⬅ חזרה לאינדקס

מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן

🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 04:16
פעם העליתי על זה פוסט, אבל עכשיו אני מסוגל לתת קצת יותר פרטים. לפני הכול אציין שאני בן 19, בלי כל מיני מחלות כרוניות או בטיפול תרופתי. בכללי אני קונה מעט תרופות, אולי פעם בחודש ורובן כלולות בסל הבריאות.

יש לי ביטוח מושלם פלטינום (₪80.87) וביטוח סיעודי בכללית (₪13.98) – יחדיו ₪94.85.

יש ארבעה דברים מעניינים בביטוח:

* אפשרות להתייעץ עם רופאים מומחים במחיר של ₪150 או ₪200. (סלחו לי שאינני זוכר את הסכום המדויק, אבל זה בסכומים האלה. יחסית זול.)

* הנחות על תרופות מרשם

* הנחות על תרופות ללא מרשם

* טיפולי שיניים, במיוחד ההנחה לשיננית.

שלושת הסעיפים הראשונים כלולים ב"מושלם זהב". גם ההנחה על הסרת אבנית (₪20 ביקור ראשון ו־₪70 ביקור שני) אצל שיננית כלולה שם. לעומת זאת ב"מושלם פלטינום" יש הנחות גבוהות על טיפולי שיניים יותר עמוקים. יש שם מגוון טיפולים בסך ₪34. אגב אחד מהם הוא הפלואוריד ששמים בסוף הטיפול אצל השיננית – ללקוח פלטינום ₪34 (רק בביקור הראשון), ללקוח זהב ₪78 (רק בביקור הראשון) וללקוח רגיל ₪104 (וכמדומני זה גם המחיר במפגש השני ללקוחות מושלם).

בכל מקרה עפ"י חישוב של ChatGPT, רק בשביל השיננית זה לא משתלם, שום ביטוח, לא זהב וּודאי שלא פלטינום. בעצם זה יכול להשתלם; אינני יודע מה המחיר של טיפול אצל שיננית ללא כל ביטוח, אבל חישבתי כאילו זה ₪200.

עכשיו נעמיק בכל סעיף.

באפשרות הראשונה מעולם לא השתמשתי, אני תמיד מקפיד ללכת לרופאים של הקופה, והאמת שרק לאחרונה נתוודעתי לאפשרות להתייעץ עם רופא פרטי. סביר להניח שלא אצטרך את זה בזמן הקרוב.

הנחות על תרופות: ממה שראיתי בתשלומים שלי, או שקניתי תרופה שנכללת בסל, או שאין עליה שום הנחה.למעשה ראיתי רק תרופה (תכשיר ליתר דיוק, משחה נגד יובש) אחת שעולה ₪34.38 ואני קיבלתי אותה ב־₪28.65. הנחה מטורפת, כן. יש גם הנחות על אקמול ודקסמול למגוון סוגיהם, אבל את זה קונים פעם אחת בחורף, וממילא ההשקעה לא מחזירה את עצמה רק על ידי קניית התרופות האלה.

מה שכן, שמתי לב לתרופה מעניינת בשם "FINASTERIDE TEVA 1MG (M)100TAB" שנועדה לטפל בהתקרחות. ללקוח רגיל מחירה ₪465.46 אך ללקוח מושלם ₪232.73. ביטוח זהב (₪38.87 לחודש) לשנה יעלה לי ₪466.44. מדובר במאה טבליות שמספיקות לקצת מעבר לשלושה חודשים, ויכול מאוד להיות שזמן נטילת התרופה יתארך עוד יותר. להוסיף על זה טיפול אצל שיננית, יכול להיות שהביטוח יצא משתלם.

בכל מקרה קראתי שאפשר לבקש מינון גבוה יותר (5 מ"ג, שזה כלול בסל הבריאות) ולחתוך לארבעה רבעים.

אבל שאלת השאלות היא מתי אקריח. בכל מקרה תמיד אפשר להצטרף מחדש ולחכות שלושה חודשים כדי לעבור את תקופת האשכרה לעניין התרופות.

אז לאחר המחקר המייגע שעשיתי (וטרם סיימתי היות שאינני יודע כמה עולה הסרת אבנית אצל שיננית), אשמח לשמוע את חוכמת הסולידים.

רק במטותא מכם, תיתנו לי הסברים הגיוניים ולא "מה אם תקרא לך קטסטרופה ופתאום תצטרך דווקא את זה?" נכון שהכול יכול לקרות, אבל בואו נדבר על הבחור בן ה־19 הממוצע. אם כי בחור בן 19 שבודק פוליסות ביטוח איננו כל כך ממוצע, אף לא יחסית לאנשים בגילי ה־30, גיל שבו כבר ראוי להתחיל לחטט קצת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 05:47
אם אתה צעיר ובריא בדרך כלל, אין סיבה לביטוח פלטינום. אתה יכול לשנמך. שווה להשאיר סיעודי, כי העלות נמוכה מבחינת הביטוח שאתה משלם, אבל העלות במקרי קיצון (פגע בך אוטובוס ונהיית סיעודי עד סוף ימיך) היא גבוהה.

הפלטינום משתלם בעיקר למחלות כרוניות, אם צריך חוות דעת נוספת, ולטיפולי הריון ורפואה משלימה. אם אתה לא צריך את אלה אז אין טעם לשלם יותר מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 06:06
לא רופא, ולא מייעץ.

ביטוח שב"ן הוא לא ביטוח לקטסטרופות

הוא בעיקר ביטוח פסיכולוגי וביטוח עבור הרבה דברים קטנים שבסבירות גבוהה יתקיימו.

לרוב הדברים הכי אקזוטים מחמירים בו זה כמה אלפי שקלים עלות (שאצל רוב האנשים זה לא קטסטרופה)

בישראל יש ביטוח בריאות מעולה (בין הטובים בעולם!) בחינם.

קרי אם מחר חלילה יהיה לך סרטן או כל מחלה קשה אחרת אתה תקבל את הטיפול הכי טוב כנראה שאפשר לקבל בארץ ללא קשר אם יש לך ביטוח בכלל (כל סוג ביטוח)

הביטוי בריאות מכל הסוגים הם רובד נוסף להקל עליך כמו חוות דעת נוספת, השתתפות באחות בבית, פיצוי כספי אם יעשו לך השתלה או גילית מחלה קשה, השתתפות בעזרים רפואיים, קיצור תורים לא דחופים, טיפולים משלימים בהנחה וכו

זה בסדר גמור להסתדר בלי אף ביטוח!!

וזה ככל הנראה יותר ממה שיש למרבית אוכלוסית העולם.

אם אתה מחפש ביטוח קטסטרופות אז זה ביטוח בריאות פרטי שמבטח תרופות לא בסל, השתלת איברים בחול (תחת ההנחה שבארהב יהיו יותר תרומות איברים מבישראל), בחירת מנתח ספציפי (תחת ההנחה שתרצה לבחור את המנתח המומחה שלך בעצמך ולא לתת לבית חולים לבחור בעצמו את המנתח)

בכל מקרה כל אלה לא בשב"ן

לדעתי האישית אם כבר לעשות משהו אז זה את זה וזה הרבה יותר זול משבן בטח בגילך (בלי כל התוספות האמבולטוריות שזה שוב כמו השבן)

שבן פלטיניום משתלם בעיקר לנשים בזמן ההריון והלידה כל שאר המנויים לזה פחות משתלם

שבן זהב זה סוג של אמצע (אישית יש לי כי אישתי לא הסכימה שאבטל את זה פסיכולוגית) אבל אין לו ממש ערך בתחולת

אחרי 10 שנים עם שלושה ילדים והרבה אינטרקציות קטנות אני יכול להגיד ששילמו סביב 30 אלף שקל על הביטוח ואולי קיבלנו בחזרה 15 אלף שקל (10 אלף בערך זה עבור הלידןת) וזה אחרי הרבה דם יזע בקשות קבלות והחזרים

אישית זה הפך לי לנטל הרבה פעמים ומעדיף הרבה פעמים ללכת לפרטי מלא בלי לקבוע תורים מראש מבלי הצורך לשמור קבלות ולקבל החזרים ומבלי כל הכאב ראש של מי עובד עם מי

שייניים אישית זה מקרה מיוחד, אני אישית נמנע מאוד מללכת לקופח עבור טיפולי שיניים אבל אנחנו לא צרכנים גדולים של זה גם

זה מאוד חשוב שם מי הרופא עצמו

אתה יודע אם משתלם לך

שים לב שלדעתי אפשר לחזןר לביטוח השבן מבלי הצהרת בריאות כלל

כלומר גם אם מחר מתפרצת לך מחלה שמצריכה טיפול יקר מתמשך. תעשה שבן ותחכה או תשלם על ה3 חודשים הראשונים עד שהוא יתחיל לפעןל זה יחסית כסף קטן

יפה מאוד שאתה חושב על ביטןחים בגיל הזה
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 06:09
תאונות דרכים, תאונות עבודה ופעולות איבה וטרור לא כלולות בביטוח הסיעודי

כלומר במקרה הזה לא תקבל שקל

וגם מה שכלול מוגבל בסכום ובכמות השנים אז זה סכום שאפשר לגדר סיכון עליו

לרוב סביב כמה מאות אלפי שקלים

אפשר למשפחה שלמה לגדר סיכון יחיד
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 16:00
חישבת נכון, זה סדר הגודל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 16:06
הסעיף הראשון הוא גם המשמעותי ביותר. זה לא רק התייעצות עם רופא מומחה בתשלום, זה קיצור התור. הרופאים בתשלום יותר זמינים ברמת המהיום למחר, לעומת כמה שבועות עד חודשים לרופאים רגילים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 18:53
אז מתי הוא תקף בכלל?

אני לא בטוח עד כמה שווה להשאיר את הביטוח הסיעודי משום שהבנתי שהם במשבר עם חבר הראל. יש הסכם עד סוף השנה, אבל מה יהיה אחר כך? נכון שזה לא סכום גבוה אבל גם ₪14 זה כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 19:02
קודם כול אני מעריך מאוד את התשובה הארוכה שלך. כיף לראות השקעה כזאת, ואני מאחל שגם אתה תקבל תשובות ארוכות כאלה כשאתה משתף בהתלבטויותיך.

ברור. אבל כן ראיתי שיש איזשהו כיסוי בפלטינום לסרטן, פיצויים או משהו. יש גם מימון ניתוחים פרטיים בארץ ובחו״ל.

בכל מקרה התכוונתי יותר לניתוחי שיניים. מה אם אידרס ואשבור את כל הפנים שלי? במקום לשלם אלפי שקלים לשיפוץ, אשלם ₪34 על כל ניתוח.

אם כי אני ממש לא בטוח שאלו הם הניתוחים המדוברים חחחחח.

נושא קצת אחר, אבל למה יש פרסומות שאין לאנשים כסף לתרופות נגד סרטן? אתה מוזמן להגיב לי בפרטי כדי לא להסיט את הדיון, אבל אפשר גם פה. מה שתחליט.

למה אני צריך פיצוי אם המשנה מממנת? סתם עוגמת נפש?

בחירת מנתח לא אכפת לי. אני סומך על כל הרופאים.

השתלת איברים ותרופות שאינן בסל זה נחמד; השאלה היא אילו תרופות. יש סיכוי שאזדקק לתרופה יקרה שאיננה בסל. השאלה האמיתית היא מה אם לא אזדקק לה.

אעשה כשאמצא עבודה נורמלית. בטח יציעו לי שם ביטוחים. בינתיים אינני רואה טעם.

אתה מתכוון אחרי ששילמתם לפלטינום, נכון? זהב לא כוללים סל לידה.

וממילא אני לעולם לא אלד, אז אולי נעשה רק לאשתי העתידית. או שמא גם הבעל מקבל?

אגב אשתך לא חייבת לדעת איזה ביטוח יש לך. ;)

תעשה מה שנכון לך. חיים שלך ויש לך זכות לשלם על מה שאתה רוצה.

לא. הולך פעמיים לשיננית וזהו. אפשר לשאול למה אתה מעדיף טיפולי שיניים במרפאות פרטיות?

דעתך היא גם עובדה.

משהו כזה, כן. זו האכשרה עבור ההנחה בתרופות. אז מקסימום אם אתחיל להקריח, אעשה זהב.

חשוב מאוד. אני אוהב לשלם רק על מה שצריך. עדיף להסדיר את כל הדברים המשעממים האלה כדי להבין על מה אתה משלם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 19:30
מקווה שלא יפתיעו אותי עם איזה ₪350 לטיפול.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 21:51
הרובד של פלטינום לא קשור לקטסטרופה אלא להוזלה של שירותים מסוימים בעיקר שיניים ואסתטיקה אלטרנטיבי וכדומה.

ברובד זהב יש כיסוי מסויים למצבים רפואיים כולל קשים כמו השתלות וניתוחים בחו"ל. וניתוחים שאינם חירום.

בעיקרון רוב מוחלט של המצבים הממש קשים ובטח הדחופים כלולים בביטוח הבסיסי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2026 23:44
הממשלה/קופת החולים מממנת את הטיפולים וזהו. לרוב, מי שחולה בסרטן או מחלה קשה אחרת (לא עלינו) מתקשה להמשיך לעבוד, ואז אין הכנסה. בגיל 19, כשאתה (אני מניח) עוד גר אצל ההורים זה לא משמעותי. אבל לאנשים מבוגרים עם משפחה ומשכנתא, זה קריטי. לרוב יש פיצויים כאלה בביטוח של קרן הפנסיה, אבל יש כאלה שמעדיפים כיסוי גבוה יותר.

זה כבר סיכוי/סיכון שלך. הרבה (אני ביניהם) מעדיפים לשלם על ביטוח פרטי בעיקר בשביל שקט נפשי.

אם יגידו לך 350 שקל, תחפש מרפאה אחרת :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2026 14:18
נתחים מהסוף. אני לא רופא ולא סוכן ביטוח וזו דעתי האישית בלבד (ואני גם בכללי די נמנע מביטוחים כי זה לא כלכלי בתוחלת אם כי למשתמש בודד זה בהחלט בקטסטורפה יכול לעזור)

אם תיכשל ב3 מבחנים מתוך 4 של עצמאות סיעודית, בגדול אם אתה לא יכול ללכת + לעשןת צרכים + להתלבש או לאכול לבד תיהיה זכאי

(מניסיון כואב הרבה פעמים המדינה תכיר בך קרי תקבל קצבה סיעודית מביטוח לאומי אבל החברת ביטוח לא תכיר כי אתה יכול להשתין לבד אבל לא לחרבן לבד אז זה תחום אפור, או להתלבש לפעמים מספיק לסגור רוכסן של קפוצון או רק חולצה)

אתה צריך להיות לרוב סיעודי כתוצאה ממחלה או זיקנה

בנוסף גם אישפוז בתקופה של 60 יום או פחות מונע קצבה

כלומר נניח אתה חולה סרטן וכל חודש מגיע לבית חולים לטיפול. לא תקבל קצבה סיעודית (שןב מנסיון אישי כואב)

כן תקבל בקלות יחסית אם תתאשפז במוסד סיעודי או תיהיה תשוש נפש (מחלת נפש שמצריכה אישפוז קבוע)

לדעתי מה שמצעים בשבן לסרטן הוא מאוד מינורי מול ביטוח פרטי אבל תבדוק. שים לב שיש הרבה פעמים כפל בינהם ואז אתה משלם פעמים. ובכללי עבןר סרטן כמעט הכל בחינם מהמדינה (הביטוחים עוזרים לניתוחים פרטיים, מרפאות יוקרתיות וכו)

שיניים אם תדרס והפנים יפגעו אתה בכל מקרה תצטרך כירוג פה ולסת וזה בבית חולים וזה בחינם

לא יודע איזה סיטן מכוסה בדיוק ב34 שקל

מניח שמן הסתם זה לא הניתוחים שאתה תצטרך

תבדןק אם הרמת סינוס או השתלת שיניים כלולה

בשביל שתתרום כסף לעמותות שלרוב מרוויחות ממך (בדרכ על כל 1 שקל שתתרום אולי רק 20-50 אג יגיעו לאותו בן אדם שצריך בפועל השאר הולך למשכורות בעמותה, פרסומות והוצאות אחרות אחרת מאיפה הם ממנים פרסומות כאלה יקרות)

בישראל בסרטן אתה תקבל את כל מה שתצטרך (יש בתי חולים שיותר ויש שפחות תלוי מחלקה התמחות וקרוב למרכז)

הכוכבית היא אם אתה באמת צריך

לרוב בסרטן יש כמה קווי תרופות

כל קו זה תרופה מסוג אחר שיכולה לעזור זמנית או קבועה. ככל שמתקדמים בקווים היעילות יורדת

בדרכ קו ראשון ושני יהיו בסל

קו שלישי כבר לא בסל אבל עדין תקבל אןתו בבית חולים (קומבינות למינהם)

קו רביעי כבר בדרכ לא אבל זה בעיקר בגלל שהיעילות שלו מוטלת לרוב בספק

בגלל זה יש פרסומות שתרופה בעלות חצי מליון שקל יכולה להציל... (בפועל הסיכוי שהיא תעבוד הוא פחות מאחוז)

לצערי התנסתי גם בזה, הגשנו את התרופה בחצי מליון דרך הביטוח הפרטי, לא באמת הצלחנו להשתמש בה כי כבר לא היה טעם

כן המחשבה אבל ה1 אחוז הזה היה אולי אוכלת אןתנן אם לא היה ביטוח בדיעבד

כמו שאמרו לפצות על זה שאתה לא עובד

זה המהןת של ביטוח תאונות קשות

בקרן פנסיה זה הרבה יותר משתלם ואוטומטי

תמיד יש אבל הוא מאוד קטן

בישראל גם לרוב תקבל את זה

הרי לרוב החרדים אין ביטוחי בריאות כלל

יש כל מיני גמחים וכאלב שקונים תרופות אם צריך

והם כמובן נותנים את זה לכולם

אצלי את התרופה בחצי מליון החברת ביטוח שלחה אותי להביא מאיזה רב כזה שהחזיק מלאי כי זה היה דחוף ולא רצינו לחכות למשלוח מחול

כן יש היום תרופות גנטיות מותאמות אישי שזה מאוד עוזר בהרבה סוגי סרטן

לדעתי מאוד חשוב. לא יודע אם מקבליפ את זב בביטוח של המדינה לא בדקתי

הפוך. ביטוח בריאות פרטי בסיסי

תרופןת לא בסל עם גנטיות.והשתלות יעלה לך 10-20 שקל לחודש

(אפשר בלי ניתוחים בארץ כי מסכים שעדיף הרבה פעמים שיבחרו עבורך את המנתח ושיעשו את זה באמצע היום בבית חולים גדול ןלא בערב באיזה בית חולים פרטי ללא טיפול נמרץ ועוד מנתחים אם צריך)

לא. לי ולילדים יש זהב. רק לאישתי היה פלטיניום בלידות.

ובנישואים חובה שהאישה תדע ותיהיה שותפה זה מהות של שיתוף החיים.

ובלי קשר ביטוחים שלי הם בשבילה הרי

אם יקרה לי משהו היא זאת שתחליט כמה כסף לשלם על איזה טיפול או תצטרך לפרנס לבד אחרכ את הילדים

בטיפןלו שיניים בקופה הרופא מתוגמל לפי פרוצדורה לכל דבר יש מחיר ותשלום שהוא מקבל (הוא לא יקבל שכר פר שעה או גלובלי כמו רופא רגיל)

על סתימה של 10 דק הוא יקבל נניח 60 שקל

על עקירת שן, טיפול שורש, כתר וכו הוא יקבל 600 שקל ונניח יקח לו 30 דק

ההבדל בינהם הוא לרוב לקדוח יותר עמוק בשן בפחות מחצי ממ

כלומר מראש הוא מוטה לטיפולים לא נחוצים או אפילו לגרימת נזק

גם במרפאה פרטית זה קיים

אבל שם לרוב יהיה להם חשוב ההמלצות ןהמטופלים חוזרים (מול הקופח אין חשיבות למטופלים חוזרים לאותן רופא)

אני אישית אם צריך הולך בשיינים להכי יקר והכי מומלץ
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2026 17:39
תירגע, אתה לא תחטוף תביעה.

הבנתי. אתה מדבר על הביטוח של קופת החולים או בכללי?

לא ידעתי שגם הסיבה רלוונטית.

למה צריך ניתוחים פרטיים אם המדינה עוזרת?

ניתוח פרטי אם אני לא רוצה בבית חולים ציבורי?

אבדוק. תודה.

קומבינות?

ניסיון כואב יש לך. :/

ראיתי שיש איזושהי תרופה שמותאמת גנטית בסל הבריאות שעולה 1.7+ מיליון שקלים!

בכל מקרה אני לא מבין בכל התרופות האלה. יש רשימות ארוכות. ספציפית אותה תרופה שציינתי לא כלולה בהנחות של קופת החולים (הגיוני משום שאסור להן לכלול תרופות מצילות או מאריכות חיים).

ואם רוצים תרופות רציניות, באמת עדיף ביטוח פרטי לדעתי.

תהיה לי בעזרת ה׳.

נחמד. רק חבל שגם פה זו קומבינה של החרדים, אבל זה כבר עניין אחר.

הכוונה היא לא לתרופה מצילת חיים אלא משהו יותר ״רגיל״ כזה (כמו התרופה נגד ההתקרחות). בכל מקרה אוכל להצטרף מחדש ולהמתין שלושה חודשים.

אותה תקופה שידברתי עליה מקודם; היא נקראת ABECMA.

תגיד, מה הפואנטה בביטוח השתלות? זה לא שהם יפליצו לי כליה. יש לי כרטיס אדי דרך אגב, והבנתי שזה נותן לי קדימות בתורים להשתלות.

לילדים דווקא משתלם שיהיה פלטינום כי יש הנחות על משקפיים, טיפול בעיסוק, אבחונים ועוד. אולי כלול בזהב; לי לא רלוונטי.

הגישה שלי שונה. :)

גם כתבתי עליה פה בעבר, אבל לא ניכנס לזה.

מעניין. אתה רומז שרום השיניים בקופת החולים בכוונה יגרום נזק לשיניים?

אותי לימדו שאם מצחצחים כמו שצריך, לא צריך ללכת לשום רופא. נקווה שזה המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2026 00:55
זמן המתנה קצר יותר (אם זה לא משהו מציל חיים), אפשרות לבחור את הרופא (לפעמים זה קריטי. במיוחד אם זה ניתוח מאוד מורכב).

ביטוח השתלות מכסה לך את כל ההוצאות של השתלה בחו"ל (ששם אולי יש כליה).

לא יגרום נזק, אבל אולי כן ילך על הטיפול היותר יקר ולא בהכרח נחוץ.

כמו שתלך למוסכניך ותתלונן שהמזגן לא מקרר - אחד יכול לתקן את המדחס בכמה מאות שקלים, ואחד יכול להחליף לך למדחס חדש ב-2000 שקל.

זה לא תמיד המצב. במיוחד בגילאים מאוחרים יותר
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2026 16:22
אם טיפול אינו נחוץ או מוקדם מדיי או בהיקף גדול מהצורך נחשב נזק, אז בהחלט.

כמו כן, רופאי השיניים בקופות החולים הם כמעט תמיד צעירים יותר ומנוסים פחות, מה שגורר תוצאות פחות איכותיות ויותר שגיאות בממוצע. וכל מי שטוב פותח קליניקה משלו בפרטי ברגע שצובר מספיק ניסיון ולקוחות חוזרים בציבורי...
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2026 13:40
קופח. אין כבר פרטי היום לדעתי

בית חןלים ורופאים לרוב עובדים עד הצהריים

אחהצ זה פרטי

הבית חולים משכיר חדרים והרופאים נשארים לעוד שעות הרבה יותר כסף

קצת כמו מורה פרטי

יש לזה הרבה חסרונות

אבל היתרונות הגדולים שזה מכניס כסף לבתי חולים ולרופאים טובים (ומשאיר אותם)

ולמטופל זה מאוד עוזר, מהיר , נוח, רגןע, ופסיכולוגי מרגיע

תחשוב על דברים קטנים כמו בדיקת מי שפייר

פעמיים עשינו את זה

ופעמיים שילמנו על זה 5 אלף שקל בפרטי

למרות שקיבלנו חינם מהמדינה

וזה סהכ דקירת מחט בשלייה תחת אולטרסאוד של 5 דק

הפחדים והסיכוי של 1 ל1000 מספיק בשביל שתשלם יותר זה לא רציונלי ממש יותר רגשי

*ניתוחים מורכבים ורגשים לא עושים בפרטי ורופא טוב גם יגיד לך את זה

כי אז צריך יותר מרופא אחד לפעמים וכוננית וטיפול נמרץ וכו

ולא לעשות אחהצ בלי גיבוי אם משהו משתמש

שחולה מת, אז המשפחה לרוב תורמת לרופא שלו/ מחלקה שלו את כל התרופות נשארו

חלק התקבלו בפרטי מחוץ לסל

בסרטן הרבה מתים

אז במחלקה מסויימת שמתמחה בx יהיה כנראה הרבה תרופות לא בסל למחלה הזאת

לפעמים זה החברות תרופות תורמות (בשביל לשכנע חברות ביטוח/ רופאים להשתמש בזה)

לפעמים זה ניסוי בבית חולים בתרופה בשביל לבדוק יעיילות ואם להכניס לסל וכו...

משהו רגיל לא עולה הרבה כסף...

תרופה להתקרחות לא ממש מרפאה התקרחות...

אולי עוד 20 שנה...

בזמני אדי לא נתן קדימות

מקווה שזה לא השתנה (עצוב אם כן לדעתי..)

ובארהב אין אדי כל אחד הוא אוטומטי תורם אלה אם אמר אחרת

אז יש להם הרבה הרבה יותר איברים להשתלה

אם תצטרך כליה יטיסו אותך לארהב ותשלם פרטי תחכה קצת ותקבל זה ההגיון...

כן מנסיון כןאב (נפלתי, סדק קטן הלכתי לקופח רק לבדיקה בחינם כי היה ליד הבית ולא רציתי לנוסע שעה. אמרה זה סתימה קטנה רק מנקה וסוגרת. הסכמתי. אחרי כמה דק היי אוי היה שן רקובה הגעתי לעצב צריך טיפול שורש. לא הסכמתי והסיבה שהיא נגעה כבר בעצב ושההרדמה תפוג לא אוכל לדבר מכאבים. הסכמתי. הרגע את העצב. המשכתי לרופאים שלי שיגידו לי שזה היה מיותר לחלוטין והשן בריאה ועלה לי עוד 4 אלף שקל)

לא כולם יש ויש כמובן

היה פעם פרק של יצאת צדיק על זה שווה צפייה

זה תחום מאוד פרוץ
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2026 19:17
עדכון: ביטלתי את שני הרובדים של השב"ן. הנציגה הטלפונית הפחידה אותי לגבי ניתוחים ותרופות, אבל לא נתתי לזה להשפיע עליי. צריך לזכור שבסופו של דבר קופת החולים מרוויחה מהשב"ן ולא מפסידה ממנו. היא אמרה שהגיל לא רלוונטי ושתמיד משהו בלתי צפוי יכול לקרות. קצת לא הוגן להתייחס ככה לשב"ן; בסופו של דבר אסור להם לכלול טיפולים מצילי חיים. ברוך ה', ממילא רוב הטיפולים הללו כלולים כאן וכולנו משלמים עליהם מס בריאות (כנראה המס היחיד שרואים את התמורה שלו). כשהתווכחתי איתה, היא ביקשה שאתן לה לדבר כי היא רוצה לסיים משמרת, אז ברור שמדובר בבולשיט.

אבל לגבי הביטוח הסיעודי אני מודה שקצת נבהלתי. אי אפשר להצטרף בכל רגע נתון כמו לשב"ן אלא צריך הצהרת בריאות. העניין הוא שהביטוחים הסיעודיים הללו עומדים לקרוס (אתם תראו שזה יחזור בחדשות לקראת סוף השנה).

האם כדאי לעמוד על עקרונותיי ולבטל גם אותו?

@Mr LA
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2026 19:28
לדעתי, למי שיש כסף ליום סגריר, סיעודי זה הביטוח שהכי כדאי לבטל כי יש לו תקרה לא גבוהה במיוחד. גם אם תקבל את הסכום 5 שנים (והסיכוי קלוש מאוד) אז מדובר ב 300,000 שקלים סה״כ (ובמוסד נדמה לי כפול). עכשיו אם בחור בן 40 לדוגמא יפריש את סכום הפרמיה לחסכון/השקעה אז עד גיל מבוגר (נניח 80) יצבור יותר מ300,000. נשאר רק המקרה של להפוך לסיעודי בגיל צעיר אבל מי שבשבילו הסכום הנ״ל לא יעשה את ההבדל או/וגם יש לו ביטוח אובדן כושר אז חבל על הכסף לטעמי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2026 19:31
אין לי כרגע שום ביטוח אובדן כושר עבודה. אני בהחלט מתכנן שיהיה לי כזה, אבל אני עדיין צעיר מדי לזה.

השאלה היא אם פתאום מחר אידרס ואהפוך לצמח כי מרפי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2026 19:40
עד כמה שאני יודע ביטוח סיעודי מוגבל ל 5 שנים והתקרה ל 5,000 שקלים בחודש ובמוסד 10,000 . תעשה את החשבון ואם מבחינתך מדובר בקטסטרופה אז תמשיך להיות מבוטח, גם ככה בגיל צעיר הפרמיה נמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2026 19:40
איזה מוסד?
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2026 20:07
מוסד סיעודי. לדוגמא אם קשיש סיעודי יחיה בביתו עם מטפל יקבל לכל היותר 5000 שקלים בחודש. אם יהיה במוסד סיעודי יוכל לקבל עד 10000.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2026 06:04
עדכון: בסופו של דבר החלטתי לבטל לחלוטין את חברותי בשב"ן. בתחילת חודש מרץ היא התבטלה. ואולם לפני כמה ימים הלכתי לאורתופד והתלוננתי על כאבים בכל מיני מקומות (בהם כאבים בכפות רגליי). לא פעם ראשונה שהוא המליץ לי על מדרסים ועל נעליים אורתופדיות. בחרתי רק בנעליים אורתופדיות משום שהמדרסים יקרים. התברר לי שהנעליים הנוכחיות שלי אינן טובות.

הוא המליץ לי על מכון קרוב ליד מרפאתו (מדובר באורתופד פרטי שעובד בהסדר עם "כללית"). הלכתי לשם והיו שני סוגי מדרסים: אחד משלושה חומרים ב־₪900 והשני מארבעה חומרים ב־₪1600. כמובן המליצו לי על היקר יותר. לא התווכחתי. הם סיפרו לי שעם "מושלם" אפשר לקבל החזר בסך ₪400! שימו לב: עלות "מושלם זהב" לגילי היא ₪39.1, כלומר רק ההחזר הזה כמעט מחזיר לי את מחיר הביטוח. רכשתי את המדרסים והתקשרתי למוקד "מושלם". מייד החזרתי את ה"זהב" (לא "פלטינום" כפי שהיה לי עד הביטול), ונאמר לי שהוותק שלי יישמר כאילו לא היה שום שינוי.

מה הלקח שלנו? צריך לבחון ביטוחים שכאלה לפי צרכים אישיים. עד כה לא האמנתי שהוא באמת יכול להשתלם, אבל הינה – יש הפתעות בחיים. אומנם עדיין יש פער של כ־₪70, אבל אם לקנות כמה תרופות בהנחה וללכת לטיפול אצל שיננית, הפער נסגר מהר מאוד.

צריך לדעת מתי טעינו, אז ברצוני להודות על הטעות שלי ולהמליץ לכם לבדוק את הצרכים שלכם. אולי אתם משלמים יותר מדי, ואולי אתם לקוחות מרוצים (כמוני, לאחר שאקבל את ההחזר המיוחל) שנהנים מההטבות. בכל מקרה אל תפסלו מראש שב"ן, ומצד שני אל תמהרו לעשות אותו רק כי "לבריאות אין מחיר". תקראו היטב מה מציעים לכם ורק אז תפעלו.

אגב יש אפשרות לעשות מדרסים במכון "מור" ב־₪60. האורתופד אמר שזה זבל, קרטון, וכי כל מה שזול זה זבל. לכן אני נאלץ להוציא ₪1600 על מדרסים ועוד ₪600 על נעליים אורתופדיות.

מתברר שיש גם אפשרות לזוג מדרסים בהדפסת תלת־ממד ב־₪630 לזוג! וגם טעיתי לגבי סכום ההחזר. הסכום הוא ₪471, לא ₪400.

קצת מוזר שהאורתופד לא סיפר לי על האופצייה הזאת. נו שוין.