⬅ חזרה לאינדקס

יומן מסע של מהנדסת

🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 15:08
שלום לכולם!

אני פעילה בפורום כבר כעשור,

כאשר אחד הפוסטים הראשונים שלי היה לגבי שאלה חשובה- מה לעשות עם 5000 שקלים שחסכתי בעבודה לפני הצבא.

כמה החיים התקדמו מאז, וואו.

סיימתי לאחרונה את התואר שלי בהנדסת מכונות, נסגר פרק מאוד גדול בחיי של מאבק משפטי ארוך ומעייף וגם התחתנתי, ומתוך הבנה שאני די מחבבת את הפורום הזה ומעריכה את העצות הניתנות בו,

החלטתי שזהו זמני לפתוח יומן מסע!

נראה לי שיהיה מעניין לתעד את ההתפתחות הכלכלית, המקצועית והאישית שלי ובתקווה עוד 10 שנים אוכל להסתכל על יומן המסע הזה, כמו שאני מסתכלת על הפוסט הישן שלי.

אז נתחיל:

כרגע אני ובעלי מתנהלים כלכלית בנפרד.

אני בת 28, סיימתי את התואר שלי באוגוסט ומאז אני מחפשת עבודה באיזור המרכז, לצערי השוק די קשה כרגע. אני רואה שגם חברים שסיימו איתי- מתקשים במציאת עבודה.

נכסים:

פנסיה- 72,587, מסלול מותאם גיל.

קרן השתלמות ישנה- 7,312, עוקב מדד s&p 500

השקעות- כ- 770,000. כרגע הרוב בקרן כספית.

מזומן -50,000

הכנסות:

0 :(

צפי עתידי לכשאמצא עבודה- מהנדס מתחיל מרוויח כ-12-16 אלף ברוטו.

הוצאות:

כרגע בעלי מכסה שכר דירה וחשבונות, ההוצאות האישיות שלי מאוד משתנות אבל בטווח של 1000 בחודש.

שנינו מאוד מודעים כלכלית וחסכניים מטבענו אז אנחנו לא מוצאים טעם בתקציב קשיח וקיטלוג של כל הוצאה כל עוד אחוז החיסכון שלנו גבוה.

אנחנו חיים ברמת חיים בינונית- גבוה- אוכלים בחוץ (על חשבון הסיבוס), גרים במרכז וטסים לחול פעמיים-שלוש בשנה. מצד שני לא מוציאים כמעט כסף על בגדים, מחזיקים רכב אחד די חסכוני אבל משתמשים לרוב בתחבץ, מאוד מודעים לעלויות בסופר ולא קונים אם יקר.

בפועל התוכנית שלנו היא שכשאמצא עבודה, הוא ימשיך לכסות שכר דירה וחשבונות וכל המשכורת שלי תלך לחיסכון והשקעה. כאשר כרגע, ברוב החודשים, כחצי מהמשכורת שלו גם ככה הולכת לחיסכון והשקעה.

פרסמתי לאחרונה פוסט לגבי הקושי בהשקעה של כספים שהגיעו מירושה וחשבתי לא מעט על התגובות שקיבלתי.

אחת מההחלטות שלי לגבי שנת 2026, היא למצוא פיתרון להשקעת הכספים עד סוף חודש פברואר. אני עדיין מנסה להבין את הגבולות שלי- כמה אני מוכנה לסכן וגם מה טווח ההשקעה. אני מניחה שנרצה לקנות דירה למגורים בטווח של חמש שנים. כרגע אנחנו גם לא בטוחים אם רילוקיישן זמני זה משהו שאנחנו מעוניינים בו.

כאשר נגיע לשלב הילדים נשלב את הפיננסים שלנו, כמובן שאנחנו מודעים בשקיפות מלאה למצב הכלכלי אחד של השני.

וזהו בינתיים. תחילתו של מסע ויומן מסע.

שיהיה לנו בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 16:17
ממש! פתחתי יוזר רק לאחרונה אבל אני עוקב בפורום כבר יותר מעשור וכיף לראות אותך משתפת. נראה שיש לכם נקודת פתיחה מעולה. המון בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 16:18
תוכנית מצוינת, תמשיכו ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 18:32
איך זה מסתדר?

אם אתם מנהלים את הכסף בנפרד, אז למי יהיו שייכים ההשקעות האלו מהמשכורות העתידית שלך?.

אם הוא ישלם את המחייה אז קחי בחשבון שאם חלילה תיפרדו אז לכאורה הוא יוכל לטעון שמגיע לו חצי מכיון שהוא מימן את חייך

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 19:45
אין לנו איזשהי התנגדות מהותית לערבב פיננסים, זה פשוט לא משהו שדחוף לנו לעשות כרגע. אני מתנהלת בחשבוני והוא בחשבונו. אנחנו לא משלמים משכנתא או הלוואה משותפת וכרגע אין לו בעיה לשלם את החשבונות שלנו. ברור שאם נתגרש יגיע לו חצי מהחסכונות שלי שנצברו בזמן הנישואים ולי יגיע חצי מהחסכונות שלו. וזה ללא קשר האם הוא מממן את חיי או לא. אישית מנקודת המבט של המוסר שלי, זה לא משהו שאבקש כל עוד אין ילדים וגם אין לי בעיה אם באירוע של גירושין חס וחלילה הוא יבקש "החזר הוצאות".
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 22:19
היי, דבר ראשון ברוכים השבים ותודה על השיתוף.

פידבקים שלי קפצו מהסיפור שלך ואיך שהצגת את הדברים:

1. כתבת הרבה דברים אבל גם הרבה דברים השמטת בכוונה או שלא בכוונה שמקשים לראות תמונה מהימנה על המצב הפיננסי שלכם.

למשל במה בעלך עובד (יציבות, טווח ארוך, קידום וכו') וכמה הוא מרוויח (=כמה שניכם מרוויחים)? איפה אתם גרים ומתכוונים לגור?

2. הוצאות - רשמת פירוט כללי של דברים בלי מספרים. כמה שכ"ד? כמה חופשות? כמה אתם למעשה מצליחים לחסוך בשנה?

האם תוכלו להמשיך ולהגדיל את ההון גם כשיצטרפו ילד או שניים?

3. ה"נכסים" שפירטת הם רק "הצד שלך" או הנכסים המשותפים?

4. 80%+ מהכסף והחסכונות שלכם בקרן כספית, ואתם צעירים וצריכים לקחת סיכונים ולהגדיל את ההון. חייבים להפנות סכום משמעותי לאפיקים יותר מנייתיים. לפחות חצי אם לא יותר. אין שום קשר אם מקור הכספים הוא ירושה או עבודה או שזכיתם בלוטו. מסתכלים קדימה.

5. מטרות פיננסיות מאוד מעורפלות. "לקנות דירה בטווח של חמש שנים" זה די כללי. כשאת אומרת "דירה" זו יכולה להיות דירת 4 חדרים בקריות או 4 בגבעתיים שתעלה כפול. לאיזה תקציב אתם מכוונים כאן?

6. רילוקשיין - מטרה ריאלית מוגדרת או פנטזיה (כמו שהרבה חילונים מפנטזים על לעוף מפה?)

7. הדבר אולי הכי מוזר ומטריד בסיפור שלך היא ההפרדה הרכושית. היא מקשה עליכם לראות תמונה הוליסטית של ההכנסות, ההוצאות והנכסים שלכם, ועקב כך קשה לתכנן ולהציב יעדים לטווח ארוך. גם לוגיסטית צריך להיכנס לכמה מערכות בנק/פנסיה וכו'. מכיר כמה זוגות שהבטיחו לאחד חשבונות מתישהו ובסוף זה לא קרה הם המשיכו שנים רבות לרוץ במקביל ובדר"כ לא היה לדברים האלה סוף טוב כלכלית.

מה שאת מתארת זו חלוקה מלאכותית. אין לה שום היגיון פיננסי. אין פה גם מספרים.

את צריכה להבין שאתם משק בית אחד שמכניסים את מה שמכניסים לאותו הסל, ומוציאים בהתאם לצורך עבור הצרכים השונים (שכד, חשבונות, השקעות וכו').

בכל אופן בהצלחה ואני מקווה שאת יודעת את הפרטים לעומק כי כן אמרת שיש שקיפות מסוימת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 01:03
הפער בתשואה בין השקעה בקרן כספית להשקעה בשוק ההון לפחות כפול, במאמץ מינימלי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 01:18
השקעה בקרן כספית היא השקעה בשוק ההון, קרנות כספיות מחזיקות אגח סחירות.

לגבי הקביעה שלך, אני מניח שהתכוונת שהשקעה במניות נותנת תשואה כפולה, הקביעה הזו לא נכונה בטווח קצר בינוני. אין לך שום דרך לנחש מה תהיה התשואה של מניות בחודשים הקרובים ואפילו לא בשנים הקרובות. כל מה שאנחנו יכולים לומר זה שבטווח הארוך מדדי מניות רחבים משיאים תשואה קורלטיבית לצמיחה הכלכלית ולהעריך שהתשואה הזו תתכנס לסדר גודל דומה לתשואתם ההיסטורית. כמו כן אנחנו יכולים להעריך שבטווח הארוך לא ניתן להשיג בשוק המניות יחס תשואה/סיכון עדיף על זה של מדדי מניות רחבים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 17:35
בדקת בחברת חשמל? חבר שעובד שם בתפקיד בכיר מספר לי כל פעם שהם לא מצליחים לגייס מהנדסים. אולי הוא דיבר על מהנדסי חשמל, אבל לא נראה לי, זה היה תיאור גורף. אומר שבורחים מהמשכורת ההתחלתית הנמוכה ומשעות העבודה המוקדמות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 17:53
כן, בדקתי. הם בחודשים האחרונים לא מגייסים מהנדסי מכונות, בעיקר חשמל ובניין. ואכן הם ידועים לשמצה במשכורות הנמוכות שלהם, בדרך כלל סביבות 9-10. האמת שאני בשלב של לקחת כל דבר... השכר לא כל כך משנה לי כמו שחשוב הניסיון וגם להיכנס לאיזשהו תפקיד יציב לפני הריונות וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 18:13
באמת לא רציתי להיכנס ליותר מידי פרטים כרגע. אני רואה את זה כיומן המסע שלי, של ההתפתחות שלי, לא של בעלי ושלי ביחד. יכול להיות שבעתיד אסתכל על זה בצורה שונה.

מבלי להיכנס להוצאות-הכנסות מפורטות מידי, אנחנו כרגע חוסכים חצי מהמשכורת של בעלי.

ברור לנו שההפרדה היא מלאכותית אבל ככה יותר נכון לנו להתנהל כל עוד אין עדיין ילדים. כשאני אומרת נחסוך את המשכורת שלי והוא ימשיך לשלם חשבונות זה לא חייב להיות במובן המילולי של הפרדת חשבונות אלא יותר לקונספט שאנחנו שואפים אליו של לחיות לכל היותר ממשכורת אחת ומטה ואת השאר לחסוך ולהשקיע.

כמו שכתבתי בפוסט אני מכירה את מלוא המצב הכלכלי שלו, הוא מכיר את מלוא המצב הכלכלי שלי. אנחנו בתיאום מלא על הוצאות גדולות כשצריך ועל סגנון חיים.

מבחינת רילוקיישן- זה אפשרות. הבעל רוצה לעשות דוקטורט ב- MIT (וזה דווקא לא חלום באוויר) . גם חלק מהחברה שהוא עובד בה מבוסס בארהב ויכול להיות שתהיה אופציה בעתיד. אם תגיע אופציה נשקול אותה אבל זה לא משהו שאנחנו מתכננים אליו אקטיבית כרגע.

מטרןת כלכליות כרגע באמת די מעורפלות. למען האמת אנחנו לא בטוחים בדיוק מה אנחנו רוצים. כרגע מאוד נוח לנו איפה שאנחנו, אנחנו משלמים שכר דירה מאוד נמוך למרכז (4.5 אלף) אבל בדירה ישנה קומה 4 בלי מעלית ובלי ממ"ד. שזה משהו שהרגשנו חזק בעם כלביא. אז מצד אחד נוח לנו במיקום וקשה לוותר על דבר זול ולא רע, מצד שני היינו רוצים לעבור לדירה קצת יותר חדשה מצד שלישי יכול להיות שעדיף לקנות במקום לשלם שכר דירה של 7-9 אלף (ואם כן זה יהיה במרכז -רמת גן, גבעתיים, ראשון, הרצליה, בת ים, חולון) כי יש לנו את ההון העצמי וכשאתחיל לעבוד נוכל לקחת משכנתא לא רעה. מצד רביעי לשנינו קשה מאוד עם המחשבה של הלוואה של מיליון וחצי שקל מעל הראש.

אין לנו שאיפות לפרישה מוקדמת מאוד, כשאהיה בהריון ארצה להישאר לפחות שנה עם התינוק בבית.

בעיקר אולי המטרה הכי חשובה לשנינו היא שיהיה לנו ביטחון כלכלי. אני חייתי הרבה שנים משקל לשקל ולא הרשתי לעצמי לקנות אפילו נס קפה בשבע שקל באוניברסיטה. זה משהו שאני לא רוצה לחזור אליו בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 18:16
באמת לא רציתי להיכנס ליותר מידי פרטים כרגע. אני רואה את זה כיומן המסע שלי, של ההתפתחות שלי, לא של בעלי ושלי ביחד. יכול להיות שבעתיד אסתכל על זה בצורה שונה.

מבלי להיכנס להוצאות-הכנסות מפורטות מידי, אנחנו כרגע חוסכים חצי מהמשכורת של בעלי.

ברור לנו שההפרדה היא מלאכותית אבל ככה יותר נכון לנו להתנהל כל עוד אין עדיין ילדים. כשאני אומרת נחסוך את המשכורת שלי והוא ימשיך לשלם חשבונות זה לא חייב להיות במובן המילולי של הפרדת חשבונות אלא יותר לקונספט שאנחנו שואפים אליו של לחיות לכל היותר ממשכורת אחת ומטה ואת השאר לחסוך ולהשקיע.

כמו שכתבתי בפוסט אני מכירה את מלוא המצב הכלכלי שלו, הוא מכיר את מלוא המצב הכלכלי שלי. אנחנו בתיאום מלא על הוצאות גדולות כשצריך ועל סגנון חיים.

מבחינת רילוקיישן- זה אפשרות. הבעל רוצה לעשות דוקטורט ב- MIT (וזה דווקא לא חלום באוויר) . גם חלק מהחברה שהוא עובד בה מבוסס בארהב ויכול להיות שתהיה אופציה בעתיד. אם תגיע אופציה נשקול אותה אבל זה לא משהו שאנחנו מתכננים אליו אקטיבית כרגע.

מטרות כלכליות כרגע באמת די מעורפלות. למען האמת אנחנו לא בטוחים בדיוק מה אנחנו רוצים. כרגע מאוד נוח לנו איפה שאנחנו, אנחנו משלמים שכר דירה מאוד נמוך למרכז (4.5 אלף) אבל בדירה ישנה קומה 4 בלי מעלית ובלי ממ"ד. שזה משהו שהרגשנו חזק בעם כלביא. אז מצד אחד נוח לנו במיקום וקשה לוותר על דבר זול ולא רע, מצד שני היינו רוצים לעבור לדירה קצת יותר חדשה מצד שלישי יכול להיות שעדיף לקנות במקום לשלם שכר דירה של 7-9 אלף (ואם כן זה יהיה במרכז -רמת גן, גבעתיים, ראשון, הרצליה, בת ים, ) כי יש לנו את ההון העצמי וכשאתחיל לעבוד נוכל לקחת משכנתא לא רעה. מצד רביעי לשנינו קשה מאוד עם המחשבה של הלוואה של מיליון וחצי שקל מעל הראש.

החלום האולטימטיבי זה בית קרקע עם גינה בגודל טוב (מה שנקרא באיזור השרון "בית סבתא") אבל אני לא חושבת שזה ריאלי עבורנו ב-15 שנים הקרובות טווחי מחיר של 5-6 מיליון שקל. אולי עם אקזיט עתידי... אנחנו גם לא רוצים לשים את כל ההון שלנו לתוך נדלן בסופו של דבר.

אין לנו שאיפות לפרישה מוקדמת מאוד, כשאהיה בהריון ארצה להישאר לפחות שנה עם התינוק בבית.

בעיקר אולי המטרה הכי חשובה לשנינו היא שיהיה לנו ביטחון כלכלי. שלא כל הוצאה של 5-10 אלף שקל תגרור משבר. שאם אחד מאיתנו יפוטר, יהיה לנו זמן להתאושש ולמצוא עבודה חדשה.

אני חייתי הרבה שנים משקל לשקל ולא הרשתי לעצמי לקנות אפילו נס קפה בשבע שקל באוניברסיטה. זה משהו שאני לא רוצה לחזור אליו בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2026 11:04
בהצלחה! מבחינה כלכלית בהחלט כדאי להתרכז כרגע בלמצוא עבודה. בתור אחד שחיפש עבודה גם לתקופות ארוכות, ממליץ לקחת את חיפוש העבודה בתור "עבודה" של 9 עד 5, ולהוריד הילוך בשאר היום ולנוח. מאוד קל להיסחף ללחצים בחיפוש עבודה, ובסוף זה לא בטוח עוזר. בסוף צריך להיות במקום הנכון בזמן הנכון.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2026 12:34
היי, תודה על התגובה! אני ממש מנסה להתייחס לזה ככה. מתחילה בבוקר מלעבור על לינקדאין, אול ג'ובס, דרושים וכו וכל מיני קבוצות ווטאסאפ ופייסבוק בשביל לשלוח קורות חיים. הרבה אנשים אומרים לי שבסופו של דבר יש לא מעט עניין של מזל- ליפול על המשרה הנכונה בזמן הנכון עם בן אדם שיסתכל על הקורות חיים ויסכים לתת הזדמנות. אז אני משתדלת להיות צ'יל בעניין ובעיקר להתמיד. שאר הזמן גם מחדדת סקילים עוברת על חומר מקצועי מתרגלת בתוכנות שלנו וכו כדי לא לשכוח דברים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2026 13:14
זה חלום נהדר, במיוחד כשיהיו ילדים (בישוב שמתאים לכם כמובן), ואפשר להגשים אותו דרך שכירות ולהמשיך לחסוך כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2026 07:52
תגובות כאלו ממש מדגדגות לי להתחיל יומן מסע משל עצמי ולהראות שיש עוד אלטרנטיבות למשק בית מעבר לחשבון אחד משותף ומה ששלי שייך לכולנו דרך משק הבית.

ברוכה הבאה מהנדסת! שוק העבודה בהחלט לא פשוט כרגע והצעתי "להיות על זה" ולעבוד במשרה מלאה בחיפוש עבודה. לא פשוט אבל בתקווה פברואר-מרץ יביאו איתן הרבה הזדמנויות אחריי סיום השנה הפיסקלית ולפני הבונוסים (וההתפטרויות שמגיעות בעקבותן).

מעבר לכך, אולי בהרגשה שלכם אתם לא מבזבזים הרבה ולכן אין סיבה לקטלג הוצאות אבל מהניסיון שלי מעבר על רבעון של הוצאות יכול לפקוח עיניים... סעיפים כמו ביטוחים כפולים, ביטוחים שהתייקרו בלי שנשים לב ורק צריך לעשות קצת סקר שוק, מנויי טלוויזיה / סטרימינג / אפליקציות / חנייה יכולים לחסוך כסף משמעותי בשנה. אנקדוטה בנושא: בעלי נדהם לראות כמה הוא מוציא בחודש על קפה בחוץ אחריי שראיתי לו את הניתוח שעשיתי, והוא הזמין מכונת קפה (יקרה! הוא סנוב קפה) שחסכה לנו כמה עשרות דולרים כבר בחודש השלישי שלה בבית.

בהצלחה במסע!
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2026 10:01
היי,

כיף לקרוא על המסע שלך.

במקצוע שלך, נראה שכרגע יש דרישה גוברת בתעשיות בטחוניות, אז שווה לנסות להיכנס לשם, למרות שיכול לעבור הרבה זמן מהראיון עד שמתחילים לעבוד. אם לא רחוק, אז הייתי גם שוקל את מנועי בית שמש שמגייסים מהנדסי מכונות.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 02:33
אפשר לשאול אם יש הצפה גם במכונות ? זה הרי לואו טק והרוב הולכים לחשמל ומדמח

דיברתי עם כמה בוגרי מכונות וכולם אמרו שמצאו עבודה ובמשכורת התחלתית של 15+
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 02:40
לדעתי מחוץ למרכז מדובר על הרבה פחות למהנדס מתחיל. מצד שני, המשכורת ההתחלתית פחות רלוונטית, כי בד"כ היא עולה אח"כ.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2026 18:27
עדכון קטן!

עבודה- מצאתי עבודה, אחרי תהליך גיוס ארוך ומעייף בחסות איראן, מתחילה במאי.

המשרה לא אידיאלית, העבודה היא קצת עבודה שחורה ויש בערך שעה נסיעה לכל כיוון.

מצד שני, התחום סופר מעניין. יש לאיפה להתקדם, והחברה יציבה ואיכותית. אני מתחילה את ההעסקה כעובדת קבלן אבל יש אפשרויות ממשיות להיכנס בתור עובדת בחברה.

השכר מעל הציפייה שלי- מתחילים ב-16 אלף, כאשר מתוך זה 12 בסיס להפרשות.

קרן השתלמות+ פנסיה מהיום הראשון. 18 ימי חופש בשנה.

סה"כ אני מרוצה.

דירה- בעקבות העבודה החדשה וסיום חוזה השכירות שלנו בקרוב, כנראה נעבור דירה למיקום קצת יותר קרוב. עדיין נצטרך להיות על קו רכבת בשביל שגם לבעלי יהיה נוח להגיע לעבודה. זה שמח-עצוב עבורנו. מצד אחד אנחנו לא מרוצים מהדירה עצמה, מהשכונה, מהשכנים. מצד שני המיקום נהדר מבחינת תחבורה ובנוסף אי אפשר לנצח את המחיר- משלמים כרגע 4700 לחודש. התקציב לדירה החדשה כבר יהיה יותר גבוה, כנראה עד 7 אלף. חשוב לנו עכשיו ממ"ד, מעלית, חניה. אז זו תהיה דירה קצת יותר חדשה.

חופשה- עשינו ירח דבש קצת מאוחר, חודש בארה"ב. העלויות עדיין לא ברורות כי הבעל הציג תוך כדי בכנס מטעם העבודה אז הוא יקבל החזרים להרבה מההוצאות. באופן שמרני אעריך את העלות בכ-70 אלף שקל הכול כולל הכל. לצערי הטיול עצמו היה פלופ כי שנינו היינו חולים ברובו ובילינו ימים ארוכים אצל רופאים אמריקאים לא כל כך מוצלחים, אז הרבה מהתוכניות השתבשו. היו גם הרבה רגעים מהממים ובגדול, נהנינו וסבלנו בו זמנית.

הקרן הכספית שלי- הסכום כרגע עומד על 792 אלף. קבעתי לעצמי שאעביר הכל להשקעות עד סוף פברואר אבל זה בסופו של דבר לא קרה. כן התקדמתי בקריאה והבנה של איך כמה איפה וכו' אבל המלחמה קצת הסיתה את דעתי מהעניין ואז הטיול הארוך... אני מקווה לטפל בזה עד סוף החודש. אני נוטה להשאיר 5% בקרן כספית בתור ביטחון, 35% באגח/משהו סולידי אחר, 60% מניות קרנות מחקות וכו'.

עד פה לבינתיים. מקווה שעם יום ההולדת של המדינה, תהיה לכולנו שנה יותר שקטה ומוצלחת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 08:45
תתחדשי על העבודה!

ציינת שאת מקבלת קרן השתלמות ופנסיה מהיום הראשון, ממליץ להבין בעצמך את המשמעות של

1) דמי הניהול (ללכת על הכי נמוך אבסולוטית, קרי כמה ייצא לך לשלם בשנה ולא לפי אחוזים מהפקדה/צבירה, אצלך להבנתי הצבירה די אפסית)

2) מסלולי ההשקעה (ניתן להניח שאת יכולה לבחור מסלול "מסוכן" כיון שאת בתחילת המסע שלך.. הדיפולט של הסוכנים זה מסלול לפי גיל)

3) אפשרויות הביטוח השונות (איזה ביטוח את צריכה ואיזה לא, צורך נגזר מהאם בעת מקרה ביטוח זו מבחינתכם מכה קלה בכנף או קטסטרופה שתפיל אתכם).

ממש לא להסתמך על הסוכן/משווק הפנסיוני מטעם העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 13:57
מחזקת מאוד מאוד!!

היום כשאני מבינה יותר טוב כל כך מצטערת על שנות העבודה הראשונות שפשוט חתמתי על מה שאמרו לי בלי לבדוק אפשרויות, עלה לי בהרבה כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 16:36
ברכות! תנאים לא רעים להתחלה

רק אם תרצי לשתף כמובן, יש לך קרוב למיליון שקל בהשקעות, אבל תיק הפנסיה ותיק ההשתלמות שלך מצומצמים יותר (אני מניחה שזה בשל מאפייני העבודות שלך עד כה) - אז מאיפה הסכום הגדול בתיק ההשקעות/קרן כספית? האם זה רק מחיסכון? ואם כן, של כמה שנים? סכום לא זעום בכלל (בקטע טוב!)

שואלת מתוך סקרנות (ואולי גם לטובת למידה)
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 16:41
תודה, לצערי מירושה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 17:47
חיבוק גדול ושוב פעם אאחל בהצלחה