⬅ חזרה לאינדקס

מס על רווח ממניות בחו''ל והפסד בשער חליפין

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 09:06
שלום

יש לי השקעות במניות נאסד''ק אצל מספר בתי השקעות

אינטראקטיב, אלטשולר ופפר-לאומי.

ב2025 היה לי רווח ממכירת המניות אבל מצד שני, שער הדולר ירד משמעותית.

להפתעתי, אינטראקיב באמצעות הייבריד גבו ממני מס על רווח בדולר ממכירת המניות בלי להתייחס לכך שירידת שער הדולר קיזזה משמעותית את הרווח הנקי.

לעומת זאת גם אלטשולר וגם פפר כתבו לי שהם מתחשבים גם בירידת שער הדולר בחישוב המס לניכוי. וכולם כתבו לי שהם עובדים לפי הוראות מס הכנסה והפקטיקה המקובלת. איך יתכן שוני כזה בין בתי השקעות והאם הייבריד עשו לי עוול?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 11:10
גם הייבריד מחשבים שהתאם לשער הדולר, יכול להיות שבעסקאות שם היה לך רווח בשקלים
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 11:14
הנה ציטוט ממה שהם רשמו לי:

"היבריד מיישמת עבור לקוחותיה ניכוי מס בהתאם להוראות מס הכנסה, תוך כדי התחשבות בפסיקה וכן התאמה לפרקטיקה המקובלת בענף, חישוב זה מעובד ונבחן על ידי רואי חשבון מטעמה של החברה על מנת להגיע למיסוי המתאים עבור לקוחותיה בדבר רווחי ההון שצברו.

החישוב מבוצע על ידי מערכת אוטומטית שעברה בדיקה מקיפה וביקורות על ידי רואי החשבון מטעם החברה, ואנו לא יכולים להיכנס לשיטת חישוב פרטנית כזו או אחרת.

אנו לא לוקחים בחשבון רווחים / הפסדים משערי מטח

אנו כן לוקחים בחשבון את השער היציג של בנק ישראל ביום שבו ביצעת כל מכירה, על מנת לחשב את הרווח / הפסד שנוצר בשקלים, אך אנו לא לוקחים בחשבון את השער היציג ביום שבו רכשת את הנייר ערך"

כלומר, הם לא מתחשבים בשער הדולר במועד הרכישה ולכן אם מהרכישה ועד המכירה שער הדולר ירד וזה מה שקרה ב-2025, זה לא בא לידי ביטוי בחישוב שלהם והלקוח משלם מס גבוה משמעותית מהמס על הרווח שלו בפועל.

בהקשר זה, השאלה היא אם אני באופן פרטי אגיש דוחות השנה על 2025, על בסיס טופס 867 שהם יפיקו לי אוכל לקבל החזר על המס שגבו לי, או שגם טופס 867 שהם יפיקו, לא יתייחס לירידה בשער הדולר ואז הפסדתי את החיסכון במס שהייתי זכאי לו אם היו מביאים בחשבון את הירידה בשער הדולר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 11:25
זו השורה החשובה, רווחים והפסדים משערי מטח לא נכללים, ולכן החישוב הוא זהה לכל חישוב אחר של ברוקר ישראלי.

יש לך דוגמא לעסקאות שבהם חישבו לדעתך שגוי?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 11:41
וככה זה אכן אמור להיות. ככה עובד המס וככה כולם מחשבים.

חבות המס שלך לא תלויה במועד רכישת המט"ח אלא בשער המט"ח כשקנית את נייר הערך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 11:46
אני לא מתייחס למועד רכישת המט"ח. אני מתייחס למועד רכישת הנייר והייבריד כותבים במפורש שהם לא לוקחים בחשבון את שער הדולר ביום בו רכשתי את נייר הערך.

הם מחשבים רק כמה רווח נוצר בדולר ביום המכירה ואת הרווח הזה ממירים לש"ח לפי השער היציג ביום המכירה ועליו גובים 25% מס. אם מאז שרכשתי את המניה ועד המכירה שער הדולר ירד לדוגמה ב-8 אחוז, זה לא בא לידי ביטוי.

ככה זה אצל כולם???

אלטשולר לדוגמה רשמו לי שהמס בניי"ע זרים יחושב בהתבסס על השינוי בשע"ח מיום רכישת הנייר ועד למכירתו.

זה ממש לא כמו מה שהייבריד כתבו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 12:02
בהנחה וטעו תוכל להוסיף נספח חישוב ולתקן את הערכים בטופס 1322.

ככל ותביא דוגמא ספציפית נוכל להגיד לך אם אכן טעו מספרית, מהכיתוב שלהם אכן עולה ספק, אבל למילים אין משמעות, רק למספרים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 12:06
תודה רבה! אנסה לבקש מהם פירוט מלא לחישובי המס לשנת 2025, לכל מניה שמכרתי.

אם הם טעו לי , הם טעו לכלל הלקוחות שלהם בנושא לפי המדיניות שציינו, והשאלה למי אפשר לפנות להתלונן או לתבוע שיתקנו את הטעות והנזק הכספי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 12:41
תתחיל מלשאול את הייבריד למה הם לא מחשבים לפי הלכת מוזס/ארקין כמו שכל בתי ההשקעות עושים, וכמו שיצא בחוזר רשמי של מס הכנסה ממש לאחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 12:54
צודק. בקריאה ראשונה לא הבנתי נכון את מה שכתבו. בקריאה שניה אני מסכים איתך.

הם אכן טועים, ולא ככה צריך לחשב.

זאת עוד סיבה לא לעבוד עם גופים כאלה ושאר מתווכים. בגלל זה אני עובד ישירות מול IB ומגיש דוחות בעצמי :-)

אגב, התשובה שהזאת שלהם היא בכלל הזויה:

הם באמת טוענים שיש להם מערכת חישוב סגורה שהם לא מבינים איך היא עובדת ואין להם יכולת לבדוק את החישוב? איזה מין גוף הזוי זה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 14:46
גם לי קרה בדיוק אותו דבר. פשוט הזוי.

מה הדרך לקבל החזר?

האם יש דרך לעשות זאת לבד או שעכשיו צריך גם לשלם לאיש מקצוע כדי שיעשה חישוב רשמי להגשה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 14:50
איך אתה מגיש עצמאית? האם צריך איש מקצוע לחישוב פורמלי להגשה למס הכנסה או שאפשר לבצע לבד ולספק את כל הנתונים למס הכנסה (שער דולר, שער מנייה וכמות מניות ביום רכישה וביום מכירה)
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2026 12:43
להגיש דוח למס הכנסה.

אפשר להגיש לבד, אפשר להשתמש באיש מקצוע או שאפשר להשתמש בשירות כמו אלפי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 08:31
הייבריד עשו לי את זה גם (גבו מס נומינאלי ולא ריאלי בךי להתחשב בהפרש שערי המטח בין קניה למכירה). איך אני יכול לקבל את הכסף הזה חזרה? אצטרך בכל מקרה להגיש דוח שנתי למס הכנסה? אם כן אז בשביל מה אני צריך את הייבריד?

בנוסף יש למישהו כלי טוב שיכול להכין את הטפסים למס הכנסה מתוך הדוחות של אינטראקטיב?