⬅ חזרה לאינדקס

חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים?

🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2026 21:25
1. בעל חשבון אישי בבנק א' ,וחשבון משותף עם אשתי בבנק ב'.

2. כבר העברתי הרבה פעמים מהעו"ש והחשבון מטח $ בחשבון האישי בבנק א' לחשבון האישי בIBKR, לטובת השקעות (העברה כספית רגילה בארץ או לחו"ל), פעם אחרונה לפני כחודש.

3. בנוסף, ישנם כ2500$ שהיה לנו כמה שנים בחשבון המשותף מאז שפתחנו אותו בעצם, הכסף עצמו היה חלק מהמזומן (שח ודולר) שהפקדנו מהצ'קים של החתונה. היה במהלך השנתיים האחרונות בקרן כספית נקובה דולרית. אז נניח שעשה תשואה של כ8%. הקרן נמכרה לפני כחודשיים, לאחר מיסוי רווח הון (שמופיע בחשבון בנק) , והכסף נכנס לחשבון מט"ח בבנק ב'.

4. העברתי לפני כחודש 2500$ מהחשבון המשותף בבנק ב' לחשבון השקעות IBKR של אשתי.

5. מס הכנסה חייב אותי 751$ מיסוי על ההעברה לIBKR.

מה עושים?

אני רוצה להניח שמדובר פה בטעות מערכת כלשהו, לא ברורה בעליל.

דיברתי עם הבנק להבין, אומרים שלא תלוי בהם. אם מס הכנסה מבקשים הם חייבים לתת בלי להבין למה.

מס הכנסה לא יודעים להסביר וגם לא מוכנים כלכך לפרט, רק אומרים להגיש טופס 867 בהחזר מס השנתי, ואם יחליטו שמגיע לי ,אז ייתנו.

לדבר עם IBKR עוד לא דיברתי - אעשה זאת בימים הקרובים, למרות שלא בטוח שזה ביוזמתם.

אני נוטה לחשוב שזה איכשהו נקלט או סווג אצלהם (IBKR \ מס הכנסה) בצורה לא תקינה בתור רווח (כל ה2500$) , למרות שהמיסוי הוא יותר מ25%.

ובכלל ממתי נהוג למסות העברת כספים?

בבנק עוד ניסו לדבר איתי תחת הנחה שאני תמים או מפגר או שילוב ולהגיד שהכל תקין . זה בסך הכל מיסוי על העברת מט"ח (לא עמלה לגיטימית כלשהי - מיסוי!!), ורק לאחר הפקיד השלישי הטלפוני הם הסבירו שאין להם מושג. מס הכנסה ביקשו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2026 21:52
מזרחי או דיסקונט?

מדובר בהגדלת ראש מטורפת של הבנק ויש טופס שאפשר למלא מראש בו מצהירים שזו העברה לחשבון נוסף על שמך לצורך השקעה ואז הבנק לא מנכה.

אגב הבנק גם משקר או בור, כי הבנק ניכה במקור, לא מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 06:03
אחרי ששני פקידים ניסו להסביר לך, איך חשבת שהשלישי יתייחס? ההנחה הזו שלו היא בהחלט סבירה, אבל חבל שנפלת על פקיד שנמאס לו מהתלונות , ושיקר שאין לו מושג, על מנת להוריד אותך ממנו

הבנק ניכה 25% מס הכנסה (כן מיסוי) כי העברת לחשבון זר ולא סימנת שזו העברה לחשבון שלך.

עכשיו כמו ששני הפקידים הראשונים כנראה ניסו להסביר לך, יש טופס מתאים שאתה צריך למלא ולהעביר לפקיד השומה על מנת לתקן את הטעות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 09:33
מדובר בבנק דיסקונט.

בכללי אני ממש מופתע מכמה דברים -

1. שאלה תיאורטית - בעצם בהעברת מט"ח (או כסף בכללי), למישהו בחו"ל ולא לחשבון השקעות שלי , קרוב משפחה לדוגמה, טומנת בחובה מיסוי של 25%? זה בלתי נתפס בעיניי. הרי מדובר בכסף שהגיע ממשכורות \יגע אישי\הכנסות שגם ככה כבר ממוסות במס הכנסה . איך העברה רגילה הופכת של כסף שמקורו לא בספק, הופכת את כל הכסף לשקול לרווח הון ואז לוקחים 25% מכל הכסף?

2. לפי הסכומים המדוברים , זה לא 25%. זה משמעותית יותר. ההעברה הייתה על 2500~$ . המיסוי הוא על 751$. זה 30% מיסוי.

אז להבנתי הכתובת פה זה עדיין הבנק? אני אוסיף פה יותר מאוחר את הסימוכין שיש לי מהבנק לפעולות האלה. אולי משהו בשפה ובטרמינולוגיה שם מסבירים
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 09:39
תשמע, הפקיד הראשון שהיה במוקד טלפוני הסביר שזה קשור לשוק ההון והוא פקיד רגיל ועליי לדבר עם פקיד של שוק ההון. התקשרתי למספר אחר, שלוחה אחרת ודיברתי עם פקיד של שוק ההון. שם הוסבר לי שזה לא העברת ניירות ערך אלא כסף. וזה לא קשור לשוק ההון. ושעליי לדבר עם פקיד בנק רגיל שקשור להעברות ועו"ש. אז הפקיד השלישי, בסופו של דבר שלח אותי לדבר עם מס הכנסה, כי אמר שזה בא מדרישה שלהם.

לא היה שום דיון על העברת מטח לחשבון שלא על שמי (או שם אשתי) ולכן זה איכשהו כפוף למיסוי 30%. והשניים הראשונים בכלל לא דיברו איתי על זה, בעיקר הפנו אותי ממחלקה אחת לשנייה.

אז עדיין מדובר פה בטופס 867 ? או טופס אחר? הרי לא מדובר פה ברווחי הון. וזה טופס שמיועד לציין הכנסות, רווחים, הפסדים וניכויי מס במקור מניירות ערך, פיקדונות ודיבידנדים. ופה זה פשוט מיסוי מהעברה בנקאית. לא יודע אם זה ניתן לסיווג בתור נייר ערך, פיקדון או דיבידנד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 10:55
אם אתה לא מעביר לחשבון שלך, מס הכנסה מניח שזה תשלום לתושב חוץ (למשל תמורת שירותים כלשהם) ויש חבות לנכות מס במקור מתשלום כזה. קיים פטור במקרים מסוימים (למשל העברות עד סף מסוים בשנה - 250K $ והמועבר תושב במדינה שיש אתה אמנת מס) אבל כדי לקבלו יש להצהיר כלפי הבנק שאתה עומד בסף הזה (על טופס 2513/2) .

הפקידים בבנק בהם נתקלת , כמו בהרבה תחומים אחרים הם בורים וחסרי ידע ולא מכירים את החוקים שחלים על הנושאים בהם הם עוסקים.