⬅ חזרה לאינדקס

ריבית זכות באינטראקטיב עד לסיום הסליקה

🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 11:17
נגיד ופתחתי חשבון חדש באינטראקטיב ברוקרס העולמי והפקדתי בו 500 אלף דולר. מיד לאחר שהדולרים מיושבים המרתי בדיוק את כל הדולרים שבחשבון לפרנקים, מה קורה בחשבון מבחינת ריבית זכות עד הסליקה?

כלומר האם ברגע ביצוע ההמרה הדולרים עדיין נחשבים מיושבים עד לסיום הסליקה ? האם בתקופת הסליקה אני מקבל ריבית זכות על הדולרים שבחשבון ? שאלתי שאלה זו כמה מודלי AI מתקדמים וקיבלתי תשובות הפוכות לכן אשמח למענה ממי שביצע בעצמו המרה ובדק ויכול לשתף אם קיבל ריבית זכות בתקופת הסליקה (על מטבע המקור כי על מטבע היעד ברור לי שלא מקבלים ריבית זכות בתקופת הסליקה).
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 11:28
וזה במקום פשוט לשאול את השירות לקוחות של IB?!

מה הקטע?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 11:38
חשבת לשאול אותם?

בכל מקרה, לא יודע מה זו תקופת הסליקה שאתה בודק, אבל ריבית נהוג לקבל לפי ערך סוף יום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 12:04
אני רגיל משירות הלקוחות בארץ שאי אפשר לסמוך על תשובות של נציגי שירות בנוגע לדקויות, הנחתי שגם בחו"ל המצב דומה.

לרוב שני ימים עסקים (בהמרה בסוף שבוע זה יוצא 4 ימים) מיום ההמרה ועד שמטבע היעד מיושב בחשבון.

השאלה אם בימים אלו מקבלים ריבית זכות על מטבע המקור (רק בהמרות בסכומים גדולים יש לזה משמעות).
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 12:14
זה חשבון שמטרתו בעיקר ביצוע המרות מט"ח.

אינטראקטיב לא אוהבים שמשתמשים בהם בעיקר להמרות מט"ח.

אני מעדיף לא לשאול את שירות הלקוחות מחשש שהחשבון יעלה להם על הראדר ויסגרו לי אותו.

אז פתחתי שירשור בתקווה לקבל תשובה מבעל ניסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 13:10
ומשום מה אתה רגיל שעל

כן אפשר לסמוך...

אגב, אחרי 10 דקות כבר היה לך סיבה אחרת:

למעשה אני לא חושב ששירות הלקוחות בודק את החשבון בגלל שאלה כזו - זה לא קשור לשאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 13:32
אני משתמש המון ב AI (בגירסה בתשלום), ככל שעובר הזמן אני מתרשם שלרוב התשובות שלהם מדויקות ועדיפות על פני תשובות של נציגי שירות.

ה AI גם עונה לעניין ובניגוד לחלק מהאנשים שלא רק שלא יודעים את התשובה, רק מנסים לעקוץ למה השאלה נשאלה (פתחתי בפורום פלטפורמות מסחר שמיועד לשאלות כאלו).

שתי הסיבות נכונות, לא מצאתי טעם לחזור בשנית על סיבה שכבר ציינתי.

אולי כן אולי לא, בכל אופן אני לא מתכוון לקחת את הסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 13:42
תקבל את ריבית הזכות שמגיעה לך.