⬅ חזרה לאינדקס

איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל?

🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 13:03
רצוי בתגובות להתייחס לכמה היסטורי צפוי להיות האירוע למדינת ישראל והאם החלפה/החלשת משטר הטרור באיראן ושלוחותיו הוא וואחד גיים צ'יינג'ר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 13:28
סקרי שוק מהסגנון שהצגת יש בביזפורטל =מוזמן להציץ שם

{רק תחפש לי בשנים האחרונות מישהו אחד שחזה הכל... 2020 2022 2025 2026}

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 15:32
לא זכור לי שבשנים האחרונות היה אירוע סטייל השמדת אויבי ישראל בדגש על ראש הנחש המממן את כל מה שרע סביבנו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 15:41
החלשת "ראש הנחש", ניחא . אבל על איזה אופק מדיני אתה מדבר?
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 19:05
היה קורונה וכ"ו

אבל נדגיש שוב זה לא העניין יכול לקשר אותך לאין סוף תחזיות של אנליסטים מהגופים הכי נחשבים בעולם ואף אחד!!! לא קלע !!!

וכן אל תשכח שבתוכינו יש אויבים והאויבים שסביבנו לא התחלפו

אם תרצה מי שרושם על שמו את קטיעת ראש הנחש טבע את המונח מדינה עם שבע חזיתות = שלא התאדו מהעולם

אבל חבל על הדיבורי סרק

הפורום נותן כלים מעשיים ולא תחזיות!
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 21:53
אחרי המלחמה מניח שיהיו הסכמי נורמליזציה לפחות אם לא שלום עם מדינות שנלחמו איתנו "כתף אל כתף" מול איראן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 21:55
זה העיניין, שאם איראן נופלת, חיזבאללה וחמאס מאבדים את מקור החמצן. אז כבר אין ככ אויבים סביבנו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 22:26
למה אתה חושב שזה יקרה? מבחינתם אנחנו הסיבה שהם משתתפים במלחמה שהם לא רצו להשתתף בה. עזוב שאין לך דיבידנד לשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 23:13
היסטורית לרוב אירועים כאלה נכשלים, גיים ציינגר זה לא. (לפחות בתווך הקצר)

כי מה פתאום, כווית, האיחוד וקטאר יהיו פתאום בסבבה איתנו? למה?

למה? ביטקוין איבד את הערך שלו לגמרי? המחיר לנפט ירד? סין? רוסיה לא רוצה מזלטים, מה נגמר המלחמה?

מה עשינו להם טאנוס ומחקנו את כולם מעל פני האדמה? קצת מוקדם מידי לחגוג אתה לא חושב?
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 23:25
לא יודע… איך מה שתיארת יתרום לבנקים, חברות קמעונאות ונדלן?
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 23:30
אני מאוד שוורי על ישראל

בעניי יש פה 2 תרחישים

1. טוב

2. טוב מאוד

או שנשמיד (או שבעצם כבר השמדנו) אחוז ניכר מהיכולות שלהם, ונשיג שקט ל2-3 שנים עד לסבב הבא.

בתקופה הזאת, האמירויות/סעודיה וכ"ד יבינו שגם הם בסכנה וצריכים מערכות הגנה נגד טילים, ועוד דברים אחרים, ונחש למי יש את המערכות הכי battle tested בעולם

או שנשיג חילופי משטר, יופסק המימון לחיזבאללה, לתימן ואולי אפילו לחמאס , הסכם שלום עם סעודיה וכ"ד וכ"ד

אפשר לא לאהוב את ביבי, אבל יחד עם זאת חייבים לפרגן לו פה.

הגאונות שלו בלגרור את ארה"ב למלחמה הזאת, ולא סתם להגרר בקטנה, אלא להגיע עם 2 נושאות מטוסים ולהטיס מטוסים מארה"ב לכל הבסיסים שלהם באיזור, מה שהביא אותם (לפי התקשורת) לחיל אוויר פה שגדול מחיל האוויר שלנו. הביא לתוצאה של נזק מאוד משמעותי לתשתיות הטרור באיראן.

וזה משהו שמאוד חיובי לישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 23:32
לא יודע איך מה שהוא תיאר יתרום.

אבל מה שאני תיארתי יזרים לפה כספים עצומים (עוד כסף לאלביט/רפאל/אלתא , שלהם יש עוד אינסוף חברות משנה שהן ספקיות שלהן), שיעלו משמעותית את מחירי הנדל"ן, ויגררו עוד משכנתאות מהבנקים.

בנוסף אנחנו בתנועת מלקחים פה, כאשר מצד אחד, האנטישמיות באירופה גואה, ומצד שני הסרת איומים בישראל.

אם יתווסף לפה מהלך של החלפת ביבי (וכנראה גם אם לא ) , תהיה עליה משמעותית של יהודים לישראל, וזה לא תהיה העליה של 91 של רוסים עניים, אלא עליה חזקה, מאסמטרדם פריז ולונדון. זה יגרור את המחירים מעלה חזרה (לצערי)
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 23:56
תרחיש סביר, אבל לא שונה מהתרחיש של סוף מלחמת 12 הימים, מבחינת מוכר הרהיטים.

חץ , שזה הדבר העיקרי שהם צריכים, אסור לנו למכור וסביר להניח שלא נרצה לספק להם את השאר מטעמים בטחוניים. חוץ מזה , הם רוכשים הכל מהאמריקאים, הציוד עבר טבילת אש, גם במזרח התיכון וגם באוקראינה, וגם חנופה לטראמפ.

אפילו לא מוגדר כמטרת מלחמה, יותר כשאיפת לב.

מה ניתן לסעודיה תמורת שלום?

כן ולא. מצד אחד מסכים איתך, מצד שני ביבי כבר הוכיח שהוא כל כך עיוור למעשים שלו לטווח ארוך שאני בכלל לא בטוח שנשלם על זה בריבית דריבית. היום אנחנו נתפסים כמי שדרדר את ארה"ב למחמה הזאת. כל השדים האנטישמים נגדנו יוצאים גם מהצד השמאלי (כבר יצאו עוד קודם לכן) ועכשיו ביתר שאת מהצד הימני וזה רק אספקט אחד משלל השטויות שיש להניח שהוא עושה.

לכן אני טוען שלא נותנים לקפטן של הטיטניק עוד ספינה. מי שלא הבין מה הוא עושה בעסקת שליט ומזוודות דולרים, גם לא מבין את הנזק המדיני בגרירת ארה"ב הברית למלחמה.

כמו שכבר הסברתי, חלק גדול והמשמעותי מהנשק הזה אתה לא יכול למכור (וטו של ארה"ב) וחלק אתה לא תרצה אפ אתה מעוניין לשמור על יתרון איכותי במזה"ת.

ממשלת ישראל עושה כל שביכולתה לגרום לציבור האיכותי פה לברוח, הדבר היחיד שאולי יחזיר מישהו זה בגלל האנטישמיות שלממשלה חלק נכבד בדבר.