⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת חשבון מסחר - נשוי לאזרחית אמריקאית

🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2026 09:53
שלום,

קראתי רבות בפורום ובפלטפורמות נוספות אבל ככל שאני קורא יותר אני הולך יותר לאיבוד.

נשוי + 3 - אני אזרח ישראלי, אשתי וגם הילדים אזרחים אמריקאים.

בכל שנה אשתי מעבירה דיווח הכנסות לרשויות המס בארה"ב.

בקרוב אנו עתידים לקבל סכום מכובד לאחר מכירת בית.

את הסכום הנ"ל אנו מעוניינים להשקיע בשוק ההון.

אבל – מכוון ואשתי אזרחית ארה"ב אני ממש הולך לאיבוד מבחינת התקנות, דיווחי המס, עניין העזבון והחשש להסתבך עם הרשויות.

אשמח להסבר קצר וברור באילו ברוקרים אני יכול לפתוח חשבון מחסר (אקסלנס טרייד כבר עדכנו שהם לא מוכנים לפתוח חשבון).

מספר דגשים חשובים:

אופן המסחר יהיה בעיקרו פאסיבי לפחות בתחילת הדרך. אני מעוניין לפזר את ההשקעה במדדים בין: שוק ארה"ב, שוק עולמי, קצת שוק ישראלי, וגם אג"ח וקרנות כספיות.

אני מעדיף בשלב זה ללכת על פשטות. גם אם זה אומר שאשלם יותר בעמלות. חשוב לי מאוד שיהיה פשוט בדגש על לקבל ניכוי מס במקור ולא להתחיל להתעסק עם זה עצמאית.

איך אפשר לדעת שכאשר אני מבצע רכישה של מדד – אני לא בטעות רוכש מדד שחורג מהתקנות עצמן ומהאיסור לרכוש קרנות שאינן מופקות בארה"ב ?

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2026 09:59
תפתח חשבון רק על שמך הכי פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2026 10:12
אני הייתי פותח חשבון על שם האשה בלבד בIB.

קרן כספית שקלית הייתי קונה בבנק בחשבון על שימך בלבד.

בודקים את הISIN, אם זה מתחיל בUS זה בסדר.

אם יש בזה UCITS זה לא בסדר.

אם זה נסחר בארה"ב זה בסדר.

אם זה נסחר מחוץ לארה"ב זה לא בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2026 10:34
אתה צריך קודם לפתוח חשבון בנק שהוא רק על שמך, אחרי זה לפתוח חשבון בבית השקעות ישראלי.

כאשר הכספים מגיעים מחשבון רק על שמך, הם לא דורשים לרשום את בן/בת הזוג האמריקאיים כנהנה (או אפילו כפי שציינת פשוט חוסמים).

גרתם בבית? או שהוא היה מושכר?

מה אם אגיד לך שלהתעסק עם זה עצמאית עולה לך 275 שח לשנה? (ואז אין התעסקות)

אם החשבון רק על שמך, ואשתך לא רשומה כנהנית בחשבון, אין חשש כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2026 17:38
היי,

תודה על העזרה.

מספר הבהרות לשאלות שציינתם:

הבית היה מושכר ודווח בדוחות השנתיים שאשתי העבירה לרשויות בארה"ב (אנחנו שומרי חוק ומעדיפים שקט נפשי).

חשבון הבנק שלנו משותף.

עדיין מרגיש אבוד וכנראה שאני צריך להתקדם צעד צעד....

באיזה ברוקר אתם ממליצים לי לפתוח חשבון ? אני ממש מעדיף ברוקר ישראלי, האם יש כאלה שדרכם אוכל להתנהל בביטחון ובשקט וכמובן לדעת שנושא ניכוי מס במקור מטופל + אקבל במועד את כל המסמכים הנדרשים להעברה לרשויות בארה"ב ?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2026 17:53
ראיתה את ההודעה של יעקוב?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2026 18:19
אז ייתכן וגם על המכירה תהיה חבות מס בארה"ב, על החצי של אשתך. במיוחד אם היא קיבלה פטור דירה יחידה בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 14:54
תודה על העזרה.

מספר תשובות לשאלות / הערות שרשמתם.

1. בפתיחת חשבון בנק חדש - יש להצהיר האם אני נשוי לאזרחית אמריקאית ולכן אופציה זו אינה רלוונטית כרגע. כמו כן, עד כה הבית נכלל בדיווחים לרשויות.

2. מכירת הבית - נושא המיסוי כולל מיסוי בארה"ב - מטופל וידוע. ברור לי שישנה אפשרות שאשלם מס בארה"ב על החלק של אישתי.

השאלה אינה מתייחסת לנושא מיסוי הבית עצמו אלא באיזה ברוקר יהיה הכי פשוט ונוח להפקיד את הכסף ממכירתו.

ולכן - האם קיים ברוקר ישראלי שאני יכול לעבוד דרכו בביטחון ובשקט וכמובן לדעת שנושא ניכוי מס במקור מטופל + אקבל במועד את כל המסמכים הנדרשים להעברה לרשויות בארה"ב ? האם לעבוד דרך

מה הכוונה ?

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 16:11
אם אתה מדבר על חשבון משותף, אז IBI ומיטב דש יתנו לכם.

אם מדובר בחשבון יחיד על שמך בלבד, אין אופציה בלי לרשום את אשתך כנהנית בחשבון (מלבד אם תפתח חשבון בנק חדש על שמך בלבד).

דוח שנתי עולה בימינו 275 שח, ולוקח 10-20 דקות מהזמן שלך, ולכן לא צריך לפחד מהאופציה של לפתוח חשבון השקעות בחו"ל (ואז אפשר רק על שמך, הגם שכספים מגיעים מחשבון משותף).
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 17:49
חפש בגוגל "אלפי" או "אלפי דוחות מס" אם לא תמצא את מבוקשך :)

עלות דוח שנתי אצלם היא 275 ש"ח. אם תרצו להוסיף דוח שנתי אמריקאי לדו"ח זה אפשרי במסלול ליווי שלהם, בתוספת 100 ש"ח (375 סך הכל, לשנת מס).

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 17:58
ללא תשלום נוסף לגורם שלישי שעושה את הדוח האמריקאי?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 18:01
לא בטוח שהבנתי.

אם יש דוח אמריקאי מוכן, התשלום הנוסף הוא עבור הליווי בלבד (100 ש"ח כאמור).

אם הכוונה האם צריך לשלם למי שיכין דו"ח אמריקאי, כן - מן הסתם (אולי הייתי צריך לציין?).

אלפי לא מפיקה דו"ח מס אמריקאי למען הסר ספק
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 19:16
עשיתה סלט מה הכוונה פה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 19:22
אין סלט.

יש מקרים שאנשים מדווחים קודם כל בארצות הברית ורק לאחר מכן בישראל, והם רוצים לצרף את הדו"ח האמריקאי שלהם לדוח בישראל (סיבות מיסוי כאלה ואחרות).

ניתן לעשות זאת כאמור, במסלול ליווי אישי בתוספת 100 ש"ח.

לא ייעוץ או המלצה, סדר ההגשה (ארה"ב תחילה או ישראל תחילה) תלוי בסוגי ההכנסות ומס ששולם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 18:09
אני לא אזרח אמריקאי ואשתי כן אזרחית ארה"ב, אם אני שם באינטראקטיב ברוקס הרבה כסף ואני רושם זאת על שמי בלבד האם אין שום חשש? או שדווקא שזה מגיע מחשבון אישי שלי? למרות שאנחנו לא מגישים דוחות כלל, הם לא יקשרו ביני לאשתי? תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 18:35
מבחינת ארה"ב אתה ואישתך 2 ישויות שונות ללא קשר ביניכם אא"כ ביקשתם במפורש אחרת.