⬅ חזרה לאינדקס

יציאה לפנסיה מוקדמת בעקבות אילוצים

🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2026 23:43
לצערי הרב אמא שלי נאלצת, בשל סיבות אישיות שלא מאפשרות לה לצאת לעבוד (לא בגלל סיבה רפואית, אלא משפחתי), להקדים את היציאה לפנסיה כשנתיים לפני הגיל הרשמי

הפנסיה שלה לא גבוהה במיוחד...

מה המשמעויות?

האם אפשר לאמוד מה ההפרש בין יציאה עכשיו ליציאה בגיל הרגיל (כדי לאמוד את הנזק)?

האם יש פעולות שמומלץ לבצע באופן מיידי (כמו הסטה של שאריות המניות בתיק כדי למזער תנודתיות)?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 00:57
האם היא מפרנסת יחידה או שיש לה בן זוג עם הכנסה? האם היא מפרנסת רק את עצמה או שאחרים תלויים בה? איזה סוגי ביטוחים/קרנות/קופות יש לה? בפוליסה מקיפה מקרית (במקרה הזה של מיטב) המקדם לאשה ללא בן זוג ללא שאירים ללא הבטחת קצבה ילידת 1963 שמושכת קצבה מגיל 63 עולה מ- 189.46 ל- 197.43, כלומר הקצבה קטנה ב- 4%. כאמור אתה צריך לבדוק את הפוליסה לפי הנתונים של אמא שלך (מסלול, בן זוג, שאירים, הבטחת קצבה, ביטוחים). כמו כן בשנתיים עד לגיל פרישה הקצבה לא נהנית מהטבות המס שאחרי גיל פרישה. האם גם אמך גרה ביישוב מזכה?

איזה תיק? איזה מניות? כמה זה "שאריות"? מה יש בתיק חוץ מ- "שאריות"?

מבחינת פעולות מיידיות כדאי קודם כל להתחיל מאיסוף נתונים וסידור הטופסיאדה, בייחוד טופסי 161 ו- 1500, בטח יזכירו פה עוד טפסים שכדאי לוודא שהם תחת היד. אם היא זכאית לדמי אבטלה אז אולי היא יכולה להחזיק עוד כמה חודשים בלי למשוך את הפנסיה. בכל מקרה כדאי גם לבדוק מה הכיסויים הביטוחיים שלה והאם הם נחוצים, כי אם כן אז חשוב לשמור על הרצף הביטוחי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 10:04
תודה גרביל

בהתאם לשאלותיך:

אבא שלי כבר בפנסיה

גרה ביישוב מזכה

אני לא מכיר את התיק שיש לאמא שלי, שאלתי תיאורטית לעקרונות מנחים...

אבל נראה לי שכתבת פה מה הפעולות הראשונות שכדאי לבדוק
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2026 19:34
למי מומלץ לפנות ולהתייעץ על הסוגייה הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2026 21:11
אולי הסדר ריסק?

שאם חלילה יקרה משהו בשנתיים האלו תוכל לקבל אובדן כושר עבודה
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2026 21:42
נדב טסלר