⬅ חזרה לאינדקס

עוקב S&P 500 לאור המצב הנוכחי

🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 12:55
היי חברים,

אני יודע שהמוסכמה הרווחת פה היא שלטווח הרחוק (ובמיוחד כשיש לי עוד עשרות שנים עד הפנסיה) עדיף להיות צמודים ל-S&P 500, כמו במסלולים של בלאקרוק וחבריהם.

השאלה שלי היא האם לדעתכם יש היגיון (לא כהמלצה, כמובן) לשקול העברה למסלול מניות כללי - כזה שחשוף גם לישראל וגם לעולם, וכתוצאה מכך מקטין את החשיפה לשינויי מט"ח.

מה שקורה עכשיו זה שאם קרנות הפנסיה (המקיפה והמשלימה) שלי עוקבות S&P 500 , הן "מקבלות בראש" פעמיים: גם מירידת המדד וגם מהתחזקות השקל מול הדולר.

אוהבים לדבר פה על מגמות ארוכות טווח, וההיסטוריה הכלכלית מראה שלאורך זמן מגמת השקל היא לרוב של התחזקות מול הדולר, ולא להפך (גם אם יש כמובן שנים או תקופות נקודתיות של היחלשות).

ברור לי שהתשובה כאן עשויה להיות תלויה מאוד באיך יסתיים האירוע שלנו מול האיראנים, אבל להערכתי פרמיית הסיכון של ישראל עשויה לרדת לאור כל מה שקורה. בטח ובטח אם האיום המרכזי משם יפחת בעקבות שינוי משטר או פתרון אסטרטגי אחר.

אז האם לדעתכם יש מקום לשקול חזרה למסלול מניות שכולל גם חשיפה לישראל ?

צה"ל הוכיח את עצמו בכל הזירות והראה שאת ישראל כמדינה לא כזה פשוט "להשמיד" – שזה, אם אני זוכר נכון, אחד מטיעוני הנגד המרכזיים של אלו שמעדיפים חשיפה מוחלטת לחול בגלל הסיכונים הגיאופוליטיים פה.

מנתצל מראש אם חפרו על זה כבר 623 פעמים, פשוט הדיון הזה לטעמי רלוונטי עלול להוביל לתוצאה שונה בעקבות תהליכים שמתרחשים היום.

אשמח לשמוע את דעתכם!
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 13:16
בדקת נגיד 50 שנה אחורה? אתה עשוי להיות מופתע.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 14:53
לא

לא הבנתי מה רע במדד עולמי פשוט.

אין שום סיבה לתת משקל יתר לישראל.

מעבר לזה כל שאר מה שרשמת הוא לכל היותר רעש, ואפילו זה לא בטוח
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 15:18
הגישה הפאסיבית גורסת שאי אפשר לדעת מה יהיו ביצועי מנייה ספציפית או מדד כלשהו יותר טוב ממה שבשוק (המשקיעים האקטיביים) חושבים. המשקיעים האקטיביים חושבים שכן אפשר במידה מסויימת.

אם אתה חושב שזה משתלם לך מבחינת סיכון וסיכוי להשקיע יותר בישראל אז זה לגיטימי לעשות את זה. יש גם היבטים נוספים להשקעה מקומית מבחינת קורלציה להכנסות והוצאות, ידע, עמלות, מיסוי וחשיפה למט"ח. לפי סדר חשיבות יורד לדעתי. חשיפה למט"ח במניות זה לא כל כך חשוב לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 15:36
ברור שאם הולכים 40-50 שנה אחורה מגיעים לשנות ה 80 ולאינפלציה המטורפת שהייתה פה לפני תוכנית הייצוב. אבל הכלכלה הישראלית של 20-30 השנים האחרונות עם תעשיית ההייטק, מאגרי הגז, ויתרות המט"ח של בנק ישראל מתנהגת אחרת לגמרי מבחינה מבנית. המגמה השקלית מאז שנות ה 90 המאוחרות היא בפירוש של התחזקות.

מסכים לגמרי עם הדירוג שעשית... הנקודה של "קורלציה להכנסות והוצאות" היא למעשה מה שהכי יושב לי בראש. בסוף, כל החיים שלי מתנהלים כאן בשקלים.. השכירות, ההוצאות השוטפות שרק עולות, והתרחבות המשפחה. כשהכל קורה בישראל, חשיפה מסוימת לשוק המקומי עושה לי שכל כסוג של גידור מול יוקר המחיה שלנו. גם אם על הנייר למדד עולמי יש תוחלת תשואה גבוהה יותר, הניתוק המוחלט מהמטבע ומהכלכלה שבה אני חי ומוציא את הכסף שלי מרגיש לי לפעמים חשוף מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 15:41
אני רואה דמיון רב לסיטואציה שהייתה אז:

1. ישראל אחרי מלחמה קשה

2. הליכוד המופקר בשלטון

3. חובות עצומים של המדינה

אז מדוע אתה חושב שהפעם יהיה אחרת? כי סמוטריץ', דרעי וגולדקנופף מנהלים את העסק?

אולי כן, אולי לא. קשה מאוד לחזות כיווני מט"ח. אם אתה מחזיק קרן עולמית לא מגודרת אז אתה די אדיש לנושא הזה (חפש בפורום את הסיפור על שלמה וארצי).
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 15:51
גיאופוליטית, גם אם מחר אירן הופכת לעפר ואפר (אין ספק שזה פותר המון דברים), מה אם טורקיה? סוריה? הפלסטינים? או כל מדינה ערבית באיזור שיכולה להתהפך עלינו רק בגלל מנהיג או אינטרסים? חרמות? מה קורה אם הדמוקרטים עולים שלטון בארה"ב עם לחץ שמאל רדיקלי? מה אם המנהיג הבא של ארה"ב הוא רפובליקאי אנטישמי?

זה לא שעושים רילוקיישן לשוייץ.

הטיעון העיקרי היה ותמיד נשאר שאתה לא מהמר עם הכסף שלך על מדינה שהיא 0.3% מכלכלת העולם והכלכלה והעולם יוכלו להסתדר בלעדיה.

מזכיר לי מישהו בעבודה שלי שדיבר איתי לפני כמה ימים וסיפר לי על אכזבותיו בהשקעות. לפני פחות מעשור כולם דיברו על סין, הוא השקיעה בסין ואז סין נעצרה, אח"כ כולם דיברו סנופי, הוא עבר לסנופי ואז היא נעצרה, עכשיו כולם מדברים ישראל ,אז הוא עבר לישראל, אמרתי לו, אתה שם לב שאתה ממשיך לפעול באותה צורה אבל מצפה לתוצאות שונות.

הסיבה העיקרית להשקיע במדד עולמי/רחב הוא פיזור הסיכון, לא בגלל שזה מבטיח הכי הרבה תשואה, אין לך את זה במדד ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 16:09
להגיב לעליות של שנה שנתיים זה לא שיטה טובה. אותי עליות כאלה אפילו מרתיעות. עדיף להשקיע משיקולים ריאליים שהשוק לא מתמחר באופן שאתה חושב שראוי לתמחר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 16:45
על פניו הייתי משנה מסלול כשהדולר בשיא ולא בשפל. ומה תעשה כשהוא יעלה? תחזיר חזרה? או לחילופין מי אמר שהמדדים הישראליים לא בשיא? או קרובים לשיא ותכף יתחילו לדשדש? אני לא מומחה גדול, אבל אני אישית מאוד מאמין בפיזור והתמדה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 17:44
לגיטימי לגמרי שתרגיש ככה, יש תחושה של חוסר וודאות כמעט בכל מקום

שאלה ששווה לשאול היא- האם אתה מעוניין באמת בפיזור מט״ח, או שאתה פשוט רוצה להתרחק מהדולר/לשים יותר משקל על השקל?

פיזור מטח הוא לגיטימי לגמרי, והוא חשוב למשקיע שמחפש תיק יעיל ושקט שלא צריך לעבוד בו יותר מידי

לעבור ספציפית ממטבע למטבע זה ניסיון לחזות את העתיד, וזה מועד לכישלונות לפי ההיסטוריה.

תעשה שנייה בדיקה עם עצמך- כמה כרגע אני מושקע בשקל? מבחינת משכורת, דירה (אם יש, גם אם למשפחה/בירושה עתידית), חסכונות, החלק בפנסיה של תשואה מובטחת (גם אם היא נמצאת במסלול עוקב סנופי)?

האם מעבר למסלולים עם מניות ומדדים ישראליים, מפזר ומגדר או שדווקא מרכז אותי עוד יותר?

אם אתה באמת רוצה לפזר, מדדים עולמיים רחבים הם אופציה מעולה (האמת שגם בסנופי עצמו יש במובן מסויים פיזור מט״ח מכיוון שהחברות שנמצאות בו פעולות לא רק בארה״ב עם דולרים אלא גם במדינות אחרות עם מטבעות חוץ אחרים), רק תהיה מוכן שבשנים מסויימות השקל יתחזק ו״יפתה״ אותך להשקיע בו יותר ותצטרך לסרב בנימוס בשביל לשמור על הפיזור

אם אתה רוצה להיצמד באופן כמעט טוטאלי לשקל, דע את הסיכונים שבכך. כמו שאמרו כאן, עם כמה שאנחנו מעצמת הייטק ומייצאים מוצרים איכותיים לכל העולם, אנחנו במאקרו עדיין דגיגונים קטנים בים של דגים גדולים, כרישים ולוויתנים.