⬅ חזרה לאינדקס

מחפש קרן כספית על הליש"ט

🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2026 12:49
שלום,

אני מחפש מכשיר פיננסי שהוא כמו קרן כספית ישראלית, כלומר נותן ריבית והמחיר עולה באיטיות לאורך הזמן באפס סיכון (כן, אני יודע שתמיד יש סיכון מנפיק אבל נתעלם מזה כרגע...) אבל שהוא על הלירה שטרלינג (GBP) ושאפשר לקנות אותו באינטראקטיב ברוקרס (לא הישראלי).

מצאתי את הקרן הנאמנות הזו:

Vanguard Sterling Short-Term Money Market Fund (the "Fund") שה-ISIN שלה הוא GB00BFYDWM59 והיא נראית לי מתאימה מאוד אבל אני לא יכול לקנות אותה באינטראקטיב ברוקרס... הייתי בקשר עם שירות הלקוחות שלהם והם אישרו לי שזו קרן שלא ניתן לרכוש דרכם והציעו לי לחפש אחרת. לא הצלחתי למצוא בעצמי.

האם למישהו יש רעיון ל-ETF/ קרן נאמנות דומה שכן ניתן לרכישה שם?

תודה לכל עזרה
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2026 21:40
אסור לתת המלצות ואני בטח לא אעשה את זה עבור מוצר שאיני מכיר מספיק טוב, חיפוש מהיר בגוגל ימצא לך לפחות שתי אפשרויות אמינות בנוסף לקרן של ואנגרד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2026 11:27
טוב, אז למען מי שיגיע לשרשור הזה בעתיד אני רוצה לתעד שמצאתי במהלך השבוע הזה שלוש קרנות סל (ETFs) שמתאימות במידה מסוימת למה שחיפשתי, לכל אחת מהשלוש יש חסרונות שאציין.

אדגיש שלא מדובר בהמלצה משום סוג שהוא, לא לטוב ולא לרע, רק תוצאות של חיפוש קרנות שאני חושב שמתאימות כנראה למה שחיפשתי בהודעה המקורית שלי.

1. Amundi Smart Overnight Return GBP Hedged UCITS ETF Acc

סימול בלונדון: CSH2

ISIN: LU1230136894

החסרון שלה: בשעת כתיבת שורות אלו המחיר של יחידה הוא כ-1,230 ליש"ט ומכיוון שאפשר לקנות רק יחידות שלמות אי אפשר להשקיע כל סכום רצוי אלא רקק במכפלות של המחיר הזה.

2. Xtrackers II GBP Overnight Rate Swap UCITS ETF 1D

סימול בלונדון: XSTR

ISIN: LU0321464652

החסרון שלה: אמנם המחיר קצת יותר "שפוי" (כרגע כ-181 ליש"ט) מה שמאפשר יותר גמישות בסכום ההשקעה, אבל היא מחלקת דיבידנד (ריבית?) פעמיים בשנה ואני חיפשתי קרן מסוג Accumulating שמשקיעה את הרווחים בקרן מחדש ולא מחלקת אותם.

3. Invesco GBP Overnight Return Swap UCITS ETF GBP Acc

סימול בלונדון: GONS

ISIN: IE0006N7AK90

קרן חדשה יחסית, "נוסדה" בנובמבר 2025, במחיר שכרגע עומד על כ-5.15 ליש"ט, מה שמאפשר השקעה בכל סכום רצוי שהוא, הבעיה העיקרית שלה (כרגע לפחות) שמדובר בקרן מאוד מאוד קטנה של כ-5 מיליון ליש"ט בלבד ומחזורי המסחר בה מאוד מאוד נמוכים עד אפסיים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2026 22:55
כתבת מה אתה צריך

אבל ברשותך אני מתעניין דווקא במטרה

אתה קונה נכס כלשהו נקוב בלישט בעתיד הקרוב?

מה המטבע שאיתו אתה מבצע את הרכישה?

אל תשכח, קודם מטרה ואז הכלי הנכון
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 09:55
החשבון שיש לי ב-interactive brokers מהווה חלק (קטן) מתיק ההשקעות שלי שמתנהל רובו בשקלים.

מטבע הדברים, ב-interactive brokers הכסף מוחזק במט"ח, במטבעות שונים, ביניהם גם ליש"ט.

התפנה לי סכום מסוים, לא גדול, בליש"ט שכרגע אין לו ייעוד מוגדר, אני לא רוצה להמיר אותו למטבע אחר אז במקום ש"ישכב" סתם כמזומן חשבתי להשקיע אותו בינתיים בקרן כספית שיצבור ריבית חסרת סיכון.

לצערי, בניגוד למטבעות האחרים, כפי שכבר כתבתי בפוסטים הקודמים, לא מצאתי עדיין קרן מתאימה. ה-GONS נראתה לי הכי מתאימה אבל אחרי שראיתי את הסחירות הנמוכה שלה החלטתי לא להיכנס כי אני חושש שכשארצה - לא אוכל לצאת בקלות....
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 09:58
זה ממש זנב שמכשכש בכלב.

במקום להמיר בעלות הנמוכה של IBKR, אתה משקיע במכשיר שספק אם היית נכנס אליו בתרחיש אחר.

יש לך יסוד להאמין שהריבית שתקבל על הליש"ט גבוהה מהריבית הדולרית? או שהמטבע יתחזק ביחס לדולר?

מה שכן, זה באמת עדיף על מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 10:08
המחשבה שלי שונה. ה"מדיניות" היא שהכסף שלי ב-IB (ני"ע ומזומן) מחולק באחוזים בין כמה מטבעות שונים. בכל מטבע אני סוחר בני"ע שנקובים באותו מטבע. כמובן שאני לא עושה התאמה יומית או שבועית בין המטבעות אבל היחס ביניהם נשאר בכל זאת די קבוע לאורך הזמן, עם שינויים מינוריים. לכן הסכום בליש"ט הוא נתון ואני לא רוצה להמיר אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 10:16
אוקיי, הגיוני אם זאת המדיניות שלך.

רק שים לב שאם הני"ע הם במניות (ולא באג"ח/כספית) אז אין חשיבות למטבע שבו אתה סוחר בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 10:19
ברור
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2026 10:54
את החלק הזה רציתי להדגיש

למה אתה מחפש להשקיע במדד ה SONIA

פשוט הקרנות לרוב סינטטיות אשר מכילות לרוב אג"ח קונצרני, מוטה בנקים וטכנולוגיה אמריקאית סופר נזילה, עם קצת נגיעות בממשלת בריטניה ושכנותיה האירופיות

אמנם זאת הבטחה גדולה על הנייר שתקבל את ה SONIA, אבל יש כאן סיכונים הרבה מעל המצופה, רק לידיעתך..