⬅ חזרה לאינדקס

התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר

🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 17:06
קיבלתי לאחרונה עדכון מחברת פניקס על התייקרות בפרמיה של ביטוח הבריאות הפרטי שלי.

התשלום החודשי עלה מ־162 ש״ח ל־205 ש״ח, וההתייקרות כבר נכנסה לתוקף.

אני בן 42, רווק, עם ביטוח בריאות פרטי.

אני מנסה להבין אם מדובר בעלייה חריגה או בטווח המקובל כיום, ולכן מעניין אותי לשמוע מניסיון של אחרים כמה אתם משלמים בערך על ביטוח בריאות פרטי.

המטרה היא לקבל תמונה כללית בלבד של סדרי גודל, לא להשוות כיסויים או פוליסות לעומק.

תודה רבה :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 17:10
כשהצטרפת לביטוח, הם היו אמורים לספק לך מסמך שמראה איך הפרמיה גדלה לפי הגיל שלך.

המספרים הללו גם צמודים למדד המחירים לצרכן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 17:10
בדרך כלל יש לך בדוח השנתי או בדף פרטי פוליסה צפי של עליית פרמיות לפי גיל. אם אני זוכרת נכון, בכלל לדוגמא, יש קפיצה משמעותית בגיל 28, בגיל 35 ובגיל 42.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 17:11
מעניין מי קבע את כפולות ה-7 כגיל קריטי :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 17:11
מעניין מאוד

אתה חושב שאוכל למצוא את זה בתוך האתר של החברה המבטחת?

בכל אופן, היה נחמד לדעת האם אני על הצד היקר והפראייר או הממוצע
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 17:12
יש לחברות ביטוח כל כך הרבה מידע רפואי על אנשים, אני בטוחה שאיזה אקטואר הגיע לזה לפני 40-50 שנה ומאז הם דובקים בזה.

*לא יודעת אם זה ככה גם בחברות אחרות, בשאר העולם
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 17:14
מאוד קשה להשוואת עלויות של מחירי ביטוח בריאות 1:1 כי כל חברת ביטוח נותנת כיסוי קצת שונה...

סהכ אם זה מקיף ניתוחים מהשקל הראשון בארץ, תרופות והרחבה לתרופות, השתלות וניתוחים בחול, ואמבולטורי מקיף זה נשמע לי מחיר סביר.

אכן אפשר למצוא את המסמך באתר זה בדרך כלל נקרא דף פוליסה/דף פרטי פוליסה/פרטי פוליסה או משהו כזה
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 17:54
המון תודה קרן
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 18:52
לפעמים יש להם דיליי אבל בסוף הם מתעדכנים.

אני זוכרת שנפתח ביטוח סיעודי לפני הרבה שנים (קצת אחרי חוק הביטוח הסיעודי של קופ"ח) וסוכנת הביטוח שלנו אמרה שאנחנו חייבים לקפוץ על זה כי אין מצב שחברות הביטוח ישאירו את זה הרבה זמן פתוח לציבור ועוד מעט הן יגלו שהטבלאות האקטואריות שלהן לא מעודכנות וינעלו את הביטוח הזה... וכך היה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 19:38
כן, אני מכירה את הסיפור הזה. גם לי יש ביטוח סיעודי כזה, היופי שלהם הוא שהם גם "צוברים" ככה שמגיעה איזשהי נקודה שבה לא צריך לשלם כבר פרמיה בשביל לקבל 80-85% מהכיסוי. לא בטוחה אם זה משהו שכדאי לי לשמור, בהתחשב בזה שיש לפחות איזה 50 שנה עד שאולי אצטרך ביטוח סיעודי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 21:56
ביטוח סיעודי זה די בלוף. משלמים לא מעט, יש כל מיני תקופות אכשרה, והוא מוגבל לתקופה מצומצמת. וגם בסוף הכיסוי הוא כמה אלפים בודדים שזה נחמד אבל זה לא משהו שמחזיק מצב סיעודי אמיתי.

אני ממש לא בטוח שזה משתלם לעשות אותו. תבדקו.

*לא ייעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 22:19
בביטוח שאנחנו עשינו, מדובר על סכום זהה לסכום הסיעודי של קופ"ח אבל ניתן אחרי 5 השנים שקופ"ח מאפשרת. כלומר, אני מניחה שצימצום הסכום החודשי שכפה משרד הבריאות על קופות החולים יבוא לידי ביטוי גם אצלם. מצד שני, בפעם האחרונה שבדקתי את הדו"ח שלהם - הם שינו את תקופת קבלת הכסף במקביל לסיעוד קופ"ח ולא לאחריו. אני מודה שמתלבטת כל פעם מחדש אם להפסיק את הביטוח, אבל הנתונים הכלכליים שלנו כרגע עדיין לטובת השארתו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 08:27
מצב סיעודי יכול לקרות גם בעקבות מחלה או תאונה בכל גיל...

הבעיה היא שבאמת צריך להיות בן אדם בריא כשור כדי להלחם בחברות הביטוח שעושות הכל כדי לא לשלם גם כשמגיע :(
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 10:04
הסף למצב סיעודי הוא מטורף. גם אם מאשרים בביטוח לאומי לפעמים זה לא מספיק לחברות ביטוח. זה באמת ביטוח שקשה לממש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 11:44
זה לא התפקיד של החולה אלא של סביבתו. אבל גם סביבתו הקרובה עסוקה בטיפול פיזי בו ולכן קמו חברות שנותנות ליווי מקצועי מול הגורמים השונים.

הבעיה שגם זה עולה לא מעט בדרך כלל ולכן החשיבות של קרן חירום אישית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 12:31
יש ויש, תלוי מתי עשית אותו. והאם זה פרטי או של קופת חולים. לדוגמא שלנו זה פרטי -

פיצוי חודשי בעת היות המבוטח במצב סיעודי עפ"י הפוליסה ולכל החיים.

לדעתי, החברות ביטוח לא היו מפסיקות למכור את הביטוח הזה אם הוא היה רווחי. מכך שהחברות לא מוכרות יותר ביטוח סיעודי אני מסיק ששווה להחזיק אותו.

אבל אולי זה רק ההגיון המעוות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 14:34
בביטוחים הסיעודיים הפרטיים, שכאמור כבר אינם מוצעים ללקוחות חדשים יותר, ובניגוד לביטוח הסיעודי שמוצע דרך קופות החולים, המבטח אינו יכול לשנות את תנאי הביטוח ובפרט אינו יכול להקטין את סכומי הביטוח או לשנות את הגדרת מקרה הביטוח ("מיהו סיעודי").

המצב שונה בביטוחים הסיעודיים של קופות החולים - אלו ביטוחים קולקטיביים שתנאיהם נקבעים לתקופה מוגדרת מראש ולאחריה, כאשר/אם הביטוח משתנה, הוא יכול להיות מוצע בתנאים שונים כגון סכום הפיצוי או המבחן להגדרת מיהו סיעודי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2026 10:35
עולה לא מעט זה אנדרסטייטמנט, מילא אם היו לוקחים סכום יפה על השרות של הגשת התביעה אבל בנוסף הם גם לוקחים אחוזים מהקצבה עצמה אם מתקבלת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2026 07:49
אני עם ביטוח משלים שבן אצל aig. אני רואה שגם הביטוחי חיים שלהם ומחלות קשות יותר זולים בגילאים מבוגרים יותר. יש סיבה לחשוש לעשות אצלם?

אצל הילדים פחות כדאי לעשות שם?