⬅ חזרה לאינדקס

דרכון אירופאי והמשמעויות

🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 20:44
שבת שלום חברים

אשמח אם תוכלו להתייחס לאפשרויות וליתרונות וחסרונות שיש לישראלי (תושב הארץ) בעל דרכון אירופאי בהקשר של השקעה במדדים
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2017 21:58
תלוי של איזה מדינה אבל יתכן ויש לזה השפעות מיסוי וגם אולי כדאיות ברכישת אחזקות אירופאיות ולאו דווקא ישראליות או אמריקאיות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2017 23:19
@Koby Paris - אולי תוכל להוסיף מידע?
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2017 03:48
קצת קשה לענות מכיוון שאני אזרח ותושב צרפת ומשלם מיסים כצרפתי ולא כישראלי.

היתרון יכול להיות בעיני בפתיחת חשבון בבנק אירופאי וקניית הקרנות האירופאית האירלנדיות דרך החשבון האירופאי ויש ביטוח פקדונות של האיחוד האירופי עד 100000 יורו ליחיד לחשבון אחד בבנק מסויים , הכוונה שאם יש לך חשבונות שונים בבנקים שונים אס כל חשבון מבוטח.

לגבי צרפת אני לא רואה סיבה טובה להשקיע דרך חשבון צרפתי המיסוי פה רצחני. מצד שני יש אמנת מס בין ישראל לצרפת. חלק מהבנקים פה לא פותחים חשבונות למי שהוא לא תושב צרפת לצרכי מס ואפילו מבקשים מצרפתים שעשו רילוקיישן לסגור את חשבונם.

אולי כדאי לך לפתוח חשבון בנק בלונדון עם אי וודאות לגבי הברקזיט או באירלנד
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2017 10:38
לא צריך להיות תושב או אזרח אירופאי בשביל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2017 11:35
@fliper

להרבה מדינות אירופאיות יש אמנת מס ירושה עם ארהב. בחלק מהם האמנה כוללת אזרחים ולא רק תושבים. כך שתלוי במדינה, יכול להיות שלא יהיה לך סיכון מס ירושה אמריקאי עם קרנות אמריקאיות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2017 12:28
מבחינת עמלות קנייה ומכירת ניירות ערך זה יותר זול לקנות את האיריות מחשבון באירופה. לי יש 0 עמלות על קנייה ומכירה ובלי דמי משמורת ועוד מרעין בישין
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2017 12:36
אני מבין אבל לא צריך להיות אירופאי כדי לפתוח חשבון בנק בבנק אירופאי, למעט אולי כמה יוצאי דופן שאתה מכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2020 17:01
אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים תושבי ישראל עם דרכון אירופאי

כיצד זה משפיע על השקעה דרך בית השקעות כזה או אחר או בנקים ?

כיצד זה עשוי או עלול להשפיע על קניה ומחירה, מסי רווח הון, מס ירושה, או בכלל אם יש לזה השלכות נוספות שאני לא חושבת עליהן כרגע

מעוניינת להשקיע דרך IB האמריקאי, בהרשמה שלהם יש לציין אם יש לי אזרחות נוספת אז מנסה לשקול ולהבין את ההשלכות של העניין.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 15:24
גם לי יש דרכון אירופאי, מעולם לא שמעתי על כך שיכול להיות שזה פותח לי אפשרות לשלם פחות מס.

כרגע מושקע בvt בבית השקעות ישראלי. האם כדאי להעביר לחשבון אירופאי כדי לא להחשף למס ירושה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 16:21
זה לא. אין אף מדינה אירופאית שהמיסוי בה על פי אזרחות ולא על פי תושבות. אם תעבור לגור במדינה שאתה אזרח בה זה כבר משהו אחר...
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 17:36
לא חשבתי לשלם פחות מס. פשוט קראתי כאן בפורום אחר, על כך שאזרחים אירופאים לא יוכלו לקנות ETFים אמריקאים. ניסיתי לברר דרך חברי הפורום אם מישהו נתקל בזה. כי התכנון שלי הוא לקנות VT ודומותיה.

לאור המגבלה הזו חשבתי שאולי קיימות מגבלות אחרות אז החלטתי לברר.

לאחר שיחה עם אינראקטיב ישראל נאמר לי שלא ידוע להם על מגבלה כזו. ואין כל פריבילגיה או מגבלה לתושב ישראלי עם אזרחות אירופאית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 18:17
לא אמריקאים לא יכולים לקנות קרנות נאמנות אמריקאיות.

כולם יכולים לרכוש ETFים אמריקאיים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 18:19
אפשר לשאול באיזה עוד פורום אתה משתמשת?
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 20:11
יכולים, פשוט יעלה להם בשן ועין ($50 עמלת ק/מ). החברות שמנפיקות את הקרנות מוותרות לך על זה אם אתה בפלטפורמה שלהם, אבל לא תושבים לא יכולים להצטרף.

אז ETF נשארת האופציה השפויה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 20:24
הכוונה היתה לאירופאי שמתגורר באירופה ומשתמש בברוקר ארופאי (כמוני).

כשאת גרה בארץ (בישראל) ועובדת עם ברוקר ישראלי הנושא לא רלוונטי אלייך, גם אם את מחזיקה דרכון אירופאי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 21:21
בIB אאל"ט זה חסום לגמרי ללא אמריקאים, אני יודע שזה ככה גם בהרבה ברוקרים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 21:29
תודה, זה מה שאני מעוניינת לרכוש, בשבילי זה מספיק.

היה כאן פורום לפני שנתיים "חסימת ETFs לארופאים עקב רגולציה". היה נראה לי מדאיג מאחר ויש לי דרכון אירופאי אז החלטתי לברר לפני שאני פותחת חשבון (אני כרגע בתהליך פתיחת חשבון בIB האמריקאי).

תודה. לא היה לי ברור לגמרי אז החלטי לברר לפני שאני עושה מהלך של פתיחת חשבון בIB האמריקאי כדי להסיר ספק.

לא רלוונטי לכאן אבל... אני די חדשה בכל העניין של השקעות (ובכלל גם בכל מה שקשור לפורומים ובלוגים). מנסה להבין כמה שיותר לפני שאני עושה מהלך אבל לא רוצה להישאר על הגדר יותר מידי זמן. רוצה להתחיל עם סכום קטן, להבין איך להמיר מט"ח, איך לבצע רכישה, לרכוש קצת יותר ביטחון, ומשם להתקדם. נראה לי שאם אמשיך לקרוא ולקרוא ולא לעשות כלום לא אגיע ליעד שלי. אז טוב שיש את הפורום הזה, ובכלל את המשקיעה שמנגישה את כל הנושא. יש כאן אנשים עם המון ידע ואני לומדת המון, תודה לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 22:23
אכן, צעדים קטנים הם הדרך הכי טובה להמנע מטעויות גדולות.

אני למשל עשיתי טעות כשהמרתי סכום של 48,000 שקלים לדולרים בערך דולר גבוה (3.76), מבלי להבין את את המשמעות וההפסד של כמה אלפי השקלים שההמרה גרמה לי.

לא הבנתי, אז בתוך כל הבאלגן (פתחתי חשבון תוך ימי הקורונה שהתעקב ורציתי להספיק להשקיע לפני שיעלה), שכל 0.1 שהדולר עולה - עולה לי למעשה אלף שקלים... והוא עלה בכמה כאלה ימים בודדים לפני ההשקעה שלי, וצנח מיד אחריה. קריאה בעיתון כלכלי ואולי יכולתי לחזות את הצניחה הזאת מראש (לא אז, כי אז לא הבנתי אז שום דבר, אבל זוהי משמעותם של לקחים).

עם זאת, כיוון שהתזמון של ההשקעה היה לא רע (השקעתי את כל הכסף בתחתית השוק של הקורונה, ימים לפני שחזר לעלות) - כיסיתי את כל ההפסד והרווחתי מאז כ9000 שקלים.

לא רע בשביל מתחיל.

אבל היה לי מזל, שאולי לך לא יהיה.

אז בדיעבד- מנות קטנות, להבין מה זה מט"ח. לנסות שלא לפספס כמה שיותר שטחים מתים. ו... לקוות לטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 22:24
ואם את יכולה להמנע בכלל מהמרות מט"ח בהתחלה, הכי טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 00:04
לא עשית טעות מכיוון שלא ניתן לצפות שערי מט״ח. מעבר לכך, אם רכשת מניות אז אין לשער שום משמעות מכיוון שמניות הן נכס ריאלי.

זה לא מזל וזה לא מקרי. העליה של הדולר מול השקל קוראת לרוב בירידה של מניות ולהפך. כלומר, אם המניות לא היו עולות אז ככל הנראה הדולר לא היה יורד.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 00:14
קצת קשה להמנע מהמרות מט"ח אם אני מפקידה שקלים וצריכה לרכוש בדולרים.

אבל אני עושה צעד אחר צעד. החלטתי מה אני רוצה לרכוש להתחלה. אני בתהליך של פתיחת חשבון, הקריאה של ההסכמים די מעייפת אבל חשובה.

בשלב הבא אתעמק יותר בהמרת מט"ח. אבל כן.. כדי להכיר שטחים מתים צריך ניסיון או ללמוד מניסיון של אחרים, לכן אני כאן. לפעמים משלמים קצת שכר לימוד בדרך, מקווה שהלמידה תהיה בחינם חחח

לא רואה דרך אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 00:30
את לא חייבת להשקיע דוקא בקרנות אמריקאיות. יש קרנות איריות שנסחרות בשקלים.

אני עוד לא השקעתי בהן אבל אומרים עליהן שהן אחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 00:37
למה?

זה לא יותר מסובך מלקנות מניות
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 00:45
אני מסכים על ה"לקוות לטוב" כול השאר ממליץ לך ללמוד יותר לעומק לפני שאתה מפזר את זה לחברה מתחילים שמנסים ללמוד.

בהמשך למה שכתבת אתה מודע לזה שהתעודות האלה לא מגודרות לשקל?

האם זה משנה את עמדתך? (או שחשבת שהם מגודרות?)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 00:45
מכיוון שאני רוצה להשקיע דרך IB (יש המון שיקולים לכך: ביטוח על הכספים, המניות על השם שלי, מחירים מעולים) אז קרנות איריות הן לא אופציה עדיפה שם.

כנראה אקנה אותן דרך קרן ההשתלמות שאפתח

בניתי לעצמי תכנית גדולה (פתיחת עסק, קרן השתלמות, קרן פנסיה או גמל IRA), אני ממש מתחילה מ-0, אבל בראש סדר העדיפויות, זה להכניס כספים שכבר חסכתי להשקעה, הם סתם יושבים בבנק יותר מידי שנים. כמו שכתבתי מנסה להתמקד בכל פעם במשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 00:54
הם לא.

דווקא כן, לפחות לפי דעת רבים מאיתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 01:06
לא בגרסה השקלית שלהם.

לא שהמטבע שבו הן נקובות משנה משהו, אבל סול דיבר ספציפית על הגרסה השקלית כדי "להמנע מהמרת מטבע" (אלוהים יודע למה)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 01:17
השתכנעתי לגבי המרת המטבע, אם כי אציין שבפורום זה ממש קיבלתי את העצה בדיעבד להמנע ממנה בהתחלה. לא המצאתי את הגישה הזאת. ובמקרה שלי זה כנראה היה יכול לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 01:22
לא יודע איפה קיבלת את העצה הזאת, אבל היא לא נכונה (או שלא הבנת אותה נכון)

דוקא המקרה שלך הוא הוכחה לזה שזה לא עוזר.

אם היית מחכה שהדולר ירד המניות היו בורחות לך למעלה בינתיים. חלק מהסיבה שהמניות ירדו יחסית לדולר זה כי הדולר התחזק (גם יחסית למניות וגם יחסית לשאר המטבעות בעולם)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 01:41
היום דיברתי עם נציג מאינטראקטיב ישראל (למרות שאני לא מתכוונת להשקיע דרכם, אלא ישירות דרך IB האמריקאי), הוא אמר במפורש שהמניות על השם שלי ולא על שם הברוקר. אם אתה יודע אחרת אשמח לשמוע

למיטב הבנתי, קרנות איריות משלמות מס על דיבידנד מספר פעמים:

1. במדינת המקור של החברות

2. מס במדינת הקרן שהוא פחות מהמס שאשלם כאן

3. ואז אני משלמת שוב מס במדינה שלי (את הקיזוז ממדינת הקרן)

ולכן הן עדיפות בחשבון לא ממוסה, כי אני משלמת פחות מס בסופו של דבר

קרנות אמריקאיות משלמות בכל אופן את כל המס שהייתי משלמת כאן, אז אין להן עדיפות לחשבון לא ממוסה

אם אני טועה אשמח לתיקון

לא יודעת מה יהיה עם הקרנות האיריות השקליות, אם יעלו דמי ניהול או לא, הבנתי שהן דרך אלטשולר אז... מעניין לראות מה יהיה. נראה לי שעדיף "להסתכן" יותר עם המטבע.

בכל מקרה, אלא המסקנות שהגעתי אליהן עד כה. אבל אני כאן בשביל ללמוד
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 01:44
תכלס, אין לי שליטה כמה הדולר יהיה בזמן ההמרה, ובגלל שהחלטתי לא לתזמן שום דבר, הדבר היחיד שאני כן יכולה לעשות הוא לשלוט כמה אשלם על ההמרה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 02:09
זה נכון לגבי אריות צוברות למעט סעיף 3 שבו את משלמת(בצוברת) סוג של "מס כפול"(לא בדיוק כפול)על הדיבידנד.

סעיף 3 שלך נכון לאריות לא צוברות.

בכול מקרה זה הבדלים קטנים ונראה שלמדת טוב את החומר ומבינה איזה מוצרים עדיפים לך באפיקים השונים(ולמה) וגם את המשמעות של קנית מניות בשקלים\מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 02:47
הצלחת לבלבל אותי.

אם היא לא צוברת זה נכון לפי סעיפים 1-3.

אם היא צוברת אז אני משלמת 1+2, ובמכירה (3) אני משלמת כאן 25% מס על כל הרווחים כולל הדיבידנדים שכבר מוסו בשלב 2. לזה התכוונת ב"מס הכפול"?

ואז כדאי לי בחשבון לא ממוסה אירית צוברת, כי אז אני לא משלמת מס כפול וזה גם חוסך לי את השקעת הדיבידנדים מחדש בקרן.

תודה, אבל כמו שאתה רואה אני די עונה בשאלות, כנראה כדי לחזק את ההבנה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 06:42
במה זה היה עוזר?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 06:53
נכון.

בחשבון ממוסה, לעומת זאת, העדיפות (אירית צוברת או אמריקאית, אבל ממש ממש לא אירית מחלקת) תלויה במשך ההשקעה, אבל ההבדלים לא גדולים (בטווח זמן סביר) ולטעמי לא כדאי לדחות את ההשקעה עד להחלטה כי (1) זה זניח יחסית ו(2) לא בטוח שאפשר להגיע להכרעה... לכן עדיף לבחור משהו ולהתחיל. תמיד אפשר לשנות.

זה אותן קרנות איריות שנסחרות באירופה. אין להן דמי ניהול שונים. אלט"ש לא רלוונטיים לזה.

נכון, ומכיוון שבIB תשלומי מעט מאוד, אין סיבה להסתבך/לחשוש מההמרה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 07:27
הוא צודק בערך, הם על השם שלך אצל אינטרקטיב, הם לא על השם שלך במסלקת הבורסה.

יש להם יתרונות נוספים גם בחשבון ממוסה, דבר שנידון ארוכות פה בפורום. אני אישית חושב שללא אמריקאי התעודות האיריות עדיפות.

הם לא תעודות ישראליות ולאלטשולר אין שליטה על דמי הניהול, הסיכוי שהם יעלו את דמי הניהול קלוש, נכון להיום הם רק הורידו.

זה נכון אבל אם כבר עובדים עם IB אז כבר אין משמעות לגרסה השקלית שלהם, אפשר לרכוש איזה שרוצים.

השואלת אמרה שאם עובדים עם IB אז האיריות לא רלוונטיות והסברתי לה שבדיוק ההפך, האיריות הרבה יותר רלוונטיות עם עובדים עם IB.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 18:54
תודה על התגובה. לא מתכוונת לדחות את ההשקעה. אני כבר בתהליך של פתיחת חשבון. תמיד אפשר להשקיע באיזו שהיא קרן ואז את הכספים שיהיו בעתיד להשקיע בקרן אחרת אם אני אחשוב שזה עדיף לי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 18:56
בטעות הכנסתי את הטקסט שלי כאילו הוא נכתב על ידי אורי

ניסיתי לבדוק אם זה ייתן לי רק את הקישור לשם לו. אני לא יודעת איך לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 18:59
"יתרונות של איריות בממוסה הן בעניין מס ירושה, לא זכור לי עוד משהו. יש עוד משהו עקרוני שאני מפספסת?"

יש וזה נידון ארוכות:

אין צורך להשקיע מחדש דיבידנדים. חוסך זמן וטרחה.

אין דיבידנדים אז אין צורך בדו"ח לרשויות המס.

דיבידנדים שמתקבלים מושקעים מיד ככה שאין CASH DRAG

ריבית דה-ריבית על המס של הדיבידנדים שנוכה בהם מס במקור נמוך יותר.

יכולת מכירה בשכבות בעתיד כלומר תשלום מס נמוך במקום 25% מהשקל הראשון בדיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 19:42
עם הסימן @ לפני השם. ככה @חדשה
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 22:20
וואי תודה

הכל חדש לי
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 21:11
רגע, אם אני פותח חשבון באינטראקטיב ברוקרס ואני לא מחזיק שם אף נייר ערך שמחלק דיבידנדים אז אני לא צריך להגיש דוחות שנתיים? ממש כמו שלא צריך בברוקר ישראלי?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 23:18
לא, אא"כ אתה נופל תחת אחת הקטגוריות המוחרגות.

איני יועץ מס!