🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 05:19
אני ממש מצטערת שבלגנתי את הכל. אני פתחתי את השרשור בפורום הזה כי הנחתי שזאת שאלה מטופשת - מתי ומי אחראי לטפסים. התפתח פה דיון שאולי יכול לעזור לאחרים גם...
בכל מקרה, הורדתי אתמול את הדו"ח השנתי המקוצר מהאתר של החברה המנהלת ומילאתי היום את הדו"ח ל IRS. ממש כל החברות הישראליות חיכו עד הרגע האחרון כדיי להנפיק את הטפסים האלו. לא נורא, העיקר שהדו"ח מוכן ובזמן.
עובדה שלא...
תראה, הבלגן זה לא ממני, אלא מהברוקר. יש טפסים על כל פעם שהתקבלו דיבידנדים בחשבון (פעם ברבעון עבור כל ETF). בטופס קבלת הדיבידנד רשום כמו שצריך מס חו"ל בשיעור 25%, הדיבידנדים והמס רשומים ביחידות דולריות. בטופס 867 השנתי רשום "מס חברות" ושיעור המס המצוין הוא 23%.
מאה אחוז בוודאות חשבון ברוקר עבור גמל IRA . איך אפשר בכלל להתבלבל בזה? יש לי רק חשבון אחד שנשאר בישראל חוץ מהעו״ש וזה זה.
הנה הסקשן הרלוונטי בטופס 867 לשנת מס 2025:
{
"lightbox_close": "Close",
"lightbox_next": "Next",
"lightbox_previous": "Previous",
"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",
"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",
"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",
"lightbox_full_screen": "Full screen",
"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",
"lightbox_download": "Download",
"lightbox_share": "Share",
"lightbox_zoom": "Zoom",
"lightbox_new_window": "New window",
"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"
}
אני אוסיף למטה בהודעה נפרדת דוגמא לאחד מהדו״חות הרבעוניים (ליוזר שלי יש הגבלה לתמונה אחת בהודעה, סליחה).
1000% :(
אינטראקטיב לא מוכנים לפתוח חשבון ברוקר דרכם ל IRA של תושבי חוץ עם אזרחות אמריקאית. למה? אנעארף. אולי החברה המנהלת עובדת רק מול המתווך בקפריסין? באמת שאין לי מושג.
תודה
@עידו ג ! :)
מנסה שוב (ללא עריכות הפעם):
@FIYaacov