⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח דירה - האם יש יתרון אמיתי לעשות דרך סוכן

🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 15:04
צריכה לעשות ביטוח דירה, לצורך ביטוח ולא לצורך משכנתא.

יש לי הצעה מסוכן ביטוח (שמעולם לא פגשתי פרונטלית) דרך הראל.

ויש לי הצעה מהפניקס סמארט - שוחחתי עם נציג טלפוני.

הביטוח של הפניקס זול ב100 שח

בשניהם אותו סכום ביטוח מבנה

גבול אחריות נזקי איטום - בהפניקס 20 אלף, בהראל 10 אלף

אחריות צד שלישי - בהפניקס 2 מיליון, בהראל 1.2 מיליון

חבות עובד למעביד - בהפניקס 6 מיליון, בהראל 6.15 מיליון

חבות מעביד - בהפניקס 20 מיליון, בהראל 20.5 מיליון

השאר נראה לי דומה, אלא אם פיספסתי משהו חשוב.

על פניו - הפניקס זול יותר ומכסה יותר.

השאלה - האם יש ערך מוסף לזה שבהראל זה דרך סוכן. האם סוכן באמת עוזר.

אשמח לשמוע את הדעות שלכם, לי אין ניסיון חיים בזה...(למעט פעם אחת שביקשתי את עזרתו של הסוכן (הדירה נמסרה מהקבלן לפני 3 שנים) הוא אמר שזה הראל לא יכסו ושאני אפנה לבד לקבלן)
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 15:20
סוכן טוב שגם מרוויח עליך כן, במיוחד אם אתה לקוח רווחי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 15:24
ביטוח מבנה זה היחיד שאני עושה עם סוכן. ואתה יודע כמה אני נרתע.

במבנה למיטב הבנתי, התביעות לרוב מורכבות יותר.

אפשר כמובן לקחת יועץ או עו"ד במקרה ביטוחי, אבל לרוב עם סקר שוק נרחב, עם הסוכן גם ככה זה יוצא תחרותי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 18:33
מה מגדיר אותי אם אני לקוח ריווחי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 18:38
האם לא בכל מקרה בעניין מהותי אצטרך עורך דין בכל מקרה ובעניין לא מהותי מספיק שאני אפנה?

קשה לי לראות (שוב - אני חסרת ניסיון) מישהו זר נלחם עליי באמת. רוב הסוכנים מזלזלים בלקוח. מניחים שגם ככה הלקוח לא מבין את הפוליסה. לא טורחים להסביר מה המשמעות של כל סעיף, מה אפשר לשפר (למשל לא ראיתי מישהו שאמר - תדע שנזק ממקור חיצוני מכוסה רק פעם אחת אבל אפשר לשנות את זה בתוספת תשלום X, או האם יש תוספת כיסוי לנזקי רעידת אדמה של בית משותף ועוד). וכמו שסוכן מניח שהלקוח לא ממש מבין בפוליסה, הוא יניח שהלקוח לא באמת ידע אם הוא כן או לא נלחם עליו מול חברת הביטוח במקרה של נזק וכפועל יוצא פחות יתאמץ וייתכן שמה שהוא ישיג ללקוח, הלקוח היה יכול להשיג לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 19:45
ממש לא!

נכון= זה קשה ולא מתגמל לעומת מה שמרוויח ממך ולכן אתה לוקח סוכן שקבלת המלצות מחברים עליו {ולא המלצות שהוא דאג..}
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 20:14
כמה מרוויחים ממך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2026 21:00
לא הרבה ככל הנראה - ביטוח דירה הוא כ800 שח שנה. לאותו סוכן שהציע לי את ביטוח הדירה הגעתי דרך חבר שלו שהוא סוכן הביטוח שלי בדברים האחרים (ביטוח בריאות, פנסיה). ברם, אם תכפיל את ה800 בX שנים שהוא לא עושה כלום אז זה הרבה כסף על כלום. ביום שיצטרך לעשות משהו, אני אוטומטית הופכת ללא ריווחית עבורו ומכאן אולי משתמע שלא יתאמץ עבורי.