⬅ חזרה לאינדקס

חשבון מסחר כחיסכון לילד

🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2026 22:08
שלום לכולם!

החלטנו שאנחנו רוצים לעשות חיסכון לילדים שלנו, ואנחנו חושבים שהאופציה הטובה ביותר היא לפתוח חשבון מסחר על שם הילד וכשיגיע לגיל 18 הוא יקבל עליו שליטה (ובהכוונה נכונה שיחכה וימשיך לצבור :) )

בכל מקרה,יש לנו סכום השקעה ראשוני, ואחריו אנחנו רוצים להפקיד 500₪ לילד כל חודש (או 2000₪ רבעוני).

השקעה פסיבית על תעודות סל.

העניין הוא כזה.. בדקתי עם מיטב דש וראיתי שאפשר לפתוח חשבון על שם הילד (בניהול אפוטרופוס. לעומת זאת בדיקה עם ibi אמרו שאי אפשר).

במיטב דש לא מאפשרים מסחר בשברי מניה בבורסה בתל אביב, ואני לא רוצה להכנס לענייני מיסוי / התעסקות עם ארהב.

* אני רוצה מנגנון קבוע (הוראת קבע להעביר את הכסף לחשבון ולקנות את המניה) ולכן להתחיל להתעסק ולחכות כל הזמן עם קניית מניה (היום מניה אחת של CSPX נסחרת ב733$)- מה שאומר שאני לא אוכל להשקיע את כל הכסף בבת אחת וכל הזמן ישאר כסף בחשבון מסחר - יתחיל לדרוש הרבה תשומת לב בעיני.

*מסחר בניירות בבורסה ת"א.

*אני מעדיף בית השקעות מבוסס ופחות מתחבר לפפר ודומיו.

* אני לא רוצה לפתוח קופת גמל להשקעה ספוג דמי ניהול גבוהים.

אם יש בית השקעות מבוסס שניתן לפתוח חשבון על שם הילד, ובנוסף אפשר להשקיע בשברי מניה אשמח להכיר.

אשמח לשמוע רעיונות מחברים כאן בפורום

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2026 22:12
אני חושב שיש חשבון אפוטרופוס גם באקסלנס.

לא בטוח כי אין לי ילדים בעצמי אבל אני די בטוח שראיתי פרסום כזה.

בנוסף, יש להם פיצ'ר של רכישה מחזורית של מניות (לפחות בחשבון טרייד). לא השתמשתי בו בעצמי אז לא יכול לחוות דעה, אבל בהנחה שזה עובד בצורה סבירה זה יכול לעזור מאוד לעשות אוטומציה לכל התהליך.

שווה בדיקה מולם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2026 22:15
השאלה הראשונה המתבקשת:

האם מי מההורים או הילדים בעלי אזרחות אמריקאית?
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2026 22:16
לא
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2026 22:32
אז האופציה של ריבוי חשבונות בפסגות ללא דמי ניהול חודשיים כלל הוא אידאלי, כאשר החשבונות נרשמים על שם ההורים.

לא רואה שום יתרון ורק חסרונות ברישום על שם הילדים (בירוקרטיה עודפת בשלב פתיחת החשבון, והבנה מאוחר מדי שגיל 18 זה ממש צעיר לחלק מהאנשים לקבל סכומים מסוימים עם ציפיות מסוימות אבל אין מה לעשות אם ישרפו את זה על דברים אחרים).

בגיל שתרגישו לנכון, תוציאו אישור ממס הכנסה ותעבירו את התיק as-is לילד, ללא אירוע מס.

גם אין צורך לרכוש cspx, יש קרנות איריות שנקובות בשקלים עם עלות נייר סבירה לחלוטין (45 שח ליחידה על SP500, ו-27 שח ליחידה על מחקה מדד עולמי). יש גם את cspx בשקלים, אבל ב2300 שח ליחידה, אפשר לוותר עד שפסגות יאפשרו חלקי-יחידה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2026 22:46
* וואלה לא ידעתי שהעברת הכסף היא לא אירוע מס לילד תודה רבה!

*מה הכוונה ריבוי חשבונות, אם אני בעצם פותח חשבון על שמי ובסוף אני אעביר את הכסף אל הילד אז הכל תחת חשבון אחד? או שלא הבנתי אותך נכון? אני גם מבין את הכוח בלרכז את הכסף בחשבון אחד.

* איפה החיסרון בקרנות הזולות יותר? דמי ניהול גבוהים יותר, קרנות חלשות יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2026 22:53
פסגות מאפשרים לפתוח עד 10 חשבונות נפרדים על שם אותו בן אדם. ככה תוכל להפריד בין הכספים שלכם לבין אלו של הילדים.

אני אישית מעדיף לשים הכל בחשבון אחד ולעזור לכל ילד כשיצטרך.

יש דיון בפורום שאפשר לחפש SPXS vs CSPX.

הן לא קרנות זולות יותר. הן פשוט עם מחיר יחידה נמוך יותר (חילקו את הקרן ליותר יחידות, או לחלופין הקרן נפתחה מאוחר יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 07:47
העברת הניירות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 09:00
תודה על החידוד!
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 11:11
זה לא יקר מאוד ביחס לסכום של הקניה?

אא"כ זה במקום התעסקות תמידית
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 11:18
זה לא עמלות הקנייה, אלה המחירים ליחידה אחת של הנייר הספציפי.

אם אתה רוצה להשקיע 500 שקלים ב-SP500 תוכל לקנות 10 יחידות ב-450 ש"ח, ואת היתרה של ה-50 (פחות עמלת ק/מ) לדחות לחודש הבא או לקנות קרן כספית בינתיים (תלוי מה העמלות).
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 11:27
לא הבנתי .. לי היום יש הו"ק לתעודות סל וכספיות וכ"ו ועולה לי 3 ש"ח עמלה לפעולה בסכומים הנ"ל

מה לא הבנתי/פספסתי?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 11:30
האמת שלא ברור לי מה אתה שואל. אז קשה לי לאמוד מה לא הבנת או פספסת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 11:42
אתה מדבר על עמלת קנייה/מכירה.

הוא דיבר על עלות המנייה עצמה, לא על עמלת ק/מ
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 11:47
ואף כתבתי לו את זה