודר".

נשוי 31 + 2 עובד בעבודה יציבה צווארון כחול - בהכשרתי הנדסאי אלק אך עובד כטכנאי מכונות ייצור בחברה אמריקאית גדולה כבר הרבה זמן עם שכר ברוטו של 23 בערך(משמרות וסופ"ש)

אשתי בעבודת צווארון לבן, מרוויחה 14 בחודש עם פוטנציאל השתכרות גבוה משלי.

במהלך עבודתי סיימתי תואר בפתוחה של מדעי המחשב, חשבתי שזה מה שיתן את כסא המפלט אל עבר עבודה שתמלא אותי שתתן לי להרגיש משמעות - נשבע שלא הכסף מדבר והייתי שמח להרוויח גם 10 בחודש אבל עם תפקיד שממצה את הפוטנציאל שלי ואני באמת חושב שיש, פשוט לא מנוצל עם אופק התקדמותי - יותר מאשר הכסף מדבר אליי, מדבר המקצוע, הערך שאני נותן.

עבודה פיזית עם הידיים, בעמידה כמו במוסך כבר משעממת אותי וכמה זמן אוכל לעבוד ככה? העבודה לא מאתגרת אותי כי היא די טכנית ובסהכ צריך זוג ידיים סבירות שיודעות לעבוד.

לא בא לי להחליף עבודה אחת בעבודה דומה רק בלי שבתות למרות שאני יכול ויש לי הרבה הצעות אחרות באמת, לא חסרה עבודה בתור טכנאי שטח/ עובדי כפיים עם משכורות סבירות של 15-17 בחודש בלי שבתות.

העניין הוא, שאני כבר די איבדתי תקווה ואני בעצמי לא עושה שום דבר שיקדם אותי, ממש כלום.

נכנסתי לחיי שגרה רוטיניים - לקחת את הילדים בבוקר לגן ללכת לעבודה, לחזור - קצת משחקים, להכין משהו לאכול, מדי פעם חו"ל, משהו קטן בארץ, סיבוב עם הילדים וזהו בגדול. החיים ממשיכים הלאה אפילו 5 דק' ביום לא יושב על המחשב לקדם את עצמי - מוותר מראש.

גם בעבודה ניסיתי איכשהו להתברג לצוותים הגבוהים יותר - אך נתקל בקשיים מבית, לא פשוט בכלל לעשות מעבר פנימי כזה ובמיוחד שעבור המנהל שלי אני נותן "ערך גבוה" בתפקיד העכשווי שלי.

לעתים, אני משלים עם העובדה שעשיתי תואר לשווא וכלום לא יצא ממנו.

הייתי מוכן גם לרדת בשכר ל 8500 לא מזמן( התייעצתי פה בנושא) כדי ללכת לתפקיד מסוים שקשור איכשהו בפיתוח - מפתח SAP. אך בסוף ירדתי מזה כי זה היה נראה פשוט לא משתלם מבחינת risk reward.

לא בא לי להגיד נואש - מצד שני נכנסתי לרוטינת החיים אך עדיין נשאר בי הנר הדולק הקטן הזה של יש סיכוי למצוא משהו - אך בטוח לא ב shape שאני בו עכשיו.

לפני שנה עבדתי אצל מרצה במכללה שעובד בתעשיה והיה ממש מרוצה ממני וחשבתי שיעזור לי אבל גם זה לא צלח וטען שאין גיוסים.

המצב הכלכלי שלנו הוא די סביר.

אנחנו עם די הרבה כסף יחסית לגילנו אני חושב, נוסעים על שני רכבים, לא חסר לנו כלום באמת.

רק הדבר היחיד הזה מציק לי.

האם יש מישהו שזה תפקידו לייעץ במקרים כאלה? אולי שווה לנסות יותר חזק ללכת על המעבר הפנימי? עם מי מדברים? המנהל הישיר לא כל כך בעניין של עזרה, במיוחד שחלק מהצוות פוטר/התפטר בשנה האחרונה ועומס העבודה מורגש מאד.

גם אם אין עצות פרקטיות, אני בכל אופן מרגיש שהפוסטר הזה פעם באף פעם עוד איכשהו גורם לי להרגיש שאני לא מוותר, למרות שפיזית די וויתרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 12:47
צריך להבדיל בין התהום הקיומית שיש לכולם, מבטיח לך שגם לאילון מאסק (אחרת למה הוא מטריל משעמום כשיש לו 18 חברות לתפעל),

לבין החלק המעשי שבה, זה שגורם לך לנוע קדימה.

האמת היא שבני אדם אף פעם לא מסופקים לגמרי, ועל כל שני אנשים שדחפו את עצמם קדימה בגלל הדחף הזה, יש אחד שהיה בטופ ודחף אל התהום. לפעמים לא צריך לעשות.

המטרה שלך היא להבין איזה מבין השניים אתה, והאם אתה מוכן לשלם את המחירים - מה סדרי העדיפויות שלך.

אני לא חושב שזה לחינם, כל דבר שאנחנו עוברים אחר כך משמש אותנו באיזשהי דרך, ניסיון, התמדה, ידע.

אבל אם רוצים לצאת לדרך חדשה, כנראה שבהתחלה היא תהיה קשה, כן. היתרון שלך - אתה יכול לחפש תוך כדי העבודה הנוכחית.

פסיכולוג. להבין מה אתה רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 14:05
ואתה בטוח שההייטק הוא המקום שבו תרגיש עם משמעות וערך? כי אני קוראת לא מעט הייטקיסטים (גם בפורום וגם בפייסבוק) שאיבדו עניין בעבודתם. חלקם פנו לכיוונים שונים בתכלית וחלקם העדיפו להישאר בכלוב הזהב ולחפש עניין מעבר לשעות העבודה.

נשמע מאד דומה ל-99% מהאנשים שיש להם ילדים קטנים. ככה זה גם אצל הבן שלי ואשתו, אבל הם מקפידים להיפגש הרבה עם החברים שלהם (ביחד ולחוד) ואולי זה מה שחסר לך? קצת התאווררות מהרוטינה עם חברים?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 14:59
המון מילים אבל לא הגעת לנק עצמה, לפני כמה זמן סיימת את התואר? אתה מגיש קורות חיים? יש לך ראיונות? עשית פרויקטים בעצמך שמראים את היכולות שלך? אתה מוכן לרדת בשכר כדי להתחיל לצבור ניסיון בתכנות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 15:17
את התואר סיימתי לפני שנתיים. עשיתי כמה פרויקטים הכל על אותו סטאק של dot net עם אנגולר. היום הפרויקטים האלה לא רלוונטיים בעידן היה ai.

מאז שלל תירוצים, שביעי באוקטובר, שוק קשה, לא חזרו אליי בכלל לראיונות,אין לי מושג למה. חבר אמר שאולי רשום 7 שנות ניסיון ואתה מגיש למשרות ג'וניור אתה ישר נפסל, למרות שהניסיון בכלל על התפקיד הטכני. אבל את זה כבר אמר לי מאוחר לאחר שנה ומשהו של הגשות על פארש.

לא חזרו אליי כמעט אף פעם וגם אם יחזרו היום אני לא פתחתי מחשב שנה ואני אומר אם כשהייתי חד ותותח לא חזרו אליי אז מה עכשיו? ניסיתי בכלל לעבור לאמבדד קניתי board של stm32 והתחלתי לשחק איתו אבל זה לא התקדם הלאה, עזבתי את זה די מהר.

מצד שני, הרבה אנשים מתלוננים שהשוק קשה, לראיה לא צריך להתאמץ בקורות חיים של הטכנאי וחוזרים אליי די מהר לראיונות, מה שמחזיר אותי לתחושת הביקוש והיצע - ההיצע ענק כנראה.

אמרתי ושקלתי ברצינות שאני מוכן לרדת בשכר ולראיה לא מזמן שללתי משרה של 8500 בחודש מפתח sap לא בגלל השכר, אלא בגלל התפקיד עצמו שמבירור פה בפורום ום לא היה שווה את ה risk reward.

אני נזכר גם שהייתי גם באיזו תכנית place il שהרגיש לי ממש ממש טוב אבל בסוף לא עברתי את הראיון הסופי כי חשבו שאני לא מספיק רציני לעזוב את העבודה היציבה שלי בשביל 10 בחודש למשרה של חצי שנה שאחריה לא מבטיחים לי שישאירו אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 16:04
קודם כל קבל הערכה גדולה וכל הכבוד!

תוך כדי עבודה מלאה + עבודה במשמרות ושבתות + ילדים - עשית הסבת מקצוע (שכבר היה לך ביד) וסיימת תואר ראשון במחשבים באוניברסיטה הפתוחה???

WOW

אז אני לומדת מזה ש-

יכולת למידה עצמית גבוהה - יש

יכולת ריכוז תוך כדי ריבוי משימות - יש

יכולת התמדה יוצאת דופן ממש - יש

אומץ וחוזק נפשי לצאת מאזור הנוחות ולהתאמץ (מאוד) בשביל להשיג מטרה שהצבת לעצמך - יש

תקשיב… מעט מאוד אנשים מסוגלים לזה ולדעתי זה שווה המון למעסיקים פוטנציאליים.

אולי יש תקופה קשה, ואולי ה- AI בסוף יחליף את כולנו… אבל עדיין לא הגענו לשם.

אל תרים ידיים!

תסתכל על המשפט השני בהודעה שלי ועל הרשימה שעשיתי כאן, ותזכר בכוחות שלך, ותגייס אותם.

תחזור לשלוח קורות חיים, ובערבים תקדיש זמן מוגדר שאתה חוזר על החומר.

תלמד מטעויות העבר ותנסה להעביר בקורות החיים (ואחר כך בראיונות) את הדרך המיוחדת/השונה שעשית.

אולי זה ייקח זמן. אז מה? הרי את ה- ״לא״ כבר יש לך...

עכשיו הזמן לנסות להגיע ל- ״כן״.

יש לי הרגשה שאם תתמיד גם פה, כמו שהתמדת בתואר, בסוף תמצא עבודה.

גם אם לא (וזה בהחלט יכול לקרות) הדרך כאן חשובה לא פחות.

היכולת והגמישות הזו לעשות שינוי בחשיבה/בחיים/בעבודה היא נהדרת.

הרבה פעמים אנשים או מתקבעים ומקובעים (ומפחדים לעשות שינוי) או מקפצים ממקום למקום כל הזמן ולא מוצאים את עצמם בשום דבר.

נשמע שאצלו ה-״סכנה״ היותר משמעותית היא להתקבע למקום אחד. לכן גם עבורו, להעיז לעשות שינוי וללכת על ״החלום״ שלו, היא נהדרת.

נשמע שגם אין כאן איזה סיכון מטורף. יש לו מקצוע מאוד מאוד מבוקש, שאם ירצה הוא תמיד יוכל לחזור אליו…

חוץ מזה אני רואה עוד ערך במהלך - וזה עבור הילדים שלו.

כשילדים רואים את אבא, לומד, מתאמץ ועושה שינוי בשביל להגיע למקום טוב יותר, בשביל להגשים את עצמו… וואלה, זה החינוך הכי טוב שהוא יכול להקנות לילדים שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 17:03
בדיוק זה מה שבאתי לומר,

זה אולי יהיה חצי שנה של הרגשת ערך, אבל אחר כך, זה בדיוק כמו טכנאי, רק במקום עם הידים עם הראש. זו עבודה מונוטנית ומשעממת.

הייתי ממליץ לך לנסות תפקיד ניהולי

בשביל החינוך זה כן

חוץ מלדתיים
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 17:54
אם אתה אומר... המשפט הזה לא נאמר על ידי אפיקורוס:
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 18:45
לא בטוח שלהיות מתכנת זה כזה חלום…

לא כדאי להכניס את הניסיון כטכנאי לקורות חיים בהכרח, אתה מבלבל את מי שקורא את קורות החיים.

התייעצת עם בעל מקצוע בתחום? שיעזור לך לשפר קורות וחיים ולעשות כמה פרויקטים רלוונטיים?

אני מבין שאת הפרויקטים שיש לך עשית לפני הרבה זמן, חשבת לעשות פרויקט עדכני עם סוכני AI או דברים אחרים שמבוקשים היום?

חשבת להיות דאטה אנג׳נייר? יש לזה המון ביקוש היום.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 19:19
שבועות זה בינך לבין בורא עולם. אין טעם שתישבע לי שהכסף הוא לא המניע שלך לעשות תואר, זה לא אכפת לי. אתה צריך לעשות חשבון נפש עם עצמך ולהבין באמת מה דחף אותך לכיוון הזה והאם זה יהיה נכון מבחינתך להמשיך ללכת בו.

אבל אתה אמור לדעת שזה לא הולך להיגמר בזה שתחזיק תעודת בוגר תואר ביד.

קנית לעצמך איזשהו בסיס-ידע (כל תואר ראשון הוא תמיד רק מבוא לתחום דעת מסויים, והוא לבדו אף פעם לא מספיק) עכשיו אתה יכול להמשיך ולהעמיק בו, והשאלה היא האם יש לך את המוטיבציה לעשות את זה? יש מי שבוחר להמשיך לתואר מתקדם כדי ללמוד עוד באקדמיה ויש מי שבוחר ללמוד דרך התעשייה, כל אחד בהתאם לנושאים שמצאו-חן בעניו במהלך הלימודים והדרך שנראית לו הכי טובה לפתח אותם עוד יותר. ולצערי יש גם כאלה ששום דבר לא עניין אותם בלימודים והם שנאו כל דקה בתואר - אלה (ורק אלה) באמת בזבזו את זמנם וכספם לשווא. אז תחליט מה סקרן אותך בלימודים ולך ללמוד אותו.

אם אתה רוצה שמישהו ישלם לך על כישרון שיש לך, אתה צריך להיות טוב בו יותר מרוב האנשים שלמדו אותו.

אם אתה קופץ מנושא לנושא בהתאם לטרנדים חולפים בשוק, ומשקיע רק כמה שעות בודדות בפרוייקט מסויים לפני שאתה נוטש אותו לטובת משהו "טרנדי יותר", אין לך הרבה סיכוי לפתח כישרון לרמה כזו שאתה תשיג ביכולותיך את אלו שמתחרים בך על אותה משרה.

אתה מנסה לתזמן את השוק. אתה מנסה לנחש איזה סקיל יהיה רלוונטי לעבודה בהייטק בעתיד. ממש כמו בהשקעה במניות, אם אתה מנסה לתזמן את השוק אתה תצא קירח מכאן ומכאן; אתה תישאר בלי שום סקיל ביד.

אז בחר נושא ללמוד אותו, תדבוק בו, תמשיך להשקיע בו גם כשהשוק לא מתגמל אותו - ותראה שבסוף זה ישתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 19:25
ניטשה כבר הודיע על מותו האלוהים בסוף המאה ה-19. מאז שהחל עידן הנאורות אין יותר אלוהים שימלא את התהום הקיומית לאף אחד, גם לחילונים וגם לדתיים, וכל מה שנותר בימינו מן דתיוּת זה לא יותר מאשר אופנות שונות של ביגוד ותסרוקות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 19:52
נראה לי שזה לא קשור כאן לפורום.

תעברו לדון בזה במקום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 20:51
איפה אתה חי
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 21:30
איזו בורות מזעזעת...

המשנה הזאת מדברת על חיים גשמיים, שכמה שאדם יש לו הוא רוצה עוד, לא על חיי רוח.

בהגדרת חיי רוח לא מדובר כלל על דתיות או אמונה באלוהים, הכוונה בסיפוק עצמי שאינו תלוי במזומן, לדוגמא התנדבות בחברה, עזרה במשפחה, אפילו השתתפות בתנועה אידאולוגית, כל דבר שאינו תלוי בחומריות, אפילו לעזור לאנשים בעצות כלכליות זה סוג של סיפוק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 21:53
@EOFibz

האמת הכנסת חזק כל מה שאני חושב, אין לי יותר מאשר להגיד לך צודק.

קפצתי מדבר לדבר אבל זה מה שהיה נראה לי בשעתו נכון, העיקר לתפוס עבודה.

האמת שנתתי לכמה אנשים מהתחום והם דווקא אמרו להדגיש יותר מה אני עושה בעבודה בתור טכנאי ולא להסיר.

אז אפילו פירטתי יותר.

חשבתי ברור לעשות פרויקט עדכני עם אייג'נטים אבל זה לא יוצא לפועל. מצד אחד אני אחד כזה שעבדתי אצל המרצה ההוא מהתעשייה, הייתי נשאר ער עד 6 בבוקר לתקן באגים במערכת שבניתי לו ועבור התלמידים, הייתי מתזז בין עבודה לסיים את הפרויקטים שלו, נתתי מעצמי פי 10 יותר ממה שהזנתי, קיבלתי לפי שעה.

זה עלה לי בזוגיות אפילו, אני טוטאלי לעבודה ולא יכול לישון כשיש משהו פתוח, אני עולה למיטה וחוזר לקוד כשיש משהו שפתאום עלה לי.

אני יודע פשוט על עצמי שבעבודה שתהיה אני אתן את כל כולי כי כזה אני.

אתה צודק שלבוא עם קצת ידע בפולסטאק, קצת אמבדד, קצת דאטה אנליסט, עם המרצה בכלל עשיתי ג'אווה - כל זה לא תרם לי בכלום במציאת עבודה.

מרגיש לי בזבוז כסף על לשבת עם מישהו על הקורות חיים שלי שוב פעם, ההוא אומר תתקן פה וההוא אומר תתקן שם, תוסיף פה תוריד שם - בסוף צרצרים.

נהנתי מכל רגע בכתיבה של פרויקט פולסטאק מקצה לקצה, אפילו ממשחק סנוקר בשפת oop שאף אחד לא משתמש בה בתעשייה/באקדמיה נהנתי.

בקיצור, עכשיו אתחיל פרויקט עם אייג'נטים אסיים אותו לא יקרה כלום והloop יחזור על עצמו - אחזור ל stm, אעשה שוב איזה משהו בפייתון עם קצת pandas ו matplotlib בעזרת הצ' אט וחוזר חלילה..
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2026 23:20
אני חושבת שיש כאן מספיק אנשי הייטק שיכולים לעזור לך לממש את התשוקה הזאת, מקווה שמישהו ירים את הכפפה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2026 09:22
כמה יפה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2026 09:36
נתת לכמה אנשים מהתחום - ביקשתי טובות מכמה אנשים שלא בהכרח טובים בזה, והם השקיעו כמה דק וקראו מהטלפון את הקוח שלך וזרקו כמה מילים.

השקעת 3 שנים לפחות בתואר שאני בטוח שלקח ממך המון זמן, מאמץ וכסף ובחלק הכי חשוב שזה מציאת עבודה אתה לא רוצה להשקיע?

בסוף מגייסות עוברות על מאות קורות חיים, אסור להכניס רעש מיותר שגורם להם לחשוב, הם צריכות לראות קוח של בוגר, שסיים לאחרונה, עשה כמה פרויקטים, ואולי בעבר עבד בדברים אחרים מעניינים.

זאת ממש לא הייתה הכוונה, הצעתי רעיון לנישה להתמקד בה שהיא דאטה אנג׳ניירינג, שיש הרבה ביקוש אליה היום, ולרוב בוגרי מדמח לא פונים אליה, למרות שמבחינת שכר ואתגר טכני לא שונה בהרבה מבקנד.

עם הגישה הזאת אני באמת לא חושב שיש סיכוי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2026 17:41
טוב לדעת שהפתוחה לא נחשבת בשוק, אני גם באמצע תואר אחד הועזבתי ואז חשבתי על הפתוחה ומבדיקה היא לא נחשבת בכלל ומי שלומד בה זה כאלו עם ניסיון כבר בתעשייה. תודה על הפוסט הזה.באמת המצב בשוק קשוח

והמצב שלך גם כמו של בוגרי מדמח בטכניון גם להם אין עבודה בכלל. רק למצטיינים
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2026 18:54
מרגיש שהולכים עוד מעט לדיון הטחון והנדוש של כן תואר לא תואר