⬅ חזרה לאינדקס

טיפים לחיפוש משרה התחלתית בפיתוח תוכנה

🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 00:16
היי,

אשמח לעזרה או טיפים כי לדעתי אני עושה משהו לא נכון בחיפוש עבודה.

סיימתי לאחרונה תואר מהטכניון במדעי המחשב עם ממוצע 84. לא עבדתי במשרת סטודנט בגלל שהתואר היה די קשוח עבורי + לא מעט ימי מילואים.

מזה כחצי שנה שאני מחפש עבודה ואני לא מצליח לקבל ראיון בחברה סבירה (מעל 300-400 עובדים), חזרו אליי מכמה חברות קטנות שהביקורות עליהם מזעזעות בגלאסדור.

אני רואה מעט מאוד משרות בפיתוח תוכנה שמתפרסמות שלא דורשות נסיון כלל (בממוצע 1-2 לשבוע במקרה הטוב) ולמשרות שכן מתפרסמות מגישים תוך שעות מאות אנשים קו״ח על פי הסטטיסטיקה של לינקדאין.

אני מחפש משרות דרך הפלטפורמות הבאות בעיקר:

1. קבוצות ווטצאפ

2. לינקדאין

3. חברות השמה שהשארתי להם קו״ח (לא חזרו אליי כבר מס׳ חודשים)

ידוע לי שהשוק במצב קשוח כיום לבוגרים טריים אבל עד כדי כך? לדעתי אני מפספס משהו באופן חיפוש העבודה ואני נחשף למעט מאוד משרות בגלל שאני לא מחפש במקומות הנכונים. אשמח לכל טיפ איך להגיע להחשף ליותר משרות (אפשר גם בפרטי כמובן) או מה יכולה להיות הבעיה בהליך חיפוש העבודה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 00:32
סיימת עם ממוצע 85, לא 84.

די כבר להגיד את האמת.

הרובוטים של ה-HR סתם מסננים אותך על דברים כאלו. אף בן אדם כבר לא קורא קורות חיים בימינו. תכתוב שם איזה בולשיט שצריך כדי לעבור את המסננים האוטומטים ולהגיע לראיון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 08:40
- תלמד מבוגרים אחרים איך מצאו עבודה

- תבקש חוות דעת על קורות החיים

- תתפשר, ותשפר עמדות בהמשך

- תתייעץ עם אגודת הסטודנטים/ גוף שעוזר לבוגרים למצוא עבודה

- תמשיך לתואר שני, תשתלב במשרת סטודנט

אני לא מהתחום הזה, ותמיד היה קשה למצוא עבודה ראשונה
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 09:01
הגדרה מאוד מוזרה לחברה סבירה. על פי זה רוב הקריירה שלי היתה בחברות לא סבירות :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 09:21
חבר שלי לא קיבל זימונים עד שנתקל במישהו בפייסבוק שמשפצר קורות חיים בחינם למתכנתים (היום זה כנראה בתשלום)
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 11:38
מה רע לעבוד בהתחלה בחברה קטנה? ביקורות לא לקחת יותר מדי ברצינות, תמיד יש מתלוננים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 15:28
אני יודע שזו כנראה תשובה מעצבנת אז אני מצטער על אז מראש, אבל הייתי ממליץ להיות בררן פחות.

כבוגר טרי, כל ניסיון שהוא יכול להיות רלוונטי לך.

אפילו שנה כמפתח בחברה קטנה ובינונית מינוס יכול לגרום למעסיקים פוטנציאליים להסתכל עליך אחרת.

נ״ב ברור שיהיו חבר׳ה שלמדו איתך ומיד התקבלו לגוגל או מיקרוסופט או AWS. אני לא אומר לא לכוון לשם, כדאי ורצוי שתנסה.

אבל במקביל - אל תמנע מעצמך עבודה כרגע. ככל שתתחיל לצבור נסיון מעשי מוקדם יותר - הקריירה שלך תוכל להתקדם מוקדם יותר.

ועצה נוספת: ללכת לראיונות גם במקומות שאתה לא בטוח שתרצה ללכת אליהם. כמה שיותר. ניסיון בראיונות הוא סופר חשוב כי ״לעבור ראיון״ ו-״להיות עובד טוב״ הן שתי משימות שונות לחלוטין ובלתי תלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 16:49
זה לא נראה לי רעיון טוב לשקר. בכל מקרה הם הרי גם יעברו על גליון הציונים.

ללמוד מבוגרים אחרים זו הסיבה המרכזית לפוסט הזה :)

רוב האנשים שלי יצא להכיר התחילו ממשרת סטודנט והמשיכו למשרה מלאה באותה חברה.

סליחה לא התכוונתי לפגוע או שזה ישמע מזלזל. אני לא רואה שיש אפשרות לערוך את הפוסט שלי.

התכוונתי לחברות מסדר גודל בינוני ביחס לחברות ההייטק שקיימות בארץ, שהן יציבות יחסית ואפשר ללמוד מהרבה סניורים ולהחשף להרבה תחומים. אין שום בעיה עם חברות קטנות, למיטב ידיעתי לרוב מדובר על סטארטפים ואני מעדיף לא להתחיל משרה ראשונה בחברת סטארטפ (בעתיד אחרי שיהיה לי ניסיון זה בהחלט אופציה מעניינת עבורי)

יש סיכוי שתוכל לבדוק מי בדיוק עזר לו? האם החבר שלך חיפש משרה ראשונה בתקופה האחרונה?

אציין שכן ניסיתי לפנות ליועצים בעניין ושיפרתי את הקו״ח על פי המלצתם, לא עזר יותר מדי.

אני עוד לא הגעתי לשלב שבו אהפוך לפחות בררן.

לא דיברתי על חברות גאמפה כמו גוגל או מיקרוסופט, יותר על חברות כגון nice, qualcomm וכדומה. חברות שהן לא קטנות אבל גם לא מהגדולות בארץ.

האופציות שהיו לי עד כה הן באמת נראו רע, גם לפי ביקורות בגלאסדור וגם הצצתי מעט בלינקדאין על העובדים בחברה ובאופן גורף כולם היו בוגרי מכללה או ללא תואר בכלל. אני מקווה שזה לא נשמע מתנשא, אבל אני לא חושב שכבוגר אוניברסיטה ללכת על חברה כזו זה בחירה לגיטימית cשלב הזה, יכול להיות שהעובדים שם באמת מוכשרים ואוכל ללמוד מהם המון אבל אני חושב על העתיד ולדעתי למעסיקים עתידיים זה ידליק נורה אדומה אם אלך לעבוד במקום כזה.

כאמור אני שוב אדגיש, פניית הפוסט היא יותר לבוגרים טריים שמצאו עבודה לאחרונה ויכולים לתת טיפים בהליך החיפוש בשוק הנוכחי שהשתנה בהרבה מובנים בעקבות ה-AI.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 16:58
אני מציע לא להסתכל על זה ככה. אני עובד בתחום כבר קרוב לעשור, ויצא לי לפגוש מצד אחד אנשים עם תארים מאוניברסיטאות נחשקות ולא היה לי שום דבר ללמוד מהם, לעומת אנשים בלי תואר בכלל שהיו לא פחות ממבריקים.

אני אאלץ לא להסכים פה.

יצא לי לעבור על הרבה קו״ח ולראיין לא מעט מועמדים.

זה נכון שמקומות מסוימים בקורות חיים של מועמד בולטים יותר לטובה, ומקומות אחרים בולטים פחות לטובה.

אבל לדעתי האישית יש סיכוי הרבה הרבה יותר גבוה שהייתי מקבל לעבודה מישהו עם כמה שנות נסיון בודדות גם אם עבד בחברה פחות ״זוהרת״, לעומת מישהו ללא נסיון כלל.

לכל הפחות, הייתי מציע ללכת לראיונות האלה. תכיר את האנשים, תשמע על המוצר, תקבל הצעה ובמקרה הגרוע תסרב.

בכל מקרה אתה תרוויח כי תשתפשף בראיונות וכשיגיע הראיון למקום שתרצה כבר תהיה מוכן יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 17:10
רשמתי את זה בהסתייגות, בהחלט יכול להיות שעובדים שם אנשים איכותיים.

אני לא מתכנן לשבת בבית עוד שנה ולחכות להזדמנות שספק אם תגיע, עוד כמה חודשים אתחיל להיות פחות בררן במידת הצורך.

לגבי ללכת לראיונות של החברות הקטנות- שלחתי להם קו״ח רק כדי להבין יותר טוב מה ״ערך השוק״ שלי. אני לא רוצה להמשיך סתם לשלוח קו״ח לחברות שכרגע אני לא מעוניין בהן, אני מניח שהם שומרים במאגר אנשים שהתחילו תהליך בחברה וסירבו להצעה או לא נראו מספיק מעוניינים, אני לא רוצה לסגור את הדלת לחברות האלה במידה ובאמת אגיע למצב שאצטרך להתחיל ממקומות כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 17:12
אוקיי, בהצלחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 18:14
אתה זה ששולח להם את גיליון הציונים. גם שם, כמו בקורות חיים, כתוב את מה שיגרום לך לעבור את הסינון האוטומטי.

כל המטרה של קורות חיים היא להשיג לך שיחה עם אנשים בשר-ודם. הם לא אמורים להציג את הפרופיל שלך באופן מושלם או מדוייק.

אם תעשה רושם טוב בראיון, אז אף אחד לא ישאל אותך "למה כתבת ממוצע 85 במקום 84?", אף אחד לא ישים לב לזה בכלל, כי כאמור אף בן-אדם לא יקרא את קורות החיים שלך (וגם לא את גיליון הציונים)
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2026 18:38
אני לא יודע למה אתה מתכוון שאף בן אדם לא יקרא את הקורות חיים או הגליון ציונים שלי. יש שלב ראשוני שמסננים את הקו"ח על ידי מערכת ATS, בשלב הבא המגייס/ת עוברים על הקו״ח.

אני יודע בוודאות שבשלב כלשהו בן אדם עובר על קו״ח, אחת החברות שחזרו אליי אחרי ששלחתי קו״ח פנו אליי במייל לבקש גיליון ציונים.

אני לא בטוח עד כמה קריטי 85 במקום 84 בכלל. בכל מקרה תודה על ההצעה אבל לא אעשה דברים כאלה בקו״ח גם אם אף אחד לא ישים לב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2026 00:23
אני יודע שביקשת תגובות בעיקר מבוגרים טריים, אבל אם יורשה לי אשמח להגיב מניסיוני.

בנוגע לחיפוש חסרים לי הדרכים הבאות:

- הגשת קו"ח דרך חברים/מכרים משותפים בחברות רלוונטיות

- פנייה למגייסים/ר"צ בנוגע למשרות רלוונטיות. סוג של cold calls. זו דרך מאוד אפקטיבית לעבור חלק מהמשוכות בדרך לpipeline של המגייס.

כן רציתי להגיב לחלק הזה. חברות של 300-400 הן לרוב חברות פרטיות ורובן יגדירו את עצמן סטארטאפים, למרות שבינן לבין חברה של 17 אנשים אין כל קשר.

אם אתה מחפש תהליכי עבודה, סדר ובירוקרטיה תאגידית זה בדרך יופיע בחברות של אלפי עובדים ומעלה.

בחברות קטנות יותר (כמה מאות עובדים ומטה) זה יהיה פחות נוכח, לטוב ולרע.

--

אני חושב שלבוגר תואר, במקרה הממוצע, אין יותר מידי מה לחפש בחברה מאוד קטנה (סד"ג של 10-20-30 עובדים). זו בדרך כלל חברה בתחילת הדרך, כאשר רוב המהנדסים בה עם ניסיון משמעותי במטרה לבנות משהו "מאפס". אני לחלוטין חושב שיש לבוגר מקום בחברות עם סד"ג של 100 עובדים והילך, בהינתן שגוף הפיתוח מוכן להשקיע משאבים בבוגר הטרי בלמידה והקניית כלים.

בנוגע לחברות שפסלת, לא כתבת מי הן אז קשה לחוות דעה. לא הייתי פוסל על היעדר תארים או תארים ממכללה, זה לא מאוד משנה. מה שחשוב הוא אם יש מי שילמד אותך את היסודות, ורמת הסבילות לטעויות של מתחילים. כי בלי אלו, קשה מאוד להתקדם הלאה.

לא הייתי מתרגש מאתרי ביקורות, הם בדרך כלל מאוד מוטים. כן אפשר לבחון היכן עובדים כיום בוגרי אותם מקומות עבודה ולנסות ולמצוא מתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2026 03:25
וטוב שכך. בכל חברה עם התנהלות תקינה יש כמה אנשים שעוברים על קורות חיים וגיליון ציונים שתשלח להם - המגייס, כל המראיינים, המנהל הישיר, לפעמים גם המנהל שמעליו ומעלה. אם מישהו מהם מגלה שכתבת דברים לא נכונים אתה כנראה תיפסל על הסף (לא יודע אם שומרים נתונים על אנשים כאלה כדי לא לגייס אותם בעתיד, אני רוצה להאמין שכן).

אישית תמיד קראתי את קורות החיים של כל מועמד לפני הראיון, ובמהלך הראיון שאלתי לגבי דברים בקורות החיים שנראו לי רלוונטיים.

גם עברתי על גיליון הציונים, אפשר ללמוד מזה לא מעט על הבנאדם, למשל אלו קורסי בחירה הוא לקח, האם לקח יותר ממה שצריך, האם לקח בעיקר קורסים שנחשבים קלים וכדומה.

זה כבר בשלב שאחרי שנקבע ראיון, אז אני לא יודע עד כמה זה משפיע על המשוכה של להגיע לראיון. אבל אם מישהו היה כותב בקורות חיים ממוצע שונה ממה שמופיע בגיליון הציונים הייתי ישר שם לב לזה ואין סיכוי שהייתי מעביר אותו.

+1

זו הדרך הכי טובה להיכנס לתחום. חוץ מזה שזה מקצר תהליכים, זה גם נותן בונוס לחבר שהעביר את הקורות חיים שלך אם אתה מתקבל, ככה שלכולם יש אינטרס שתתקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2026 06:29
זה מאוד לא פשוט למצא אנשים כזה, קודם כל סביר אחרי שנה שנתיים שהמתלמד ירצה לעבור לחברה אחרת ואז כל ההשקעה בו אבדה והולכת למתחרים, סיבה אחרת הוא עלול להיות מתחרה בעתיד לזה שחונך אותו או לאנשי שלומו;
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2026 10:13
מישהו בפנים זו הדרך הכי טובה לעבור את כל הסינונים האוטומטיים. מעבר לכך, לא הייתי פוסל סטארטאפים על הסף. ייתכן שזה לא מתאים לכולם אבל המשרה הראשונה שלי הייתה בסטארטאפ קטן (למדתי בבן גוריון, לא עניינו אותי חברות גדולות) וזה הקפיץ אותי קדימה, היה לי מאוד קל להרשים בראיונות אחר כך. וכמו שאחרים כתבו לך כבר, הייתי נמנע מבררנות. המטרה של משרה ראשונה - לצבור ניסיון כמה שיותר מהר וכמה שיותר איכותי. במשרה השניה כבר תוכל להיות קצת בררן יותר. יש אינפלציה של בוגרים טריים, כולל אוניברסיטאות.

עריכה: מוסיף אחרי שעברתי קצת יותר על הדיון, הכרתי ג'וניורים מבריקים וסניורים חדלי אישים, בוגרי תואר מאוניברסיטה שלא יודעים מה זה כונן C בחלונות (כלומר אנשים מאוד לא טכניים שהיה קשה לעבוד איתם בכללי) וחסרי תואר שהם שועלי קוד מגיל 10. לא לפסול על הסף, לבוא להכיר ולשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2026 18:28
לינקדין, קבוצות ווצאפ ופייסבוק זה אחלה - אבל תשים לב שאם מצאת משרה רלוונטית חשוב לנווט לאתר הבית של החברה ומשם אתה יכול להחשף לעוד משרות פוטנציאליות בחברה שלא מקודמות בבורדים כאלה ואחרים, יש גם שיגידו שעדיף להגיש דרך האתר של החברה ולא דרך מתווך.

יש הרבה מועמדים על כל משרה, לא ממליץ לפסול שום דבר העיקר לקבל ראיונות ולהתחיל להתנסות.

אל תתן הרבה חשיבות לביקורות בגלאסדור או דהוורקר, בחברה של 10 אנשים יהיו 11 דעות שונות על החברה, המשותף לכולם - כולם מרגישים underpaid.

ממליץ להכין כמה עותקים של קורות חיים בתלות במשרות שאתה מגיש, לדוגמא קו"ח עבור משרות בקנד יהיו קצת שונים מקו"ח פרונט בבאזוורדס שמערכות AI מחפשות.

מעסיקים משקרים ראשונים בתיאורי משרות שהם מעלים, אתה לא צריך להרגיש רע אם אתה משפץ קצת את הקו"ח שלך, כל עוד אתה יכול לעמוד מאחורי מה שאתה כותב.

ממש לא מסכים, יש כבר בחור בפורום שנכנס לפינה הזאת, אני טוען שזה מוריד את הסיכוי של המועמד להיכנס לתעשייה.

אם המטרה היא התעשייה - אז לצאת מהאקדמיה ASAP.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2026 20:34
אני לא אומר שאתה לא תותח וכל המנהלים בגאמפא רודפים אחרייך אבל, לפי דעתי תחסוך זמן ותתחיל להיות פחות בררן כבר עכשיו, קח טבילה ראשונה בעולם העבודה, תבין למה אתה מתחבר ולמה לא, מה אתה מעדיף ומה פחות, איך העולם הזה עובד, איך אנשים מתנהלים וכו'.

זה רק יוכל לקדם אותך ל"תפקיד החלומות" שלך.

וכן כמו שאמרו פה, תגיש קו"ח דרך אנשים שאתה מכיר באופן אישי ויכולים להמליץ עלייך ובכך להעלות סיכויים ולזרז תהליכים וכמובן לענות לך על שאלות בכנות על החברה.

ב-ה-צ-ל-ח-ה
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2026 09:46
לדעתי אתה צריך פשוט להתפשר, אתה תראה שבכל מקרה תתקדם בהמשך לחברות טובות יותר, כמובן בהתאם לכישורים ולהשקעה שלך. רוב מי שאני מכיר שעובד בגמפ"א למשל, התחיל בחברות הרבה יותר קטנות, גם כאלה שסיימו עם ממוצע גבוה.

גם יש גם לפעמים יתרון בחברות קטנות, בזה שאתה עשוי לקבל משימות מורכבות שלא יתנו לך בחברה גדולה עם מספיק כסף בשביל לשלם למישהו מנוסה יותר לעשות אותן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2026 22:41
תוסיף לסוף כל משפט "לדעתי"

ההסתכלות שלך לא נכונה

לרוב תלמד הרבה יותר בחברות קטנות

ניסיון שווה הרבה יותר מתואר

באופן כללי לרוב המשרות התואר לא שווה יותר מדי

עדיף להתפשר על משרה התחלתית מאשר לרדוף אחרי חלום

ועכשיו לעובדות

עבדתי עם לא מעט אנשים שלמדו לתכנת לבד שהרבה יותר חריפים מרוב האנשים שמסיימים תואר, כן גם בטכניון

הציון מעניין (בתעשייה) רק עד שהגעת לראיון הראשון, וגם זה לרוב לא

שיהיה בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2026 14:16
נשאלת השאלה, איך זה שכל כך הרבה אנשים מעידים שהם עבדו עם אנשים ללא תואר שעושים תוכנה בצורה טובה יותר (ונניח שהסכמנו מה זה אומר עבור תוכנה להיות "טובה") מבוגרי תואר ? מה זה שנכנס למוחות הסטודנטים בין אינפי1 לסיבוכיות ופוגע כל כך בפוטנציאל שלהם להיות מהנדסי תוכנה טובים ?

אני אוהב להגדיר "הנדסת תוכנה" כ"אומנות פתירת בעיות אמיתיות ופרקטיות תחת מגבלות".

בתוכנה יש בעיות שהן אמיתיות ופרקטיות, לא מוגדרות היטב ולא יכולות להיו, לא פתורות ובכלל שאין להן פתרון "נכון" - וכל זה תחת אילוצים והגבלות.

באקדמיה יש בעיות ממוצאות וסינתטיות עם אילוצים ממוצאים וסינתטיים שנפתרו מזמן, שבדרך כלל הן חלק קטן מאוד מבעיה כללית ורחבה יותר, כזאת שאפשר למצוא בתעשייה.

הרבה בוגרי תואר באופן אולי פרדוקסלי, יוצאים מהנדסים פחות טובים בגלל האופן שבו הם ניגשים לבעיות ופותרים אותן, הם פשוט מתרגלים לבעיות מסוג מאוד ספציפי, ומכילים את מה שהם למדו על איך לגשת אליהן על בעיות הרבה הרבה יותר מורכבות.

תוסיפו לזה את העובדה שבתואר לא לומדים צניעות (ואני חושב שפותח השרשור הוא דוגמא טובה לזה) ולכן גם קשה להם להודות בזה. הרי הצעד הראשון כדי להתגבר על הכשל הוא להכיר בו.

לרוב אחרי שאותם בוגרים נכנסים לתעשיה הם יפגשו איזה סניור או שתיים בצוות שיתקנו ויכוונו אותם גם אם קצת (אם עוד קצת צניעות נשארה בהם, לא את כולם אפשר) ואחרי שמוחקים את מה שלא רצוי, נשארנו עם אחלה איכויות שבוגרי תואר יוצאים איתם (לרוב) ושלמי שאין תואר יותר נדיר שיהיו, ודווקא מגדילות את הפוטנציאל של הבוגרים להיות מהנדסים מצוינים.

אז אולי העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך או לכל בוגר, וזו עצה שחזרה פה הרבה וזה לא מפתיע אותי ביחס לחומר האנושי כאן בפורום: צניעות.

גם בחברה עם הכי הביקורות הכי גרועות בגלאסדור אתה יכול ללמוד ולהשתפר, הם כנראה מובילים עליך במספר הבעיות האמיתיות שהם פתרו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2026 15:15
השנקל שלי אחרי יותר מ- 40 שנה בתחום ובלי תואר: מי שמגיע למקצוע בלי תואר למד בעצמו עוד לפני שבכלל היתה לו אופציה לתואר, זה מראש סינון של ה- naturals
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2026 15:48
באופן אישי אני כן מרגיש שבוגרי תואר הם מועמדים יותר מוצלחים מחסרי ניסיון אחרים. מצד שני (שוב, הכל תחושות ואנקדוטות) אני נוטה לחשוב שזה בגלל שמראש אוכלוסיות חזקות יותר הולכות לאוניברסיטאות. בקיצור, מרגיש לי יותר כמו קורולציה מאשר סיבתיות, ובכל מקרה כפי שכבר נאמר כאן זה לא גורף.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 20:06
מה הבעיה עם לעבוד בחברה קטנה? לא חסרים סטארט אפים עם אנשים מאד חזקים. כמו כן, לא מעט מהאנשים החזקים במיוחד שאני מכיר עובדים בחברות קטנות. יש בוגרי תלפיות שאני מכיר שכל הקריירה שלהם עד היום מסתכמת במחקר, סטארט אפים, וחברות מעניינות בגודל בינוני. דווקא לאנשים שאוהבים לבנות ויש להם דרייב יש נטייה להצליח מאד בסטארט אפים.